Inlägg

Inlägg som Janmumrik har skrivit i forumet
Av Janmumrik

Om det inte går ut över prestandan så tycker jag verkligen inte att det är något fel om tillverkarna vill piffa till sina moderkort. Kan dock inte säga är att jag tycker att det här eller Assassin korten är särskilt snygga.

Av Janmumrik
Skrivet av Hallonglass:

Riktigt grymt bygge! Jag funderar faktiskt på ett Raven 2 och samma grafikkort (dock ej CrossFire). Hur är temperaturerna? Jag har läst lite om att just sådana kylare ska ha lite temperaturproblem, så jag är lite tveksam. Så om du kunde kolla lite i HWMonitor eller något sånt så skulle det vara perfekt!

Tackar:) DCII kylarna är enligt mig mycket bra kylare som är tysta och kyler effektivt. Kan se om jag kan köra en mer grundligare temp.-test men brukar hålla koll på temperaturen när jag använder dator och då ligger korten på Idle: 33-35 grader och i spel med högsta grafikinställningarna på varierar det mellan 47-57 beroende på spel. Maxtempen i olika benchmarks har varit 67 grader vilket iofs varit kanske lite högre än vad jag önskar men ska inte direkt klaga.

Vid manuell höjning av grafikkorts fläktarna kan man pressa ner temperaturen dock till kostnad av ljudnivån.

Av Janmumrik
Skrivet av walle226:

Riktigt trevligt bygge, men vart har du köpt det Chassit ?. hittar inget vit chassi.

det här är en Klar 5, det ser ut som om att du har tagit dig tid till att dra kablar och dyligt, Bra jobbat !

Skrivet av L0bbe:

Hej!
*edit*
Upptäckte att frågan redan hade ställts. Men jag undrar vart du köpte chassit? Riktigt fint i vitt

Tack så mycket:)
Chassit är som sagt ett Silverstone Raven rv02-e White limited edition och är lite svårare att få tag på. Själv köpte jag mitt under CDON.com's sommarrea för 1300:-
Vad jag ser finns det för tillfället ingen svensk butik som säljer det så om man vill ha ett så blir det nog till att beställa in från Silverstone själva.

Av Janmumrik
Skrivet av Alle22:

Du har inte nog kollat noga, han köpte nämligen Noctua NH-C14 som är sämre än jätten Noctua NH-D14.

Läser uppenbarligen som en kratta. Ja då är det en helt annan sak.

Av Janmumrik

Det är ganska varmt där imo.

Av Janmumrik

Kan fixa lite fler bilder på komponenterna;) Funderar lite på att modda om chassit lite senare när man får tid(dvs nån gång runt jul), skära bort lite plåt vid HDD vaggorna så luftflödet till andra kortet förbättras sen kanske göra något med hålrummet för 5.25" enheterna.

Har ni några idéer så är det bara att posta eller skicka meddelanden?

Av Janmumrik

Nuvarande rigg

Mest för polare som ville kika på den "otroliga" layouten med 2st ASUS Radeon HD6970 DCII kort(ej att rekommendera) i ett Raven rv02-e chassi.

Rigg:

Chassi: Silverstone Raven rv02-e White Ltd
Moderkort: ASUS Maximus IV Extreme B3
CPU: Intel i7 2600k(4,7GHz Clockad)
CPU-Kylare: Noctua NH-D14
RAM: G.Skill Ripjaws Performance 8Gb(2x4Gb) 1333MHz
Grafikkort: 2xASUS Radeon HD6970 DCII(Crossifre)(GPU: 950MHz, Memory: 1450MHz)
Nätagg: NZXT Hale90 850W
SSD: OCZ Vertex3 120Gb (OS)
HDD: Seagate Barracuda Green 2Tb

Nuvarande rigg

Av Janmumrik

Har dock ett kallt rum, ca 15 grader vilket hjälper till ganska mycket(och jag har ganska höga fanspeeds under testningen så kommer troligen gå upp mot 60-65grader om jag vill köra på tyst läge). Specs för datorn finns i signaturen, kan inte få upp nån bild på riggen nu eftersom jag inte har någon kamera till hands(enda tipset är att inte dra kablarna så de täcker airpenetrators i botten för dom kyler sjukt bra). Håller på att testar olika klockfrekvenser nu och ska köra furmark senare ikväll.

Av Janmumrik

Kör med ett Raven rv02-e chassi och har 2st ASUS Radeon HD 6970 DCII och sitter och klockar dom just nu, har nått en stabil klock på 950MHz GPU, 1500MHz Memory och ligger på ca 50grader när jag kör Deus Ex: HR på högsta inställningarna. Enda nackdelen är att jag var dum nog att inte kolla upp noggrant hur mycket plats de tog upp så kort no2 är halvt täckt av HDD-platserna.

Hursomhelt DCII kylningen fungerar bra kombinerat med rv02-e chassit imo.

Av Janmumrik

Så länge du inte har problem med att hårddisken dör så ska det inte vara något att bry sig om:)'

Lycka till med datorn!

Av Janmumrik

Chassifläktarna har väl en egen strömförsörjning via fläktkontrollern i chassit? Endas cpu fläktarna ska vara inkopplade på moderkortet:)

Den här bilden kanske hjälper:
http://www.nzxt.com/new/images/_upload/product_gallery/DSC_07...

Edit: eller nu kanske jag fattade fel, vilka fläktar är det du behöver strömförsröjning till?

Av Janmumrik

Har inte så bra koll på RV01 chassit men kör på ett RV02-e white chassi nu och kan start rekommendera det. Luftflödet är underbart och har riktigt låga temperaturer overall. Om du har mycket kablage kan det bli lite trångt på baksidan men går alltid att fixa med lite tid spenderad på kabeldragningen. Enda nackdelen skulle väl vara om du kör dubbla grafikkort på ett E-ATX moderkort så kan det vara lite lite plats för det andra kortet. Nuvarande ligger CPU tempen på 38grader full load med en Noctua NH-D14 kylare. RV03 är enligt mig lite sämre, för jävlig montering av hårddiskar och nätagsproblem kan uppstå(se sweclockers recension). Luftflödet är dock som vanligt för Silverstone väldigt bra och föredrar faktiskt deras rotering av allt. Allt är ju en smaksak förstås men rv02-e är min favorit helt klart.

Av Janmumrik

NH-D14 är en riktigt bra kylare men är ganska värdelöst om man inte har bra luftflöde i chassit. Och som de andra påpekar så att automatisk klockning inget att föredra. Läs på eller fråga någon kunnig person om hjälp.

Av Janmumrik

En snabb överblick och allt verkar kompatibelt med varandra. Kan ju alltid vara ett strömförsörjnings problem att någon komponent får för lite ström men tror inte det. Skulle vara lättare om man kunde experimentera lite med det själv. Checkat startkablarna?