Inlägg

Inlägg som Exibe har skrivit i forumet
Av Exibe
Skrivet av Laxpudding:

Kort svar är du frågar efter något som inte fungerar. 4K/60 är typiskt ≈17 Gbps. Dubbelt upp blir det 34 Gbps och då är du på Thunderbolt 4-nivå. Det finns nog inte mycket inom normala konsumentprodukter som löser detta exakt som du önskar.

Kan du kan tänka dig två AOC-kablar till en dator med två HDMI-utgångar plus aktiv USB-förlängning är det däremot en rätt enkel lösning. Kan du köra 1080p/60 (4,5 Gbps styck) istället för 4K lär det heller inte vara något problem att faktiskt koppla allt via USB-C-docka. Gissar att 4K-signal ändå inte är den kritiska aspekten för det 50-tummarna ska användas till?

Sedan kan du definitivt uppnå funktionen på något sätt via mer kostsamma lösningar som byggs efter behov via någon kvalificerad AV-byggare, till exempel genom nämnda HDbaseT. Men inget som ligger på hyllan och väntar hos webhallen eller liknande butiker.

Resurser finns så mer kostsamma alternativ är möjliga. Vet vi om det finns en docka som kan göra jobbet? Alltså att det går en kort Thunderbolt 4/USB-4 kabel till dockan och därifrån HDBaseT till skärmarna plus en lång USB kabel till kameran (USB kabeln vet jag finns att köpa av logitech).

Jag glömde nämna att jag vill kunna köra skärmarna i extended view så man kan ha olika bilder på skärmarna.

Av Exibe
Skrivet av Chibariku:

Verkar finnas optiska USB-C kablar nu, jag har dock ingen aning om det kommer funka.

https://www.amazon.com/Cable-100ft-Fiber-Optic-Pacroban/dp/B0...

Problemet med optiska är att de bara skickar signal en väg. Så då borde inte kameran funka tänker jag eftersom den skickar bild åt andra hållet?
Funkar säkert för bara skärmarna dock!

Av Exibe

2st 4K skärmar + kamera över EN 10m kabel

Tjena goingar

Tänkte installera 2st 50" skärmar på kontoret med en konferenskamera ovanpå. Anslutningskabeln/kablarna från datorn/bordet till skärmarna ska gömmas så gott det går och måste därför vara ca 10m lång.

Skärmarna ska ha HDMI med 4k 60hz och kameran är en Logitech Meetup.
Från bordet vill jag bara behöva koppla in en kabel i datorn (USB-C).

Frågan är hur man på smidigast sätt kopplar ihop detta.
Ett alternativ är att sätta en dockningsstation under bordet och sedan dra 2st 10m HDMI kablar och en USB-C kabel till andra sidan.
Det jag hade velat göra är att istället sätta dockan vid skärmarna så jag bara behöver dra EN lång USB-C kabel men är detta möjligt?

Jag vet att USB-C har en begränsning på ca 3m, speciellt vid de krav jag ställer på den. Så finns det några alternativ? HDBaseT fast för USB-C typ?

Tack och bock osv..

Av Exibe
Skrivet av Bassen87:

Finns även inställningar att göra i Nvidia kontrollpanelen om du går in på Manage 3D settings och sedan Program Settings och väljer PLAYERUNKNOWNSBLABLA.EXE sedan kan du ställa in att det ska vara på Maximum Performance istället för Optimal Power tex under Power management mode.

Har själv kört med i7 2600K och ett GTX 1070 och låg runt 80-100 FPS på lägsta inställningarna.
Så om du inte hittar någon annan lösning hade jag definitivt testat att installera om windows.

EDIT: Och du kan även kolla så att din power plan i windows är satt till high performance och inte power saver.

Sådär ja! Tydligen hade jag dator på energispar läge... Efter att ha ändrat det och även satt PUBG till Maximum Performance får jag kring 70 - 80 fps. Däremot ligger GPU och CPU bara på 50% - 60% och går aldrig över 80%. Det känns som det finns mer att hämta någonstans ändå.

Av Exibe
Skrivet av Nexim:

Med så lite cpu usage bör felet knappast vara cpu heller.

Ladda ner MSI Afterburner och kör igen. Kolla GPU och CPU usage i det istället. Kanske eventuellt avinstallera ASUS GPU Tweak II. MSI Afterburner är bra. Du kan logga över lite längre tid, cpu usage + temp med mera.

Prova några populära benchmarks, cinebench, inbyggda i cpu-z, unigine och lite sådant bara för att jämföra hur du presterar och vad du borde med din cpu/gpu för att utesluta fel på dina drivrutiner och hårdvara. Återkom sedan.

