Inlägg

Inlägg som zlackern har skrivit i forumet
Av zlackern

http://www.icahemma.se/mobiltelefon-samsung-galaxy-ace-iii-s7...
Samsung Galaxy Ace 3 s7275 (4G-versionen)
1699 kr, näst billigast på prisjakt från netonnet kostar 1990 kr
Ladda på 100 kronor på kontantkortet från Telia som följer med och du får 1GB/månad i ett år + Spotify i ett år. Tror den är olåst, det står dock inte med. Slog till på ZTE Blade 3 för ett tag sedan med samma surf + spotify-erbjudande, då var den olåst.

Redigerat av moderator: Telefonen är enligt uppgift från ICA´s kundservice ej låst, tack kallt_kaffe för informationen.

Av zlackern
Skrivet av datadennis:

Denna såg ju väldigt intressant ut, tolkar jag det rätt att CPU:n är en generation nyare och dämed strömsnålare, men ligger något lägre i frekvens och är därför något långsammare om inte de nya finesserna i den utnyttjas av progammet?

Hur mycket vassare är GeForce GT 750M mot 740?

Gigabit nätverk ej ett krav...

Tackar för alla tips som kommit in här!

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-740M.89900.0.h...
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-740M.89900.0.h...

Scrolla ner så ser du vad för fps folk har fått i olika spel. Notera att det brukar vara bättre processorer dom brukar testa med, så vet inte riktigt hur det blir med de strömsnålare som har länkats i tråden. Tror dock inte det ska vara några större skillnader, tror att GPUn ändå begränsar.

Av zlackern
Skrivet av Elitist:

Min kusin har en Y500 som nu inte kommer förbi boot-splash. Står "Lenovo" och that's it. Trycker man på någon knapp blir skärmen bara svart. One Key Recovery gör ingenting. Han har ingen tillgång till skruvmejsel för att öppna och ta ur/sätta i RAM eller liknande fix.

Någon som varit med om liknande och lyckats lösa det på annat sätt än att skicka in till Lenovo?

Ja, men då hade det varit just RAM-minnet som det var fel på. Så det är nog bäst att öppna och se efter. Prova starta med annat minne/prova ta bort om du har satt in något nytt. Det var iofs inte denna modell men det är ändå värt att prova.

Av zlackern
Skrivet av ggustavsson:

Finns VLC till linux, skulle tro att nästan vad som helst i billiga laptop funkar bra, så länge som GPU delen i dess CPU kan användas för hårdvaruaxelartion vilket nog nästan allt klarar.

Finns ju Windows 7 annars + MPC HC som är bättre än VLC på Windows åtminstone.

Till Linux finns också tex XBMC

Det är lite sisådär med att klara av 1080p, speciellt med såkallade ultraportabla. Kolla grafikdelen och cpun innan du köper. Dom billigaste kan faktiskt ha lite problem.

Behöver datorskärmen ha 1080p eller räcker 1366x768?

Av zlackern
Skrivet av Agramil:

Hej.

Vilken rabattkod på cdon för Lenovon är det du använder? Är det nåt andra har tillgängligt till också?

http://cdon.se/hemelektronik/lenovo_essential_b590_med_kod/

De brukar samla alla rabatter överst på sidan under "Aktuella rabattkoder".

Av zlackern
Skrivet av clark444:

Tack för alla råd! Köper jag 15" lutar det åt Lenovon från cdon. Jag hade tänkt använda laptopen främst hemma men ibland kan det bli aktuellt att bära runt på den. Om ni även har förslag på laptops kring 13" i samma prisklass tar jag gärna emot dem.

Chrome eller Chromebook har jag ingen erfarenhet av men den länkade såg inte dum ut. Bra pris för den storleken.

Chromebook har inte Windows som du förmodligen har listat ut. Då blir filmtittandet lidande. De har litet utrymme och uppspelning av hd-film hackar, vet att 1080p hackar iallafall.

Av zlackern
Skrivet av clark444:

Hur tycker ni Lenovo Essential B590 ovan för 2990 kr står sig mot denna:
http://www.greentech.se/sv/baerbara/lenovo-thinkpad-t410-i5-5...

För 600 kr extra får man en begagnad Lenovo Thinkpad T410 med i5-520M. Är det värt det? Tror ni livslängden är kortare när man köper begagnat från greentech?

Detdär är exkl. moms så den kostar 4495 om du köper den som privatperson. Den står sig bra men en viktig sak som jag vill ha då jag köper en bärbar är en hyfsad batteritid. Det kan man inte räkna med då man köper begagnat.

