Inlägg

Inlägg som Rexa har skrivit i forumet
Av Rexa

Skit ialla fall på Surface pro 2. Gäller vissa sidor som facebook och andra skärmtangentbordet går inte att använda då bokstäverna kastas huller om buller när man skriver. Var samma med IE och hade samma fel på min RT platta den kunde dom inte fixa problemet på så dom löste in den.

Av Rexa

Uppdatera min Surface pro 2 idag och vissa saker funkar nu som var kassa innan. Knastret i ljudet är borta. Men Edge är hopplöst skit som inte funkar alls på surface. Testade att skriva några rader på Facebook och nop markören och bokstäverna hoppar omkring hur som hellst. Så var det även med IE och så var det på min Microsoft RT platta med. Har pratat med microsoft och har aldrig fått någe svar på varför det inte funkar. Det går inte att skriva alls på vissa webbplatser. Testa även mitt bluetooth tangentbord Rapoo E 6300 det sluta funka med uppdateringen till win10 men nu funkar det igen efter uppdateringen.

Av Rexa

Mitt ljud börja spraka i chrome för någon vecka sen på min surface pro 2. Börja efter en uppdatering men inte på alla sidor. Värst är det på aftonbladet. I Edge funkar ljudet men där funkar inte skärmtangentbordet då bokstäverna kastas hursomhelst och det blir skit segt att skriva.

Av Rexa
Skrivet av kskolle:

Aha, samma problem med min Leovo Yoga. Fick bums gå tillbaka till W8.1 och ärligt så är det så kallade Touch-mode i W10 långt ifrån lika bra som W8.1.

Edge är totalt odugligt om man inte kör med ett tangentbord, skiten funkar inte alls med skärmtangentbordet. Jag hade en RT platta innan min pro och på den hade jag exakt alla fel jag fått nu med Win 10. Den plattan löste microsoft in när jag hade 2 månaders garanti kvar. Köpte den begagnad av en kompis för 2000 kr och fick tillbaka 6047 kr som hon hade betalt. Chrome funkar lite bättre utan tangentbordet. Med Edge får jag skriptfel och sånt på massa sidor och värst är det på Facebook. 8,1 var fan så mycket bättre än 10 på platta vet flera som har stora problem på plattor. Dum som jag var så radera jag 8,1 då jag var dum och trodde skiten skulle funka bra i win 10. Sen detta med Touch Cover tangentbordet att plattan får tuppjuck när man kopplar på den fattar jag inte varför. Sen bluetooth tangentbordet som går att para ihop men inte att ansluta den ansluter i någon sek och sen står det bara att den är ihopkopplad. Nä hoppas dom löser dessa fel och det fort..

Av Rexa

Uppdaterade drivrutinerna till ljudkortet så nu funkar ljudet.

Av Rexa

Blir bara fler och fler problem ju fler uppdateringar jag får till win 10. Fick någe större uppdatering i natt och ljudet sluta funka. Har en Surface pro 2 man tycker ju dom borde ha mer koll på sina egna tillverkade saker. Nu funkar inte bluthooth tangentbordet och kopplar jag på det vanliga så börjar datorn jobba som fan och den suger ur batteriet på kort tid. Sen är problemen med skärmtangentbordet kvar att den skymmer rutan man skriver i och i Edge så hoppar bokstäverna lite hur som..

Av Rexa
Skrivet av snajk:

Öppna start, håll musen över kanten och sen klicka och dra.

Ok då får jag fixa en mus då det inte funkar med trackpaden till tangentbordet och inte med pennan heller. Har en surface pro 2.

Av Rexa

Hur gör man startmenyskärmen bredare typ så man slipper skrolla ner så mycket när man har lite appar där?

Av Rexa
Skrivet av Paddanx:

Det låter som att din platta har fastnat i desktop läge nästan. (Jag har ingen Windows platta än, så jag kan inte testa)

Vet man har sett det växla mellan tablet optimerat och desktop optimerat.

Nää har en Surface pro 2 och samma i den. Mycket sämre för pekskärmar nu i 10an än med 8,1.. Typ inget funkar som det ska. Sen att själva skärmtangentbordet skymmer textraden på vissa sidor gör det mycket jävligare att skriva inlägg..

Av Rexa

Problem med win 10 för oss med surface pro 1-2-3

Mina problem är att själva skärmtangentbordet strular i Edge på vissa sidor mer än andra. Typ Facebook funkar det inte alls att använda den då den skymmer textrutan och bokstäverna hamnar lite huller om buller. Sen ett annat fel är att den blir varm som fan när man är inne på vissa sidor på nätet och fläktarna går igång för fullt, den kommer inte till ro om man inte startar om maskinen. Det samma händr när man kopplar på själva tangentbordet den börjar jobba som fan. Ett fel till är att mitt bluetooth tangentbord inte funkar i Win 10 den hittas och kopplas ihop men den funkar inte att använda. Några mer som har dessa problem med era enheter?

