Inlägg

Inlägg som olqeable har skrivit i forumet
Av olqeable
Skrivet av anon188021:

Köp 4 Chromecast audio's och gör en grupp med alla. Har så hemma mellan köket och vardagsrummet!

Går det att andvända olika cromecast enheter förutom aoudio då jag redan har en ulta kopplat till ett av systemen? kan jag då köpa 3 aoudio och koppla samman dessa?

Då kommer yterligare en fråga. Kan man strema till bara en av dessa enheter istället för hela gruppen. alså kan du välja mellan att strema till grupp eller bara en av enheterna?

Av olqeable

Alsut 4 musik anlägningar till 1 enhet

Jag har ett problem som nåpgon här kanske kan hjälpa mig med.
Jag har 4 olika musik anläggningar i huset och vill ansluta alla dessa tillsamans för att kunna spela samma låt från samma spotify samtidigt. Finns det något lätt sätt att lösa detta problem?

Av olqeable

Skapa övergångar mellan två olika dokument javbascript

Tjena folket. Jag har en fråga angående javascript. Jag har ett projekt där jag vill skapa en snygg övergång mellan två olika html dockument. Min fråga är då hur gör man en sådan övergångs efekt när du trycker på en <a> tagg?

Av olqeable

Vatten i datorn vad kan man göra åt saken?

Tjena folk på swecklockers jag har en fråga angående vatten i datorn. För några minuter sedan råkade jag spilla vatten i datorn genom topp fläkten. Det kom vatten överalt fårgan är då vad ska man göra åt saken?

När det hände stängde jag av strömmen till datorn så fort som möjligt så inte alla delar skulle kortslutas.

Jag har tagit ut alla viktiga delar såsom oderkort grafikort cpu ram osv. alla dessa ligger på en karong bit för att skapa någon form utav esd skydd. Den nuvarande planen är att låta det ligga så tills på söndag.

Finns det några andra tipps för att få den att torka? Och vad är sannolikheten att datorn fungerar igen?

Av olqeable
Skrivet av D-ryd:

Kolla begagnatmarknaden om du vill få ner priset.
Jag lyckades få tag i en liten HTPC för 3000:- på blocket, la till ett GTX960 för 2000:- och en större SSD för 1000:-
Allting förutom grafikkortet begagnat men i nyskick.
Totalt alltså 6000:- för datorn i min signatur.
@olqeable:

Jag är inte så förtjust i begangnade delar då jag haft problem med det förut.

Av olqeable
Skrivet av satoshi:

Varför inte spara 8000kr och köpa en Apple TV? Kan dessutom göra mer...

https://www.youtube.com/watch?v=wGe66lSeSXg

Jag har redan en appel tv dock suger den och vill egentligen slägga ut den då jag bara använder mig av Android produkte

Av olqeable

Ny htpc dator är denna för dyr?

Tjena folket på swecklockers. Jag ska införskaffa mig en ny htpc. Jag satte ihop denna : http://www.inet.se/kundvagn/visa/8467806/htpc.
Dock känner jag att den kanske är något dyr. Finns det någon som har bra tips på hur man ska dra ner kostnaden?.

Datron ska bara vara för att strame högkvalitativ film till en högkvalitativ projektor eller en 4k tv. Har en kraftfull förstärkare mellan dock vill jag fortfarande vara helt säker på att det inte kommer att vara någon form av lagg eller liknande i uppspelningen. Den ska då inte avra till för att spela på utan är i första syfte film och musik.

Tack i förtid

Av olqeable
Skrivet av Corsair Johan:

Hör av dig hur de går, hjälper dig om det inte löser sig.

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

de bytte kylare till en kraftigare modell. Inet kunde inte hitta problemet, de sa barra att det fans ett problem som de inte kunde fixa, vilket ledde till att de helt enkelt bytte ut den.

Av olqeable

Allting löste sig med att ominstallera xamp och att ränsa minnet på chrome. Dessutom att av kommentera 2 rader kod i ini. Php

Skickades från m.sweclockers.com

Av olqeable

phpmyadmin fungerar ej

jag har nyligen fått ett problem med min wemberver. när jag föröker komma åt phpmy admin får jag ett lång och iriterande fel medelande;
Warning in ./libraries/session.inc.php#101
session_start(): The session id is too long or contains illegal characters, valid characters are a-z, A-Z, 0-9 and '-,'

Backtrace

./libraries/session.inc.php#101: session_start()
./libraries/common.inc.php#349: require(./libraries/session.inc.php)
./index.php#12: require_once(./libraries/common.inc.php)

Jag har försökt googlat runt men inte hittat någon lösning på probmemet. därmed vänder jag mig till er på swecklockers om hjälp.
VAd ska jag göra för att bli av med felet.