Denna e överklockad till 4.4ghz, men inga problem alls här inte med ett 1050: https://www.youtube.com/watch?v=FnF_ah0A5pc

Här är en till: https://www.youtube.com/watch?v=JUZCsjRdkvg

Jag tror det beror på något med installationen eller inställningar för PUBG

I MSI afterburner ligger alla kärnor mellan och pendlar mellan 50% och 80%. Jag funderar på att överklocka processorn för att se vad som händer. Vad tror ni om det?

Av Exibe

Tack för alla svar! Tyvärr har jag inte haft tid att läsa allt under dagen så gör jag en större uppdatering i mitt sökande efter problemet.

Skrivet av imo:

@Exibe: Har du fixat nya drivers?
Ibland är det viktigt att man lyckas avinstallera de gamla helt innan man installerar de nya, visserligen tror jag det är viktigare när man går mellan AMD-Nvidia.
Men kanske värt ett försök?

Jag använde programmet från guru3d som länkades och avinstallerade båda geforce experience och alla grafikdrivrutiner. Sedan installerade jag om nytt.

Skrivet av mannen99:

Seriöst, sluta snacka skit. Har ni ens koll på vad 2600k presterar? Bara för att den på pappret är gammal betyder inte det att den är kass.

Jag spelade på en sämre CPU med högre FPS tsm med 960 och nu har jag ny burk.
Finns mängder av information om just kombinationen 2600k, 1070 o diverse andra.

15-45FPS är INTE normalt.

Ett exempel här:
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1488183-i7-2600k-och-n...

"Kör med en 2600K med 1070 i PUBG. Det funkar, men vill man ha 100+ fps så orkar inte riktigt processorn.

Har mellan 60-144fps med det mesta på Very Low, kör texturer på HIGH dock. Spelet lär dock bli bättre optimerat, nya drivrutinerna som kom igår gav en boost på 5-10 fps iaf "

Ha det!

Skrivet av Nexim:

Dina minnen går i 1333mhz, DDR som i double data rate. Ställ in dem till 800Mhz i bios.

Kolla hur mycket % belastning du har på cpu och gpu. Ligger din processor och nöter i 100% medan du spelar finns det inte mycket att göra än att uppgradera eller överklocka. Det borde väl gå överklocka med det moderkortet du har, frågan är hur mycket.

Läste någonstans att vissa inställningar i PUBG flyttar hantering från grafikkort > cpu och har man redan en halvslö cpu flaskar den förstås ännu mera, prova andra grafikinställningar eller sök upp vad som gör detta.

Enligt Asus GPU Tweak II som följde med grafikkortet används bara runt 25% - 30% av "GPU Usage, %" och GPU clock ligger runt 1700 in game.

När det gäller CPU:n så används bara 20% - 25% när spelet är igång enligt aktivitetshanteraren.

Skrivet av r3flex:

Håller med @mannen99 helt och hållet här. Din hårdvara är knappast gammal, det är inte där felet ligger. Jag spelade på en I5 3570k @ 4.4Ghz och ett GTX 780 med stabilt 90-100fps, nu har jag uppgraderat till en I7 6700k och ett GTX 1080, ligger på cappen 144FPS nu.

Var det längesen du uppdatera eller formatera din dator? Att ha så låg FPS är inte normalt, även fast PUBG inte är släppt än, det är något annat som ligger och stör, om det nu är drivrutiner eller om det behövs en riktig formatering. Har du enbart problem med PUBG?

Det var faktiskt ett par år sedan jag omformaterade datorn. Kanske 4-5 år sedan, man jag är ganska renlig av mig och gillar inte att installera massa "skit" och om jag gör det så tar jag bort det efter jag har använt det. Jag testade overwatch nu med och satta allt på ULTRA i spelet och fick ungefär 130 fps. Jag antar att det är ganska okej.

Något annat som är konstigt är att jag får 144 fps i menyn i PUBG som jag inte vet vad det beror på.

Vad är nästa sak jag borde testa?

Återigen, tack för alla svar!

Av Exibe

Begränsad fps i PUBG. Orsak?

Tjenare alla!

I helgen fick jag ett gtx 1070 i present som jag raskt stoppade in i min burk. Men till min förvåning märkte jag extremt liten skillnad mellan mitt nya och mitt gamla 660 ti. Min första tanke var att det var processorn som flaskhalsar, men är osäker. Jag får ut mellan 15 och 40 fps.

Datorkomponenter
CPU: i7 2600K 3,40GHz
Grafik: Asus Dual OC gtx 1070
Minnen: 16GB DDR3 1600MHz (Av någon anledning står det 665,1 MHz i CPU-Z)
Moderkort: MSI B75MA-E33

Min vän som har ett sprillans nytt system med ett 1060 kort får ut kring 90 fps vilket är betydligt mycket mer än vad jag får även om vi har exakt samma grafikinställningar i spelet (very low), så jag är lite besviken. Jag vet att PUBG inte är stabilt i någon kapacitet, men det känns konstigt. Jag stresstestade det i Furrog och då gör det kring 85 fps på 1920x1200 (16:10 skärm).

