Inlägg

Inlägg som stee_vo har skrivit i forumet
Av stee_vo
Skrivet av Mr_Lazy:

Ska man betala och installera fiber för 1Gbit så tycker jag man får lägga sig ner och spika lite kabel i huset också. Wifi är bra, Powerline fungerar säkert kanon men nä..

Jo det stämmer nog, det kanske är värt det. Hade inte riktigt tänkt på det.

Skrivet av Xeraton:

@fermia: Som redan sagts tidigare så dra nätverkskabel direkt från routern istället för genom elnätet med powerlines, det är snabbare och mer stabilt helt enkelt. Jag har själv endast powerlines hemma och vårt wifinätverk är snabbare och har lägre latens än det kabelbundna
Det kan säkert bli bra med powerlines med om du har tur, men då gäller det att elnätet i dit hus är bra och att du inte har något inkopplat som kan störa powerlinen, t.ex. lågenergilampor har jag hört kan störa dem, vet inte varför dock.

Vårat hus är väldigt gammalt och vi har nästan bara lågenergilampor. Powerline kanske inte är det bästa valet trots allt.

Skrivet av fragwolf:

Har bara ETT tips. Använd inte powerline skit eller wifi för det. Dra en kabel. Om du ska skyffla kabel från ena änden till andra änden så dra en kabel på utsidan. Borra ett hål i väggen å dra kabel. Om de som installerar inte kan dra fibern till en annan punkt i huset? Har du vind? Kan rekommendera att dra kabel där isf. Eller källare, brukar finnas en del luftventiler du kan dra igenom.

Vi har ju både vind och källare så det låter ju inte helt omöjligt. Går det att göra själv eller måste man ha en elektriker?

Av stee_vo

@Arazand: page filen var typ 8 gig, inte så farligt. Fick några gig med diskrensingen också, men det gjorde inte så himla stor skillnad. Tack ändå dock!

Av stee_vo

@spinxen: Det var precis dom två produkterna jag tittat på, perfekt!

Så om jag förstått dig rätt tycker du att vi bör satsa på att skaffa både adaptrar och en router?

Av stee_vo

Det står att min C: disk är fylld ca 389/465, men om jag går in och kollar eller använder SpaceSniffer är det bara 297/465.

Som det står i titeln. Det är cirka 100 gig som fattas när man kollar igenom den på riktigt, fast ändå står det att den är nästan uppfylld.

Är det gömda filer man inte kan få tag på eller? Ganska störande att ha 100 gig som tar upp plats men som inte syns.

Av stee_vo

Vi ska få fiber inkopplat till huset, ska man fixa en router eller powerline adaptrar?

Vi kommer att få fibern inkopplad i ena änden av ett relativt stort hus där de flesta väggarna är av tegel eller liknande. Är det bäst att skaffa en väldigt bra router eller powerline adaptrar utspridda i rummen där internet används?

Vi har en router just nu till vårat pissiga internet och det är oftast problem och grejer som gör det svårt att ha en bra uppkoppling i hela huset(inkl källaren), men sen så är ju routern ganska gammal också.
Vi har därför diskuterat att skaffa powerline adaptrar, men jag har hört blandade reaktioner på såna. Vi vill ju helst inte att vår hastighet ska dras ner och vi vill ju förstås kunna uppnå så höga hastigheter som möjligt(planerar på att betala för 1000/100).

Vad skulle ni rekommendera? Och beroende på vad ni tycker, har ni några tips på specifika produkter?

Av stee_vo
Skrivet av Aene:

Förvånar mig inte ett dugg, dock så var inte deras marknadsföring här särskilt aggressiv.

Av stee_vo
Skrivet av Elyxiator:

jag har personligen inte haft något med dem att göra men vid en snabb googling var resultatet inte speciellt smickrande då det finns mängder med klagomål på dem allt från att dem helt enkelt skitit i att göra jobbet och trots det skickat ut faktura till att dem förstört folks tomter mm..

Precis, det var därför jag var tvungen att fråga här, för jag har också hört bra grejer om dem.

Av stee_vo

Så vad är grejen med svensk Infrastruktur(fiber)? Någon som haft med dom att göra?

