Inlägg

Inlägg som pjapen har skrivit i forumet
Av pjapen

Tog Flaschtmatuschen från början av filmen top secret.
När han lyssnar på tysklektion.
Innan det hade jag Herr Silverstolpe. Efter en kund på jobbet som var extremt artig och artikulerade sitt namn högt och tydligt.

Av pjapen

lön 49600
ålder:39
utbilning: byggnadsingenjör
Arbete: fastighetsingenjör/projektledare sjukhusprojekt
Inga förmåner inom offentlig verksamhet, dock ingen övertid heller så 40 timmar prick.
Nja 1000kr friskvård om man lägger lika mycket själv, aldrig utnyttjad då jag cyklar till jobbet och tar trappan istället för hissen.

Av pjapen

Är mycket för Speyside Whisky så igår blev det en Glengoyne 21 igår, men kunde inte hålla fingrarna borta från mitt smakprov av OMC Mortlarch 21 så det rök även en 3:a från den.
mmm men gott var det

Av pjapen

@schnitzel:

vet inte vad du ska ha den till, men är det bara slö surf så är det för mycket.
är den till spel så hade jag bytt lite.
satsat på gtx 980 för pengarna du lägger på moderkortet.
mer ssd minne 250 är för lite, lite spel och program på disken sen är den full.
evga PSU hade jag gått på helt klart.
sen kanske du kollar på bluray filmer på datorn annars hade jag hoppat läsaren och tagit en annan burk utan 5,25" platser.

Av pjapen

@plunn

tackar, ska kolla på den lösning, lite dyr men de jag sett i utlandet kostar runt 500$ så blir kanske samma men man vet att det fungerar iallafall.

Av pjapen

@hasenfrasen tanken är att sätta modemet på vinden och dra en kort kabel c:a 2 meter till antennen.

hoppas inte man har förluster i cat-6 till routern sen för det blir c:a 10 meter.
beror kanske på vilken effekt modemet lämnar,

Lite dyra modem man hittat senaste tiden
https://www.telcoantennas.com.au/
http://www.wavecom.com.au/

Av pjapen

utomhusantenn + Mobilt bredband + router

Vill få till en lösning då min syster har dåligt mottagning på 4G i villan, bredband är inte nergrävt och leverantörerna lyckas inte få till något på kopparlinan, har provat med ett antal.
Har kollat runt lite men många av modem har inte möjlighet till att kopplas till extern antenn.
vill helst ha ett moden som en låda med antenn uttag och RJ45 utan router sen en kabel till en asus RT 68U för att få lite vettig täckning.

Har provat med antenn och kollat mottagningen och den klarar runt 50 mbit men med bara en telefon sittandes på taket så blev det inget vidare.

Varför kan man inte hitta dessa vanliga modem finns massor i starterna och andra länder men vågar inte köpa pga låsta till operatörer eller att det inte går att reda ut om ett svenskt sim skulle fungera med modemet.

Någon som vet nån vettig produkt?
har sett något usb modem med antenn ingång men de brukar inte vara så snälla mot routern.

Av pjapen

Antagligen det är 3 år nyare. Och det har hänt en hel del på antal polygoner beräknade, men om någon köper det idag så är det för sin video kapacitet och om man har en videovägg och vill utöka så är det billigare med beg kort med frame lock genlock, och du behöver inte så mycket kapacitet för beräkning vid video, utan använder förmågan att dela bilden till många skärmar.
Jag har bara arbetat med quadro så har sämre kunskap om firepro.
Arbetade med cad tidigare och när polygonerna inte har fasta värden, dvs du kan flytta på dem (manipulera dem) där är firepro och quadro korten bra. Det tar mer kraft för ett konsument kort att beräkna dessa som då inte nyttjas till 100% vid dcc (digital content creation).

jämförelsen mellan kort från olika segment blir som att jämföra en bil med en lastbil, båda tar sig fram på vägen men är för olika saker.
titan black är då som en skåbil eller lätt lastbil, lite av båda. men eftersom den är så mycket senare modell än v7900 så måste den vara bättre.

Skrivet av RedbullF1:

Jo det förstod jag Du verkade kunna detta bra, så jag undrade om ett Titan Black skulle prestera bättre än AMD kortet vid 3d bygge?

Av pjapen
Skrivet av RedbullF1:

Inte för att jag är någon expert på det du skrivit om.... men för 3500kr borde man få något bättre på begagnadmarknade Typ Titan Black som gick för 3100?

jag svarade på frågan "och hur stor är skillnaden när man använder ett vanligt grafikkort mot ett för rendering när man håller på med grafik. ?" tog inte ställning till priset. men visst kan det ses som i överkant och annonsen är i helt fel forum.
Är fortfarande inget konsument kort, om man inte tycker om att bygga 3d modeller på fritiden.

Av pjapen

@Grönahunden: många av grafikkort för rendering kan snabbare räkna ut var polygoner finns i det virtuella rummet än ett konsument kort.
Just detta kort V7900 var extremt bra på att hantera polygonernär det kom 2011 och klarade då ungefär dubbelt mot motsvarigheten på konsumentsidan.
Dessa kort brukar inte använda tekniker för att få extremt bra fps eller behandla texturer.
Drar du in en polygon figur i ditt 3d konstruktionsprogram så kommer konsumentkortet lagga medans kortet för rendering inte gör det.

V7900 hade också en mycket bra funktion för många skärmar eller väggar med skärmar, de har en internkoppling som gör att du kan koppla samman många kort för att få en dator till att skicka info till säker 40 skärmar.

så definitivt inget kort man ska jämföra med konsument sidan år 2011.