Vad tror ni är flaskhalsen? Vad är nästa komponent som borde uppgraderas eller justeras?

Tack för svar!

Av Exibe

Skrev upp mig på plats 123

Av Exibe

Tack så jätte mycket för alla svar! Jag använde mig av netbalancer och där såg jag att ett program som heter elgiganten.exe (vilket är en molntjänst som antagligen följde med när hon köpte datorn) som stod och laddade upp data. Jag har nu begränsat upp och nedladdning av det programmet och allt flyter på mycket bättre än så länge... Återkommer om detta inte fungerade.

Av Exibe
Skrivet av Gurk:

Beroende på vad det är för router men kan den inte se använd bandbredd från dom olika datorerna?

Annars kanske DUmeter på mammans dator vore något för att se om det verkligen är så som du misstänker.
http://www.hageltech.com/dumeter/about

Skrivet av Wenger:

Jag skulle börja med att återställa routern och om inte det hjälper så skulle jag kolla om routern har inställningar för att limitera bandbredd för specifika enheter.
Jag tror inte att ni ska fokusera på hennes dator här, problemet bör ligga i nätverket.

Jag installerade bitMeter på mammans dator och hade igång programmet under kvällen när vi spelade. 8:14 slängdes vi ut ur spel och chatt och jag gick direkt och kollade på bitMeter där jag såg att både upp och nedladdning skjutit i taket. Hon hade inte använt internet aktivt utan kollat på filmer lokalt på datorn när detta hände.

Jag installerade även bitMeter på min dator och hade igång den under kvällen men den fick inte några utslag någon gång.

Är det mammans dator som är problemet?

Kan det vara någon mjukvara på datorn som (trots två antivirus program) orsakar detta?

Av Exibe
Skrivet av Wenger:

Jag skulle börja med att återställa routern och om inte det hjälper så skulle jag kolla om routern har inställningar för att limitera bandbredd för specifika enheter.
Jag tror inte att ni ska fokusera på hennes dator här, problemet bör ligga i nätverket.

Det ser inte ut som att jag kan begränsa åtkomsten för någon dator. Jag upptäckte däremot att det står något med UPnP och en media server på mammans dator. Kan det ha något med saken att göra?

Av Exibe
Skrivet av teejee:

Har du startat om routern (power on/off)? Annars gör det. Rätt vanligt att routrar behöver startas om lite då och då.

Japp det gör vi med jämna mellanrum.

Av Exibe
Skrivet av Gurk:

Beroende på vad det är för router men kan den inte se använd bandbredd från dom olika datorerna?

Annars kanske DUmeter på mammans dator vore något för att se om det verkligen är så som du misstänker.
http://www.hageltech.com/dumeter/about

Skrivet av teejee:

Hur ser ert nätverk och internetuppkoppling ut (exakt vad för modem, routrar, accesspunkter & switchar etc har ni inkopplat)? Låter som det kan vara IP-konflikt mellan datorerna pga felkonfigurerat nätverk.

Från routern (telias standard router thomson TG 789) går en sladd direkt in i mitt ps4. Tjejens ps4 och alla andra datorer är uppkopplade via wifi. Alltså inga switchar eller annat.

Jag har faktiskt inte mätt men jag ska göra det så fort ja kommer hem!

Av Exibe

En dator tar upp hela bandbredden hemma

Hej!

Jag har ett lite konstigt problem hemma hos tjejen enligt mig. Jag tror inte någon annan har skrivit om detta på forumet innan.

Backstory: Jag och tjejen brukar spela Destiny på varsitt PS4 hemma hos henne och när hennes mamma sätter på sin bärbara dator och kopplar upp sig på internet slängs vi ut ur spelet och partychatten. Jag är uppkopplad med sladd och tjejen är uppkopplad via wifi och sitter precis bredvid routern. Jag är helt säker på att det är hennes mammas dator som "stjäl" internet då detta har skett ett flertal gånger under flera månader.

Den bärbara datorn är nyinköpt sen i julas och hon har haft inne den på service en gång då vi klagade på detta problem, dock hjälpte det inte och problemet återkom. Vi har genomfört ett flertal scanningar sen dess med den medföljande programvaran McAfee vilket inte har löst ett skit. Jag kan fortfarande vara inne på min bärbara dator och surfa som vanligt även om jag upplever att det går något långsammare. Internet får vi från Telia och hastigheten är 8Mb/s.

Väldigt tacksam för svar!!

Av Exibe

Val av moderkort till server

Hejhej!