Av olqeable
Skrivet av cheben:

Är blocket varmt så fungerar värmetransporten mellan CPU och kylaren iaf. Så bara att reklamera för pumpras då. Vibrationen du känner kan ha lite olika orsaker, det kan ju tex vara så att motrn snurrar, men pumpaxeln pajat, alt att det är stopp. Oavsett, reklamera den

tack för hjälpen lämnade in den på inet idag. ska ta 10 dagar för att undersöka den men ja det är sådant man får leva med.

Av olqeable
Skrivet av cheben:

Nästan garanterat pumpras. Känn på slangarna. Är ena slangen varmare än den andra eller varmare än radiatorn så är pumpen kass. Vätskan skall gå så snabbt så att alla icke värmegenererande ytor är typ lika varma

Skickades från m.sweclockers.com

Jag kände att båda tuberna var kalla men själva blocket var extremt varmt. Däremot kände jag en liten vibration från blocket.

Av olqeable

corsair hybrid h60 v2 sludade helt plötsligt att kyla

Tjena folket på sweclokers. jag har ett problem angående min corsair hybrid h60 v2. Helt plötsligt la den bara av. Temperaturen ökar stadigt även i idel är temperaturen ökande. fläkten är på max men fortfrade ökar temperaturen. Vad kan detta bero på? och vad ska man göra för att fixa detta?

Temperaturen är stadigt ökande tills den når 60 sedan sjuter den iväg och går direk till 85 grader. Tidigare innan resulteatet brukade den ligga på runt 25-30 under idle. och gå upp till 45 under kraftig andvändning.

Fläkten är renad och radiator gallret är utblåst.

vad ska jag göra?

Av olqeable

Usb minne som kan boota på flera program?

Tjena sweckolkers folket. Jag ahr en fråga angående om det är möjligt att göra ett usb minne som kan botta upp datorn och därefter väljer man vilket program man vill boota. Jag är fullt medveten om hur man gör ett usb minne som kan ha en bootnings aplication, men om du skulle villja ha ett operativ system och en aplikation såsom HBCD15_2 och linux, skulle detta vara möjligt? och i såfall hur skulle man bära sig åt för att bestämma vilken av program/operativsystem som datorn ska botta up sig med.
Har letat mycket på nätet men inte hittat något riktigt därför vänder jag mig till er. Tack för snabbt svar.

Av olqeable

$sql = "DELETE FROM guestbook WHERE guestbook_id = id";

när man har detta då om jag vill att form action ska vara lika med den i en section. hur gör jag detta ?

Av olqeable

PHP/mysql Delete function

Tjena folket på swecklockers jag har en fråga angående att skapa en delet function för en tabell i php. Jag håller på att göra en gäst bok och i denna gest bok ska jag ha en funktion som kan ta bort inlägg när jag är inloggad som en admin. Min fråga är då hur gör jag denna funktionen på enklast och smidigaste sättet? Jag sparar alla sakerna i en databas med tabeller. Jag hade varit välligt tacksam för snabbt svar.
MVH Oliver

Av olqeable
Skrivet av trisse23:

Displayport och DVI-D är det som gäller för 120HZ bara byta kabel köp en billig DVI-D kabel så ska det funka prima.

Fuungerade galant med DVI-D om du ser min tidigare kommentar

Av olqeable

Det funkade nu med DVI-D dual link nu ska det gibbas CS med 144hz

Av olqeable
Skrivet av xfade:

nope inte i de upplösningarna man kör på datorskärmar.
Samt att grafikkortet även måste ha V1.3/1.4

Grafikkortet har 1.4 stöd. Så jag måste köra lägre upplösning för att få 144hz? Funkar det att använda DVI-D/I då för 144hz eller är det bara 60fps eller måste jag införskaffa mig en displayport kabel?

Av olqeable

HDMI 144hz/120hz möjligt?

Jag har sökt runt lite på internet och får väldigt otydliga svar om HDMI stödjer 120hz/144hz. De svaren jag har letat fram verkar tyda på att HDMI stödjer 120hz efter version 1.3 av HDMI. Dock får jag inga koncisa svar på frågan och gör nu denna tråd i hopp om svar. Det verkar iallafall inte funka med 120hz på benq XL2411T med HDMI 1.3b eller 1.4 då jag inte får fram alternativet att ha 120hz då maximal uppdateringergsfrekvensen är 60hz.