Inlägg

Inlägg som maccswe har skrivit i forumet
Av maccswe

Kom hit för att läsa lite om NES classic och möts av två sidor om vad folk bör och inte bör göra. Ja det finns folk som köper extra enheter och säljer för högre priser. Jag tycker folk får göra vad dom vill sen är det upp till köparen att bestämma om det är värt summan eller inte. Svårare än så är det faktiskt inte.

Personligen skulle jag inte ha samvete att sälja för ett sådant högt pris, men vi är alla olika och människor får göra som dom vill. Värdet på produkten är upp till köparen att bestämma vid en eventuell affär.

OT:

Fick min Nes Classic idag är otroligt taggad men hann inte köpa förlängningssladden till kontrollen. Fattar inte riktigt hur Nintendo tänkte där med så kort sladd, men men lycklig är jag ändå!

Av maccswe
Skrivet av misterjfk:

Stort tack för bra tips i denna tråd - fick precis tag på mitt ex via Icahemma och det går i skrivande stund fortfarande exemplar kvar:
http://www.icahemma.se/ShowSearchResult.aspx?pagesize=20&sear...

God Jul!

Nu är den slut!

Av maccswe

Mac Mini 2012 i5, bytt ut den vanliga HDD'n mot en SSD och maxat RAM. Den sitter på TV-bänken och agerar HTPC och Plexserver, funkar kalas.

iMac late 2013 i5, med SSD och maxad RAM.

MBP 2010 i7á med två SSD-diskar (tog ut cd-läsaren), samt maxat RAM.

Av maccswe

Testade nya streamingfunktionen igår och jisses vad bra det funkar!

Laddade ned senaste windows 10 betan och installerade det virtuellt på min iMac (ska göra en riktig installation ikväll) och körde wifi på xboxen samt iMacen och det fungerade riktigt bra! Nästan ingen fördröjning i kontrollen och det flöt på nästan perfekt.

Ska bli kul att se ikväll hur det ser ut när man inte kör det från en virtuell install.

https://www.dropbox.com/s/5l209ll41kyyu3e/Photo%2021-06-15%20...

Av maccswe
Skrivet av Eptk:

Min var tyst från början men fick något liknande ljud du beskriver för ett par dagar sedan. Eftersom jag skickat efter min över nätet så måste jag skicka min till Microsoft om jag vill fixa det. Ringde till dem i förrgår iaf och snackade lite med dem, inget som är farligt för konsolen tydligen och om jag kunde överleva med ljudet så tyckte han jag skulle ha kvar den och kan ju alltid skicka in den senare om jag så vill (garanti till juli 2016). Eftersom mitt ljud bara hörs lite när det är tyst i rummet så struntar jag i alla fall och skicka in den nu. Hörs ju inte när jag spelar eller kollar film så jag överlever i alla fall. Skickar in den om det blir annat krångel eller så. ^^

Min har aldrig varit speciellt tyst, den hörs även när jag har volym på tvn. För några dagar sedan tog jag med min X1 hem till en polare och så jämförde vi ljuden och min var mycket högre.

Så kontaktade MS via deras chatt igår och har fått fraktsedlar så blir att skicka in den nästa vecka, så får vi hoppas att jag får en ny som inte låter. Jag har dock inget gnisselljud utan det låter som fläktarna jobbar för fullt hela tiden. Hör den väldigt tydligt när den är på instant on med.

Av maccswe

Letar efter GTA V till X1 skulle någon hitta det till nedsatt pris hojta gärna till!

Av maccswe

Rätt bra priser om man vill ha fysisk disk:

http://www.simplygames.com/microsite/wild-wednesday-deals?ref...

Av maccswe

Låter ert x1 mycket när ni har det på instant on? Min hörs tydligt när det är påslaget och då har jag den i en tvbänk med stängda dörrar (gott om ventilation baktill)

Av maccswe

Är det någon som kan bekräfta att det numera inte går att köpa spel i US-store? Har redan beställt alla spel (fysiska kopior) som jag vill ha. Så skulle vara intressant om någon vill testa.

Av maccswe
Skrivet av maccswe:

Det stämmer, dom har inte fixat det ännu. Man måste ha engelska om man vill kunna använda kinecten, får hoppas för dom som vill ha svenska att det kommer en fix snart.

Glöm inte att rösta här, MS lyssnar som tusan på kunderna och får det många röster så höjs prion förmodligen:

http://xbox.uservoice.com/forums/253802-home-settings/suggest...

Av maccswe
Skrivet av anon81912:

Jag tror personligen svensk röststyrning är långt bort eller inte kommer hända, det är svårt.

Japp det är nog väldigt långt borta, lite som Apple med Siri. Kommer förmodligen aldrig hända, för liten marknad kontra arbetet som måste läggas.

