Inlägg

Inlägg som GoldToazt har skrivit i forumet
Av GoldToazt

Jag har ett Wooting 60HE med PBT keycaps.
Cirka 1 månad gammal, endast testat. Originalkartong och alla tillbehör finns.
Köpt från Wooting EU, absolut nyskick.

Ifall du fortfarande är på jakt.

Av GoldToazt

Hej!
Har en komplett uppsättning av Logitech G27 med ratt, pedaler och växelspak.
Väldigt bra skick, mycket sparsamt använt. Det blev tyvärr aldrig riktigt av. Tror även original kartongen finns kvar, kan undersöka vid intresse. Kan skickas eller hämtas i Dalarna.

Hälsningar,
Filip

Av GoldToazt

Det kan jag hoppa in och besvara, sannolikheten att priset skulle sänkas ytligare på de komponenter som redan är på rea är liten. Det är väldigt sällan som produkter redan på rea sänks mer i pris senare, antagligen för att personer som redan köpt på rea skulle bli sura ifall priset går ner ännu mer ett par dagar senare.
Däremot är det inte helt omöjligt att andra liknande komponenter kommer på rea på black friday.

Lycka till!

Av GoldToazt
Nytt bud: 24 000 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av GoldToazt
Skrivet av serdyllon:

Har man ett par 1990 Pro så är det inte mer än rätt att ge dem kärlek. Uppskattar dina sidoprojekt mer än datormoddarna så det här var ett mysigt julinslag

Tankarna går osökt till ditt galleri från ~2 år sedan, där du moddade D1:an. Misstänker att du kör en annan setup för att driva dessa?

Satt faktiskt med avtryckaren på köpknappen för ett par 1990 i mellandagarna, men gick vilse i djungeln av alla dac/amp och kunde inte riktigt bestämma mig vad som kunde passa bäst att driva dessa. Kände att det var bättre att avvakta enligt devisen att Farbror Barbros klassiska måtto håller än

1990 Pro är väldigt lättdrivna, skulle påstå att nästan vad som helst fungerar

Av GoldToazt
Skrivet av Terrell:

Tror nog att de flesta arbetsgivare inte vet skillnaden. Beroende på om det är ett stort företag eller ej som har en dedikerad rekryterare.
Viktigaste är att du har en färdig examen och att du har något att visa upp, t.ex ett skolprojekt eller ett fritidsprojekt.
Även om det kan låta fint att man har studerat på t.ex KTH eller LTH så tror jag inte de arbetsgivare som finns i t.ex Dalarna har en förväntan att alla skall ha det.

Skrivet av wahlfridsson:

Tja!

Kloka funderingar!
Ingen utbildning definierar vad du kommer jobba med till 100%.
Känner du att en annan utbildning skulle vara mer intressant så ska du definitivt inte blunda för det. Det är mycket lättare att lära sig saker man brinner för.

Och det går alltid att lära sig nya vägar.

Stirra dig inte blind på tidigare kommentarer om prestigeuniversitet. Bättre att skryta med vad man kan, vad man är intresserad av , vad man hoppas att man kan bidra sin väntande arbetsplats med än att skryta med märket på sitt universitet.

Jag är själv ganska bra exempel på att man kan byta bana, har en magisterexamen i elektroteknik med inriktning mot trådlösa system, alltså i grund och botten design av elektronik och antenner för höga frekvenser. Har jobbat med mjukvaruutveckling dom senaste 10 åren.
Lycka till i ditt val!

Det är väl inte direkt aktuellt att hoppa av för att söka till KTH och kanske inte ens komma in, känns lite dumt även om KTH definitivt ser snyggare ut på sitt CV. Jag vill gärna jobba på ett större företag känner jag redan nu, vi har haft både stora och små företag från närområdet och gamla studenter som haft "föreläsningar" med oss och berättat vad de gör. Det är mycket möjligt att jag flyttar efter mina studier för att få jobb på nått av de större företagen i Sverige ifall man får den möjligheten.
Tack för era svar

Av GoldToazt
Skrivet av anon285805:

Man går inte till universitet för att lära sig, man är där för att hitta kontakter som man kan använda efter utbildningen.

Vad för skola förresten? Har bara hört bra saker om KTH och Chalmers när det gäller systemvetenskap...

