Inlägg

Inlägg som Lafsen har skrivit i forumet
Av Lafsen

Office finns som sagt även för Mac och funkar galant till det mesta.
I vissa fall om du behöver några specifika funktioner så kan windows- excell t.ex. vara bättre så jag kör med Parallels och Office för windows som jag drar igång ibland. Det funkar helt ok.

I alla händelser, bra att du tagit beslut. lycka till!

Av Lafsen
Skrivet av Zabcon:

Förlängde Telia bredband 250 idag för 299 kr/mån, ingen diskussion blev erbjuden direkt via uppsägningsavdelningen.

Försökte med samma sak, det givk tydligen inte. fick 399 eller något åt det håller för 250/250. Har bytt till Telenor nu.

Av Lafsen
Skrivet av StuntmanMike:

Det beror såklart på storleken och branch men jag har då aldrig varit på något ställe med fler än 5 där VDn dagligen arbetar med de som gör jobbet.

Låter spontant konstigt att VDn inte kontinuerligt har kontakt med alla på ett bolag under 20 pers.
För Nvidia har t.ex. Jensen Huang ca 40 direct reports, vilket ofta är mycket mer än att ha kontakt med anställda. Dock extremexempel.

Grunden i konversationen är att jag har full förståelse varför folk är intresserade av vem som är VD i ett bolag och att valet av VD är av stor betydelse för hur ett bolag utvecklar sig.

Av Lafsen
Skrivet av StuntmanMike:

Skillnaden är att en tränare/coach är och jobbar tillsammans med sina spelare hela tiden så vet inte riktigt om det är en okej jämförelse 🤔

Är inte det precis vad en VD gör? Sätter strategi och följer upp den med sina spelare? I slutändan är VDn head coach i liknelsen och driver teamet för att uppfylla målen/visionen företaget/laget har. I sport är det ganska tydligt pga att reglerna är satta. Kom först i ligan.
I företagande är det upp till varje bolag att utvärdera om de är vinnare eller inte.

Av Lafsen
Skrivet av cyklonen:

Det spelar väl ingen större roll vem som är VD. Det har inget eller väldigt lite med verksamheten att göra. Mest en fråga om ekonomi och sånt. Jag förstår mig inte på den här personfixeringen som är så vanlig i tech-världen.

Det låter som du inte har koll på vad en VD gör/borde göra i ett bolag. Ta bort tränaren/coachen i valfri lagsport och se vad som händer med resultatet. Samma sätt i bolag. Görs det på ett bra sätt är det avgörande för framgång eller inte.

Av Lafsen
Skrivet av Buddaz112:

Jag är intresserad utav att veta om Iphone har samma inställning som Apple TV
Det som heter Light Sensitivity
Det är för att jag är synsvag och har problem med starkt ljus.
Idag kör jag S22u kommer byta till ny. Har abonnemang som gör att jag kan byta efter ett år.

kan du inte bara dra ner ljusstyrkan?

Av Lafsen
Skrivet av Hulle:

Jag förstår inte varför det skulle vara så svårt att köra spel på Series S?

Alla de här spelen släpps ju ändå på PC där utvecklaren måste göra de skalbara ändå. T.ex. Baldurs Gate 3 kan köras på ett 1030 och en i7 920 från 2008, i 720p 30 fps. Sämre grafik, men identiskt gameplay.

Det är ju bara att skala ner på Series S... typ 720p uppskalat.

/hulle.

Du kanske skall tipsa dem om att nedskalning. De kanske glömde av det som en möjlighet för just Series S.

Mvh farbror duktig

Av Lafsen
Skrivet av Jeddan:

Så vad händer om tjejen är hemma och tittar men jag är i stugan eller på tjänsteresa och ska titta?

Det finns en bra sammanfattande nyhet om detta. Du kan läsa hela på https://www.sweclockers.com/nyhet/36437-netflix-startar-konto...

Av Lafsen
Skrivet av Lafsen:

För den intresserade så plockade jag ut en 36månaders leasad MG EZ EV med 1000mil/år som skulle kostat 2490 månad + aviavgift.

Sjukt oklart vad leasingavgiften i praktiken skulle bli med räntehöjningar osv. Gick inte att få ett svar från Santander.