Ska göra detta kort. För cirka 1.5 år sedan blev vi och många andra i våran kommun erbjudna fiber av Svensk Infrastruktur. De var här och pratade med folk och man kunde skriva på om man var intresserad, vilket vi gjorde.

Det har sedan inte hänt ett skit, de som valde Telia istället har fått sitt för flera månader sedan(om jag förstått det rätt, de gräver i alla fall inte längre), men vi som valde Svensk Infrastruktur har bara fått försening på försening. I det senaste mailet vi fick stod det att de skulle gräva här vecka 43 till 45, det är nu vecka 44 och det har inte påbörjats någonting. Detta känns lite drygt.

Det är nu snart vinter och om marken fryser till kan det nog inte grävas, detta sa vi förra vintern också, så det har garanterat gått 1 år utan att det hänt något.

Är det någon som har erfarenhet med Svensk Infrastruktur? Tog det lång tid för er också?

Av stee_vo
Skrivet av Sommartider:

Att jag aldrig använder skivor längre har du rätt i men med tanke på att jag inte direkt vet något om komponenter så får jag be om flera insikter på detta paket. Tack!

Köp inte optisk enhet, jag ångrar det än idag. Har använt den 3 ggr.

Av stee_vo

Har löst problemet, lägger upp en kommentar ifall någon har detta problem i framtiden.

Det finns inget sätt att göra det i corsairs software tyvärr.
Men man kan ladda ner AutoHotkey och göra ett script som man sedan bindar en macro till.

Nu har ni svaret om någon annan har detta problem.

Av stee_vo

Någon som vet ifall Corsair kommer fortsätta göra K70 RGB med blåa switchar i framtiden? Fan typiskt att dom diskontinueras precis när man ska köpa.

Av stee_vo

Corsair Vengeance M95 mus: någon som vet hur man fixar macros för play/paus för t.ex musik?

Har precis fått hem musen, skitskön och allt. Men jag skulle vilja fixa en macro på en av knapparna som är play/paus. Har dte på mitt headset men jag vet inte hur man gör det på musen och jag kan inte hitta något online.

Vet hur man fixar macros med keystrokes och sådant men inte mediaknappar.

Skulle vara ytterst tacksam för hjälp.

Av stee_vo
Skrivet av Jalle64:

Det är just det att man normalt inte behåller de installerade programmen om man ska nyinstallera windows. De program man vill ha igen får man skaffa och installera om igen. Det som du själv har gjort är det som du behöver spara på som egna bilder, filmer och dokument, som du ju kan lägga på en USB och/eller en annan del av HDD:n. Sedan drar du igång en ren installation på din SSD och kopplar under tiden bort din HDD, som du kopplar in när allt med windows är färdigt.

Låter som en bra idé tycker jag.

Skrivet av Venke:

Och sen i framtiden ifall du skulle få för dig att fortsätta spara av gammal vana på samma disk igen, som nedladdade installationsfiler till program, filmer och spel m.m. Skapa då en extra partition vid sidan om systemets partition, så hamnar alla dem övriga grejerna på ett eget ställe avgränsat ifrån resten av systemet.

Blir så mycket enklare sen ifall man behöver flytta mellan diskar och ge systemet mer utrymme. Då behöver man bara deala med den extra partitionen och slipper bolla med allt de lilla som ligger sparat och som kan riskera krabba till saker & ting. Undvik dock i de längsta att röra startpartionen om systemet använder en sådan (System Reserved om några hundra MB) och systemet självt.

Men det är en dålig lösning om man installerat program på en partition som sen flyttas dvs man kan förlora associationer till program så program måste installeras om igen för fungera igen.

Så smartast är ju att planera rätt ifrån början t.ex Windows på SSD'n och allt annat på en större disk intill.

Ja, jag vet, det var dåligt planerat.
Det var min första dator jag byggt från grunden med delar som jag valt ut.

Men man lär sig ju av sina misstag!

Av stee_vo
Skrivet av TiasE:

Du har verkligen krånglat till det för dig själv.
Eftersom du ändå planerar att flytta över ditt Windows till din SSD igen så är det ingen mening med att fixa och trixa i denna installation då du kommer få installera om det igen.
Flytta över de filer du inte vill bli av med ifrån din SSD till din HDD, sen bootar du upp på ditt Windows USB och raderar partitionen på din SSD och installerar sedan Windows på din SSD. (låt installationsprogrammet skapa ny partition)
När detta är klart så kan du radera allt som har med Windows att göra på din HDD.

