Inlägg

Inlägg som Myhybris har skrivit i forumet
Av Myhybris
Skrivet av statsministern:

Men din trollmupp upp läs HELA texten i länken du själv länkade..

Eftersom dom utlovar en brinntid på 25000 timmar och han har haft den i 9 månader, skulle han haft på lampan dygnet runt så är det 270x24=6480 timmar alltså inte ens en tredjedel av de utlovade 25000.

Från: http://www.konsumentverket.se/lagar--regler/lagar/konsumentko...

Fortsätter Lysman att krångla så vänd dig direkt till den svenska generalagenten och klaga på varan samt på återförsäljaren:
http://www.airam.se/kontaktuppgifter/

uhmm Tänkt på att ni pratar om en ljuskälla? Det räknas som en förbrukningsvara och har haft en garanti tid till 6månader. 25000 timmar är en speculerad livslängd beräknad ur tester i labmiljö, finns ingenstans lovat att dom skall hålla 25000 timmar. Tillverkaren/försäljaren har ingen anining om ni har försökt dimmra/kopplat fel/haft fel på elnätet/etc/etc.

Av Myhybris
Skrivet av tvelander:

Hade den varit 31.5 tum hade jag köpt den.

"Den större kusinen Ultrasharp UP3214Q dyker upp tidigare än så, den 3 december, och kostar 28 760 kronor inklusive moms. "

Av Myhybris

Hur långt är ett snöre?

Hur stor va elräkningen från början?

Hur bor ni? villa, radhus, lägenhet?
Uppvärming? Direktverkande ? fjärrvärme? värmepump? olja?

egen tvättmaskin? diskmaskin? ny/gammal kyl/frys? Varmvattenberedare?

finns så sjukt många delar som ökar när man blir 2 i ett hushåll typ varmvatten etc
Skulle säga att +1/3 eller mer i ökning av elräkningen är inget kostigt om det skulle va fallet.

Av Myhybris
Skrivet av bud_bundy:

Ja man kan undra hur gammal du är, har du ens läst det du kommenterar?

Jag är 28 tackar som frågar, och ja jag läste det jag kommenterade

Citat:

Ett tips skicka ett mail till din chef om förbättringsförslag om att införskaffa såna hära plattor!
Eller har plattorna kanske exakt de brister jag nämnde och man får precis som jag göra ge dem några år och de därefter kan bli bra?

Mitt företag skulle inte ha så stor nytta av den utan att ha en större enterprenad, helst en totalare något som oftast hamnar hos företag som Skanska, Ncc och liknande.

Citat:

Det finns otroligt mycket redskap som är bra att ha, men gå från att vara bra att ha till att vara värt att investera i är ett stort steg. Liksom en extra dator är en extra dator att underhålla, tid för företag är extremt värdefullt. Nu skulle man kunna köra remote desktop till sin personliga dator för att spara tid.

50k är väldigt mycket för i princip alla företag, det spelar ingen roll om man så jobbar på Volvo, Ikea etc. 50k är inget man slänger ut i onödan på en produkt.

Vet du vad 2h är värt? Har man ett vettigare jobb som plattan riktar sig till så kostar 1h minst 1500kr. Så dessa 2h är minst 3000kr i förlorad inkomst. Nu tar det inte 2h att ta ut denna platta, men rent praktisk är det struligt att dela saker med andra.

Ja vanlig 15" laptopskärm, men man har ofta extern skärm. Problemet är att dessa inte är portabla, men det är inte denna platta heller. (vikt & batteritid)

Japp varje extra redskap innerbär extra arbete runt underhåll och servies men en surfplatta har inga underhålls kostnader mot vad våra fibersvetsare, installationsprovare eller nätverksprovare kostar i inköpe eller underhåll.

2h för att gå ut under ett byggmöte och lösa problem på ett bygga är en nödvändigt ont som skulle spara pengar och gå bra mycket fortare än att gå ut med ett 20 tal pappersritningar och rita in ändringar för att sedan skicka in och få nya updaterade.

Citat:

Varför tror du att jag använder mina datorer enbart till att ligga i soffan med? En hint kan vara att kolla på min dator i sign som använder sig av två kluster vilket tyder på att jag gör aningen mer tekniska saker än att kolla på aftonbladet. Btw jag jobbar inom samma bransch som du fast på automationssidan, därav behovet av processorkraft på plats, där remote desktop via en sådan surfplatta skulle gå att använda. Men laptoppen är ändå smidigare.
Men som jag har sagt om några år så kan plattan bli intressant.

Jag har ingen aning om vad du använder dina datorer till och du har ingen aning om vad jag har hemma heller för den delen. Vi jobbar i 2 olika brancher, jag har mer nytta av min ipad för scheman, ritningar och kabel listor när jag bygger skåp och felsöker än vad jag hade haft av en laptop dock har jag en laptop för omprogrameringar av passagesystem och larm.

Över det hela har vi ganska lika syn på det hela fast ur 2 olika värdar, klart den är dyr osv men användings områdena är flera ur min synpunkt.

Av Myhybris
Skrivet av bud_bundy:

1. Väldigt få företag som har behov av något liknande har så gott om ställd så att de kan slänga ut 50 000kr för en sådan här, lägg dessutom till att arbete med att hantera plattan. Liksom tiden som plattan kostar hantera måste man spara med den annars är den totalt värdelös.
2. Om man har sladd sittandes dygnet runt, så är en laptop ett bättre portabelt alternativ.
3. Att ha plattan fastsatt är knappast ett alternativ, då man istället likaväl kan använda en vanlig skärm.

Sedan prat om soffpotatisar och plattan är riktad emot företag, så är företag och privatpersoner i princip samma sak. Skillnaden är dock att företag generellt har råd att lägga ut mer pengar på kvalité, då kostnaden vid strul blir så hög.

Jag ser plattan som något som kan bli en stor grej, men som med mycket nytt så är det ofta extremt dyrt och ej helt optimalt. Ge 20" plattorna något år på att utvecklas och de kommer säkerligen bli bra.

Va???

Jag förstår att det är mycket yngre folk som sitter här men fan ni måste väll kunna tänka ett steg längre innan ni sätter er o kommenterar saker. Sett ur min synvinkel som Elektriker så skulle en sådan platta eller kanske 2 på ett större bygge vara oerhört världefull. Antalet A0 pappers ritningar man byter ut och uppdaterar innan man ens har börjat är löligt många. Väldigt ofta märks eventuella fel och krockar på olika ytor med andra yrkesgrupper först på plats när delar påbörjas som sedan måste kladdas in och skickas in till konstruktörer för att man sedan skall få ett nytt set med ritningar, och så sitter man sedan på 10 olika version man skall ha koll på.

En sådan platta skulle klippa så mycket dötid om man kunda samla olika yrkes grupper vid eventuell problem och lösa det på plats för att sedan skicka ut till dom olika beröda konstruktörerna för updatering utan att vänta och få mängder med olika ritningar som man måste spara för att någon gjort en kladd som kanske behöves senare.

Citat:

1. Väldigt få företag som har behov av något liknande har så gott om ställd så att de kan slänga ut 50 000kr för en sådan här, lägg dessutom till att arbete med att hantera plattan. Liksom tiden som plattan kostar hantera måste man spara med den annars är den totalt värdelös.

1. 50k är ingenting för en firma med runt 20 anställda och att hantera en platta med PDF eller DWF tex är något som vilken platschef eller konsult som helst skulle klara av.

Citat:

2. Företaget kommer ha sladden sittandes i dygnet runt.

2. Plattan kan ligga på platskontoret och sedan tas ut vid behov och då räcker det lätt med 2h i tid.'

Citat:

3. Att ha plattan fastsatt är knappast ett alternativ, då man istället likaväl kan använda en vanlig skärm.

3. En vanlig skärm e värdelös om man vill samla 5-6 pers runt den ute på fältet.

Och så läs för guds skull det sista som står i artikeln om att detta är för företag och inte någon du skall ligga i soffan med.

Av Myhybris
Skrivet av lanbonden:

Så nu när swec har 2 kort. Var är crossfire testerna?!

Hahaha där va du snabb Och yes Go for it!

Av Myhybris
Skrivet av Gilgamesh:

7970/280X i CF är snabbare än ett 290X.

Aa Insåg att dom inte fått 2 kort att prova med

Av Myhybris

uuuhmm 280x i cf är i top men 290x är i totala botten.

Är drivrutinerna så omogna eller har ni blandat resultaten lite hejvilt?

Edit: Ahh my bad, glömde av att ni inte fått 2 kort att prova 290x i CF

Sedan blev jag rätt överraskad att 280x(7970) kunde hålla så jämna steg med titan/780 att jag antog att det var en felskrivning

Av Myhybris

Äntligen är mina sömnlösa nätter över! Va skönt och få ett besked på detta!

Eller njae....

Av Myhybris

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=419

Valfritt kort, med maximalt antal sataplatser

Av Myhybris
Skrivet av linxz:

Jorda kan man ibland i vattenfyllda element eller i proppskåpet. Inget för amatörer dock.

Inget för amatörer nej... Som personen under dig säger så är det skottpengar på sådana påhitt som att jorda genom element. Får du ut spänning i elementslingan och en 4åring våningen under dig råkar få ström i sig är det inte så kul när dom börjar undersöka varför.

Skrivet av anCOOL:

Det borde vara skottpengar på dom som jordar i elementet.
Finns en o annan rörkrökare som har dött när han skulle byta vattenmätare.

Sen att tänka på att jordfelsbrytaren skyddar endast vid Fas mot Jord och Noll mot Jord felströmmar.
Kommer du i kontakt mellan Fas och Noll så kan du sitta o hurvas tills han med hornen kommer å avlöser dig.

Njaa mellan nolla/fas så skyddar säkringen(hyffsat bra) annars är det i regel jfb som gäller som personskydd.

Till alla andra som har "surdegs lägenheter" utan jord så räcker det långt att sätta in en PluggIn Jordfelsbrytare typ:

http://www.gelia.se/upload/701/jordfelsbrytare.bmp

Ger ett full gott skydd för din burk tills fastighets ägaren/förening får tummen ur att renovera

Och INGA mer påhitt om att hämta jord lite här och var tack...

Av Myhybris
Skrivet av mrqaffe:

Köp kabel som klarar de tekniska egenskaper som möjliggör bandbredden som krävs, då funkar den helt oavsett längd, det är å andra sidan få kablar som är klarar testerna fullt ut vid 10m längder och därför testas de flesta kinakbalar inte alls och problemen uppstår när tillverkaren gör en lång kabel.
Supra gör de kablar som har mätts och klarat kraven vid störst längd, så de är troligen tekniskt bäst på marknaden, men därmed inte sagt att andra kablar inte fungerar eller att andra kablar inte klarar kraven vid kortare längder.

En skillnad med hdmi jämfört med nätverk är att man inte specificerat någon längd där kabeln ska klara visa tekniska egenskaper, man kan alltså köpa en hdmi highspeed kabel som uppfyller alla krav i 5m längd medan den fallerar om den är 10m, medan kraven för tex en cat 6 är att den ska klara egenskaperna på 90 meters längd om det är en instaltionskabel (+ 10 m patchkabel) vid Gbit.
Maxlängden sjunker sedan till 55m om man väljer 10Gbit i störfri miljö och finns det störningar så sjunker maxlängden kabeln ska klara till 37m.

Detta/liknande sätt att definiera egenskaperna saknas hos hdmi kablar som har snarlika egenskaper vad gäller bandbreddskrav och eftersom de ofta blandas med andra kablar kan man nog förutsätta att miljön är "störig" men man kan fundera lite på hur längden påverkas av miljö och bandbredd, få använder allt en hdmi kabel ska klara och då funkar en lång kabel, men så kommer det nån som verkligen behöver maxa bandbredden och då går det inte, sedan är debatten igång och ibland urartar den eftersom erfarenheten av "odefinierade" kablar alltså kan skilja enormt mycket.

Lågpristillverkarna i Kina stämplar alltså kabelrullen som "highspeed" innan de vet hur lång den färdigterminerade kabeln ska bli och sedan startar cirkusen eftersom utfallet kan bli lite vad som helst

This ^^

Förklarar det mesta alldeles utmärkt

(sedan att 100m mer är ett riktmärke för standarden där signalen börjar försvagas för mycket, men med rätt förutsättningar går och dra betydligt längre)

Skrivet av WongFeiHung:

Nej påstår inte att det inte skulle spela roll, men en HDMI kabel under 10m brukar man oftast inte behöva stärka på nått sätt (har jag fel? ) och det är ju det vi talar om. digital signal -Fungerar eller inte var ju ett fruktansvärt fördummat uttalande det håller jag med om, men ändrar fortfarande inte på det faktum att en 50 kronors sladd säg 5-10m skall fungera precis lika bra som en för 3000kr. Så där kan man ju sen bestämma vilken man vill ta.

och det går väll utan att säga att det är väll klart att kvaliten kommer va sämre (kontakter kan börja glappa osv) på en billigare sladd. Inte köper jag en Lada och förväntar mig ferrari kvalite heller

Asså precis som du säger så skall man inte förvänta sig en ferrari när man betalar för en lada, en 50kr kabel kan funka, den kan också ge upphov till allvärldens problem som inte visar sig med "bild / Ingen bild". Anledningen man köper en "premium kablel" är för att va säker på att där finns inga problem. Lägger du 50-100k på en anläggning så hoppas jag inte att du syr ihop den med deltaco... Som att sätta biltema bromsar på den ferrarin.

Av Myhybris
Skrivet av WongFeiHung:

Ja de va ju en jävla massa struntprat i den posten iaf
HDMI är en digital signal, den antingen fungerar eller inte.
1399kr för en 7,5m HDMI sladd, oj herregud va försäljarn måste ha fnittrat efter du betalat.

MMmm Digital signal... funkar eller funkar inte... djävligt spännand tankegång

Fan va mycket cash min firma och våra kunder skulle spara om vi slapp dra svindyra cat7 kablar och kontaktdon överallt samt köpa Cable Analyzers för att testa signalen om nu det nu "antingen funkar eller inte"

Ärligt talat tror du på vad du själv säger? Att saker som NEXT, DC Loop resistance, returnloss, Xtalk inte spelar roll? Börjar bli gött trött på folk som vräker ur sig skit utan att ha en aning om vad han/hon pratar om....

