Inlägg

Inlägg som finnejanson har skrivit i forumet
Av finnejanson
Nytt bud: 2 000 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av finnejanson
Skrivet av Dedde:

Hej,

Säljer en BenQ EX3501R pga uppgradering till 49" superduperwide

Har fakturakopia på skärmen som gäller som garantibevis enligt BenQ.

Skärmstorlek: 35 tum
Paneltyp: VA
Upplösning: 3440x1440
Uppdateringsfrekvens: 100Hz

Mer info finns här: https://www.benq.eu/sv-se/monitor/gaming/ex3501r.html

Kör budgivning från 2000kr, avslutar Fredag 20/1 kl 10:00.

Läs hela annonsen här

Budar 2000kr

Hur gammal är skärmen/när är den inköpt?

Av finnejanson

Civilization 2, har orginal till Ps1 på skiva och fodral. Annars till dator också. Andra spel är HoMM3, Kotor, 1 och 2. Och massa mer =)!

Av finnejanson
Skrivet av 4everapple1:

58" 4K (3840 x 2160) = 75.96 PPI
32" 1080P (1920 x 1080) = 68.84 PPI

Vad sa du nu igen?

Skrivet av Jonathanknet:

Så värdelöst... pusha mer på OLED tack

Vad sa du nu igen?

Av finnejanson
Skrivet av mrqaffe:

Hade du nån tung kylare och grafikkortet monterar och datorn stående under flytten så kan det säkert ha bänt i moderkortet så nån lödning släppt.

Ah.. Jo, hade man haft vett nog skulle jag ha monterat bort det, men men..
Då börjar väl frågan snarare bli, vad är ett godtagbart ersättningskort till mitt system? Har tittat på http://www.inet.se/produkt/1902354/asus-m5a78l-m-usb3

Har ett CM Elite 430, så borde kunna ha både mATX samt ATX. Frågan är ju bara om min kylare får plats med minnena, vilket i och för sig inte var några problem på mitt nuvarande bygge. Dock så var det inte många millimeter mellan minnerna och kylaren..

*om jag byter från ATX -> mATX

Av finnejanson

Rumpsex

Av finnejanson
Skrivet av mrqaffe:

Har du kollat att allt sitter ihop som det ska och att inga kylare flyttat sig?

Hej! Yes, glömde skriva det. Plockade isär datorn och har kollat temps i bios, så står verkligen här fundersam..

Jag tror att moderkortet fått sig en däng på något sätt i flytten, tittar nu på ett nytt att ersätta den med.

Av finnejanson

Datorn startar ej efter flytten

Operativsystem: Win 7
CPU: AMD Phenom2x4 955Be
Moderkort: gigabyte 870-AM3+ Usb3
Miinnen: 4st Corsair 1333mhz 8Gb
GPU: XFX 6870
HDD, flertal.
Noname läsare/brännare
5st 120mm + 1st 140mm kylning.

Hej SweC! Har gått och grubblat några dagar nu och försökt fixat med datorn här hemma men kommer tyvärr inte så värst långt. Ska försöka skriva så utförligt som möjligt, men börjar från att vi kommer hem.

Packar upp datorn, kopplar i sladdar och försöker sätta igång den. Hitills allting verkar ok tills windowsloggan går bort, och skärmen blir svart. Kopplade sedan in två monitorer i grafikkortet, dvi + hdmi, för att se om det 'bara' skulle vara bild på ena, men efter windows-boot logan försvinner så blir det svart.

Datorn går att starta i felsäkert läge, och hoppar då in med 16 färger som sig bör.
Man kommer också alltid in i bios, men där så blir vissa tecken fel, vissa ord blir fel. Lite som artefakter, men de kan bytas när man byger rad. Teckenfel kan det enklast beskrivas som.

Fick idag tillgång till Win7 på usb-sticka, satte då in en gammal 2,5" 80gb disk och bootade windows. Allting gick jättebra, tills jag installerat drivrutiner för grafikkortet ( fick innan det tillgång till internet via en wifi-sticka med skrivinstallation) och jag sedan startade om datorn. Fick sedan samma problem som före, svart skärm efter bootlogo.

Nu är frågan var felet ligger? Jag vill tro och hoppas på att allting kan lösas med ett nytt moderkort, men vad tror ni?

Ber om ursäkt för konstig meningsuppbyggnad eller om något ord blev fel här eller var. Skriver på vår ipad, och hoppas detta ska lösa sig så snart som möjligt.

Av finnejanson
Skrivet av thli72:

Ett HD7970 skulle ju va kul http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=744678
Men din CPU kommer nog flaska lite men frågan är om det är värt att slänga i ett FX-8320 eller om du skall nöja dig med HD7970 o byta CPU+Mb lite senare, svårt

Det är lite det jag går emellan i mina tankegångar med, om det är lönt att köpa en ny FX-8320? Den mest direkta prestandahöjningen mitt system spelmässigt känner av är väl en nytt GPU? Samt eventuellt en SSD förstås.. Använder 2tb+1tb Seagate Baracuda som systemdiskar idag.

Jag tror ändå jag kommer sikta på att införskaffa ett nytt grafikkort snart, sen vid senare tillfälle bygga helt ny dator och ha denna åt min sambo istället :).

Av finnejanson

Gällande grafikkortet så har jag även börjat fundera på 7870, men med prisskillnaden mot ett 7950 så är jag lite kluven.
Frågan är ju då om min processor flaskar ett 7950 såpass att det inte är lönt att skaffa den?

Av finnejanson

Mina pengar skulle också vara på Ps3, om inte annat för online-delen som andra har skrivit.
Jag ser det lite så här, om du vill spela online (vilket jag nästan förmodar), så ingår det på Ps3, medans det blir en merkostnad på 360.