Jag går på Högskolan Dalarna

Av GoldToazt

Systemvetenskap student funderar

Hej,
Jag går första året på en systemvetenskaplig utbildning och jag har börjat fått lite funderingar. Jag känner att programmering är nått för mig (något jag redan visste innan jag började), jag vill bli programmerare. Med det sagt börjar jag känna att systemvetenskap kanske inte är så mycket fokuserat på just det. Jag saknar algoritmer, datastrukturer och mer djupgående kunskap även om min systemvetenskap utbildning har mycket mer programmering och tekniska kurser jämfört med samma utbildning på andra ställen.
Jag känner personligen att en kandidatexamen i datateknik kanske hade reflekterat mig och vad jag vill göra bättre än en Filosofie kandidatexamen i informatik som jag får i nuläget. Jag kan dessutom lära mig om algoritmer, datastrukturer och annat på egen hand eller ta de som frivilliga kursen också.

Så för att summera lite och få ut frågan jag faktiskt undrar över är spelar det egentligen någon roll vilken examen man får? Hos en arbetsgivare bryr dem sig om det står datateknik eller systemvetenskap?

Av GoldToazt

Köpråd Ljudkort

Hej, jag är på jakt efter ett ljudkort antigen internt via pcie eller externt via usb. Prisklass runt 1000-2000 spänn. Alla köpråd uppskattas då det är en djungel. Skriver en liten lista på specs jag vill ha under för att underlätta

Krav

  • Kunna koppla in mina monitors, Stöd för RCA, 6,3mm och XLR

  • Kunna driva hörlurar, minst 300

  • Sista punkten är inget krav men ett plus. Input för mikrofon (via XLR)

Tacksam för alla förslag och svar

Av GoldToazt

Ja, Geforce drivrutiner var installerade.

Skrivet av Molotov:

När du provade 750ti kortet i en annan dator installerade du geforce drivrutinerna också?
Ett grafikkort kan fungera med windows vga drivrutiner men när man installerar geforce/radeon blir det krash. Det är = grafikkortshaveri

Skickades från m.sweclockers.com

Av GoldToazt

Pappa sa att han hade hört ett klick i grafikkortet när den startades som slutade för ca 2 veckor sedan. Vi ska testa ett annat nätagg från en annan dator och se vad som händer.

Skrivet av Paddanx:

Då kan det vara nätagget som inte orkar. När Windows initieras så laddas drivare in och kortet ska "kicka in" och drar mer kraft.
Kör du ett kort utan sina drivare så kör det i VGA läge, med extremt låg förbrukning och ingen 3D acc.

Svåra är att HP agg är dyra och bråkiga att ersätta med.
Vilken HP modell är det? Vissa går att sätta en vanliga ATX agg i, att prova med iaf.

Av GoldToazt

Det gamla kortet är nått Radeon HD osäkert på vilket exakt. Nätagget är också bara nått agg på 320Watt. Det är en HP dator med utbytt grafikkort. Datorn låser sig hårt bara strömknappen som funkar. Radeon kortet har inga drivrutiner alls så tror inte det blir några problem

Skrivet av Paddanx:

Har du möjlighet att kolla HDDns SMART?
Eller göra en kontroll så den inte har läsfel iaf. (Om den får läsfel på drivaren till kortet kanske.)

Vad var det gamla kortet?
Och vad för nätaggregat?

Tänker om det kanske är instabil spänning och väldigt klen PSU.

Att den låser sig "hårt" dvs inte ens svara på något utom strömknapp, är oftast hårdvarufel (eller överklockning som tekniskt sett är som hårdvarufel-beteende)

PS. Du bör inte normalt byta mellan AMD/Nvidia utan att rensa gamla drivare, då det också kan orsaka problem.

Av GoldToazt

Datorn låser sig vid uppstart

Hej,
Har Lite strul med farsans datorn som låser sig när windows startas dator hinner till "windows 7 startas" innan allting låser sig allt. Datorn funkade på dagen innan och kvällen när den stängdes av, dagen efter på morgonen när den skulle startas så låser den sig. Det sitter ett Asus 750Ti i datorn och vi har även testat köra med annan skärm, Hdmi och ny Dvi sladd men ingen skillnad. Datorn startar som vanligt konstigt nog om man kör utan grafikkortet eller med det gamla kortet som satt i innan vi bytte. (Radeon HD). Datorn har körts med det nya kortet 750Ti i 2år utan problem, kortet är även testat i en annan dator och där det inte är något problem.