ON topic: Som tidigare sagt i tråden kan det funka utmärkt med en deltaco specielt på kortare sträckor ~5m, över det skulle jag gå efter en bättre kabel (Speciellt om man skall bygga in den och inte vill riskera att dra om skiten genom ett för litet rör flera gånger) Sedan kan förläggning ha påverkaran där billigare kablar inte klarar skarpa böjradies och kan åldras med tiden om dom ligger i kläm.

Så totalt sett så skall du lägga den bakom en soffa eller liknade så funkar nog dom billiga men skall du bygga in den på något sett skulle jag inte prova med billigare grejor utan dyrare kablen.

Av Myhybris

Trams utan dess like.... men elsäkerhetsverkets synpunkter har man ju ibland synpunkter på med.

Va nu den strömadaptern skall ha jord överhuvudtaget för är ju en intressant fråga, efter ha kollat mitt gamla wii och even bilder på wii U.

Skrivet av Alpha77:

lol jo det kan man ju.. har gjort det på min dammsugare då kabeln var trasig.. sitter ju ihop seriöst men ser långt ifrån proffsigt ut med sockerbit och vulktejp... skulle tagit skarvar man klämmer ihop + krymplang men tog det som fanns hemma...

kan ju jämföra med potatisskalare, det finns billiga för 79kr, med lite halvdåligt grepp och den skrammlar men visst fungerar den..
sedan finns dom för 179kr med bättre grepp och inga lösa delar... sedan finns deluxe modellen för 279kr som känns superstabil ser designad ut och har 25 års garanti. visst nu kanske att köpa till en svensk kabel istället för en ny adapter är som att köpa deluxe potatisskalaren för 279kr.. men kanske känner att borde ha köpt den från första början

Det det där låter djävligt skummt om du tänker på att en stickpropp kostar typ 30kr om man nu känner för att byta, sedan om nu du med är elektriker så är det la djävligt mycket lättare att gå ut i bilen och hämta en?

Av Myhybris

1 karta = 1 set -(bo3) 2 set krävs för att vinna matchen (bo5) 3 set krävs för att vinna matchen (Som Tennis typ)
1 match = 1 match

Alliance tappa 3 set totalt men va obesegrad i matcher

Sinnessjuk final.... specielt game 5, Var som ett smutsigt, grötigt slagsmål med dives och buybacks konstant. Var på helspänn hela finalen... Fattar inte att jag gick rakt till jobbet efter att sett allt men va så djävla uppe i varv att det gick fint ändå utan en hel natts sömn :>

Av Myhybris

uhm.. nej "ClickOK Presentkort - värde 100 kr (PR100)"

det du ser som "DK" är deras logga "OK"

Av Myhybris
Skrivet av Pertanbus:

"single player turn-based"... Nej tack!

I dare to say "single player turn-based" ... I WOULD PAY IT MYSELF! :>

Varför dom inte släpper ett fallout turnbased igen är bortom min förståelse så detta får duga medans jag väntar

Av Myhybris

Man behöver ju inte ens påpeka flummandet i tråden här, allt från nonsens till audiofil nivå. Hjälper knappast TS när ni slåss om hrtz och antagna sanningar.

Frågan är mer om TS letar efter ett system som han kan uppgradera allt eftersom, om han bara vill ha ett enkelt plug and play system eller meka med och leta "perfekta inställningar" på.

Logitech systemet kommer garantera imponera på dig jämfört med dina gammla och ge dig ett trevligt ljud för filmer samt det kommer nog inte riva ner tallrikarna på grannen 3 våningar ner. Det kommer dock inte vara "bra ljud" och du kommer inte kunna byta ut delar allt eftersom du vill har mer eller bättre ljud så då för du byta ut allt.

Personligen skulle jag kolla efter en bättre reciver eller förstärkare och ett par billigare högtalare istället så du har möjligheten att byta upp dig allt eftersom. Tex en begangad HK AVR, Pioneer VSX-527 eller Yamaha RX-V373 med ett par högtalare runt 500-1000kr skulle ge dig så mycket mer och va mer flexibla om du skulle vilja ha mer i framtiden.

Av Myhybris

uhm... ungefär alla 7970 passar på dina krav... följer ju med omvandlare så du kan ha en 4-5 dvi med alla kort vad jag vet

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=350#rparams=l=s10891030...

Av Myhybris

"glapp 24pin kabel vilket orsakade kortslutningar på halva moderkortet från och till."

Har du fått kortslutning på halva moderkortet kan du nog räkna med att en konding eller 2 har gett upp, vilket kan ge upphov till väntade crasher och omstarter vid höga belastningar