Inlägg

Inlägg som filepin har skrivit i forumet
Av filepin

Haha, lol. Känner mig som en farmor. Tack!

Av filepin

Fattar inte vad denna ikonen innebär.

https://ibb.co/nnvMJfN

He! Den där cirkeln med ett sträck i. Vad innebär den? Jag har mobilen på vibration så det är inte ljudlöst. Provat starta om telefonen men den försvinner inte.
Misstänker att det är ljudlöst trots allt bara att jag inte kan ändra från ljudlöst till vibration/ljud.

Av filepin

"Jag" löste det. Jag stängde av datorn när det höll på att starta upp en gång så kunde jag komma in i win 10 reparationsskärmen och kunde därifrån göra en helåterställning. Det var väl något på hårddisken som störde. Tack för hjälpen!

Skickades från m.sweclockers.com

Av filepin
Skrivet av Vimsig:

@filepin:

Efter lite googlande så verkar du inte vara den ända som har just detta problemet. Just den modellen du har, T520, har inte officiellt stöd för Windows 10 enligt Lenovos hemsida.

Ajdå! Vad föreslår du? Ska jag installera Windows 7 på den igen då eller kan man kringgå det på något vis?

Skickades från m.sweclockers.com

Av filepin
Skrivet av Ang3r:

Ah ok, trodde du hade använt programmet för att göra en bootbar usb.
Prova ta ur all onödig utrustning som inte behövs i usb väg innan datorn startar om nästa gång.

Har ingenting inkopplat förutpm laddarsladden. Funkar ändå inte :/

Skickades från m.sweclockers.com

Av filepin
Skrivet av Ang3r:

Ta ur usb du bootar ifrån?

Bootar Inte från usb eller CD. Använde programmet och kunde uppgradera direkt från Windows 7.

Skickades från m.sweclockers.com

Av filepin

Windows 10 installation resettas

Hej!
Jag håller på att installera Windows 10 på min laptop genom Windows media tool programet och har stött på problem.
Jag kommer till "välkommen, konfigurera grundläggande inställningar" efter det till "komma snabbt igång" då klickar jag på standardinställningar. Då säger den "ett ögonblick" sen startar datorn om sig och jag kommer tillbaka till ruta 1. Har ingen aning om hur jag ska komma förbi detta.

Det är en Lenovo ThinkPad T520.

Bilder på sidorna
https://ibb.co/e5KbCm
https://ibb.co/f1swCm
https://ibb.co/dR27JR

Av filepin

@dunis90: Den krasade i felsäkert läge men det tog mycket längre tid för den att göra det. Har också funderat på nätaggregatet.

Av filepin

@dunis90:
Grafikkort: Radeon R9 290X
Windows 10 x64
Processor: AMD FX-8350 x8 4GHz
Moderkort: ASUS m5a78l-m
Har för mig att strömförsörjaren ligger på 750 W
Ram: 8 gig

Av filepin

Skärmen blir svart men datorn är på

Hej! Nu har min dator börjat strula rejält.
Jag sätter igång den som den ska och kan köra program som steam till exempel. Men någon minut efter så blir skärmen svart. Som om datorn går i strömspararläge. Det finns ingenting som kan få den att sättas igång igen. Inte ens strömbrytaren fungerar. Jag måste dra ur sladden för att kunna stänga av och sedan sätta på den igen. Och det är ju inte något man vill göra. Någon som varit med om liknande?

Tack på förhand// Filip

Av filepin

@filepin: Jag kan liksom ladda ner något på steam (inte snabbare än max 2mb/s) och se på youtube i 1080p utan problem. men så fort jag försöker spela något så har jag massa latency och kan knappt få någon kontakt. jag kopplar med ethernet sladd direkt från routern in i datorn.

Av filepin

Internetlampan på routern blinkar fanatiskt

Hej, Jag har precis skaffat adsl för vi kunde inte skaffa något bättre förutom mobilt och det känns sådär att ha det. Vi har en router som heter Interno DG150v2. Vi har uppkoppling men den är minst sagt opålitlig och kan gå från 20 mb/s till 0,5mb/s. På själva routern så blinkar internetlampan med globen överdrivet mycket. tiotals gånger i sekunden. Den är också generellt svag. Precis när man sätter på den lyser den starkt i några sekunder sen flickrar den. Någon som upplevt samma sak? Tack på förhand!

