Inlägg

Inlägg som Knogen har skrivit i forumet
Av Knogen

Lite nybörjarhjälp till mitt hemnätverk, tack (4 frågor).

Hej.
Har idag bredband via ADSL (BBB), med ett Zyxelmodem/router.
I denna har jag kopplat en nätverkskabel ner till biorummet i källare (till mitt PS3).
Resten av hushållets prylar ansluter via Wifi och det funkar rätt bra.

Nu vill jag flytta ner datorn i källaren och jag misstänker att jag behöver köpa en switch för detta och sätta i biorummet så att jag slipper dra ner 2 nätverkskablar från modemet/routern i hallen.

Jag vill så småningom även sätta en mediaspelare i biorummet att ansluta till denna switch och på något vis koppla någon form av lagring (NAS) för film och sånt till nätverket för åtkomst från hushållets alla nätverksprylar.

Frågor:
1. Är det en switch jag ska ha och i så fall vilken kan ni rekommendera?
2. Bör man koppla in NASen i routern i hallen eller i switchen i källaren?
3. Blir hastigheten i nätverket tillräckligt snabb för att kunna streama film från NASen?
4. Kan någon rekommendera en användarvänlig och stabil NAS?
5. Finns det någon anledning att använda en anna router än den som sitter i modemet?

Tack på förhand!

Av Knogen

Jag har provat de flesta demona fast på till DK1 då. Monterade lamineringsplast på skärmen för att slippa pixligheten. Funkar bra.
För någon månad sedan fick jag tag på en oöppnad Razer hydra för 400 spänn. Kommer inte att öppna den då jag inbillar mig att det kommer att bli en klenod i framtiden.
Kört en del social VR såsom VRchat, Convrge och AltSpaceVR. Riktigt coolt.
Även provat GearVR (S6) i butik. Rätt cool den med.
Har bevakning på Blocket på DK2 men bangar ur varje gång...

Av Knogen

Hur många här sitter på en Oculus rift DK1 eller DK2?

Tjena.
Finns det några VR-entusiaster på forumet?
Är själv lite av en entusiast (ej utvecklare) sedan ett par år tillbaka, men man känner sig ganska ensam. Jag inbillar mig att intresset inte är så stort (ännu) här i Sverige.
Jag är ganska övertygad om att VR kommer ta fart under nästa år när konsumtversionerna från de stora drakarna släpps. Tekniken är mogen helt enkelt.
Själv har jag bara en DK1 och bestämde mig sedan för att skippa DK2 för att köpa Oculus rift eller HTC Vive när dessa släpps.

Vi får se hur det går för arkadvarianterna som ev släpps senare, typ The Void" (https://thevoid.com). De som testat säger att det är grymt.

Som sagt. Finns det fler som jag? Hur många har Oculus Rift eller Gear VR?

Av Knogen

Word-fråga (två bokstäver per A4).

Hej.
Om jag vill på ett liggande A4 skriva bara två bokstäver som tar upp en halva var, hur går jag enklast till väga då? Har senaste Microsoft Word.

Tack på förhand!

Av Knogen

35-åring vill börja spela Minecraft! Köpt spelet och provat en del, nu vill jag kunna mer.

Hej.

Jag köpte Minecraft och har spelat 1.8 några timmar, mest survival samt glott på ett gäng tutorials. Jag känner nu att jag vill bli bättre och även spela multiplayer, men då spelet funnits ute ett tag så känner jag mig något efterbliven... Hur ska jag kunna få ett grepp om hela grejen med serverspel och alla versioner och mods osv.
Bara köra själv och samla och bygga och ta kål på diverse väsen fattar jag men hur mycket måste jag behärska för att kunna ge mig in i multiplayer? Det förekommer ju en del termer som inte säger mig ett skvatt.

Hur går det till när man spelar survival i multiplayer? Ska man slå ihjäl varandra? Hjälps man åt? Och i creative... vad gör man där? Jag känner väldigt starkt för byggande och det är det jag gör helst...

Kan någon leda mig i rätt riktning för att förstå det bättre?

Tack på förhand!
/Knogen.

