Inlägg

Inlägg som Ecual har skrivit i forumet
Av Ecual

Studerar: Programmering 1, C#

Hejsan Sweclockers!

Har nu börjat plugga Programmering 1 på distans via Hermods, där jag håller på att lära mig C#.

Har fått kurslitteratur i form av Programmering 1 C# av Krister Trangius, och har läst boken och även kollat på några videos som han har lagt upp på YT. Nu när jag skulle börja med min inlämningsuppgift med deadline på fredag så får jag rakt igenom panik, det är nästan som om jag aldrig har sett orden. Att lära mig programmera är verkligen någonting som jag vill och har blivit väldigt intresserad av, därav min panik.

Har ni nå tips på videos, hemsidor eller annat som jag kanske kan lära mig bättre igenom, all hjälp uppskattas! Vill verkligen klara den här kursen då jag måste ha den för att kunna börja på en Microsoft .NET - Cloud Computing kurs som också är via Hermods men då börjar jag pendla!

Tack på förhand!

Av Ecual

Nya högtalare!

Tjena, då var det dags att skaffa sig ett par nya högtalare efter att mitt andra par av Edifier S330D valt att sluta fungera som det ska. Samma sak händer återigen, den högra högtalaren lägger av. Har aldrig dragit ur kablarna när strömmen varit i och varit väldigt noga när jag satt i systemet.

Kanske har hänt någon annan som vet hur man kan fixa det, isåfall skulle jag verkligen uppskatta det om ni svarade!

Men annars så söker jag högtalare runt 1000 kr, kan gå över nån hundralapp om det skulle behövas!

Tack på förhand

Av Ecual
Skrivet av AzzyNoName:

wow high end dator förutom gpun

Vad menar du? haha..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ecual

Funderingar på att sälja min dator

Hej Sweclockers!

Funderade lite på att sälja min dator då jag inte alls har några pengar - och jag har ju faktiskt en laptop jag kan använda. Jag vet att datordelar sjunker väldigt fort i pris (eller så har jag bara hört det någonstans), så jag vet ju inte direkt vad för pris jag ska sätta på den...

Chassi: Corsair Carbide 330R
MB: MSI Z87-G45 GAMING ATX
Grafikkort: MSI GeForce GTX 750 Ti 2GB Gaming
RAM: A-Data 8GB (2x4GB) CL9 1600MHz XPG INET EDITION
CPU: Intel Core i5 4670K 3.4 GHz (Haswell)
CPU kylning: Cooler Master Hyper 212 EVO
HDD: 1TB Seagate Desktop HDD 7200rpm 64MB
SSD: Samsung SSD 840 EVO 120GB OEM
Nätagg: Corsair CX 600M 80+ Bronze Modulär

Skärm: BenQ 24" LED GL2450HE
Tangentbord: Razer Blackwidow ultimate 2013
Mus: Steelseries Sensei RAW
Musmatta: Steelseries FNATIC (säkert något mer namn)

Samt äkta Windows 7 Home Premium.

Hur mycket skulle jag kunna få om jag sålde detta? Helst till ett pris för alltihopa

Tack på förhand

Av Ecual
Skrivet av geson95:

Oh ja, det där är väldigt mycket prestanda för pengarna.

Ja men dåså, hur funkar grafikkorten? Funderade på om jag skulle köpa ett annat till, typ något 700 kort, men dom kanske presterar som ett sånt?

Av Ecual

Köpa delar begagnnat?

Tjena såg att en kille skulle sälja några datordelar och jag som är sugen på att bygga en ny nappade ganska snabbt på det. Men jag är ju inte expert på delar så tänkte kolla om ni tycker att de verkar värt de?

Det är ett MSI bigbang socket 1366 moderkort, I7 950 3.06ghz, 6gb kingston hyper x @ 1600mhz, 2st nvidia gtx 470 kort och en 60gig ssd disk.

Allt detta för 1500kr, är det värt det?

Tack för hjälpen!

Av Ecual

Problem med ljudkort?

HEJ

Var inte riktigt säker på vart jag skulle lägga tråden, så mods är välkomna att flytta tråden för bästa möjliga respons.

Har fått ett problem med min dator nu efter ett några månader, jag tror att det kan vara någonting som kan vara fel på mitt ljudkort (?) eller någonting. Det är så att det kommer inte ut något ljud när jag inte har högtalare/headset inkopplat. Har provat att installera om drivrutinerna till mitt ljudkort men icke... Det funka inte.

Kan det vara så att jag har ändrat någon inställning eller liknande? Eller någon annan som har svar på mitt problem...

Har en ASUS R510C förövrigt (bärbar, Cpt. Obv).

Tacksam för svar/ tack på förhand.

Av Ecual

Hjälp med val av bärbar dator!

Hejsan!

Nu när den stationära datorn är såld så behövs det en ny dator, denna gång tänkte jag prova en bärbar! Datorn ska främst användas till att surfa, spela och titta på film (spel som, League of Legends, CS 1.6, och kanske något annat MMORPG).

Har tittat ut tre stycken som jag tycker är intressanta, har ni andra förslag på bättre/billigare datorer (av samma, eller annan linkande) så får ni gärna länka den! Är inte så jätte kunnig om vad som är bra i en bärbar dator... Min budget är max 6000kr.

