Inlägg

Inlägg som Hicksmarine har skrivit i forumet
Av Hicksmarine
Skrivet av anders190:

PlayStation Portal är redan släppt, grovt undermålig produkt som bara är en simpel streamlösning med dålig skärm som inte ens stödjer Sonys egna spelstreamingtjänst. Både PSP och PS Vita vrider sig i sina respektive gravar.

Sony har aldrig antytt att PS portal skulle vara en uppföljare till PSP, det är två helt olika marknads segment. Att portal skulle vara grovt undermålig får stå för dig, skärmen är helt ok för sin storlek och för en som mig som har tusen spel på PS+ är det ett grymt bra komplement till den vanliga konsolen.

Av Hicksmarine
Skrivet av Myllerman:

Samma här. Lyckas inte heller få igång det..

Jag med, kan inte få igång spelet efter uppdateringen.

Av Hicksmarine

”The Nightingale”
https://www.imdb.com/title/tt4068576/
Film om kolonisationen av Australien under slutet av 1800-talet men framförallt om hur hänsynslös människan kan bli i en värld som helt saknar empati. Filmen är oerhört brutal och inget man ser med familjen (de första 30 minuterna är riktigt ruskiga) inte för att filmen badar i blod och köttslamsor utan för att våldet känns äkta.
2 timmar av rent mörker men ändå klart sevärd, 8/10.

Av Hicksmarine

HELT sjuka marginaler, bara den vinsten under ett kvartal räcker till att placera Apple som det fjärde största bolaget i Sverige sett till omsättning under ett helt år.

Av Hicksmarine
Skrivet av sAAb:

Jag har ingen hedgefond i ryggen, men jag anser att Apple bör lägga ned sin designavdelning för datorer och fokusera på design av kretsar Den delen verkar de ha lyckats med.

Varför då? Deras laptop’s är ju de snyggaste och mest hållbara på marknaden. Ingen jävla plastskit som de andra spottar ur sig.

Av Hicksmarine

Jag tror detta har nämnts tidigare men ett smart sätt att undvika hög skatt på engångsbelopp är att be din arbetsgivare betala in pengarna på en privat tjänstepensionskonto, dels slipper du skatt (du betala skatt först den dag du tar ut pengarna, du kan då själv styra hur mycket du vill ta ut varje månad för att undvika höga marginalskatter). En annan stor fördel är att din arbetsgivare inte behöver betala in full arbetsgivaravgift utan enbart en så kallad "särskild löneskatt" som för närvarande är 24,26%, jämfört med arbetsgivaravgiften som är på 31,42%. Du kommer därför få ca 6% mer än om du hade tagit ut det som lön.

Av Hicksmarine

Half Life Alyx , Om man vill få en första glimt på hur framtidens dataspel kommer se ut så är detta ett lysande exempel. I mitt tycke ett helt revolutionerande dataspel som är flera år framför sina konkurrenter.

Av Hicksmarine

Blir ett 3090, vilken modell beror på vilket vattenblock som kommer ut först från EKWB.

Av Hicksmarine

Världens rikaste 1% har mer än dubbelt så stor förmögenhet som resten av jordens befolkning. Det är dessa 1% som driver på den börsuppgång vi ser nu. Med räntan på 0% finns det inget för dom att lägga pengarna på förutom aktier. Hur länge det kan pågå vet dom bara själva.

Av Hicksmarine

Jag gick också på hypen och köpte en likadan stol. Stenhårda och fruktansvärt obekväma. Gick så långt att blodcirkulationen i benen försämrades och benen somnade efter man suttit några timmar. Mitt råd är likadant som alla andra, lägg ut lite mer och köp en riktig kontorsstol typ Kinnarps.

Av Hicksmarine

Helt nytt MSI MEG Z390 ACE

Säljer ett helt nytt moderkort typ Msi meg z390 ACE.
Moderkortet är köpt på Webhallen, men var DOA när jag fick hem det så det byttes ut mot ett helt nytt som jag nu säljer.
Plomberingen på antistat påsen är inte bruten och allt är i nyskick.
Kvitto med garanti från februari 2019 finns.
Kortet kan hämtas upp i Kungsbacka söder om Göteborg eller skickas mot fraktkostnad.
Budstart sätts till 1800:- (nypris på Webhallen är 3390:-)

Läs hela annonsen här

Av Hicksmarine
Skrivet av Svensktiger:

Män som kan hantera "Magi" har stor chans att korrumperas av det (blir galna).
Den förra manliga magikern skapade stor kaos och krig.
Så en ordern av kvinnliga magi utövare spenderar sin tid till att leta reda på män/pojkar som har förmågan och fängslar dom eller dödar (?).
Samtidigt så finns det såklart andra som letar efter den nästa stora ledaren/magiker.
Den "onda" sidan med monster figurer och andra typiska saker ("The Dark One", lol).
Och utöver det så finns det en massa gudar/demigudar som i samband med det förra kriget förlorat mycket av sina förmågor men ändå är rätt potenta.