Av Rexa
Skrivet av N!klas:

Funkar väl ok. Har varit insider länge men har alltid gått tillbaka till 8.1.

Två riktigt stora problem för mig som har en Surface Pro 3.
1. Tangentbordet dyker ibland inte upp när jag startar datorn och ska logga in. Det går inte att få upp det hur jag än gör. Då har jag två val. Trycka fram skärmtangentbordet via hjälpmedelsikonen (det är inte det vanliga som dyker upp) och logga in eller 2, vika fram tangentbordet och knappa in koden där. Har sett att folk haft detta problem tidigare och MS påstår väl att det skulle vara fixat. Det är det INTE.

2. Eftersom att jag ofta använder min Surface som surfplatta med pektangentbordet så använder jag det rätt mycket. Det har iom uppgraderingen gått tillbaka till en mycket äldre version. Det trycker tex inte upp Chrome när jag klickar fram det så det lägger sig över sidan jag är inne på. Om jag skriver något så ser jag inte om det blir rätt eftersom att tangentbordet döljer fälten. För att se vad tusan jag skriver så måste jag haka loss tangentbordet och flytta runt det. Innan så har de fönster man har haft öppna blivit storleksändrade så att tangentbordet inte täcker något av innehållet på skärmen.

3. OneDrive har "uppgraderats" till en sämre version och det finns inte längre stöd för smart files. I Windows 8.1 så visas samtliga filer i OneDrive-mappen oavsett om de finns lokalt eller online. Nu måste man istället välja vilka mappar som ovillkorligen synkas och man ser inte längre "onlinefiler" i strukturen. MS förklarar detta med att det var mycket problem med smart files. Personligen så har jag aldrig haft några som helst problem med dem.

4. Många appar kraschar ofta. Man har tagit bort dialogrutor som berättar att appen har kraschat. Den stänger sig bara plötsligt.

Alltså jag vet inte men allt känns ofärdigt. Dessa fel är saker som visar sig på alla mina Windows 10-maskiner. Uppdaterade från 7 och 8.1 till RTM.

Jag har en surface 2 pro och har exakt samma fel som du. Hade dessa fel på min Surface RT och den löste Microsoft i efter 2 år fick tillbaks pengarna då dom inte kunde fixa problemen. Är rädd att de blir samma på denna med.

Av Rexa

Får mycket skriptfel på Edge och sidor som slutar fungera på grund av det. Har typ samma fel nu på min Surface pro 2 sim jag hade på min RT platta.

Av Rexa

Har uppdaterat min surface 2 pro idag till 10 och upplever den lite rörig. Har även problem att skriva inlägg på facebook med skärmtangentbordet. Använder jag nya webbläsaren som följer med så hoppar markören lite hur som hellst och kastar bokstäverna lite hur som. Och om jag använder chrome så skymmer skärmtangentbordet själva rutan dör texten ska komma och drt går inte att skrolla heller.

Av Rexa

IE 11 börjar flimra och blir en vit sida.

Hej jag har en Surface pro 2 128 gb med 4 gb i ram och win 8.1 med IE 11. Mitt problem är att IE ballar ur efter en stunds användande den börjar flimra och sen blir det bara en vit sida. Har precis gjort en systemåterställning efter ett annat fel som vart avhjälpt men detta felet är fortfarande kvar. Hade detta felet innan med. Ok det finns Chrome och andra men jag gillar IE men inte dess problem.

Av Rexa

Går ju inte att avinstallera skiten. Har inaktiverat och aktiverat men ingen skillnad. Så här höll min andra Surface RT på med tillslut funka inte IE alls i den och den vart tillbaka köpt. Skit mysko hmmm hittar ingen annan som har problem..

Av Rexa

IE 11 ser mysko ut efter uppdatering i dag.

Hej har en Surface pro 2 och fick någe uppdatering idag och nu ser alla sidor på nätet mysko ut på. På Facebook sakna det mesta och aftonbladet har typ kryss istället för bild i länkar. Och i många forum går det knappt att skriva då bokstäver tappa bort och markören är mysko. Inge problem med chrome men IE strular som fan. Har Microsoft stora problem med denna eller?

Av Rexa

Testa nu och kom upp i 62,79 ner och upp 73,25 tror det är min router som jävlas..

Av Rexa

Har en Pro 2 och har haft riktigt bra fart på trådlösa tills för ett tag sen min kopplar ner och har samma fart som du fast jag har 100/100 får mycket bättre uppåt ligger runt 38-40 på det.. Har en D-link dirr 655..

Av Rexa

TACK 😎

Av Rexa

Tänkte göra en total återställning av min Nokia Lumia 920 men hittar fan inte på vart man gör det. Någon som har ett snabbt svar?