Tacksam för svar

Av GoldToazt

GTX 1070 & 1080 Priser

Hallå, Hade tänkt köpa ny dator och valet på grafikkort blir ju självklart den nya 1000 serien men priserna känns lite för höga just nu pga. ny release och dålig/under produktion av korten. Köpa nu eller vänta en månad eller två? Vart tror vi priserna kommer lägga sig när allt stabiliserats?

Av GoldToazt

Chassi val (Obsidian 750D vs. Silent Base 800)

Tjenare, en ny dator finns i tankarna delarna har jag ganska snabbt fått ihop och vet vad jag vill ha men chassi känns svårare. Har kollat runt och fastnat för Corsair Obsidian 750D och be quiet Silent Base 800. Jag har jämfört och sökt information båda är ganska lika och kostar ungefär lika mycket. Tänkte ifall någon här hade någon erfarenhet av chassinen. Eller andra bättre förslag.

Tacksam för svar

Av GoldToazt

Eftersom nätagget är så svagt så skulle jag köpa ett 750ti som inte behöver mer ström (länk under) om du vill bytta ut nätagget och har plats för det i chassit så kan du gå på ett lite mer kraftig grafikkort (960,970). Processorn och ramen är redan okej.

https://www.dustinhome.se/product/5010811797/strix-oc

Av GoldToazt

Om jag tar identifiera bildskärmar eller liknande då den letar efter skärmen så blir skärmen också svart och "försvinner" helt

När datorn bootar upp så bootar allt på den sekundära skärmen allting funkar fint sen när den kommer in i windows så blir den primär (får skrivbords ikonerna osv) sen efter 2-3s så hoppar den primära skärmen igång med fel upplösning och tar även över som primär skärm

Om jag rycker ur den andra skärmen som funkar bra när datorn startas körs allt i fel upplösning när datorn startas men ännu märkliga är att jag får en helt annan windows start. Istället för den vanliga windows 7 uppstartningen med windows loggan som bildas med olika cirklar som åker omkring får jag 5 gul/gröna sträck som åker förbi i en laddningsbar som gamla win 96/98 startades.

Av GoldToazt

En skärm startar i fel upplösning

Hejsan

En av mina skärmar startar i fel upplösning (1024x768) istället för 1920x1080. Det går inte heller att höja upplösningen högre än 1024x68 men det går att sänka ner till 800x600. Det står även att 1024x768 är inbyggd medans på den andra är 1920x1080 inbyggd om det kan vara till någon hjälp.
Problemet startade efter att jag installerat Windows 10 efter ca 4 dagars användande. När jag installerade det första gången funkade det fint och några dagar efter det sen började den starta om i fel. Problemet löstes då genom att rycka ur DVI kabeln till skärmen och sätta i den igen då gick den automatiskt tillbaka till 1920x1080 som den ska. Trodde problemet var win 10 så lång historia kort installerade jag win 7 igen men problemet kvarstår. Jag körde med win 7 i runt 4 år utan nått problem innan. Har även installerat alla möjliga drivrutiner (Geforce, moderkort) och har även provat drivrutinerna för skärmen som jag inte hade innan utan resultat.

Av GoldToazt

@Benna: Ja, den är 22tum men min primära skärm är 23tum så tror inte det gör något. Båda går dessutom på upplösningen 1920x1080

Av GoldToazt

Ena skärmer startar i fel upplösning

Hejsan,
En av mina skärmar startar i fel upplösning (1024x768) istället för 1920x1080. Problemet uppstår när man startar Windows och om man går in på bildskärmsinställningar går det inte att ändra högre än till 1024x768. Om man drar ur DVI kabeln ur grafikkortet och sätter i den igen så visar skärmen automatiskt 1920x1080 igen när den får tillbaka bilden. Min andra sekundära skärm startar alltid i rätt upplösning och krånglar inte. Skärmen började krångla efter jag installerade till Windows 10

Tacksam för all hjälp!