Av pjapen

Tråkigt att inte det gröna laget får någon match, då blir det sämre för oss konsumenter. hade hoppats på att de skulle leverera så vi får fram bra produkter till vettigare priser. man kan alltid hoppas de har något på g på R&D som kan trycka till de gröna så de får de lite svettigare.

Av pjapen

undrar om stugan rulla fint på ett titan

Av pjapen

Tog mina 2 GTX970 under armen och skickade tillbaka vill ju ha lite marginaler inför framtiden blir ju en del gta snart och den kan ju visa sig dra en hel del minne, hoppas bara man får pengarna tillbaka nu. sen får det bli 980 som man funderade på i november.

med förhoppning om att 980 är bättre.

Av pjapen

jag är ju rymdspels typen så jag hade lirat kerbin space program och X3 både vanliga och albion prelude, där kan man lägga många timmar.
hade jag varit lite i tagen så blir det pc gta IV med mod (bla. lcpdfr). där går också lägga ett kilo timmar.

men du verkar vara inne på fps så där har jag inte påsen full med tips.

Av pjapen
Skrivet av StoltSvensk:

Tjena swec! Jag skall köpa ett bra nya högtalare som jag både ska ha till fester, musik samt hemmabio och det ska va riktigt fet bas och klart och bra ljud! har 2K så helst inte över 2k! tack!

När man var yngre och bara ville ha fete basen så var det alltid cerwin vega stroke 18 tum som stod för krämen eller slaget i bröstet, vad jag kan se så har de inte gått över till allt för fin design så det kanske ligger lite mer pengar på elementen eller så tar de bara ut en massa för märket nu för tiden.

kolla denna, bara en 500 hundring över.
http://www.hifiklubben.se/Products/cerwin-vega-ve-8f-golvhogt...
Finns det en hifiklubb i staden där du bor brukar man kunna lyssna hos dem iallafall.

Av pjapen
Skrivet av StoltSvensk:

tack! men är det någon som har testat/har någon kolla på den här högtalaren http://www.ljudfokus.se/produkt/proson-stadium-cs-5-v-2-black...

Som förra skrev är dessa inte fet bas, du bör komma upp i minst 8 tum för att den ska flytta lite luft, men helst 12. sen måste du kunna driva den med så du inte sitter med för klent system bakom,

Själv hade jag byggt egna lådor då kommer man billigt undan, bra ljud till lågt pris men ingen vidare design med mdf om man nu inte lägger ner flera tusen timmar på att slipa och spackla, sen måste man kunna hantera färgsprutan också. men för 2000 kr så får du möjligen 1 högtalare med fet bas. så dubbla det så är du på banan. fast satsa på större element än 5,25 tum

Av pjapen
Skrivet av tonix:

vart kan man köpa lego? sitter och söker och vill hitta lego, inte massa meningslösa starwars skepp och harrypotter scener. utan jag vill köpa en påse med bara lego, klossar mm.

är väldigt sugen på att bygga en lego dator och när man själv inte har kvar något lego så blir det jobbigt.. Vill även ha ett enfärgat chassi.

För något år sen så skulle jag bygga ett hus till mig själv och för att få med alla på banan så byggde jag det i legos eget program och när man är klar där kan man beställa alla bitar, mitt hus kostade runt 900kr visserligen men alla fattade hur tanken var och det blev fint, detta var då innan jag klarade av att rita i 3d som nu hade varit billigare men samtidigt fick man en ursäkt att bygga med lego. Då detta var 2008 så vet jag inte om möjligheten finns kvar.
Blir dock billigare än att köpa massa olikfärgade paket samt roligare med nya bitar om man skall ha det till ett chassi.

verkar finnas kvar och programet heter LEGO Digital Designer 4.3 i dagsläget och antagligen kan man köpa alla klossar när man är klar

Lycka till

Av pjapen

Inte bra alls Fractal

Tänkte nu när jag läste att korten inte ligger rätt mot baksidan. tänkte att mitt låg inte rätt men det fungerar. satte på luckan innan jag ställde den upp. Nu har jag sett hur snett kortet sitter, funderar på om kortet kan ta stryk av detta ska jag plocka ut det eller är det ok tills jag får längre distanser

kanske ska stoppa dit nått som håller upp det gigantiska gtx 580 direct DCII kortet

Bild på katastrofen

http://img14.imageshack.us/img14/8661/snettgrafikkort.jpg

http://img16.imageshack.us/img16/7259/20130219215833.jpg

Av pjapen

Fick mitt levererat igår och kan väll säga att jag inte håller med Jonas,

De nackdelar jag har stött på är direkt att 2,2mm bakom plåten är inte så mycket plats att man kan få på sidopanelen utan problem, fick lägga alla kablar rätt och även då så är den inte helt rak utan en liten förhöjning på mitten.

Nästa problem var att om man monterar moderkortet med korrekt mässings förhöjningar så sitter inte expansionskorten helt i sloten pga att avståndet är inte helt ok. det skulle varit 1 mm högre mässings förhöjningar.

jag anser att de felen jag har är väll inte som jonas säger en deal breaker men man kan inte säga att 2,2 mm är massor med utrymme och att passformen för expantionskort är sådär så känns det som att grafiken kan glappa om man flyttar på burken, den är tung som ett bly piano så man tar den inte under armen och går iväg men man bör städa under och kommer då grafikkortet att hoppa ur sin sockel eller inte.

i övrigt är jag kanoon nöjd med hur tyst det är antagligen en direkt följd av vikten på sidopaneler och all ljuddämpande material.

Köp om du vill ha ett stort billigt och tyst chassi, annars finns det nog bättre.

Av pjapen

Eve online - kostade mig säkert 2000 kr innan jag fattade vad jag pysslande med och lägg på det säkert 1000 timmar som man aldrig får tillbaka.