Inlägg

Inlägg som vee har skrivit i forumet
Av vee

jag skulle gissa på att de skulle kosta för mycke o repa den om du inte får det på någon garanti..

Av vee

finns ju program som återställer data som förlorats.. kommer tyvärr inte upp nåt namn i huvet just nu.. men kolla dustin.se eller liknande.. så kan du köpa därifrån.... om det inte är nåt som är fel på själva hårddisken vill säga..
är det hårdvarufel och om det är hemskt viktiga filer finns ju ibas.. (www.ibas.se).. kostar ju iofs några kronor..

Av vee

tack
förslag på brännarprograrm som kan göra de?

Av vee

kuckel som en vanlig ide?
funkar då iaf för mig.. bara o ställa in att den ska boota från cd väl? om inte de funkar kan du ju testa med scsi som second boot device

Av vee

lär väl säkerligen låta rätt mycket om de e en fläkt som kommit boxad med en processor skulle jag tromen visst blir de säkert kallare

Av vee

tror de e enklast o höra efter i nån lokal affär..
dock inte affär av typen onoff siba elgiganten ossovidare

Av vee

en switch är väl ett lite bättre alternativ till en hub.. men en hub bör väl fungera helt ok för dina behov tror jag.
os kan jag inte säga va du ska köra.. win2k är ju lätt o sätta igång o så iaf.. finns inbyggd routerfunktion i de o så.. o serverprogram lär ju inte vara så stort problem o hitta till de.. kanske ska köra en egen mailserver på datorn oxå?..

nätverket fixar du väl enklast med en tpkabel från adslmodemet eller vägguttaget eller varifrån du nu får internet till servern(celeronen).. i den burken har du två nätverkskort, från det andra kortet drars kabel till switchen/huben.. kan hända att du måste koppla in den i en uplink port
sen kopplas din och sambons datorer in i valfria portar på switchen

Av vee

testa kör dmz host till datorn som ska köras som server.. då öppnas alla portar.. om man inte väljer att blockera specifika portar..

"DMZ (DeMilitarized Zone) Host is a host without the protection of firewall. It allows a computer to be exposed to unrestricted 2-way communication for Internet games, Video conferencing, Internet telephony and other special applications." så står de i min dlink router om man kollar på help..

Av vee

wordfinder tycker jag är rätt ok.. iofs inte på internet menmen..

Av vee

en r310.. "hajen" om den fanns o köpa ny. =P
annars e jag nöjd med min t610.. p800 skulle säkert vara en rolig leksak men jag personligen tycker inte att jag har behov av en sån.. dessutom kommer det väl nån efterföljare till den snart..

enda jag skulle kunna tänka mig o köpa med tanke på vad jag har är väl någon 3g lur.. eller en ny t610 när den kommer i andra färger fast dom kanske redan kommit..

t610 rekomenderas iaf helt klart
känns mycket mer tålig än vad jag hade förväntat mig.. förra telefonen jag hade var en r310.. sen så har den ju massa roliga grejjor.. bluetooth o kamera är väl de jag tyckt varit mest intressant o leka me hittills..

Av vee

iofs finns det dv-in widgets att köpa för en tusenlapp ungefär som gör att du får dv-in på kameran.. om du absolut måste ha de..

Av vee

den har dv ut? isåfall är det ju lämpligt att köpa ett firewire kort, om du inte redan har.. och en lämplig kabel till de.. har för mig att jag kolla på trv10 tidigare.. den har inte dv in va?.. isåfall får du ju inte filmen tillbaka in i kameran.. men de tycker iaf inte jag gör så hemskt mycke.. du ska väl endå inte kolla på filmen direkt i kameran när du redigerat klart den..

har kameran inte någon dv utgång så får du väl köra med något kort som kan ta in analog video.. finns grafikkort som klarar detta.. eller separata videoredigeringskort..

Av vee

automatisk backup

hur ska man göra för att automatisera backup?
har tänkt ha backup till cd en gång i veckan som sedan sparas i annan byggnad och även köra backup dagligen till en liten server som finns på samma lan

os på "arbetsstationen" är win 98 och kommer fortsätta vara det oavsett va alla anser om nyare versioner av windows eller olika *nix os.. pga vissa program som endast fungerar under win98..
os på "servern" är win2k.. kan tyvärr inte köra nåt annat os på den burken heller då min kära mor ska använda den..

allt detta ska sedan kunna skötas av min far under några månader.. alltså helst nåt som flyter på av sig själv så man bara behöver byta cd en gång per vecka..

nån som har förslag på hur man fixar nån sådan lösning som jag söker?

Av vee

tackar.. funkar fint nu.. men lär ju inte bli så mycke surfande.. ruskigt så söligt de känns me modem..

Av vee

gratis internet med modem?.. endast betala samtalstaxa..

finns det några andra möjligheter än telias "internet för alla" att surfa med modem.. utan att man behöver registrera sig och endast betala samtalsavgift? tänkte ha så man kan surfa med laptop + mobiltelefon.. fick det tyvärr inte o fungera med telia.. står visserligen att man måste ha "ett vanligt telefonabonnemang hos Telia" alltså kanske de inte fungerar med mobiltelefonabonnemang från telia?

Av vee

stendöd.. ingen diod eller någe på den ville ens blinka till på den..
dom ville inte alls ha tillbaka den men de löste sig till sist iaf..

Av vee

varför tror jag den e stulen eller att de e nåt allvarligt fel på den?

Av vee

o min wlan brygga för 6k ville dom inte ha o göra med fastän den inte funkade vid leverans.. =/

var iofs inte de du frågade om men..

Av vee

nice får min lilla laptop me dvdbrännare o grejjor nästa vecka.. onsdag sas de att den skulle komma men vi får väl se
du får avlägga rapport om hur fortis skivorna funkar om du köper såna

Av vee

hehe
helt ok = bra pris =P
har inte kollat så mycke på priser på dvd skivor iome att jag inte har nån brännare själv..