För tillfället har jag inget moderkort varken till min vanliga stationära dator eller server då det nyligen gått sönder. Det jag funderar på är att köpa ett billigt moderkort med 1155 sockel (eftersom jag har en i7 2600) och senare byta ut moderkort och processor när skylake dyker upp till hösten. Så till hösten skulle jag alltså börja använda servern med moderkortet jag köper nu tillsammans med processorn jag har idag.

Hittills har jag haft ett öga på dessa två: MSI Z68A-GD55 och MSI B75MA-E33

Vad tycks? PS Jag har aldrig varit i närheten av en hembygd server!

Av Exibe
Skrivet av cheben:

Se till att du får ut allt som läckt ned i minnesplatserna. Det kan vara en ide att köpa avjoniserat vatten på macken och tvätta ur dem lite försiktigt (alltså, droppa i en droppe, sug upp den med papper. Repeat tills det som sugs upp ser ut att vara rent. Kolla även att kretsbanorna på minnesstickorna är rena (dvs ingen ärg etc på dem).

Lycka till och hoppas inget gått sönder!

[QUOTE=Corsair Johan;15370515]Hej Exibe,

Låter som att du fått luftbubblor i pumpen. Finns lite saker du kan testa att göra, medans datorn är igång.

  • Knacka på pumpen/blocket

  • Kläm på slangarna

  • Luta ner datorn så den ligger ner

Återkom om de hjälper. Du har 5 års garanti på H60 så om du har kvitto kvar så ska de gå att lösa en ny ifall de är så att de inte löser sig.

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan[/QUOTE]

Hur ser garantin ut för resten av komponenterna? Ersätter corsair moderkortet?

Av Exibe
Skrivet av Bredband:

Det borde gå på garanti, som sagt, det är 5 års garanti på Corsair Hydro serien. Har du kvittot kvar?

[QUOTE=Corsair Johan;15370515]Hej Exibe,

Låter som att du fått luftbubblor i pumpen. Finns lite saker du kan testa att göra, medans datorn är igång.

  • Knacka på pumpen/blocket

  • Kläm på slangarna

  • Luta ner datorn så den ligger ner

Återkom om de hjälper. Du har 5 års garanti på H60 så om du har kvitto kvar så ska de gå att lösa en ny ifall de är så att de inte löser sig.

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan[/QUOTE]

Jag var och bytte kylaren som gick på garantin och satte i den nu men när jag startar datorn står det:
"CPU or Memory Changed!!! Please enter Setup to configure your system.
Press F1 to Run Setup.
Press F2 to load default values."

När jag tog ut kylaren igår läckte det lite på minnena så jag tog ut dem nu och märkte att det är vått inne i minnesplatserna. Jag har försökt torka bort så mycket jag kan och testat att bara sätta i ett minne i taget och starta datorn men inget fungerar.

Vad skall jag göra?

Av Exibe

Kylaren hade tydligen börjat läcka, så ja tog ur den nu. Hoppas det går på garantin.

Av Exibe
Skrivet av Bredband:

Det står så här på Corsais sida. Corsair Hydro Series™ products have a 5 year warranty

[QUOTE=Corsair Johan;15370515]Hej Exibe,

Låter som att du fått luftbubblor i pumpen. Finns lite saker du kan testa att göra, medans datorn är igång.

  • Knacka på pumpen/blocket

  • Kläm på slangarna

  • Luta ner datorn så den ligger ner

Återkom om de hjälper. Du har 5 års garanti på H60 så om du har kvitto kvar så ska de gå att lösa en ny ifall de är så att de inte löser sig.

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan[/QUOTE]

På manualen står det 2 års garanti vad är det som gäller?

Idag har hela datorn fått spatt! Efter den har botat och ja har skrivit in lösenordet till windows stänger den av sig. Sedan sätter den på sig själv och stänger av sig igen utan att något hinner visas på skärmen. Så håller den på om och om igen tills man bryter strömmen. Kan det ha med föregående problem att göra eller har jag så otur att flera komponenter lägger av samtidigt?? Vad är det som händer?

Tack för svar

Av Exibe
Skrivet av Bredband:

Testa att knacka lite lätt på pumpen och kolla om det försvinner eller så kanske det är luft i systemet. Om inte det hjälper så kanske pumpen har gjort sitt.

Testat att knack (och slå skiten ur den med) men hjälper inte. Kan det komma inte luft i systemet bara sådär? Datorn har ju stått på samma plats ett antal år nu...
Det kan dock mycket väl vara så att den har gjort sitt

Jag kan även tillägga att det "surrande" ljudets frekvens höjs mer och mer ju längre datorn är på (men efter några sekunder blir det konstant). Det låter alltså väldigt likt en fläkt som slår emot en sladd som vid uppstart bara slår emot några gånger men sedan slår i mer och mer tills den nått maxfart.