Inlägg

Inlägg som llunden har skrivit i forumet
Av llunden

Tack så jättemycket Leifson, jo jag har mycket riktigt SLI med 560 Ti, glömde skriva det. Lyder dit råd då och håller mig på dessa värden, 1GHz ökning är jag rätt nöjd med ändå, fick upp den stabilt i 4.8 men då klarade inte kylaren med när jag körde prime95 ett längre tag tråkigt nog.

Av llunden

Allmänna överklockningsfrågor

Hejsan!

HAr nyligen införskaffat följande system:
Asus P8Z68-V
2TB Seagate Barracuda Green
Intel SSD 320 120GB OEM
Intel Core i7 2600K 3,4GHz
Corsair 8GB (2x4096MB) CL8 1600Mhz VENGEANCE
Noctua NH-C12P SE14
Gigabyte GeForce GTX 560 Ti OC 1GB
Fractal Design Define R3, Svart
Corsair AX 850W 80+ GOLD
Samsung SH-222AB, SATA Svart OEM
Windows 7 Home Premium 64-bit Svensk OEM, SP1

CPUn är klockad till 44*100 från 34*100

ligger på ca 65C på processorn i Load, 35C i idle.

Jag är väldigt ny på överklockning så har flera frågor:
1. Kan jag sabba processorn genom att öka multipliern eller frekvensen även om jag inte ökar strömtillförseln?
2. Vad brukar en vettigt klockad i7a ligga runt, borde jag nöja mig vid 4.4GHz?
3. Så fort jag pillar på cpu frekvensen det minsta så blir systemet instabilt, kan det vara för att jag behöver öka strömtillförseln också eller vad kan det vara?
4. Ram-minnena går orginal(1600mhz), kan det vara en flaskhals?
5. Hur mycket vågar jag ställa upp ram-minnena utan att riskera allt för mycket?
6. Så fort jag pillar på cpu frekvensen det minsta så blir systemet instabilt, kan det vara för att jag behöver öka strömtillförseln också eller vad kan det vara?
7. Mina grafikkort är redan fabriks-överklockade, är det ens värt att fundera på att klocka upp dem ytterliggare? isf, är det core eller minnen som jag ska ställa upp mest?

Tack på förhand!

Av llunden

Hejsan Ninjafarfar! Verkar inte bättre tyvärr, hittade dock ett alternativ till att stänga av SLIt för wow.
Nämligen genom att ändra någon av de grafikinställningarna i wow som när du applyar skapar om wow-fönstret och antagligen resetar devicen, därefter rullar det på som det ska, dock lär man göra det varje gång du loggar in + att det inte gav någon större skillnad mot att bara helt enkelt köra med ett kort, antagligen pga som det redan sagts, att wow är CPU-bundet, inte gpu.

Av llunden
Skrivet av widL:

WoW kan jag inte kommentera, men ang. den automatiska överklockningen så är det så enkelt som att den helt enkelt suger. Den överklockar för mycket kontra en viss spänning = instabilitet, och då kraschar saker och ting. Jag rekommenderar inte att du fortsätter testa med den automatiska överklockningen eftersom instabil överklockning kan orsaka korrupt data på hårddisken = Windows rasar.

ah tack så mycket, jo lyckades få korrupt windows innan jag förstod att det var överklockningen som ställde till problemen.

Av llunden

Utan SLIt så fick jag mycket bättre resultat, la till en profil för wow i nvidia kontrollpanelen där jag stängt av SLI så slipper jag tänka på det mer, vet inte varför jag inte kom på tanken att testa det själv xd

Tack så jättemycket båda två!

@Ricky ah mm ska testa klocka det manuellt sen och se om det fungerar.

Av llunden

Sprillans ny SLI-dator, fps-problem

Hejsan!

Har precis köpt och själv byggt ihop följande dator:
Asus P8Z68-V
2TB Seagate Barracuda Green
Intel SSD 320 120GB OEM
Intel Core i7 2600K 3,4GHz
Corsair 8GB (2x4096MB) CL8 1600Mhz VENGEANCE
Noctua NH-C12P SE14
Gigabyte GeForce GTX 560 Ti OC 1GB
Fractal Design Define R3, Svart
Corsair AX 850W 80+ GOLD
Samsung SH-222AB, SATA Svart OEM
Windows 7 Home Premium 64-bit Svensk OEM, SP1

Har 2 problem, det första är att om jag använder någon slags av automatisk klockning av datorn(TPU på moderkortet, färdig profil i bios, eller via Asus AI suite 2) så startar datorn om flera gånger vid uppstart samt att vissa program krashar till höger och vänster när den väl startat upp, saker som krashar är till ex asus ai suite 2, vissa hemsidor(antar att de sidorna har bekant är att de använder java eller flash etc.) i IE, google chrome går inte starta alls och man kan inte heller formatera en hårddisk så länge överklockningen är på upptäckte jag också av en slump. Har sökt runt och det ser ut att hända andra också, ska testa göra manuel klockning sen istället och se om det ger bättre resultat men har ni någon input så lyssnar jag gärna.

Det andra problemet, det som faktiskt fick mig att skriva här, är fps problem i wow. Jag kör absolut högsta inställningarna i Dragon age 2 utan problem. Men i wow ligger jag runt 20-30fps, får lov att ställa ner till good och då får jag ändå för låg fps på vissa ställen. Kollar jag på load på grafikkort och CPU så ser den ut så här vid 20fps:
GPU core1: 60%
GPU core2: 37%
4 logiska kärnor används typ inte och de andra ligger mellan 20-30%.

2 scenarion jag kan tänka mig:
Problem med RAM-minnen men låter otroligt eftersom det funkar fint i DA till ex.
Problem med att hårddisken kanske inte orkar med alla reads wow gör när den dynamisk laddar in världen när man rör sig. Denna känns relativt trolig eftersom i en BG(som jag gissar inte laddas in dynamiskt utan hela bgn ligger i minne) har jag 50-60fps trots 39 andra spelare vid mig medans ute i en vanlig zon kan den gå ner till 20fps fast jag inte ser någon annan än mig själv.

Kopierade spelet till ssd:n men det gav en alldeles för liten skillnad för att kunna vara det.

Någon som har nå förslag?