Inlägg

Inlägg som firsttimer har skrivit i forumet
Av firsttimer

Skulle uppskatta en invite. Helst 64GB men det spelar ingen roll egentligen, skulle beställt i tisdags men det blev inte av, och idag sabbade jag min note3 så är i stort behov av att köpa en ny telefon.

*edit: Har fått tag i en invite.

Av firsttimer
Skrivet av FatherOfThree:

Vilka komponenter det gäller, kanske kan vara relevant?

Fo3

Allright!

Moderkort: Asus z87-a
Processor: i5 4670k 3.4Ghz (Haswell)
Minnen: Corsair 8GB Vengeance 1600mhz
Hårddiskar: Samsung EVO Basic 840 128GB + Seagate Barracuda 2TB
Grafikkort: MSI GTX 760 4GB TwinFrozr
Nätaggregat: be quiet! Kraft 600W

Av firsttimer

När jag startar datorn efter den varit avstängd flera timmar går ej USB eller skärm igång

Som titeln säger, när datorn varit avstängd flera timmar går ej USB eller skärm igång direkt, utan måste hålla inne powerknappen tills den dör och starta den igen, ibland flera gånger, innan skärm och USB går igång. Någon som har en aning vad detta kan bero på?

Av firsttimer

Skall det verkligen vara såhär?

Håller på att bygga en dator för första gången. Jag vet inte riktigt hur jag skall förklara det här, vet inte vad själva kontakten heter, men en av strömkontakterna till grafikkortet verkar vara lite "knepig". Det sitter 6+2 pins kontakter (vad heter dessa kontakter? ) där jag skall ha i alla 8 i grafikkortet. Den med 2 pins i sitter lite för långt "upp" och går inte att få parallelt med de 6 andra. Bifogar en bild då som ni kanske märker det inte var det lättaste att förklara i ord.

Skall det vara så här eller skall jag gå tillbaka till Inet med det och få det utbytt?

Av firsttimer
Skrivet av emha91:

Hur går det för dig?/Emil (hemköp)

Haha din stalker. Går fint nu verkar det som, håller på att förbereda (igen) ett USB minne för installation av OS.

Tss, jag har installerat Windows 7 flera gånger via den här metoden http://www.ubuntu.com/download/desktop/create-a-usb-stick-on-...

Av firsttimer
Skrivet av Nbwu:

du måste använda microsofts usb bott verktyg som gör så att usb stickan blir bootbar. annars kan du inte boota från den.

Behöver man ju inte, har gått fint förut att göra det manuellt i Terminalen från OSX

Av firsttimer
Skrivet av Exeo:

Ska du starta med USB minne för att installera Windows/Linux så behöver du trycka in F12 eller F8 för att komma åt boot menyn vet inte helt säkert vilket av dem det är

Jag har gjort detta och satt USB:n till prio 1. Misstänker att jag gjort något fel när jag fört över ISO:n till USB. Återkommer strax

Av firsttimer
Skrivet av Mange43:

Har du kopplat strömkabel till processor 12 volt eps

Det var detta jag hade missat verkar det som. Nu får jag bild och fläktarna snurrar i chassit. Dock har jag stött på ett nytt problem, jag lyckas inte boota förbi BIOS. När jag startar datorn går den rakt in i BIOS, jag ändrar boot prio till mitt USB minne där jag har operativsystemet och startar om men den går rakt in i BIOS direkt. Behöver jag göra något mer i BIOS? Har googlat men vet inte riktigt vad jag skall söka på.

Av firsttimer

Första bygget - får det inte att fungera

Jag har köpt detta system och har börjat sätta ihop det. Moderkort/processor/RAM var inga problem. Det blev rätt trixigt att lista ut vilka kablar från chassit som skulle sitta var men det tror jag att jag har fått någorlunda rätt. Mitt problem är att när jag startar datorn får jag ingen signal till skärmen, och fläktarna i chassit snurrar inte.

Nu kommer jag inte längre, vet ej hur jag skall felsöka. Angående bild på skärmen har jag testat både moderkortets GPU och det externa som jag köpt till, inget fungerar. Det är inget fel på skärmen och inget fel på kabeln. Måste jag göra nåt särskilt för att få bild? (edit: Fläktarna på grafikkortet snurrar när jag startar datorn, om det nu är till någon hjälp)

Angående fläktproblemet, så har jag kopplat in chassifläktarna här (bild, har markterat med rött var jag pluggat in dem). Kontakterna till fläkten i chassit är 3-pins men på moderkortet sitter 4-pins, har det någon betydelse? Såg en video på youtube där de pluggade in 3-pins i 4-pins

Jag har aldrig gjort det här förut och jag är nu livrädd att jag har sabbat något. Någon som bor i Göteborg som vill hjälpa mig? Är villig att betala en hundring eller två för besväret.

