Inlägg

Inlägg som Kindh har skrivit i forumet
Av Kindh
Skrivet av krullz:

Okey! Tror du man behöver 16gig ram eller räcker 8 för gaming?

Du har ju redan fått svar men 8 räcker

Av Kindh
Skrivet av krullz:

@Kindh: Jäkla fruntimmer alltså, ska alltid lägga sig i

Skämt åsido: Tackar tusan för kundvagnarna! Bara en fråga, vad vinner jag på att ta skylake? Är det säkrare ifall jag vill uppgradera i framtiden?

Du kan ju iofs slipa lite på vissa delar i dom för att få ner priset t.ex chassi m.m men jag tycker att om man ska lägga den pengen du har i budget så ska man ta lite kvalite på sakerna också och inte bara på 3 av 9 delar t.ex.
Angående Skylake mot haswell så är det ganska meningslöst för just spelande.
Då skylake är ca 5% snabbare för mycket högre pris och ddr3 mot ddr4 så skiljer det ännu mindre i prestanda.

Av Kindh
Skrivet av krullz:

Hej alla kunniga!
Nu när man är klar med studierna är det dags att uppgradera sig från laptop till en ordentlig stationär! Dock behöver jag lite hjälp och rådgivning med att plocka ihop delarna då jag inte är ett snille när det kommer till datorer. Vill ha ett bygge som man kan bygga vidare på i framtiden.

Vad ska den användas till?
Gaming framför allt! Helst ska den klara spel som kommande Battlefront på tokhöga inställningar Utöver spelande så kommer jag slösurfa och liknande men det klarar väl alla datorer nuförtiden.

Skärmar?
Jag kommer använda mig av två skärmar, en 60hz och en 144hz(för CS:GO etc.) Kommer börja med 1080p men kanske uppgraderar längre fram.

Överklocka?
Har aldrig gjort det tidigare men det kan bli aktuellt.

OS?
Jag har windows 8 på min laptop men av vad jag förstått så är det svårt att föra över till en ny dator. Är det smart att köpa OS på inet eller ska man leta på andra ställen? Kommer jag behöva CD/DVD läsare för det?

GPU
Vad tror ni är smartast att satsa på för att hamna inom budget? 970? 390? 980?

CPU
Åter igen visas min okkunskap, ska man satsa på skylake eller inte? i5 eller i7?

WIFI
Tjejen är ganska pedantisk när det gäller sladdar så jag tänkte bara kolla vad som krävs för att kunna använda sig av WIFI istället för kabel, måste man köpa någon extra mottagare eller dylikt då? Ifall det är krångligt kör jag på kabel istället.

Jag har kollat igenom forumet de senaste dagarna och hitta lite olika paket, exempelvis:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/8509747/2015-09-22http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.pnghttp://www.inet.se/kundvagn/bild/8509747/2015-09-22

Ser detta bra ut eller kan jag förbättra utefter mina önskemål? Ge gärna egna förslag på byggen!
Ursäkta för lång post och tack på förhand!

Du får säga till kvinnan att kabel är ett måste för gaming så slipper du klabbet med antingen extrakort för Wifi eller dyrare MB för att få det på

Skylake bygge
http://www.inet.se/kundvagn/visa/8524773/2015-09-24

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8524773/2015-09-24

Haswell

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8524807/2015-09-24

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8524807/2015-09-24

Av Kindh
Skrivet av Viochee:

jag gillar många saker också tex chokladglass, men jag påstår inte att det inte finns några fördelar med vaniljglass

Jag fattade det mer som att här har du chokladglass och här har du likadan chokladglass enda skillnaden är att den ena kan bara en sorts person äta men den andra kan alla äta. Lite som att de gör samma saker fast den ena är låst till win 10 men inte den andra.

Av Kindh
Skrivet av Lagerlöf:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8519315/ovre-medelklass

Så min chef ville ha hjälp med en dator. "Övre medelklass", "något lagom"...