Av Knogen

Da Vinci-koden tycker jag motsvarar boken rätt bra. Spännande film för övrigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Knogen

Jag gör gärna liknelse med gängen i förorten som står utanför arbetsmarknaden. De är konstant diskriminerade och ingen lyssnar på dem. Och lever därför jävel på byn.
Sätt er i skolbänken. Ge det i a f en chans innan ni säger att ni är diskriminerade. En påläst, vältalig ung man med utländskt påbrå är i dagens samhälle säkert eftertraktad på arbetsmarknaden. Men många av ungdomarna verkar ju ha gett upp innan de ens lämnat skolåldern. Lyssnat på andra som tjatat om hur orättvist livet i Sverige är. Jag fick ingen hjälp av föräldrarna under min skolgång. Det gick ändå hyfsat, då jag vet att skolan är något man bör och måste gå i.
Skaffa er en utbildning och gå färdigt skolan. Får ni inte jobb efter det så gå för all del ut och gnäll, tutta på bilar eller kasta sten på myndigheter. Men börja med skolan i alla fall.
Ursäkta att jag gick lite off topic, men skola, skola, skola (gärna lumpen med...).
Viktigt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Knogen

Någon skrev att en del romer många gånger saknar utbildning. Detta föranleder mig att undra huruvida romer ej har rätt att gå i skolan i sina hemländer? Eller är de diskriminerade där också? Ligger inte en del av ansvaret för deras misär hos dem själva?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Knogen

Bra så, alla klokingar!
Men hur löser man problemet?
Låter allt vara oförändrat, med tiggande EU-medborgare i misär som vi slänger en slant till lite då och då?
Förbjuder tiggeri?
Förser tiggarna med medel (pengar och bostad) för att ge dem ett drägligt liv i Sverige?
Bussar hem dem igen?

Inga floskler! Konkreta förslag, tack.
Jag? Ingen aning. Inte så kreativ, tyvärr...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Knogen
Skrivet av Alakai:

I Sverige har meningen 9 miljoner olika betydelser. Min egen tolkning av det svenska uttrycket är alla människor har ett gemensamt grundvärde som är gemensamt för alla människor oavsett vad människan har gjort. Detta värde kommer av att vi inte kan behandla andra under detta värde då det är en direkt skymf mot oss själva. Typ, vi kan inte behandla romer omänskligt för det är detsamma som att behandla någon omänskligt i sitt eget hem och ett sådant hem vill man inte bo i.

Är allas lika värde (den svenska versionen) en annan mening för allas gemensamma grundläggande människovärde?

EDIT: Eller tänker jag på "All men are created equal"?

Bra svar. Frågan är ju vilken nivå detta grundvärde ligger på... Behandlar vi t ex romer omänskligt i detta nu? Om jag anser mig vara för allas lika värde, vad ska jag då göra för romer som jag stöter på? Ska de få bo hemma hos mig? Ska jag lägga en femma i deras kopp? En femhundring?
När är jag okvalificerad egentligen? När är jag inte för allas lika värde?

Av Knogen

Vad betyder uttrycket "allas lika värde"?

Jag hör det överallt och det verkar vara något som politiker och mediepersoner på alla nivåer gillar att slänga fram nuförtiden, men vad betyder det? Att alla är lika mycket värda? Värda i vadå? Jag får inte något grepp om det.

Vad betyder uttrycket för er? Hur tolkar ni det?

Av Knogen
Skrivet av Huzzbutt:

Romani är ett officiellt minoritetsspråk i Sverige så den språkliga förbistringen är på sin höjd dialektal.

Vad jag förstår är väl inte alla tiggare romer? Har läst att det finns en del fattiga rumäner som åker hit för att tigga med (som inte är romer alltså...).

Skickades från m.sweclockers.com

Av Knogen

Vilka möjligheter, generellt sett, har en utländsk (men europeisk) tiggare att skaffa sig ett värdigt liv i Sverige med de medel som här står till buds (utbildning, arbetsförmedling osv)? Är det stört omöjligt? Är de fast i ett liv av tiggeri? Eller skulle de kunna bygga sig ett liv här? Har de bättre möjligheter i något annat land (kanske med ett språk likt sitt eget?)
Vad tror ni? Om nu inte deras hemland kan hjälpa dem, har de någon chans här?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Knogen

Svenskarna kör visst allt sämre.

http://hd.se/inrikes/2014/06/03/polisen-svenskarna-kor-allt-s...