Om du ändå vill lägga pengar på online-delen, d.v.s. köpa plus om du köper ps3, så får du tillgång till en rätt trevlig samling spel. Som dessutom hela tiden bygger på sig så länge du fortsätter betala.. Det är nästan löjligt hur många spel man får tillgång till för <500kr/år.

Av finnejanson
Skrivet av capkekken:

finns en guide här på Swec om att smörja lagren.. googla din attityd till hjälpande folk sår mig att avstå från att leta upp den

http://bit.ly/19GbiwQ

Hur ska detta hjälpa honom?

Skrivet av Klappa:

Jag är så trött på mitt Gigabyte HD6850. Jag tror kullagret är sönder på en av ena fläktarna så den fläkten görs sig hörd bland alla mina tysta Noctua fläktar. Finns det något sätt att få den att bli tyst?

Kanske denna tråd kan hjälpa dig?
http://www.sweclockers.com/forum/2-kylning-och-overklockning-...

Av finnejanson

Köpråd uppgradering

Hej SweC!

Det jag först och främst ser att uppdatera är GPU och eventuellt CPU.

När det gäller GPU så funderar jag på om det är lönt att göra en halvhjärtad uppgradering, med att försöka införskaffa en till 6870 (då jag har CF-möjlighet på moderkortet), eller om man ska satsa på ex.7950? Just 7950 tycker jag verkar väldigt prisvärd [1990kr], samtidigt kan 6870CF ses som väldigt prisvärt också, men frågan är hur 1GB kommer ställa sig om 1år, när man spelar i 1080p?

När det gäller CPU så undrar jag om det är lönt att köpa något nytt till AM3+ som passar till mitt moderkort?
Alternativt om jag får likvärdig/tillräcklig prestandahöjning genom att klocka upp?

Värt att tillägga är att jag har Scythe Mugen 2 med 2st 120mm Gentle Typhoon i P/P, så skulle högst troligtvis kunna klocka upp till närmare 5GHZ om det behövs. Har i övrigt bra luftflöde i lådan.

Datorn används till mycket vardagsgrejer som surf, film, samt spel. Bf3, Civ5, ArmaII och Skyrim för att nämna några titlar, samt att min sambo spelar Sims3. Försöker att alltid spela i 1080p. Jag är även väldigt sugen på Elder Scrolls: Online, så det är önskvärt att datorn skulle kunna sikta på det.
Förstår att man inte kan veta vad det spelet kräver, än. Men har hört att det ska vara samma motor på Swotor, så då kan man ju ha ett riktmärke.

Nu undrar jag således vad ni tycker är den mest prisvärda uppgraderingen, låt oss säga en budget på 3-4000kr, om ni fick välja?

CPU: AMD Phenom2 x4 955BE 4GHZ
GPU: XFX 6870 1GB
PSU: 650W 80+ Bronse(?) (är ej hemma nu, så kan ej kolla märket)
Moderkort: Gigabyte Ga-870A-USB3 AM3+

Är tacksam för alla svar.

Av finnejanson

Nu är frågan, hur och om den fungerar utomlands?

Av finnejanson
Skrivet av Pewtah:

Han kanske har tejpat ihop alla minnesmoduler och lagt dom på moderkortet?

Av finnejanson

Använd bara som någon ovan sa ett variabelt motstånd, då kan du ändra fläkthastigheten själv med vridresistorn!

Av finnejanson
Skrivet av Wallan71:

Tack för hjälpen grabbar

Jag ska inte ha den för att spela på, jag sitter 8 timmar per dag på kontoret framför datorn och vill ha en riktigt skön å bra bild bara

Det finns många som har skrivit här på forumet att dom får en skönare upplevelse när dom använder 120hz, även vid 'vardagligt bruk' och inte bara spel. Allting i windows får ju bättre uppdatering också, musen och alla fönster kommer att röra sig mjukare men det är ju givetvis inte säkert att du märker en skillnad.

Om jag vore du skulle jag ta och titta på skärmar och jämföra dom och kolla vad du ser för skillnad, exempelvis på elgiganten eller någon datorbutik.

Av finnejanson
Skrivet av Kare:

uppdaterings frekvens och fps är inte samma sak

Nej det vet jag, men dom har ändå ett samband.
Om en skärm har 60hz så klarar den av att uppdatera bildfrekvensen 60gånger per sekund, d.v.s. varje 1/60sekund så uppdaterar den bilden.
En 120hz skärm uppdaterar dubbelt så snabbt, varje 1/120sek. Om spelet du spelar, låt oss säga Bf3 med din hypotetiska dator pumpar ut 120fps och du har en 60hz skärm så kommer du inte se alla dom bilderna då grafikkortet skickar ut flera bilder än vad skärmen kan visa. Har du då däremot en 120hz skärm så kan skärmen använda alla bilderna varje sekund.

Uppdateringsfrekvensen på din skärm begränsar dig i vad din skärm kan visa, resterande setup begränsar vad du kan få för FPS.

Av finnejanson

Angående grafikkortet så beror det på vad du ska använda skärmen till. För att ett spel ska använda 120hz fullt ut så måste du få ut 120fps. Det är då alltså helt beroende på vilket grafikkort samt spel du spelar. Annat så (om jag inte tar fel) behöver ditt grafikkort använda duallink DVI-D för att skicka ut 120hz till skärmen också.

Av finnejanson

När jag läser denna tråd får jag roliga bilder i huvudet, med chassin som är flera kammare alternativt två chassin. Ena använder luftkylning från inomhusluften och andra tar luften från utomhus.