Inlägg

Inlägg som magda136 har skrivit i forumet
Av magda136

Har precis ringt Bahnhofs support - ärendet var att jag behövde få hjälp med deras DHCP-tjänst. Bytte router förra veckan och registrerade den i deras dhcp mot en "svart" ip-adress. Nu ville jag regga om den i deras dhcp och knyta den mot min publika ip-adress istället. Enkelt jobb. Trodde jag....

en timme och en kvart i telefonkö. Sen får jag prata med Anton, den nya praon. Han kunde faktiskt ingenting. Han skulle skicka ärendet vidare till "second hand", men jag frågade om det var deras second line han menade

Innan vi lade på frågade jag om det var en jobbigt första dag på jobbet och att han borde kräva att få lite utbildning innan dom får jobba med skarpa kund-case.

Bahnhof - bra internet, men herrejävvlar vilken usel support!

Av magda136
Skrivet av teejee:

Har den låda i metall med raka kanter, eller har den fasade kanter (och plastlåda tror jag)? Har den fasade kanter så byt den, då är det mkt gammal hårdvara. Har du den nya lådan så skulle jag inte byta själv iaf. Det är vanligt med rätt gammal firmware i produktion rent generellt.

raka kanter:
http://www.balticnetworks.com/ubiquiti-erpoe-5-edgerouter-poe...

fasade kanter:
http://www.e-wireless.gr/toughswitch-poe

näedå, det är den med raka kanter så det känns ju bra.

Kollar man på ubiquitis hemsida över fw-historik ser man att 1.20 ändå är över två och ett halv år gammal... dom borde ha uppdaterat produktionslinjen / flashning av rom under den tiden...

http://i68.tinypic.com/2dtw56p.png

EDIT: hittade datum på kartongen nu, den är tillverkad 20150624

Av magda136

Hej, jag har precis köpt en Ubiquiti Edgerouter PoE-5 och har packat upp den.

Men jag undrar om jag fått en gammal som legat på hyllan hos webhallen.se väldigt länge, för den har firmware 1.2 installerat. jag har läst att nya som skeppas från fabrik har antingen 1.7 (gällande fw) eller minst 1.6 installerat. Ska jag klaga eller är det bara att se glad ut....?? Jag kan fortfarande lämna tillbaka den på öppet köp...

Av magda136

Nu säljer dustin den till 1.995 i helgen. Bra pris ska man avvakta om man inte har bråttom?

https://www.dustinhome.se/product/5010890207/proliant-microse...

Av magda136

Ursäkta lite OT - men ni som har Telia IP-TV, har ni även internet/bredband via Telia? Eller går det att ha exv Bahnhof via fiber och köra Telia IP-TV?

Av magda136

Min WRT1900AC blev RMA:ad av supporten så nu måste jag se ut någon annan router att satsa på. Funderar på att köpa någon som funnits ett tag på marknaden istället som hunnit mogna lite. Stabilitet över hastighet, every day.

Av magda136
Skrivet av Chiftin:

Edit: Satt inte 5Ghz till 802.11a. Den klarar bara upp till 54Mbit/s.

Jaså, jag trodde det var helt andra hastigheter på 5Ghz-bandet. Det här behöver redas ut och förklaras mer ingående....

[edit]Jahaja, nu har mina wifi-kunskaper blivit lite bättre/större/starkare http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11a-1999#Description[/edit]

Av magda136

Jag har dessutom satt 2,4Ghz-nätet till endast N, och 5Ghz-nätet till endast A/AC på WRT1900. Men det är fortfarande svajigt...

Av magda136

Det är grannfritt. Jag har 5Ghz-nät, men inte 5Ghz på kortet i laptopen (Intel N-6270). Men det är lika grannfritt på 5Ghz-sidan

Hur tusan får du -22dB?

Av magda136

vilken version av inssider kör du förresten?

Av magda136
Av magda136

vad vill du se...?

Av magda136
Skrivet av Phod:

Det där var väl inte så illa? Och du skriver ju i din tråd där att du får 18/11Mbps med en annan dator, vilket tyder att det är din utrustning som krånglar. Tyvärr är det inte ens i dagens läge alltid så lätt med nätverk och speciellt trådlösa sådana.

Jag har på sätt och vis förståelse för att mjukvaran inte är den bästa, eftersom den här produkten riktar sig till dem som kan litet mer och vill köra öppen firmware i framtiden.

Hmm, hur menar du nu? Med min laptop har jag mycket varierande resultat, från 2-109Mbps i download. Jag tycker snarare att det tyder på att det är routern som är instabil.

Hur menar du att produkten"riktar sig till dem som kan litet mer" och att det då är ok om mjukvaran suger? Det känns lite onödigt att idiotförklara mig för att jag upptäckt (tillsammans med många andra) att wrt1900 är väldigt omogen och inte funkar som förväntat. SW saknar väldigt många funktioner för tweakning av exv wifi. Det går ju endast mer eller mindre att slå på wifi och namnge SSID (ok, det var lite överdrivet....).

Av magda136

Har ni hittat till http://community.linksys.com/t5/Wireless-Routers/bd-p/Wireles...

Bra ställe, mycket läsvärt. Och det är inte smärtfritt att köpa WRT1900AC... Inte för alla i alla fall.

Av magda136

Prio är avstängt (det har aldrig varit påslaget efter factory reset).

Sedan igårkväll är problemet mer att hastigheten varierar väldigt mycket. Startade om routern kl 20.00 på kvällen, och det har funkat bättre. Känns som att routern är lite instabil.

Av magda136

Som jag skrev ovan, jag har senaste FW i routern. Har autouppdateringar aktiverat och har aktivt sökt efter uppdateringar.

Av magda136

har kört både bredbandskollen.se från PC/laptop och även den inbyggda hastighetskontrollen. Samma resultat.

Av magda136

nej. kör endast 1 dator än.

Av magda136

Fick fibern installerad i tisdags, så nu kör jag i 100/10 - full fart! Eller mja, jag har fått märkliga problem med WRT1900:n. Den stryper nämligen hastigheten mot internet till 2/5Mbps.

Jag har testat att starta om flera gånger och även fabriksåterställa burken, men det som händer varje gång är att snart efter uppstart så stryper den hastigheten till 2/5Mbps (jepp, snabbare UL än DL). Första minutrarna håller den bra hastighet, men efter kanske en halvtimme så går det knappt att surfa. Det gäller både wifi och trådat mot routern. Jag har senast FW installerad på routern.

Jag har testat linan mot internet genom tråd direkt till min stationära dator och får då 110/11 på bredbandskollen.

Någon som sett eller hört talas om något liknande?!

Av magda136

Dåså, då var det utrett. Topp!