Inlägg

Inlägg som fsvo har skrivit i forumet
Av fsvo

Förstår inte varför detta skulle betyda att våra hjärnor är oavancerade. Att ställa oss sådana här frågor tyder väl på att våra hjärnor är de mest avancerade som finns att tillgå i "världen". Vi kan föreställa oss långt utanför vår egen förståelse, att vi just nu inte har några svar är väl en annan fråga.

Det här med att människans hjärna suger tycker jag är lite science fiction och det är ju som sagt fiction, en bild vi dessutom själva skapat om oss själva.

Av fsvo

Jag råkade se den här när jag var på akademibokhandeln sist. Drogs till att läsa baksidan pga den stilrena framsidan med den titeln. Den tar tydligen upp ämnet. Intresserade mig dock inte speciellt mycket då det är rent filosofiskt. Skulle man kunna säga svaret behövs inte en hel bok. Men du kan ju läsa den om du tycker sånt är kul. Vet dock inget om boken, finns säkert hundratals likadan.

Har själv stört mig på det du frågar, men det roligaste med det hela är egentligen bara att formulera frågan och facineras av den, att försöka diskutera det är bara tröttsamt.

VOID
http://www.bokus.com/b/9780199225903.html

Av fsvo

Väldigt sällan nu men det var värre åldern 19-21 typ. Hade depression, förlorad kärlek, visste inte vad jag skulle göra med mitt liv, drev runt. Som några nämt, jag var offer för i-landsproblemet.

Nu är jag 23 och har pluggat ett år, tagit upp massa gamla intressen och tycker den vakna tiden inte räcker till för allt man vill göra. Bor med i en etta med flickvän så man har inte "rum" att sitta å deppa heller.

Det jag vill säga är väl att komma igång med nåt man vill satsa på är riktigt skönt, tex en utbildning. Då får man ett mer stabilt yttre liv, kanske en flytt till ny stad och "nystart" för de som känner att de behöver. Sen kan man jobba med sina inre problem därifrån.

Av fsvo

Lucinda Lom verkar hög som ett hus, inte konstigt att hon fött Knase.

Det är alltså Dumbella, Kalles syster, som ligger bakom knattarna? Pappan är alltså utomstående.

Och on topic både Gullan och Gittan är ju helt obsessed av Joakim och alltså långt ifrån horor men om det är nån som är det så är det KAJSA, som byter friskt mellan Kalle och Lukas. Ibland kommer det ju även in nån tredje person som håller några sidor (muskelbyggare, miljonär, snygg bil etc). Sexscenerna utelämnas ju förstås men dem kan ju fantiseras i slutet på alla deras dejter för dem med god fantasi. Jag mailade Kalle förlag en gång å frågade varför Kajsa var en sån bitch men fick inget svar. Detta stör mig eftersom jag läst tusentals Kalle under hela uppväxten. Jag antar att moralkakan i det här fallet är, bli inte som Kajsa. Alternativt att hon alltid brukar inse sina misstag och alltid komma tillbaka till Kalle, men ändå.

Av fsvo

Eller kanske en film om datorspel i allmänhet? eller gamerkultur

Jag såg ett program från kalla fakta "kalla fakta - om gamers" för inte alls länge sen, där de tyvärr bara tog upp exempel på personer helt utslagna från samhället och att spel skulle vara djävulens skapelse. Detta är synd eftersom spel förutom att de kan vara lärorika också utveckla logiskt tänkade, samarbete, ledarskap etc. Du kan säkert få inspiration av detta klipp och det vore kul att se något skapat ur en mer hälsosam synvinkel, intervjua folk med bra erfarenheter, professionella gamers etc.

Jag hittar inte klippet på youtube men det finns nog att komma över någonstans.

Av fsvo

Jag har aldrig hört talas om nån mörkerkörning..

Detta kan knappast vara nåt alla körskolor kräver?

edit: du skulle ju kunna skippa den helt är min poäng

Av fsvo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fsvo
Ursäkta bytet i genre men du sa ju att du ville bli av med snöandet

Vill förtydliga att jag bytte genre jag trodde inte DT var punk-rock. Ville bara tipsa om nåt "outside the box" i förhållande till trådskaparens önskemål som kanske ändå skulle uppskattas, det är väl musik vi alla vill lyssna på och inte en genre? Ursäkta min OT isf :S

Av fsvo

Synd att inte 3e klass finns längre Det hade ju varit det givna valet för alla resor, billigt å bra.
Men historien tyder ju på att dagens klasser kommer läggas ihop till en enda lägre klass

Av fsvo

om du listar filerna kanske det blir lättare att svara

/bin89 ska du nog in i först iaf. 92 plus är en annan räknare.

det finns lite olika format, tex flashapps eller "vanliga" basic-program eller vad man ska kalla dem, men filerna kan heta nåt i stil med *.*89*.

Jag har bara en vanlig 89a men du kan köra dom snabbt med "APPS"-knappen och gå till flash apps eller program editor->open

Av fsvo

De första man gör är väl att ge 50/50 till de med lägst rang, varav de får gå på plankan. Då får du tillbaka mynten och gör ett nytt försök, ger alla 100 till den med lägst rang och han får gå på plankan. Nu är det bara du och han rankad under dig kvar, varav du låter han gå på plankan/skjuter honom. Man kan ju ge honom alla 100 först iofs så han är nöjd å det blir en surprise attack.
Rent spontant.. säkert fel

edit: läste inte det sista om hur smarta de var, då faller ju det mesta här, låter det stå ändå så ingen gör samma miss

Av fsvo

Vet inte, pluggade inte ens en minut i veckan under gymnasiet men nötte ändå igenom matte A-E+diskret iaf. Busenkel tycker jag är att ta i, det är nog för dem som, som sagt har lätt för matte eller är intresserade/pluggar lite.