Kommer användas som jobbdator, men även för spel i viss mån. Han kör MS Flight Simulator, inte så krävande vad jag förstått? Medans hans ungar kör FPS, 12 år gamla så är väl allt från CS GO till BF4 skulle jag gissa. Jag får inte ut så mycket mer information från honom än det jag skrivit här.

Vad tror ni om den länkade datorn? Räcker för att klara alla spelen, men inte nödvändigtvis 60 FPS på högsta inställningar. Men 60 FPS i medium/high i 1080p vore ju bra. Fanns tyvärr ingen black WB i lager, funkar Red för spel och liknande? OS på SSD såklart.

Något jag glömt? Något som borde ändras? Är Nvidiafan främst pga låg förbrukning/temp och ljudnivå.

Tack på förhand!

Här har du vad jag skulle gått på för den prisklassen du landade på i din kundvagn. Sen hade ju jag personligen valt amd på grafikkortsfronten men tror inte de går i samband med frimonteringen för asus.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8519417/2015-09-24

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8519417/2015-09-24

Av Kindh
Skrivet av 2015Novis:

Så om jag beställer denna dator så bygger de ihop den och den kommer hem till posten och klar att användas. Behöver man betala för något mer förutom 10.000kr ? Förresten tack för all tid och hjälp!

Skrivet av Nesvop:

Exakt så fungerar det, när det kommer fram behöver du bara koppla in allt (skärmar, elkabel etc.). Sedan är det spelklart med de senaste drivrutinerna etc.

Jag tror att frakt tillkommer på 199 kronor.

Finns lite att läsa om vad som ingår i länken: Inet Montering

Nu vet jag inte hur det är med datorer de monterat hos inet men annars kan du lägga till sweclockers fraktfritt i kundvagnen
https://www.inet.se/produkt/9990887/fraktfritt-sweclockers#/m...

Edit:
Haha nvm stod ju på frakfritt "produkten" att de inte ingick vid deras monterings tjänst

Av Kindh
Skrivet av rasse15895:

Tjena, jag undrar om denna datorn är något att ha http://www.inet.se/kundvagn/visa/8519102/2015-09-24 eller om det finns något jag kan ta bort/ändra på

Ändrat en del då t.ex inte processorn och moderkortet passar samt bytt SSD då det inte är värt att köra på en 120 gb när det inte är mycket mer kronor för en 250gb i en så pass påkostad dator. Detta är med i7 paketet.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8519136/2015-09-24

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8519136/2015-09-24

Och här har du med i5
http://www.inet.se/kundvagn/visa/8519160/2015-09-24

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8519160/2015-09-24

Glömde lägga in fraktfritt för sweclockers i kundvagnen men här har du länken till den
https://www.inet.se/produkt/9990887/fraktfritt-sweclockers#/m...

Av Kindh
Skrivet av jockebq:

Nej tyvärr, denna drop menyn finns inte när man inte har något lösenord.
Har testat att sätta lösenord och välja Kräv lösenord: "Aldrig", men det biter inte ändå, och jag tvingas skriva in lösenord.

Det sög ju :/

Av Kindh
Skrivet av jockebq:

Fungerar inte. Detta är samma sak som att göra: Kör -> netplwiz -> Kryssa ur "Användare måste ange användarnamn och lösenord för att använda denna dator".

Jag behöver aldrig göra något när jag startar datorn, då loggar den in automatiskt utan att jag måste trycka på Logga in.
Men när jag har den låst (i viloläge) så måste jag först swipa bort låsskärmen, och sen trycka på Logga in (trots att jag inte har något lösenord).
Denna inställningen gör tyvärr ingen skillnad alls!

http://i.imgur.com/RWIPFd7.png

http://i.imgur.com/OGHlv5D.png

Kan det finnas någon lösning i den drop menyn? Nu är ju min låst då jag är på jobbet och inte hemma så kan inte kolla själv.

Av Kindh
Skrivet av Nauticide:

Tack så mycket för hjälpen igen, Kindh.

------

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8508704/2015-09-16http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.pnghttp://www.inet.se/kundvagn/bild/8508704/2015-09-16

Så ser det ut nu, jag kommer troligen beställa denna vecka. Ser detta vettigt ut, eller borde jag göra någon slutlig förändring? Om förändring ska göras, så glöm inte att det ska vara ett moderkort & grafikkort av ASUS för att kampanjen (fri montering) ska gälla.

Tack igen!

Tycker det ser toppen ut!

Av Kindh
Skrivet av Nauticide:

Eftersom http://www.inet.se/produkt/5411442/sapphire-radeon-r9-380-nit... blev slutsåld så undrar jag vilket annat grafikkort man skulle kunna välja i denna prisklass? runt 2,3k-2,8k alltså. Tänkte beställa denna vecka så därför jag försöker hitta ett nytt grafikkort. Måste finnas på inet!

Tack på förhand

http://www.inet.se/produkt/5411476/asus-strix-radeon-r9-380-d...
Den kanske eller
http://www.inet.se/produkt/5411465/gigabyte-gtx-960-gaming-g1...

Jag skulle dock kört på 380

Av Kindh
Skrivet av Oliver91:

https://www.netonnet.se/art/komponenter/grafikkort/nvidia/msi...

https://www.netonnet.se/art/komponenter/grafikkort/amd/sapphi...

skulle dock utan tvekan betalat 750kr extra i dagsläget för att veta att kortet kommer fungera bra i DX12 som tyvärr inte är bekräftat på Nvidia korten

Men vafan de 750kr billigare är ju bara för att 980 du länkade är på någon veckans klipp pris just nu

Av Kindh
Skrivet av Nauticide:

Hej,

Hade tänkt att köpa ny stationär dator för gaming, är inte så datorkunnig så jag vänder mig till detta forum för lite hjälp om vad man skall köpa. Min budget ligger på ca 9k, och tänker använda mig av Inets monteringstjänst. Datorn kommer användas till nästan bara gaming, mestadels är det Blizzard spel (D3, HotS, WoW) och LoL som gäller, men även något nytt single player spel på Steam då och då. Vore väldigt tacksam om någon skulle kunna hjälpa mig med detta.

Tack på förhand!

Nästan samma som ovanstående men bytt till bättre cpu. Billigare SSD men inget fel på den. Annat nätagg då man alltid hör skit om CX serien. Ändrade även chassi då man för samma pris som i builden ovan skulle nästan kunna få t.ex ett Define S.
Sen så la jag inte till montering för tycker det är värt att göra det själv (bra att kunna samt lätt att lära sig)
Tog inte heller någon cd läsare då jag inte förstår meningen med att ha dom längre och om man nu behöver en så köp en extern så kan du använda den till flera datorer utan att behöva montera ut den och greja.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8476844/2015-09-15

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8476844/2015-09-15

Av Kindh
Skrivet av Yoshman:

380 och 960 är tillräckligt nära varandra för att olika spel ska ge olika "vinnare", framförallt om man pratar om de modeller som faktiskt säljs och inte referensmodellerna.

Ett stort problem med 285 var väldigt kraftiga FPS-dippar, låg lägsta / 1%-low FPS. Det problemet verkar i stort sett helt försvinna med mer VRAM, 4GB 380 har i princip inte problemet medan det kvarstår i många fall för 2GB 285/380.

Tror att 380X kommer ha en 256-bitars buss. Dels har GCN1.2 "delta compression" på frame-buffer precis som Maxwell (där man smalnande av bussen jämfört med motsvarande Kepler just p.g.a. detta), dels skulle 384-bitars buss ge en dyrare krets (tillverkningskostnad) och det är ett strömproblem då breda VRAM-bussar käkar massor med effekt.

Jo det stämmer ju helt klart menade mest att man inte behövde 380X för att gå förbi ett 960

Av Kindh
Skrivet av ArcticFire:

380 2GB verkar ha liknande problem som 285, medan 380 4GB inte har det.

Äntligen något som minskar den stora skillnaden mellan 960/380 och 970/390.
Många verkar ha en budget på 3k och då är det 380 4GB för 2400 kr som är bäst... Kan man lägga lite extra är det 970 på 3300 kr eller 390 på 3500 kr, rätt stort hopp.
Bra pris på 380X skulle kanske vara ca 2650-2850 kr. Många 380 4GB ligger på 2600-2800 kr så de måste sänkas.

Mm har läst något om det.

Ja det är ett dumt glapp där mellan när man ska försöka klämma in så mycket som möjligt inom budgetarna.

Av Kindh
Skrivet av TobbeH94:

Spöar det 960 hårt och kostar ett par hundralappar mer lär de sälja en hel del!

380 Spöar 960 redan så om 380X inte kommer göra det är något väldigt fel.

Skrivet av ThomasLidstrom:

Jag har fått för mig att Tonga är en doldis.
285 fick ett dåligt mottagande, undermåliga drivisar, en small minnesbuss, för lite VRAM.
Men samtidigt var det den senaste GCN-generationen.

Nu verkar det som att 380X råder bot på alla dessa problem,drivrutinerna är bättre, bredare minnesbus, tillräckligt med VRAM.

Varför har inte AMD satsat mer på denna GPU tidigare?

De flesta problem med 285 löstes redan med 380 som fungerar utmärkt.

Av Kindh
Skrivet av Surdal:

Jag siter med en 144Hz skärm utan G-sync.
ASUS
https://www.komplett.se/product/774683/datorutrustning/bildsk...

Är ett 980ti overkill för mig med då jag inte kan nyttja det till fullo?

Nej men då du inte har en G-sync skärm är du inte låst till att välja Nvidia

Av Kindh
Skrivet av NHolgersson:

Tjenare.

Jag går och funderar på ett nytt grafikkort. Funderar på Gtx970 eller gtx980. Jag spelar i 1080p 144hz skärm. G-sync.

Har även funderingar på om man kanske skulle välja ett gtx980ti. Men det kanske är overkill.

Sen funderar jag även på vad ni säger om att byta upp sig vad gäller cpu osv. Har idag en i5 3570k @ 4.5ghz.

Tackar för tips och råd.

Mvh Niclas

Skrivet av TheStudent:

970 är mer prisvärt och 980ti är overkill för 1080p annars kan du ju köra radeon r9 390 för ungefär samma pris som 970 fast med dubbelt vram

Då han har en G-sync skärm är ju 390 lite svårt att ens tänka på annars hade det varit ett bra alternativ. 980ti kan man tycka är lite overkill i 1080p men inte då du har en 144hz skärm.

Skrivet av Nautilus011:

Anser inte 980ti är overkill för 1080p. Det är många spel som behöver Ti modellen för att komma över 100fps även i 1080.

Trots allt kan du ju köpa ett antal modeller av Ti för 6400 - 7000kr

Hade det varit för spel i 1080p på vilken vanlig skit skärm som helst så är det lite overkill men nu har han ju en 144hz.

Av Kindh
Skrivet av Foster:

Borde det inte räcka med ett EVGA G2 på 550W istället för 750W förresten? En skillnad på 200 spänn där, men det kanske är värt det för att vara helt säker att det räcker, speciellt om man går in och klockar lite?

När du ändå tänkt lägga så pass mycket på datorn är psu inte något jag skulle skära ner på.
Nu är ju 550W inte dåligt men om det bara gäller 200kr extra för 750W agget så tycker jag personligen det är värt då man inte behöver tänka på ifall det kommer klara sig i framtiden.

Av Kindh
Skrivet av MiN!m3_Linne:

Nu fungerar det, dock har en av hårddiskarna försvunnit. Den syns i BIOS, dvs jag har 3 st som går på SATA och en IDE som syns i BIOS men endast två SATA som synd i windows.
Fan vad skumt ..

EDIT: Det är nog IDE disken som inte syns. Ska testa koppla bort min DVD-brännare som kan vara roten till allt ont i världen.

Gött!