Fick första räkningen nu och var på 2865:-/Månad ink aviavgift. Känns helt ok.

Over and out

Update på detta för intresserade: nu ligger avgiften på 3247:- senast månaden och kommer med största sannolikhet öka ytterligare...

Av Lafsen

Letar efter avsnittet med: "Sebastian, det är ju lite åt det bögiga hållet"

Av Lafsen
Skrivet av KurtEgon:

Chefen vill skjuta på lönesamtal pga märket inte är förhandlat. Det är okej för mig men problemet är att vi endast ska få märket retroaktivt och inte vår totala löneökning. Är detta okej? Hur hade ni hanterat det?

Låter väldigt konstigt. Det finns ingen logik i det så be dem förklara det för dig. Eller så har ni lönesnacket nu och läger till märket retroaktivt.

Av Lafsen

Bra sneakers! Owens at his best.

Av Lafsen
Skrivet av Qubeista:

Rätt så exakt 15% ökning? "Helt ok"?

Jag hade blivit skogstokig..

Japp, men alternativet är ju tyvärr sämre. Så fick stryka på stoltheten och acceptera att känna sig blåst + principlös i detta fallet.

Av Lafsen

För den intresserade så plockade jag ut en 36månaders leasad MG EZ EV med 1000mil/år som skulle kostat 2490 månad + aviavgift.

Sjukt oklart vad leasingavgiften i praktiken skulle bli med räntehöjningar osv. Gick inte att få ett svar från Santander.

Fick första räkningen nu och var på 2865:-/Månad ink aviavgift. Känns helt ok.

Over and out

Av Lafsen
Skrivet av nu1mlock:

Det lät dyrt!

verkligen. 2025 skall det vara

Av Lafsen

Yes, köpte precis 3x12 månader. Som för någon annan så var upgraden till ultimate på 135:-/månad och inte 10;.. Och att det står 135:-/månad spelar inte någon roll. Du betalar 135:- för den tiden du har köpt gold för och sedan 135:- recurring per månad efter det.

Så nu har jag ultimate till 2025-11-21 och det kostade mig ~1600:-. Orkade inte mecka med vpn osv.

Av Lafsen

Hade inte någon diskussion om bil-lån. Kände att jag nog inte ville äga bilen ändå.
Men det var ju inte direkt något som Hedin verkade pusha på i det här skedet.

Av Lafsen
Skrivet av d-mart:

Hur blev det?

Själva bilen är över förväntan, är väldigt positivt överraskad. Fråga gärna om det är något specifikt du undrar över.

Ang leasingen så är jag förvånad över hur svårt det är med info. leasar genom Hedin bil, med Santander som leasing-givare.
Såhär, grunden är 2490:-/månad. Och sedan så har räntan ändrats hos Santander. Men de kan inte säga hur mycket den har ändrats sedan vi signade (för 12 månader sedan).

Den infon jag fått är:
- vi är signade på en lägre räntetrappa än vad kunder som signar idag får. Dvs om upplåningsräntan ökar med 0,1% så ökar den mindre för oss än för personer som signar idag får.
- det är omöjligt för dem att säga hur mycket ökningen är innan vi signat. Dvs vi köper helt 🐷 i säcken och litar på att det är 300-600:- i ökade kostnader som vår säljare på Hedin säger att andra fått.

Så, otroligt oklart hur de kan jobba såhär egentligen. 0 transparens, och inte för att det är svårt information. Bara för att rutiner kring leasingavtal är dåliga.

Av Lafsen

Hämtar upp en Mg ez ev imorgon. Beställde för ca ett år sedan och skulle kosta 2490:- 3000 mil på 36 månader leasing.

Skall bli spännande att se hur mycket det blir nu, är tydligen inte bundet.
Funderade på om man skulle ta ett bil-lån över typ 10 år, få samma månadskostnad ca men kunna sälja den sedan. Vad tror ni?

Av Lafsen
Skrivet av SubzeroNr1:

Något tips om när Elgiganten får in Series X igen? Eller har dom ett separat lagersaldo i butikerna man får åka o kolla?

Tips är blocket. Köpte precis ett i princip nytt Series X med 2 kontroller och ett trådlöst Razer headset för 4800:-.
Och du får det direkt.