Säkert många olika orsaker, men.

http://www.sydsvenskan.se/sverige/utlandsfodd-lever-farligt-i...

Kan inte detta vara en del av problemet med tanke på att vi får fler och fler nya svenskar samtidigt som en hel del svenskfödda flyttar ut?

Använder naturligtvis inte detta som något argument för att det inte ska få komma hit fler människor. Känner bara att utbildning och information kan vara en väg för att få upp trafiksäkerheten.
Tydligen dör det flest människor per 100.000 invånare i Malmö. Kanske har det med hur vägnätet ser ut, kanske beror det på andra orsaker.

Men man måste kanske problematisera att det kommer hit människor med körkort som är tagna i länder där man generellt kör sämre.

Måste även tillägga att jag inte gillar att det är så många äldre som kör bil utan att egentligen vara lämpade för det...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Knogen

Vill lära mig 3d-modellering. Hur gå tillväga? Nätkurs? Tutorials? Mjukvara?

Jag har nu bestämt mig för att börja lära mig 3D-modellering... Jag har sedan länge designat i Sketchup och modellerat utbyggnader och renoveringar av mitt hus. Jag skulle gärna vilja ta det ett steg längre och få lite finish på det med renderingar och även göra det till miljöer man kan röra sig i... Gärna med mitt Oculus Rift alt. dess uppföljare.
Jag är dock inte sugen på att sätta mig i skolbänken. Jag vill hellre lära mig över nätet via forum och tutorials. Finns det steg för steg-utbildningar för att lära sig grunderna?
Vilken mjukvara ska man använda sig av?
Tack på förhand.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Knogen
Skrivet av TrinitoN:

Nej, det kan inte påverka.

Kolla så att moderkortet spottar ut HD Audio också, går förmodligen välja i BIOS.

Kollade moderkortet och det är inställt på HD Audio och nu börjar jag få slut på idéer...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Knogen
Skrivet av Mocka:

Vad är det för chassis?

Första gången jag kopplade in något där fram på mitt Define R4 så lät det också konstigt och skrapigt. Sen visade det sig att jag inte hade tryckt in kontakten ordentligt. Nu vet jag att jag måste trycka hårdare än vanligt och att det verkligen måste "klicka" till.

Skrivet av TrinitoN:

Det är inte några störningar som orsakar det där missljudet. Kika över så att du kör rätt standard på båda prylarna (så att du inte ansluter AC97 på HD Audio) Det brukar stå på kabeln från chassit, sedan kikar du så att det matchar moderkortet. Ibland går det ställa om moderkortet mellan AC97 och HD Audio, antingen genom jumper eller i BIOS. Kika även på inställningarna i kontrollpanelen (Realtek brukar ha två triljarder inställningar man kan fiffla med till ingen som helst nytta)

Chassit är ett SilverStone Precision PS07B Svart köpt på Inet. Kontakten ljudkabeln från chassit är gul och det står HD audio på den. Och jag har för mig att den bara passar på ett ställe på moderkortet (se första inlägget).
Dock slog det mig just att datorn möjligtvis sitter i ett ojordat uttag... Kan det påverka?

Av Knogen

Jag har försökt röra på kabeln vid ljuduppspelning, men det verkar inte finnas något glapp...
Har upptäckt att jag i bilen, med min bilstereo, får samma problem med AUX-ingången (3,5mm). Musiken hörs sådär, men sången filtreras bort i vissa låtar. Och så det där gnissliga missljudet genomgående... Faktiskt väldigt likt detta problem. Märkligt...

Av Knogen

Spelade in ljud från de olika uttagen. Ljudet spelades upp i ett par Porta pro och in i min mobil. Jag drog om ljudkabeln gynnsamt i chassit utan förbättring.

Lyssna och bedöm (ursäkta låtvalet...):
Bra ljud i hörlurarna
https://www.youtube.com/watch?v=MQq_x-aiMMI

Dåligt ljud i hörlurarna:
https://www.youtube.com/watch?v=Yez7WecCiMc

Kan det vara någon inställning?!?!

Av Knogen

Ja det låter som nån typ av störningar. Introlåten på en film t ex kan låta bra, men så hör jag inget eller lågt tal med konstiga störningar... Ska undersöka kabeldragningen.