Permalänk
Medlem

Sponsring för projektarbete? Hjälp.

Hejsan!

Nu inför sista året i gymnasiet så har vi fått ett projektarbete som vi skall genomföra. Det var till en början så att jag och en till i klassen skulle bestiga Galdhöpiggen i Norge (Skandinaviens högsta berg) men fick lägga ner idéen pga brist av sponsorer till diverse saker.

Så nu har jag börjat tänka på att försöka bygga en dator som helst ska vara gratis, tänkte då söka sponsring av olika företag inom datorbranschen då jag sett folk i galleriet som lyckats fått sponsring av just sådana företag.

Men till detta skulle jag behöva lite hjälp eftersom att jag inte är så jätte säker vart alla företag kommer ifrån (lättast att skriva på engelska till alla?) och hur pass villiga de är att sponsra folk med komponenter? Hur ska jag formera mig när jag skriver mailet, eller ska jag kanske ringa? Dela gärna med er av egna erfarenheter inom området då jag säkerligen kommer att ha stor hjälp av detta!

Visste inte i vilket forumdel jag skulle placera denna tråd, så moderatorer är välkomna att flytta min tråd till rätt forum!

Tack på förhand!

Visa signatur

-

Permalänk
Medlem

Vad är unik med ditt bygge? Att det ska vara gratisO.o?
Nja du måste ha något specielt och inovativt

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wully:

Vad är unik med ditt bygge? Att det ska vara gratisO.o?
Nja du måste ha något specielt och inovativt

Hm, det har jag faktiskt inte tänkt på.. Får komma på någonting snabbt som fan med andra ord! Tack för det där, visste att det fanns någonting som jag missat... Lät allt för enkelt när jag tänkte på det.

Visa signatur

-

Permalänk
Medlem

Kan vara jävligt svårt att få sponsring till något sånt där när du inte har några tidigare byggen att visa upp. Att bara slå ihop div. komponenter i ett standardchassi är det inte många som vill sponsra. Du behöver nog ha ett ganska tydligt och välplanerat projekt att presentera till ev. sponsorer om någon skall nappa. Du måste tänka "Vad får sponsorerna ut av det hela"? Ingen kommer kasta komponenter efter dig om du inte kan svara på ovanstående fråga med mycket bra svar och motivering.

Visa signatur

“Always be wary of any helpful item that weighs less than its operating manual.”
― Terry Pratchett, Jingo

Permalänk
Medlem

Hejsan!
Jag fick en rätt sjyst idé som kanske kan hjälpa dig.
Att utgå ifrån ett konsumentsamhälls kritiskt tänkande och leta upp helt dugliga komponenter hos it-avdelningar som ska slängas, kolla vad de kostar, räkna på medellivslängen, hur mycket support kostar.
Sedan bygger ni ihop datorer utifrån er skolas behov (internet, word, enklare filhantering) och såklart linux.

Visa hur mycket skrot som är helt dugligt i rätt händer, kanske skänka datorerna till skolan som en goodwill. eller leta upp en bättre person/grupp som kan tänkas behöva dem bättre.

Mitt förra jobb rensade rejält på grejer, och en hel lastbil åkte iväg med grejer som kunde fungerat som word datorer i 3 år till.

edit: ifall du ska bygga en dator som ska va gratis kanske inte du ska ringa de stora leverantörerna, de vill ju att du ska köpa saker

Visa signatur

Laptop: Ja
Mobil: Ja
Internet: Ja

Permalänk
Medlem

Sponsring i allmänhet för projektarbeten är väl rätt svårt. Jag och tre vänner hade samma problem när vi ville göra en resedokumentär om Tjernobyl. Vi arbetade ihop pengarna istället. Satte "Finansiera, producera och publicera en resedokumentär om Tjernobyl" som mål för projektet. Vi började dock redan i Mars år 2 på Gymnasiet med att rota runt med detta, och lagom till Augusti hade vi de 30 000 vi behövde.

Den vägen får du defentitivt in pengar, vi gjorde t.ex. webbsidor åt några åkerier i stan jag bodde i då och fick ihop pengarna, och på så sätt står du inte i "skuld" till någon på något sätt. Vi hörde oss också för ang sponsring hos filmföreningar, lokala TV-kanaler, tidningar, företag vi hade kontakter inom etc.
men inget napp alls.

Skiter det sig, arbeta ihop pengarna.

Visa signatur

Vill ni ha svar från mig underlättar det enormt om ni citerar mig.

AMD R7 1700X | Gigabyte Aorus AX370 Gaming K7 | Zotac 1070Ti Mini 8GB | 16GB Corsair Vengeance DDR4 @ 3000MHz | Seasonic Prime 650W Platinum | NZXT Elite S340

Permalänk
Medlem

Kom på en väldigt "nichad" ide, typ modda om chassit och byta kylare på gpu och ta bort 5,25" facken och hänga upp hdd och ssd i ett "spindelnät" i chassit och göra en spiderman låda typ... Då har du en någorlunda ide... Du kan försöka skicka mejl till alla stora och små på engelska då givetvis. Få dem att känna sig väldigt speciella. Att du har en kompis som har det och du vet att det är kvalite och så vidare... Ge dem mycket beröm för deras produkter så kanske dem kommer sponsra dig. Att du visar upp deras namn och produkter är ett måste, räcker oftast inte med bara en sak.. typ jag ska göra ett galleri om detta, utan isåfall uppvisninng på Dreamhack, i skolan och göra bygglogg och slutgalleri... Melja till exempelvis Nzxt, Be Quiet, Fractal Design, BitFenix.... Mejla till så många som du kommer på. Skriv inte i första meddelandet vad du är sugen på att bli sponsrad av utan låt dem läsa din ide och bestämma sig för att mejla tillbaka och fråga vad du söker sponsring för, då har du oftast 75% av foten inne, plus att du får en bra översikt då du mejlar så många företag. Annars kan det bli att man söker sponsorer för nätagg och får dubbla svar (inte så stor chans, men ändå) bättre att ha översikt.

Visa signatur

Chassi:BeQuietDarkBase900Pro PSU:BeQuietDarkPowerPro1000w Moderkort:AsusZ170ProGamingAURA
CPU:i7-6700K 4.2Ghz Kylare:BeQuiet!SilentLoop240mm Ram:Corsair 32GB DDR4 3200MHz Vengeance
GPU:AsusRadeonRX5700XT8GBRogStrixGamingOC SSD:Corsair 2x120GB, M.2 1TB HDD:Seagate/WD->30TB Skärmar:3xBenQ 24" LCD G2450HM, LG 65"UHD65UM7100 OS:W10
Tillbehör:LogitechG915,G915TKL,ProX,G502,MxMaster3,G930,Z906,G510,K350,M705,G440,C922Pro,MionixNaos3200,5000,7200,8200,NaosQG
Mobiler:Xperia 1 III,Xperia1,SonyZ5 🎮 🖥️ ⌨️ 🖱️ 🎧

Permalänk

Som tidigare nämnt är det jätte svårt att få någon form av sponsring när man inte har något att visa upp sen tidigare men det finns undantag, Som exempel tänker jag länka ett av vårens projektarbete som börjar bli riktigt het nu ett halvt år försent

http://www.sweclockers.com/forum/5-modifikationer-och-egna-ko...