A - MVG
B - G
C - VG
D - MVG
E - G
diskret - G

Betygen är lite hoppiga, det fick gå som det gick på proven, hade inget intresse av betyg. Inga mattegeni-betyg iaf

Nu på en av de mest mattetäta civilingenjörsutbildningarna(mikroelektronik) har man inget val än att försöka göra matte lätt för sig, dvs plugga

Av fsvo

Dricker ganska mycket, mest i samband med skolan. Har termos jag brukar ta med.
Alltid ganska mycket mjölk i, mest för magens skull. Däremot så starkt så möjligt. Överdoserar mitt snabbkaffe rikligt
Är inte ett dugg beroende trots att det oftast blir 0,5-1 liter om dan de senaste åren blir det andra dagar inget alls, på helgerna brukar det bara bli en kopp också.
Inte så kräsen med sort, just nu har jag kört Gevalias instant ett tag, för lat för att brygga, dock mycket nöjd med det här.

http://www.kraftfoodsnordic.com/kraft/images/sesv1/pictures/Geva...

Av fsvo

Om det finns en gnutta elektronikintresser i er grupp kan ni bygga ihop nån "bra å ha"-pryl kring en PIC och programmera den.

Av fsvo

När folk befinner sig på allmän plats får man vad jag vet filma och ta kort hur mycket man vill och göra vad man vill med materialet.

De sidor och annat som vill ha godkännande eller möjlighet att rapportera bilder man vill ha bort gör det väl detta i ren välvilja eller?

Av fsvo

använd den inte för mycket om din skola släpper igenom den, den är farlig! Tex den livsfarliga fällan att börja derivera och integrera med den i matte C/D, eller allmänt lösa ekvationer när det tar stopp. Det får du tillbaka rakt i ansiktet på högskolan isf. Skaffa istället ett brett föråd när det gäller metoder och trix för allt sånt där.

Av fsvo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElDiablo
Jadu... Jag läste Matte D och klarade Analytiska metoder och linjär algebra 1 och 2 samt diffekvationer 1 (totalt 20p i gamla systemet). Allt som folk lärde sig i matte E/diskret gicks ju ändå igenom sen, repetionskursen har ju ingenting med det att göra. Det man missar när man inte läser E/Diskret/etc gås ändå igenom sen i de riktiga kurserna.

Jag håller med. Jag förstår ovanstående råd om man har tankar som att tenta av mattekurser snabbt och försöka klara sin ingejörsutbildning på kortare tid eller läsa dubbla examen. Då är det ABSOLUT smart.
Alternativt bara om man känner för att sova på eller skippa de flesta matteföreläsningarna på högskolan och få tid för annat. Vad det nu skulle vara vet jag inte eftersom andan ovan verkar handla om att plugga matte med all sin tid

Det är helt upp till vilket intresse man har.. Du skriver
"Kurserna som intresserar mig är: "

Intresserar dom dig. LÄS DOM!?

Intresserar dom dig för att du tror att du kommer få det jättesvårt på högskolan senare, men du skulle hellre läsa nåt annat så är min starka åsikt, läs nåt annat. Det blir mycket roligare och du kommer klara högskolan galant om du pluggar som vanligt, för det är väl meningen att man ska plugga där?

Av fsvo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Karim

FSVO: Var du tvungen att ha någon tidigare japanska utbildning? Och hur är det med utbytesstudenter till japan i KTH?

Nej på int. inriktning är Japanska och Kinesiska nybörjarspråk, medans de europeiska språken fortsätter från gymnasiet.
Vet inte vad du menar med andra frågan men när man läser int. är man garanterad en plats i landet för sitt språk, det är liksom hela meningen med titeln på programmet att man SKA läsa ett år där. I vårt fall är det sista året som gäller, examensarbetet framförallt. KTH har flera samarbetsuniversitet i olika städer i Japan.

Du får PMa om det är nåt mer så vi inte tar över tråden

Av fsvo

Jag läser mikroelektronik int. Japanska, andra året och vill hålla med andra här. Allt språk och engelska tycker jag du ska köra på, en gratis bra bonus.
Och angående mattekurserna...

Matte E bör du läsa, förr var den ett krav för KTH men det sänktes till D, antagligen eftersom folk blir latare och latare och de vill fortfarande få in ansökningar Men det tidigare kravet är fortfarande TILL VISS DEL berättigat.
diffekvationer och komplexa tal (matte E) är något genomgående i många av mattekurserna här och det kan vara skönt om du får grepp på grunderna så har du färre koncept att ta till dig när du väl börjar sen. Dock inget krav själv sov jag igenom matte E, skaffade ett G utan kunskap, tog 3 års paus innan KTH och kunde inte ett skit när jag kom hit, har funkat ändå. Du lär dig matte E på en vecka här ungefär.

De andra kurserna kan du iaf skippa, det viktigaste är som sagt att din nivå på kunskap ligger VG-MVG i matte A-E, så att du har allmän fallenhet för att snabbt ta till dig ny matte. Resten lär du dig här på ett bättre sätt. Såvida du inte tycker matte är väldigt kul tycker jag du ska roa dig med andra mer flummiga kurser medans du är ung och har chansen. Om du verkligen inte kan hålla dig köp istället KTHs kursböcker för det program du väljer när du går 3e ring och läs igenom lite på fritiden.

Av fsvo

Det finns helt klart två sorters människor.

1. De som googlar

2. De som frågar dem som googlar

Inget ont om något bara roligt när fenomenet dyker upp svart på vitt, snyggt och prydligt på 2 inlägg totalt

Av fsvo

116, 85%+

Failade helt på 2 av baklängesminnet, började tänka på annat och vips var minst halva slingan borta ur minnet. Lätt den mest ansträngade biten