Av filepin

windows uppdatering vill inte avinstallera

Hej! Jag har haft problemet med min dator då nästan varje gång jag sätter igång den så på startup så säger den att den inte kunde installera och "resetting changes, dont turn off your computer" sen säger den "preparing to retry". vi detta laget brukar datorn slockna och inte starta förrän jag stänger av den manuellt på knappen. Jag har fått höra att orsaken kan vara att två uppdateringar kan ha installerat över varandra så de går in i varandra eller något liknande och detta går att fixa genom att avinstallera de två senaste windows uppdateringarna. Dock när jag har försökt avinstallera i update history så har jag inte uninstall som alternativ utan bara "view details" och "copy detail" vilket inte är till så mycket hjälp. Vill gärna ha hjälp så jag slipper vänta 200 år på att min dator ska starta varje gång. (den brukar funka när jag startat om den någon gång)

Tack!

Av filepin
Skrivet av leafbranch:

@filepin:

Du kan alltid uppdatera biosen för grafikortet om du inte har gjort det. Ska förbättra stabilteten.

Om du har ej OC verionen
http://www.asus.com/Graphics_Cards/R9290XDC24GD5/HelpDesk_Dow...

Den säger bara att jag inte behöver det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av filepin

@NoFear1979: Det är inte så mycket att den inte klarar av krävande spel utan mer att den överanvänder gpu:n. att den går upp på 100%, ner på 0% och blir relativt varm istället. Den används inte stadigt och jämnt utan den går upp och ner mer än en bipolär tonåring.

Av filepin

@leafbranch:
Tack! verkar som om grafikkortet beter sig normalt. återstår att se om det slutar med att krasha men det ser ljust ut!

Av filepin
Skrivet av SCORPIUS:

Använd DDU och sen den senaste betan från AMD.
DDU

Ta bort alla program som har med ditt grafikkort att göra tills du fått rätt på det.
Vad har du för nätagg?
Vad är resten i din dator?

Vilken beta menar du?
Mitt nätaggregat ligger på 700w. 50w mindre än vad som är rekommenderat.
Cpu: fx8350 AMD
Moderkort: Asus M5A78L-M/USB3

Skickades från m.sweclockers.com

Av filepin

drivrutinsfel på Radeon R9 290x

Hej jag har köpt ett Radeon R9 290X men kan inte riktigt installera/uppdatera drivrutinerna. Jag ser i Device Manager att där finns mitt grafikkort och det finns tydligen drivrutiner. Dock är dessa från 2014-11-20 och när jag försöker uppdatera dem därifrån så står det att jag har det nyaste. Om jag försöker istallera de drivrutiner som ASUS säger att jag ska ha så med Catalyst install manager så misslyckas installationen varje gång. Jag har någonting som heter GPU Tweak där jag kan se hur mitt grafikkort beter sig och ställa in fläkt osv. Där så står det att min GPU hoppar mellan 100% andvänding och 0%. så fort jag har någonting i fullskärm så hoppar den upp och ner mellan dessa två lägen. Datorn fryser också ibland och får blåskärm när jag gör någonting visuellt. Kan vara så lite som youtube och det kan vara cs eller hots. Jag har prövat att ominstallera windows, formaterat datorn och ominstallerat alla drivrutiner men problemet kvarstår. Tack på förhand!

Av filepin

behöver man serienummer för att få garanti?

Jag köpte ett grafikkort (twinfroz 660 main) från inet för ett tag sedan som nu är paj. jag har garanti så jag skickade in det till inet. De säger dock att jag behöver serienumret på grafikkortet. Lappen som tydligen ska sitta på har ramlat av eller något. Hittar den inte. Måste de verkligen ha serie numret för att jag ska få garanti? Räcker det inte med ett kvitto på att jag köpt det? Eller finns det något sätt jag kan få tag på ett serienummer som de kan använda?
Tack på förhand!

Skickades från m.sweclockers.com

Av filepin

Jag har lämnat in grafikkortet till inet. Jag kunde inte installera drivrutiner på något sätt för de var inte kompatibel stod det.

Skickades från m.sweclockers.com