Men för mig gör det ingenting, kör Engelska på alla mina elektroniksaker och känner mig obekväm med svenska som språk.

Av maccswe
Skrivet av Svennestyle:

Någon som har bytt land till sverige? Röststyrningen verkar inte funka med svenska?

Det stämmer, dom har inte fixat det ännu. Man måste ha engelska om man vill kunna använda kinecten, får hoppas för dom som vill ha svenska att det kommer en fix snart.

Av maccswe
Skrivet av Oggmeiler:

OneGuide till Sverige i nästa uppdatering!

http://majornelson.com/2014/09/08/xbox-one-system-update-preview-improvements-snap-tv-experiences/?linkId=9551207

o OneGuide in 12 new countries – Live TV listings and schedules will be made available to preview members on Xbox One and SmartGlass for Belgium, Chile, Columbia, Denmark, Finland, Netherlands, Norway, Portugal, Poland, Sweden, Switzerland and Russia in the next few days.

Skrivet av Halogen:

Plus DLNA och stöd för mkv. Ska bli väldigt intressant detta.

Kan bekräfta att Oneguide funkar, dock inte alla olika varianter av .mkv fungerar ännu. Har inte hunnit testa oneguide så mycket (testade snabbt innan jobbet imorse) Och man hittar sin plex media server via xboxen nu

Av maccswe

Kul med lite aktivitet i tråden! Men trist för alla som har fått en defekt Box! Har haft min x1 sedan den lanserades och den har aldrig strulat.

Om det är någon som är intresserad av att vara med i betan för mjukvaran i x1:an så kan ni lägga till mig som vän och skicka ett meddelande på smartglass/xboxen så fixar jag det!

Att tänka på för er som vill prova betan! Det är som sagt betor man får, och fel kan uppstå när man är med. Dock har jag enbart varit med om en störande bugg sedan jag blev med och då kunde man inte chatta med folk som inte var med i betan. Annars så har allt funkat smidigt!

Är ni sugna så kan ni adda maccswe på Xbox live.

Tar ca 2-3 dagar efter att jag har bjudit in er tills man får ett meddelande från MS med följande instruktioner för att joina betan.

Av maccswe
Skrivet av Automan:

Förhoppningsvis får man sin xbox one som man bokade direkt när den gick att boka här i sweden, känns som man väntat i evighet... och det har man igentligen gjort med, helt sanslöst att man köper denna konsollen när de inte behagar att lansera den här förren ett år efter kära usa osv man blir ju förbannad över sånt, men men hoppas apparaten var värd att vänta på, har tyvär inte spelat mycket på min ps4 som jag köpte för ca 1 år sen.
Hoppas morgondagen kommer kännas värd att fira, ska bli intressant att se o känna på den live
Min xbox one kommer bland annat med fifa 15, och jag är helt ointressead av det spelet, om nån vill ha det för typ halva priset är det bara att höra av sig.

Importerade min nästan direkt efter den lanserades, förstår inte hur du orkade vänta

Av maccswe
Skrivet av Trixter:

Hehe! Handlade också från SIBA!

Ni som redan har den: Behöver man något för att kunna sätta Kinecten uppepå en platt Tv eller följer det med något sådant?

Du behöver en sådan här:

http://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/Kinect-TV...

Det finns dock betydligt billigare alternativ på ebay etc. Det följer inte med något fäste i kartongen så det måste köpas separat.

Av maccswe
Skrivet av Doktor_Krall:

Ni som kommer köra Svenskt ni får berätta sen om TV funktionerna funkar som de ska med de svenska leverantörerna.

Är med i betan och har testat och det funkar inte ännu. Kanske släpps på officiella releasedagen men jag är skeptisk till det

Av maccswe
Skrivet av At The Gates:

Då blev det till att byta förbokning igen. Nu blir det ett paket med Ryse och en extra handkontroll för 3790 på elgiganten istället.
Handkontrollerna är ju svindyra så det gör det till det bästa paketet tycker jag.

Inkl. Kinect?

Av maccswe
Skrivet av zisekoz:

I appen till Android går det alldeles utmärkt att handla från appen. Men om man kör Amerikansk region på konsolen, så bör man ansluta till konsolen med telefonen, för att få de amerikanska priserna. (använd samma region som konsolen i inställningar)

Skickades från m.sweclockers.com

Det går att handla jag som kollade fel, dock endast med svenska priser som går fetbort för mig. Dock finns inte inställningen om samma region som xboxen på appen för ios.

Av maccswe

Nu har smartglass kommit till Sverige för iOS. Ni som redan har laddat ned den genom att bytt land kan bara gå in på uppdateringar i Appstore på mobilen och uppdatera

Det har kommit en ikon för affären nu men det går ännu inte att handla och ladda ned direkt från appen.