Inlägg

Inlägg som Antelano har skrivit i forumet
Av Antelano

Som sagt var, jag visste att processorn skulle flaska till viss del. Men att ingenting skulle fungera kunde i alla fall inte jag förutse. Hoppas innerligt att en ny processor fixat.

Av Antelano
Skrivet av Zeuxlarsson:

Athlon är ju budgetmodell och AMD är redan i sig budgetmärke, finns det ens x6 athlon? Jag skulle satsa på en Phenom II x6 istället.

Funderade faktiskt om jag skulle införskaffa en sådan. Ny processor skulle jag införskaffa oavsett. Så ifall allt bara skiter sig med ny prolle dumpar jag datorn i sjön.

Av Antelano

It is decided then! Ny processor inc!

Av Antelano

Jag har uppdaterat allt flera gånger. Rensat med Driver sweeper. Uppdaterat BIOS på moderkortet. Jag är helt mållös. Jag vet inte vad jag ska göra. Crossfire verkar fungera, korten likaså, tills viss del i alla fall. Kanske fick lata måndagsexemplar?

Av Antelano

Krångel med Crossfire (6970)

Kör 6970 i Crossfire med ett Gigabyte 990XA-UD3, Athlon II 645. Får skit dålig fps i BF3. Snittar 40 med bara ett kort. Det verkar heller inte bli någon förbättring när jag kör Crossfire. Kan tilläggas att jag spelar i 1920x1080 med allt på low, utan AA. Kör med två XFX kort.

Min rigg ska väll banne mig inte prestera så här dåligt? Min processor kanske flaskar men det borde väll inte vara så här illa? Uppdaterat alla drivrutiner både till grafikkort och moderkort. Vet inte vad jag ska göra. Kan även tillägga att i MSI Afterburner så ligger korten på 50% GPU usage, borde det inte vara 100% för att få ut mest prestanda?

Av Antelano

Har själv haft lite strul med Crossfire. Verkar dock som att jag fått det att fungera, till viss grad, ingen aning hur dock. En sak jag undrar över är: ska korten ligga på 50% belastning? Det blir ingen märkbar skillnad för mig när jag har igång ett 6970 eller när jag har igång CF. Så ska korten ligga på 50% eller 100%? Mina ligger på 50% enligt MSI Afterburner.

Av Antelano

Att stänga av ULPS var bland det första jag gjorde. Men nu vet jag i alla fall att korten lever. Dock så i MSI Afterburner så visar det att korten bara går på 50%. Om så är fallet, hur kan jag få korten att gå för 100%?

Av Antelano
Skrivet av Nikkop:

Du har tryckt igång CF i Cataclyst Control Center (eller vad det heter nuförtiden)?

Har du försett det undre kortet med störm också?

Jo du, det har jag. Jag drog just igång GPU-Z och lirade lite BF3. Då kunde jag se att det andra kortet inte gjorde speciellt mycket. Kanske kom upp i 5% "load" som mest under sessionen.

Av Antelano

Andra kortet i CF arbetar inte.

Har nyligen införskaffat 6970 CF. Men det är bara det första kortet som tar någon "load" vid gaming. Jag är helt lost. Jag vet inte vad jag ska göra. Kortet lever ju, Crossfire verkar fungera men trots det så gör det ingenting.

Jag har provat uppdatera alla möjliga drivrutiner. Jag har provat byta plats på korten, bytt CF brygga. Men ingenting verkar fungera. Hjälp?

Av Antelano

Mycket bra skit här. Kan tillägga:
31. Vill kunna välja spawn point genom att trycka direkt på den istället för att fumla i listan, som förut.
32. Kroppsdelar sticker ut genom väggar och dylikt beroende på hur du rör dig.
33. En hel rad grafiska problem som inte påverkar spelet i sig men som inte borde finnas till att börja. Spelare som hoppar över objekt "flyger" alltid fram, som i Betan. Om du byter till ett raketrör som måste laddas om så sitter det redan på en raket som magiskt försvinner efter ett tag. Blodet och skotthål ser jävligt illa ut ibland då de verkar vara simpla texturer som klistras på, vilket gör det oerhört fult när dom överlappar hörn och kanter. Detta är bara några saker bland många.

Annars så regerar spelet! Spelet är fullt spelbart i dess nuvarande skick. De fel som finns, buggarna åtminstone, kommer åtgärdas. Men det känns ändå lite oacceptabelt att släppa ett sådant ofärdigt spel.

Av Antelano

Får inte 6970 CF att fungera.

Har nyligen införskaffat 2st 6970 som jag kör i Crossfire. Båda korten är igång men när de faktiskt ska användas så är det ingen aktivitet what so ever i det andra kortet. Har ingen aning om vad jag ska göra. Kör med ett Gigabyte 990XA moderkort.

Av Antelano

Det verkar som att aktiviteten på mitt andra kort inte är speciellt hög. På CCC har den kommit upp i max 5% när jag prov spelat lite BF3. What to do?

Av Antelano
Skrivet av Fusy:

Glöm inte att ladda ner tillhörande Application profiles, annars finns risken att ett kort idlar i vissa 3d applikationer även om cf är ibockat.

Antar att du syftar på Cap4? Om inte, så har jag i alla fall dragit hem det och installerat det. Är det bara att installera och sen är det klart? För det ger ingen synlig skillnad. Trodde jag manuellt skulle göra/ladda profiler, så jag vet inte riktigt om det är korrekt installerat.

Av Antelano

Att kortet stängs ner är något jag hört. Kanske blev felinformerad på den punkten. Men tackar för tipsen! Finns det något sätt att se ifall båda korten går för 100% så att jag vet att allt funkar som det ska.

Av Antelano

Tips/hjälp med Crossfire?

Ska nu slänga in 6970 CF i datorn och det blir därmed mitt första försök med Crossfire. Jag är långt ifrån den mest kompetenta personen när det kommer till mjukvara och skulle uppskatta tips och råd hur jag ska optimera allt.

Jag tänker då bland annat på hur det andra kortet ibland kan stängas av när det inte behövs. Hur ändrar jag det? I BIOS? Jag är osäker på hur jag ens hittar åt BIOS, vilket känns lite pinsamt då jag ändå anser mig vara relativt bildad, åtminstone hårdvarumässigt. Så alla råd ni kan tänkas klämma ut uppskattas!

Av Antelano

6970 vs 6990

Tänker investera i nytt grafikkort. Min första tanke var att skaffa 2st 6970 CF. Men är det verkligen så värt jämfört med ett 6990 då man fortfarande kan lägga till ytterligare kort?

Har även en fråga angående XFX 6970 kort. På Komplett finns den i dual fan utförande. Men jag har inte lyckats hitta modellen någon annanstans. Finns det verkligen? Och är den lika bra på att leda ut värmen på baksidan som standard kylaren, tänker nu på "Dual fan" kylaren i allmänhet oavsett modell.