Inlägg

Inlägg som kazaa121 har skrivit i forumet
Av kazaa121

PS4 från USA

Hej,

Jag tänkte köpa Playstation 4 här i USA för jag bor delvis här. Är det någon som har erfarenhet om hur det kommer att funka i Sverige igen? Kommer jag kunna koppla upp på playstation network och köpa spel/ lira FIFA14 online med mitt amerikanska konto?

Av kazaa121

Det man kan göra är att använda en hemsida/företag som MyUS.com. Du köper en virtuell post-box tror jag dit du kan sända din dator, sedan kan de skicka den till sverige. Är osäker om det blir så mycket billigare eftersom det är extra mycket frakt. De har sina postboxar i Florida tror jag.

http://www.myus.com/

Av kazaa121

Har inget speciallt fynd att ge, men däremot stötte jag på en plug-in till Chrome som hittar "promo-koder". Fungerar på diverse större hemsidor såsom amazon och bestbuy, men vet inte vart gränsen går. Är iallafall ett riktigt bra initiativ, pröva och ladda ner.

http://joinhoney.com/

Av kazaa121

Vilka spel kan jag spela utan problem med iris pro grafikkortet? Vart går gränsen?

Jag är i USA och sales taxen här är ca 6 % i den delstaten jag är i. Det är inte den billigaste, men sparar ca 3500 kr på att köpa den här jämfört med att köpa den i Sverige.

Är det värt att köpa den dyrare 15" rMBP för att få grafikkortet? Jag spelar inte mycket, men vill kunna spela enklare spel utan problem såsom LoL, HoN och om det går CoD/BF4 (som är tyngre).

Alternativt om jag köper den vanliga 15" rMBP, tycker ni att jag ska uppgradera SSD till 525gb från vad standard är?

Av kazaa121

Nya Macbook Pro

Hej,

jag såg precis apple's senaste event där de presenterade den nya rMPB. Jag siktar mot att köpa 15" rMBP, tycker ni att jag ska slå till nu eller vänta tills Broadwell blir tillängligt?

Kommer det vara mycket buggar i och med nya operativsystemet? Vad har ni att säga om Crystalwell?

Ge mig gärna lite input, helst vill jag köpa den idag men vill veta om det är värt att vänta på uppgradering.

Av kazaa121

Jag blev lite orolig när jag läste på macrumours hemsida om att att Intel försenar sina Broadwell chips till 2014.Kommer det fortfarande vara värt att köpa nya MBP? Eller ska man vänta ytterliggare ett jävla halvår.

Av kazaa121

Uppgradera MBP - behöver hjälp!

Hej,

Jag har i nuläget en MBP 15" Mid-2010 och eftersom det är osäkert när nya MBP Retina släpps så tänkte jag uppgradera min aktuella.
Första fokus är RAM-minnet som verkar vettigast att uppgradera till 8GB. Jag skulle då vilja ha tips på hemsidor, jag har kollat in Crucials hemsida där man kan identifiera sin dator och så väljer dom ut ett lämpligt Ram minne. Dock så är den ju inte okjektiv, så vad tycker ni?

Det andra är att uppdatera hårddisken till SSD, vilket man kan gå tillväga på samma sätt via crucials hemsida. Men jag undrar dels om det är nödvändigt samt om ni har några tips på hemsidor?

Resten, såsom grafikkort etc., känner jag inte är nödvändigt samt för bökigt att fixa med för vad jag faktiskt får ut.

Vad jag vill ha ut är att kunna använda hög prestanda på min 3 år gamla MBP samt kunna köra spel bättre. Så utgå ifrån de kriterierna och säg gärna vad ni tycker är nödvändigt att uppgradera.

En till fråga jag har är angående fläkten. Fläkten på min MBP går för fullt varje gång jag spelar spel och även när jag streamar ibland, vad finns det för smarta lösningar på det? Extern fläktplatta? Hur mycket låter den i så fall?

Tack på förhand!

Av kazaa121

Tack för ditt svar!

Jag tänkte nog börja med att uppdatera RAM, men har sett att det finns olika typer t.ex. DDR2, DDR3.

Enligt min dator specifikation ( http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsplang=en&cc=us&taskId=120&prodSeriesId=3461455&prodTypeId=12454&objectID=c01121596 ) så har min dator sockets för DDR2. Kan man använda DDR3 eller andra där ändå? För DDR2 RAM:en var ganska svaga

Av kazaa121

Uppdatering av gammal dator

Hejsan,

Som några andra är jag inte helt insatt i Sweclockers.com eller hur datorer är uppbyggda.
Jag postar iallafall i detta forum för jag har förstått att det finns många kunniga människor som gärna hjälper till.

Situationen är så att jag har en stationär HP dator från 2008 som var rätt bra då och jag har väl aldrig varit mer intresserad än att jag gameade mycket när jag var yngre. Jag laddade ner mycket spel osv., men har nu rensat datorn och prestandan är ju riktigt dålig när jag t.ex. försöker spela Heroes of Newerth.

Snabbinfo:

Tillverkare: HP
Modell: d4975.se
Prestandaklassificering: 5,4
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU @2.40 GHz 2.40 GHz
Minne(RAM): 2 GB
Systemtyp: 32-bit Windows Vista

Jag skulle vilja kort och gott öka prestandan på denna gamla dator så billigt och enkelt som möjligt att den klarar HoN utan att det crashar eller laggar.
Efter vad jag vet och har läst så är en investering i nytt RAM en bra prestandaökare, samt att alternativt ha en SSD hårddisk(?).

Men jag förstår att alla komponenter är beroende av varandra, därför behöver jag hjälp med vad jag behöver uppdatera för att få allt att fungera.
Skulle gärna vilja skaffa en ny fläkt eftersom den låter som en morrande hund.

Tack på förhand,

Kazaa121