Jag hade inget val, var tvungen att installera Windows någonstans och eftersom det inte fick plats i SSDn fick det bli HDDn.

Men ja, det låter som en plan.

Av stee_vo
Skrivet av Jalle64:

En dum fråga: Varför använder du inte din SSD för windows? Hur många delar (partitioner) finns på din HDD? Kan du posta en bild på din Diskhanterare? Vilket windows?

För det fanns inte plats på den PGA mitt gamla windows är kvar på den. Vill gärna ta bort men vet inte hur man gör det "cleant".

Vet inte hur jag ska få reda på det, vet knappt vad partitioner är.

Windows 7, home premium, om det spelar någon roll.

http://imgur.com/HZT1eft
Där är en bild på diskhanteraren, F: är en USB med lite filmer på så den är inte alltid där. D: är SSDn som fortfarande har gamla windows på sig.
Som ni kan se så har jag inte särskilt mycket minne att ha och göra med.

EDIT: FÖRLÅT att jag inte satt ihop mina 3 senaste kommentarer.

Av stee_vo
Skrivet av TzarAlkex:

Ja men så ska det ju va. Vet inte vad du förväntade dig skulle hända?

Trodde i alla fall att man borde kunna hitta sina program genom att söka efter dom.

har aldrig installerat windows själv så jag hade ingen aning.

Av stee_vo
Skrivet av TzarAlkex:

Ja men så ska det ju va. Vet inte vad du förväntade dig skulle hända? Du gjorde ju en NY installation, allt det där som du pratar om (genvägar till program osv.) ligger ju kvar i din GAMLA installation. Vill du ha över dom får du fixa det själv eller hitta ett programs som kan kopiera över grejer och justera alla paths och grejer.

Men varför installerar du Win på HDD när du har en SSD? Låter som du kanske missat poängen med SSD.

För att det inte fanns kvar plats på min SSD, jag hade den gamla installationen + viktiga program på den och när jag skulle installera så sa installationshanteraren att ALLT på hårddisken man installerar windows på kommer försvinna och eftersom jag har ganska viktiga grejer på SSDn ville jag inte att dom skulle försvinna.

Så jo, jag förstår precis meningen med en SSD, jag hade bara ingen plats på den, det är därför jag lade till frågan om hur man tar bort det från den gamla SSDn så att jag kan föra över den nya installationen till den igen.

Av stee_vo

En annan fråga, hur får man bort windows från sin gamla hdd(SSD)?

Av stee_vo

Installerade Windows på annan hårddisk, nu är allt jag hade "borta"

Jag hade windows på min SSD(+ lite viktigare program) och alla filmer och spel på min HDD.
Häromdagen bytte jag moderkort och insåg att jag behövde nytt windows också, så jag laddade ner det på en USB(lagligt) och installerade windows på min HDD istället, den med alla spel och grejer.

Nu är windows installerat och allt funkar prima MEN, alla mina filmer, spel, program och dylikt(som jag hade hört skulle försvinna) är kvar på HDDn fast dom går inte att använda, eller, dom går att använda, men datorn vet typ inte att dom är där.

Jag tog upp startmenyn t.ex och sökte på steam, ingenting kom upp.
Så jag gick in i HDDn och letade upp steam foldern och som jag trodde, där var steam.exe, det var bara att starta.
Den körde en "first time setup" och sen var allt klart, jag behövde inte ladda ner eller installera något. Alla mina spel är kvar, alla filmer också.

Det är som att datorn har glömt bort allt och jag måste söka upp alt helt själv.

Det kanske ska vara så?

Edit: Ett annat exempel är att jag har kvar alla drivers och sånt till grafikkort, hörlurar, mus, m.m men datorn lägger inte på dom själv, jag måste själv gå in och leta upp dom i HDDn.

Av stee_vo

Det är klart!

Allt funkar precis som det ska, det VAR alltså moderkortet det var fel på!

Någon kan ju stänga den här tråden nu, lite onödigt att bumpa den men om någon hittar den här tråden i framtiden så vet dom vad som var fel.