I slutändan så verkar alla leta efter en av grabbarna som det hela handlar om.
Och allt är definitivt inte svart eller vitt

Edit:
Och anledningen till galenskapen är att "källan" som alla magiker (kvinnor som män) drar sin kraft från blivit nersmittad tidigare.
Kvinnorna verkar kunna stå mot smittan bättre, eller helt enligt dom själva.
Men det är inte svårt att se att även dom påverkas

Tack så mycket. Det klarnade lite i alla fall

Av Hicksmarine

Läste de första 5-6 böckerna när jag gick på högskolan för typ 25 år sen. Kommer inte ihåg vad de handlade om idag, nån som kan ge mig en snabb recap?

Av Hicksmarine

Har du kvar Wii U’n? I så fall lägger jag ett bud på 900:- . Kan hämta.

Av Hicksmarine

Helt nytt MSI MEG Z390 ACE

Säljer ett helt nytt moderkort typ Msi meg z390 ACE.
Moderkortet är köpt på Webhallen, men var DOA när jag fick hem det så det byttes ut mot ett helt nytt som jag nu säljer.
Plomberingen på antistat påsen är inte bruten och allt är i nyskick.
Kvitto med garanti finns.
Kortet kan hämtas upp i Kungsbacka söder om Göteborg eller skickas mot fraktkostnad.
Budstart sätts till 2000:- (nypris på Webhallen är 3390:-)

Läs hela annonsen här

Av Hicksmarine

Blev besviken, 120Hz för HDR i 12 Bit, samma historia som med PG27UQ. Inte värt 30 papp imo.

Av Hicksmarine
Skrivet av JamesBanana:

Tror fortfarande det finns en möjlig marknad för windowstelefoner, MEN under vissa förutsättningar. Som jag ser det behöver de satsa på en telefon med fullvärdigt W10 på x86-CPU. På det sättet löser de problemet med appar, de slipper splittra upp sin produktlinje och de skapar möjligheter för företag att anpassa konfiguration.

Skulle inom arbetet ÄLSKA en telefon där vi kunde lägga på en anpassad image, låta användaren logga in och sen fungerar det likvärdigt med deras PC. I nuläget krävs massor med specialkonfiguration för både Android och Ios som är tidskrävande och kostsamt.

Varför satsar inte Microsoft på en sådan telefon? Marknaden inom affärssegmentet skulle vara helt enorm. Att kunna växla sömlöst mellan dator och telefon i Windows miljö utan massa krångliga appar skulle vara guld värd för i princip alla större företag i världen.

Av Hicksmarine
Skrivet av _Merc_:

https://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_impact_of_wind_po...

tillverkningen av varje vindturbin skapar en liten mängd radioaktivt avfall. Tänk dig då hur många du behöver för att ersätta ett kärnkraftverk och att dessa behöver bytas ut vart 25 år. det ger mer radioaktivt avfall än ett kärnkraftverk då ett kärnkraftverks bränsle kan brännas ut helt om vi bara upparbetar det.
Det kan du inte med avfallet ifrån vindturbiner.

Det står i artikeln du länkar till att det radioaktiva avfallet är försumbart dvs 0.
Att tillverkning och drift av vindkraftturbiner skulle skapa ett radioaktivt avfall som är större än vid tillverkning och drift av ett kärnkraftverk är helt absurt.

Av Hicksmarine
Skrivet av _Merc_:

Vindkraft som folk tror är så ren producerar mer radioaktivt avfall än kärnkraften,

Är du galen?

Av Hicksmarine
Skrivet av maddogmoffit:

Wow, har jag kommit till "det var bättre för" avdelningen på pensionärernas missnöjesförbund? Jag trodde detta var en sida för teknikentusiaster!

Hur som, ser ut som en intressant lösning för de som behöver extra stora kontroll panel för till exempel videoredigering, photoshop eller powerpointarbete. Kan även vara praktiskt vid spel att ha discord och dylikt uppe.

Hehe, spot on, Tänkte precis samma sak.