Inlägg

Inlägg som Frances har skrivit i forumet
Av Frances
Skrivet av panpo98:

http://www.dustinhome.se/product/5010380195/dell-u2711-ultras...
Är det den här skärmen?

Då har du större displayport problem än vi först trodde. Om jag förstår Wikipedia rätt så kan du bara ha 2-3 meter långa kablar för att köra med skärmens max upplösning. Köper du 5-10 meters kablar så blir du troligen tvungen att sänka kvaliten till Full HD och 60Hz.

Komplett.se har 2, 5 och 10 meter ej i lager.
http://www.komplett.se/k/kl.aspx?bn=%20%20%20%20%20%20%20%20%...

Japp, den skärmen är det.
..hmmm...det där var ju inte så himla bra. Blir isf tvungen till en annan lösning. Eller finns det kabel med förstärkning?

Av Frances

Kör med Dell U2711.

Av Frances

Maxlängder på kablar?

Tjena

Jag har för avsikt att flytta min stationära dator från att stå på golvet under skrivbordet och istället placera den i en garderob som står i nära anslutning.
Fågelvägen så är det ca 3 meter men iomed att jag vill få till kabeldragningen så att det ser hyffsat ut och att det framförallt går att dammsuga utan att trassla in hela dammsugarn i kabelhärvan så räknar jag med att kabelvägen blir ca 6 meter istället.

Att köra tangetbordet trådlöst är inga problem men jag måste ha en kabel till skärmen, usb2 och usb3 till skrivbordet.

Vilka begränsningar i längd har Usb2 o 3 samt Displayport?

Tips på vad jag bör skaffa mottages gärna!

Tillägg, jag spelar inte överhuvudtaget. Fotoredigering är den stora belastningen för datorn och har hittills inte haft några som helst problem med värme ifrån den. Samt att det är 2grader svalare i garderoben än i rummet.

Av Frances

Även i en 50-tals lägenhet så borde du rimligtvis ha jordade uttag i köket. Prova och anslut dator därifrån via en skarvsladd.
Är det så att det upphör då så bör du kontakat fastighetsägaren och påpeka problemet och få dit en elektriker. Det mest troliga är att du behöver jorda upp hela lägenheten.

Stötarna som du beskriver är troligtvis induktionsströmmar som bildas av närliggande skarvsladdar.
Du kan prova att separera kablarna så att lågnivå/signal kablar ligger för sig och alla kraftkablar ligger nån annanstans. Kablar med olika funktion bör inte ligga jämsides längre sträckor om dom inte bevisligen är jordade i någon form(manteljord).

Av Frances

Jeeezuz mate, det där var en redig stack med fläktar!!

Följer tråden sittandes på nålar!