Får du problem med wifi-kortet så kan du ju alltid reklamera. Det skullle också ta emot för mig men i övrigt står sig Lenovos datorer riktigt bra, det brukar inte vara några problem med dem i övrigt.

Av zlackern

Är du säkert på att du behöver mer minne? 8GB räcker ganska långt, kanske inte till tung rendering men i övrigt räcker det bra.

SSD gör dock mycket skillnad så det kan jag rekommendera. Samsungs och Intels kommer med kloningsmjukvara. Om du vill föra över allt från förra disken behöver du då också en hårddiskkabinett, billiga kostar under hundringen. SSD kommer i två tjocklekar, 7mm och 9mm. Då jag googlar på din så ser det ut som att det sitter en 7mm i din modell fast med SSD. Ta en 7mm för säkerhets skull, dessa passar i 9mm slots också. Vet att Samsung 830 och 840 är 7mm men det finns säkert andra också.

Av zlackern
Skrivet av clark444:

Den där var fin men överskrider budgeten surfplatta har jag dessutom

Du har inga tankar om modellerna ovan, Lenovon för 2990:- t.ex.?

Den är bra för din budget, gillar den modellen. Hyfsad batteritid borde det vara också, 4h+ säkert vid surf och ordbehandling. Nackdelen är att det är vissa som har haft problem med wifi på den och liknande modeller. Det kan lösas genom att ladda ner drivers manuellt och/eller disabla wifi-hotspot.
http://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-3000-and-Essential/Lenovo-...

Av zlackern
Skrivet av Willhelm:

Är förvirrad över ZTE Blade III dealen, att surfen försvinner om jag använder telefonen till något annat torde vara självklart men hur är det med spotifydealen? Måste jag aktivera refillkortet för att få den också eller är det på sidan av så jag får typ en spotifykod eller dylikt med telefonen och sen kan jag göra vad jag vill med den?

Antar att telefonen är låst till telia? Innebär det att jag kan köra halebop abbonemang på den eller är det olika låsningar nu för tiden?

Om möjligt hade jag nämligen tänkt köpa det för spotify erbjudandet och sen ge bort smartphonen till någon med halebop men om jag inte kan föra in spotify på mitt redan existerande konto alt. måste aktivera ett "abbonnemang" så känns det lite tråkigare.

Jag fick hem min blade förra veckan utan kontantkort. Jag klagade och fick ett kontantkort med instruktioner hemskickat. Där står det att man behöver registrera kontantkortet och fylla på det med 50 kronor så aktiveras både mobilsurf och Spotify.. Det står också att man får 1GB den första varje månad också, om någon undrar över mobilsurfen. Ingen kod eller något.

Av zlackern
Skrivet av Dunder:

Det verkar vara extremt svårt för vissa att följa reglerna...

Tänkte på det men då det var ny information så kändes det mer som en uppdatering.

Skrivet av Oneinalifetime:

Kan man avsluta premium-subben på vanliga accountet och lägga över denna på något sätt? (Eller måste man göra nytt account?)

Kollade upp det på telias hemsida innan jag beställde. http://www.telia.se/privat/support/spotifypremium

Citat:

Hur aktiveras Spotify Premium till min mobil?
För att komma igång med Spotify Premium till ditt mobilabonnemang så surfar du in på www.telia.se/aktiveraspotify där du blir ombedd att skriva in ditt mobilnummer.

Under aktiveringsprocessen får du välja om du vill starta ett helt nytt konto eller om du vill uppgradera ett befintligt konto till Spotify Premium.

Har du redan ett befintligt Spotify Premium konto måste detta först nedgraderas till ett Spotify Open, för att sedan kunna aktivera det mot ditt mobilabonnemang.

Support Telia Spotify Premium
Läs mer om Spotify

Det verkar som att man måste tanka kontantkortet med 50 kronor, sedan ska det gå bra.

Av zlackern

rallyreavan91, du vill kunna redigera filmerna också ellerhur? För om du endast menar uppspelning så behöver du inget märkvärdigt överhuvudtaget. Specsen är som sagt något udda, kan inte tänka mig att det krävs både så bra gpu + cpu för det.

Av zlackern

Jag tycker att du har tagit fram prisvärda datorer som passar dig bra. De första fyra du länkade är de du ska gå på. HP-datorerna kan ha problem med överhettning, det var någon som sade det i en annan tråd. Försök åtminstone att skaffa en i3a. Kvalitetsmässigt tycker jag att HP Envy hamnar högst upp.

