Sedan ett år tillbaka har Netflix testat möjligheten att ta extra betalt av användare som delar med sig av sitt konto utanför hemmet. Nu är det dags för svenska användare att ta del av nymodigheterna då Netflix börjat skicka ut mail till prenumeranter där Netflix-kontot används på flera platser.

Används kontot av individer som inte regelbundet checkar in där huvudanvändarens hemadress anses vara, kommer huvudanvändaren att informeras om möjligheten att lägga till extra användare utanför hemmet. Kostnaden för att lägga till en extra användare är 49 kronor per person i månaden.

Utöver detta har Netflix lagt till extra funktioner för att göra det lätt för användare att hålla koll på sina konton. Bland annat har tjänsten fått ett förbättrat gränssnitt där du enklare kan se vilka enheter ditt konto är aktivt på samt att du kan enkelt logga ut från dessa enheter. Vidare har det underlättats att flytta ut profiler från Netflix-konton, så att huvudanvändaren inte behöver betala extra för att någon annan användare utanför hemmet avnjuter filmer och serier.

Mer om Netflix kontodelning: