Inlägg

Inlägg som WeyoX har skrivit i forumet
Av WeyoX

Jag har inget coilwhine på mitt exemplar i alla fall.
Bara fyller ut statistiken lite...

Av WeyoX
Av WeyoX

@morxy49: Det finns många som tycker att 1080p på en 5.5" telefon är för lite, även 1440p anses vara för lite för vissa.

Av WeyoX

@Stumpan12: Lucky... Själv så har man inte hört någonting från inet..

Av WeyoX

@Cameltotem: Strix verkar ligga nere på 8999 kr just nu på webhallen och inet.

Av WeyoX

@jockee12: en Acer X34A kostar 9990:- på Elgiganten just nu. Annars finns ju denna för 8990:- från AOC fast men en VA panel.

Av WeyoX

35" på 1080p tycker inte jag låter väldigt behagligt om du nu inte sitter på 1,5 meters avstånd. Jag har en PG348Q och en BenQ Xl2720T, och man ser en sådan betydlig skillnad på 1080p och 1440p att man inte kan gå tillbaka till 1080p.
Med WQHD så kräver det ju även mer processor kraft, ett 1080 Ti ska ju klara 4k@60 hyfsat enkelt så WQHD i 100 Hz är den samme när det kommer till bandbredd.

Iaf, om jag var du så skulle jag absolut köra på 3440x1440 och ett 1080 Ti om du har råd. Du kan knappast få bättre spelupplevelse idag.

Men om du inte bryr dig så mycket om pixel densitet så absolut gå för 2560x1080 och högre bildfrekvens.

Av WeyoX

@Wesslan1: Alla 56st? Det stod 100+ när de annonserade ut sidan. Står även 27:e mars nu.

Av WeyoX

@Paddanx
Det låter ganska lovande med en portabel SSD :). Glömde ju säga att det var en Intel 535, tack för infon!

Av WeyoX

Kul att ni svarade, men svaret på min fråga gick inte fram så väl. Kloningen funkade inte och det blev bara flicker och blå backgrund när jag startade från kopian, det slutade med att jag ominstallerade mitt OS vilket jag redan hade planerat att göra om ett par månader. Tack för all er hjälp hur som helst! @xxargs @hACmAn @Glaring_Mistake @Sveklockarn @Casgar

Av WeyoX

6 år gammal SSD, köpa ny?

Hej, jag har en gammal Corsair Force 3 SSD på 120 GB. På Corsair SSD Toolbox står det 19.8 TB reads och 34.4 TB writes. Jag vet inte om det här stämmer eftersom jag har ominstallerat min dator 2< gånger och vet inte om den infon hänger med. Enligt AS SSD Benchmark så får jag ut 190/95 R/W på sequential, jag anser det vara riktigt illa. Min andra SSD på 240 GB är en Intel SSD på drygt 6 månader och får ut 514/240 R/W. Beror detta på åldern tro?
Min fråga är då om det lönar sig att köpa en ny SSD och ersätta min Corsair som jag har mitt OS på?
Hur fan fungerar corsairs kloning med deras SSD Toolbox? Finns bannemig ingen info eller exakt beskrivning på hur det funkar. Är det så simpelt som att ha alla diskar inkopplade och köra programmet? Sedan bara ta bort min gamla SSD och boota up?

Intel verkar ha det mycket enklare med deras Data Migration Software.
Planerar allt som allt såhär; Intel 240 GB → (NY) Samsung 850 EVO 1 TB och sedan Corsair 120 GB → Intel 240 GB. Funkar detta så enkelt som bara några knapptryck och vänta på resultat?

Tack på förhand!

Av WeyoX
Skrivet av lowngcawt:

999$, calling it.

Tror mer på 899$ faktiskt, vi får väl se vem som får rätt
Kanske till och med 849$.

Av WeyoX
Skrivet av Palanor:

En liten grej att tänka på när det kommer till Wi-Fi är att den sämsta enheten styr. Har du en enhet som är precis på gränsen till max räckvidden så är det den enheten som styr vad resten av nätet har för hastighet.

En annan sak att komma ihåg är att 5GHz bandet är väldigt mycket snabbare, men har sämre räckvidd. Signalerna går inte igenom material lika lätt som 2,4GHz bandet. Om du bor i en lägenhet så lär du inte märka det, dock måste alla enheter stödja det bandet om man enbart vill köra det :).

EDIT:

En sista grej värt att nämna. Om du ser en annons för en router som säger t ex "300 Mbit/s" så är tumregeln att du enbart kommer få ungefär hälften, så runt "150Mbit/s". Sedan delas även den hastigheten till alla dina enheter hemma som använder sig av nätet. Du kommer tyvärr aldrig komma upp i de hastigheter som en kabel kan ge dig ;).

Bor i radhus med kanske 6 nätverk runt om, 2 som är 5GHz. Sitter på datorn för det mesta med kabel så det är därför jag beställde lite snabbare. Får ut 245/245 Mbit/s så det är jag nöjd med. Tyckte bara att det var lite tråkigt att hastigheten inte hängde med ut i Wi-Fi också

Av WeyoX
Skrivet av Sushifrukt:

Kolla även så du inte har b/g nätet igång.
Notera att om du har äldre enheter som använder b/g så kommer de dra ner hastigheten för resten av nätet. Kan försöka förklara varför om du vill.

Dock så kommer ju dessa enheter då inte kunde använda det trådlösa. Men du får välja mellan hastighet och tillgänglighet.

Låter för mig som det kan vara en gammal laptop som använder g.. Då brukar man landa på runt 45 Mbit/s.
Kan det hända att en laptop är från innan 2009 kanske? From 2010 så var det mer eller mindre standard på alla nya enheter att ha n.

Laptopen är inköpt strax innan nyår i mellandagarna men den ska klara 802.11ac så det blir nog en ny router som sagt men tack för hjälpen!

Av WeyoX
Skrivet av ggustavsson:

Någon snabb wifi som kommer i närheten av linans kapacitet kommer du aldrig få med den routern.
Om du har tur och medvind 60-80 Mbit kanske som max.

Du behöver inte mecka med nått för den har helt enkelt inte snabbare wifi än vad du får ut idag.

Byt router till en med AC protokoll, + dual eller tripple band och snåla inte för mycket
Minimum behövs en sån här tex https://www.inet.se/produkt/5420046/asus-rt-ac55u-ac1200
eller en https://www.inet.se/produkt/5404610/asus-rt-ac66u-ac1750/ för mer prestanda

Skrivet av teejee:

pratr du om trådlös hastighet eller kopplat med kabel till datorn?

Trådlöst så är nog 40Megabit ganska rimligt för en budgetrouter men det beror även på vad för enhet du testar hastigheten med och hur mkt wifi-störningar ni har.
Smallnetworkbuilder fick upp den i som mest ca 60-80 Mbit under ideala omständigheter.

Skrivet av Havsbris:

https://www.inet.se/produkt/5404610/asus-rt-ac66u-ac1750/

Den har jag hemma och är jättenöjd med den, men jag byta ut till ny router RT-AC87U.

Tack så mycket för hjälpen! Blir nog ett nytt inköp av router då!

Av WeyoX

Långsamt Wi-Fi

Ber om ursäkt om rubriken inte är originell men kom inte på någon bättre för tillfället.

Det är så att jag har haft 100/100 i kanske 3 år nu och ville öka till 250/250, vilket jag har nu. På 100/100 fick jag ut ungefär 40/40 och som högst 45/45 om jag står bredvid routern på min OnePlus 2 (min mors dator får det samma). Nu vid uppgraderingen ligger hastigheten på det samma.
Routern är en Asus RT-N16 som ska klara upp till 300 Mbit/s, så det bör inte vara några svårigheter. Till routern går det en Cat5e så det är inte bottlenecken heller. Har provat att starta om routern, byta sladd, vänt på alla antenner ifall det skulle vara ngt fel med dem.

Det enda jag inte gjort är att återställa routern som min mor är väldigt mycket emot av någon anledning, men om någon pekar ut att det är problemet får jag ju självklart försöka övertala henne.

Mvh

Av WeyoX
Skrivet av hnznd12:

Tar gärna en invite om någon har en

Har en som går ut kl 16 imorgon. Hör av dig bara