Dator 1: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=761536

Dator 2: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=761822#extra

Dator 3: http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-1...

Tack på förhand!

Av Ecual

Tack så mycket, har vart inne och tittat på den från inWarehouse, verkar intressant!

Av Ecual

Köp av bärbar dator!

Tjena!

Har lagt ner projektet om att uppdatera min stationära med nytt grafikkort och blev inställd på en bärbar istället!

Problemet är att jag faktiskt inte har en aning om vad som är bra på en bärbar... Om någon skulle kunna länka några bra alternativ för en student som har en budget på 5-6000kr.

Datorn kommer att användas till spel som främst League of Legends, annars är det bara surf och film som gäller!

Tack på förhand!

Av Ecual
Skrivet av Wully:

Vad är unik med ditt bygge? Att det ska vara gratisO.o?
Nja du måste ha något specielt och inovativt

Hm, det har jag faktiskt inte tänkt på.. Får komma på någonting snabbt som fan med andra ord! Tack för det där, visste att det fanns någonting som jag missat... Lät allt för enkelt när jag tänkte på det.

Av Ecual

Sponsring för projektarbete? Hjälp.

Hejsan!

Nu inför sista året i gymnasiet så har vi fått ett projektarbete som vi skall genomföra. Det var till en början så att jag och en till i klassen skulle bestiga Galdhöpiggen i Norge (Skandinaviens högsta berg) men fick lägga ner idéen pga brist av sponsorer till diverse saker.

Så nu har jag börjat tänka på att försöka bygga en dator som helst ska vara gratis, tänkte då söka sponsring av olika företag inom datorbranschen då jag sett folk i galleriet som lyckats fått sponsring av just sådana företag.

Men till detta skulle jag behöva lite hjälp eftersom att jag inte är så jätte säker vart alla företag kommer ifrån (lättast att skriva på engelska till alla?) och hur pass villiga de är att sponsra folk med komponenter? Hur ska jag formera mig när jag skriver mailet, eller ska jag kanske ringa? Dela gärna med er av egna erfarenheter inom området då jag säkerligen kommer att ha stor hjälp av detta!

Visste inte i vilket forumdel jag skulle placera denna tråd, så moderatorer är välkomna att flytta min tråd till rätt forum!

Tack på förhand!

Av Ecual

Vilket grafikkort är det bättre?

Tjena!

Tänkte att jag skulle köpa mig ett nytt grafikkort nu till vintern, men är ganska så okunnig i vad som är bra eller bättre osv...

Har nu ett GIGABYTE GEFORCE GTX 560TI 1024MB OC och tänkte köpa ett MSI GeForce GTX 660 2GB PhysX CUDA nu under rean på komplett. Är det "nya" grafikkortet bättre eller borde jag satsa på någonting annat?

Har inte så jätte mycket pengar att tillgå då jag fortfarande bara är student utan jobb. Men max budget för ett grafikkort är 2000kr, så tycker ni att jag ska köpa MSI GeForce eller har ni några andra förslag?

Tack på förhand

Av Ecual
Skrivet av Kreppe:

Slände ihop ett simpelt och cleant UI lite snabbt till nya burken.

http://i.imgur.com/VFLPB.jpg?1

Snyggt! Lust att dela med dig av bakgrunden?

Av Ecual
Skrivet av lanbonden:

Nätagget är inte överbelastat i alla fall, tror knappt det gått över 50% av sin kapacitet med de delarna ens.

Tycker du ska testa med ett annat nätagg för att se om det är moderkort eller nätagg som gett upp och skicka in den trasiga delen på garantin.

Okej, får snacka med polarna imorgon om någon är villig att låna ut det ett tag. Tack!

Av Ecual

Nätaggregat sönder eller bara överbelastat?

Tja.

I helgen så skulle jag och några polare iväg och lana. Väl ute så märker jag att min skärm inte får någon bild? "No VGA input signal" och sedan "Monitor going to sleep" kommer upp på skärmen. Plockade ner datorn för att blåsa rent allt och satte ihop allt, kollade sladdar osv, inget glapp då jag satte in det.

Idag så bestämde jag och en polare att vi skulle prova mitt grafikkort, minne och processor i hans dator. Allting funkade då i hans, så vi tog hans grafikkort, minne och processor och provade i min. Fortfarande inget svar. Vi började då fundera om det kunde vara nå skumt med moderkortet (ingen av oss är väldigt datorkunniga, men jag kan iallafall de mest grundläggande för att bygga ihop en osv). Ingen av oss har tänkt på att det kan vara nätaggregatet som kunde svika mig.

Men tidigare idag så valde min dator att lägga av, HELT. Utan förvarning när vi hade plockat ihop den igen så la den av helt. Den startade inte när vi försökte trycka igång den igen, drog ut ström sladden ur nätagget och satte in den igen. Då startar den i en halv/ en sekund, sen dör den igen.

Kan det vara så att den är överbelastad eller är det dött helt?

Detta är mina grejer iallafall:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/348315/2011-04-05

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1557720/2012-03-01

Tacksam för svar och hjälp!

EDIT:
Provade med en polares nätagg, ingen bild då heller. Men datorn startade och var igång i ca 1 minut. Sen hände samma sak som med mitt, det la bara av. När vi satte in hans nätagg i hans dator igen så funkade det perfekt. Någon som har en aning om vad felet kan vara?