Av firsttimer

Första bygget - hjälp mig med sista kollen innan jag beställer + några frågor

Skall bygga en dator för första gången och efter lite research och hjälp i en tidigare tråd här har jag nog lyckats hitta de komponenter jag vill ha. Kan någon kolla igenom min kundvagn så att jag inte missat något, att allt är kompatibelt med varandra osv.

Jag har lite frågor angående min kundvagn också som jag skulle uppskatta hjälp med

1. Jag tittade först på ASUS Z87-A men sen råkade jag hitta MSI Z87-S02. MSI:n har ingen inbyggd grafik, behöver jag det när jag ändå skall ha ett grafikkort?
2. Appråpå grafikkortet, synpunkter på det? Finns det något annat bättre/mer värde jag borde titta på?
2. Behöver jag kylaren? Hur "värt" är det?
3. Kommer jag få plats i Define R4?
4. Några andra tips? Tar gärna all möjlig input och idéer

Av firsttimer

Tackar Murdoc och DoktorGote. Jag har en fundering angående GTX 760 och hur det kommer klara BF4. Jag har hört nånstans att BF4 bör man ha minst 3GB för?

Av firsttimer

Jag hade ett liknande problem som jag löste med att byta router. Routern som jag hade stördes ut av för många enheter i närheten och man tappade titt som tätt kontakten med WiFi och fick som du beskrev avaktivera och aktivera WiFi igen för att det skulle fungera

Av firsttimer

Tack för hjälpen thli72.

1. Bra input, tack.

2. Lagringsdisk behöver jag inte för tillfället, har en 2TB extern som jag använder så länge, får skaffa en intern lite längre fram. OS har jag inte riktigt bestämt om jag skall testa Linux och se hur det fungerar att spela på nu för tiden. 16GB är lite overkill jag vet, men jag gillar mycket ram så jag utan problem kan köra flera "tunga" program. Vad anser du man skall ha för styrka på nätaggregatet? Det har jag ingen koll på alls hur det påverkar

3. Klarnade upp lite, nu vet jag iaf vad jag skall leta efter

Av firsttimer

Första bygget - HJÄLP

Jag har mer eller mindre bestämt mig för att bygga min första dator. Tidigare har jag bytt hårddisk och RAM-minnen själv men det är ungefär så långt min kompetens räcker gällande hårdvara, jag har mer eller mindre noll koll på vilka komponenter som passar ihop (vilket moderkort till vilken processor tex) och jag känner mig helt lost. Av den anledningen har jag tittat på lite olika "kit" som tex Komplett & NetOnNet har ("PC i delar") men jag är osäker på om det funkar lika bra, eller om det är bättre att plocka ihop själv.

Datorn skall användas främst till gaming, just nu spelar jag mer eller mindre bara Dota2 men det beror på att min nuvarande knappt klarar något mer. Jag skulle tex vilja kunna spela BF4 när det kommer ut.

Så, med all min osäkerhet vänder jag mig självklart till SweClockers, tacksam för all hjälp!

  1. Vad tycker ni om "kit" vs plocka ihop själv?

  2. Det här ihopplocket från NetOnNet verkar vara ungefär vad jag söker, men om jag inte är helt väck så behöver jag ett grafikkort till den. Jag har noll koll på grafikkort i dagens läge, tips någon?

  3. Det här är den "stora" frågan: Om jag skall plocka ihop själv, hur vet jag att allt passar ihop? Passar alla moderkort till alla chassin? Hur vet jag vilket moderkort som stödjer vilka processorer? Behöver jag tänka på fysisk storlek på alla komponenter? Hur hittar jag ett passande grafikkort?

Som ni ser har jag tusen frågor och funderingar, allt får inte plats här och jag kan inte komma på allt jag har tänkt på. Jag startar den här tråden som "ett första steg", så får vi se vart det leder.

*edit: Jag insåg att jag kanske inte skulle postat detta i Köpråd. När jag började tråden så handlade den egentligen om vad ni tyckte om det kittet från NetOnNet, sen blev det lite fler frågor. Ursäkta om jag hamnade fel.