Av zlackern
Skrivet av mjeuuu:

Går det att göra detta enkelt på ASUS-datorn utan att förlora garantin? I så fall, skulle någon kunna länka en prisvärd SSD (128 eller 256 gb) att köpa till, gärna från www.dustinhome.se eftersom jag antagligen kommer att beställa där ifrån. Är det samma formfaktor som SSD till stationära?

Finns det sen något enkelt sätt att föra över allt från "gamla" hårddisken till SSD:n jag sätter in?

Det var ingen dum idé. Tack för tipset!

Jag har inte köpt det själv men Intels SSD-diskar kommer med något program som kan klona hårddiskar. Köp en egen kabinett till så du kan ansluta SSD-n till något USB-uttag då du ska klona hårddisken. Jag Köpte en Samsung 840 och använde något gratisprogram då jag klonade hårddisken, funkade bra för min del.
Om du ska skicka in den på reparation behöver du byta tillbaks till den gamla hårddisken, då ska garantin inte vara något problem.

Det finns två tjocklekar på SSDs, 7 mm och 9,5 mm. På vanliga datorer funkar båda, sålänge man sätter in dem i behållaren (i brist på bättre ord). Den tunnare är framtagen för tunna laptops. Själv har jag en tunnare men det funkar som sagt med vilket som.

edit: Du, det ingår ett kloningsprogram för Samsungs SSDs också. Då jag kollade på programvaran som ingick då jag köpte disken (Samsung SSD Magician) så ser jag nu att det finns.

Av zlackern
Skrivet av Zwullo:

Håller med, Mecenat brukar ha bra erbjudanden ganska ofta. Själv nappade jag på en S4:a för 150:- /mån i 24 månader (Tot: 3600kr) med mitt nuvarande abonnemang.

Köpte du endast telefonen? Det erbjudandet är ju skitbra. Finns det kvar? Jag har en s3a som jag köpte för ett år sedan då tele2 hade Volym mellan + s3 för 289 kronor/månaden. Tyckte att det var bra innan jag läste ditt inlägg

Av zlackern
Skrivet av Wedes:

Hur kommer det sig att de inte har plats för minneskort? :S Dessutom, micro-SIM, är det en ny sorts standard? Tänkte bara så att mitt nuvarande SIM kan få plats i den.

Vad har du för abonnemang? Vet du om du kommer få tillgång till studenterbjudanden då du börjar? Mecenat har bra abonnemangserbjudanden på telefoner.

http://www.mecenat.se/studentrabatter/datorer-och-telefoni/te...
Exvis S3 4G för 169 kr i månaden i 24 månader med kompis student.

Av zlackern

Den mekaniska hårddisken flaskhalsar rätt rejält på billiga datorer, så nej det är inte värt att köpa en i5a. Det bästa skulle vara att köpa i3an och sätta in en ssd på 120GB (kostar under tusenlappen).

Av zlackern
Skrivet av orrebus:

Tack för svaren. Nej jag kan vänta på en i3a eller bättre dock vill jag helst bara ge runt 3k för den.

Nu finns det en Fujitsu med i3 som går på 2990 kronor på cdon. Billigt, kommer funka bra till ditt användningsområde.
http://cdon.se/hemelektronik/fujitsu_lifebook_ah531_intel_i3-...

Av zlackern
Skrivet av Robin.Samuelsson:

Jo, men jag vill hellre ha en lättare Tack ändå. Spel ligger inte i fokus, vill bara få ut så mycket dator som möjligt för pengarna efter de krav jag har. Riktpriset är väl runt 7, men inte över 10k

Ok, då tror jag inte att det finns någon för det priset tyvärr. Då får någon av kraven ge vika, fullhd tex.

Av zlackern

Huvudfokus ska ligga på GPUn i den prisklassen, processorerna är inte lika viktiga då det är grafikkretsen som kommer att vara flaskhalsen. ASUSen från mediamarkt är bäst. Toshiban skulle jag inte rekommendera, även om den förmodligen skulle klara dina krav.

Om priset är en prioritering för dig skulle jag rekommendera denna
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/171798-hp_envy_m6-110...
Bli inte avskräckt för att det är en i3a, den klarar av dina krav gott och väl. GPUn är sämre än 740m men bättre än de andra som länkats. Har länkat den tidigare och brukar alltid skriva att jag inte är ett fan av HP. Jag hade en likadan dator som din syrra förut och den blev också glödhet vid spel. Jag vet inte om denna modell blir det dock, dom kanske har löst det.