Inlägg

Inlägg som Wennerstrom har skrivit i forumet
Av Wennerstrom

Pro Controller till PC?

Vet inte om jag kommit in på rätt del av forumet men jag skriver här så länge.

Jag äger nämligen ett Wii U och har vant mig vid dess kontroll. Tyckte nu senast i helgen att det vore riktigt skönt om man kunnat koppla in den och spela på datorn.
Nu undrar jag vilken programvara jag behöver för att kunna använda den till diverse spel på Steam eller annan plattform?
Jag har en bluetooth dongle som jag använt för att kunnat ansluta till datorn utan problem men sen vet jag inte hur jag ska fortsätta. Måste/kan jag emulera en xbox kontroll?

Av Wennerstrom

Tack för era svar då behöver jag inte oroa mig över det.
GTX780Ti skulle allt vara något.

Jo en bättre processorkylare är förmodligen en värd investering.

Av Wennerstrom

Det som oroar mig är att jag möjligen får byta ut så mycket i datorn så det praktiskt taget blir en ny dator.
Det var detta jag diskuterade med de på Inet då de hävdade att de inte skulle behövas.
När nästa stora släpp kommer så vill jag bara kunna köpa ett nytt kort sätta i det o köra utan besvär.

Av Wennerstrom

Dags att uppgradera

Hej jag gick och köpte en Stationär dator av Inet.
Datorn jag köpte var en Taurus 660. http://www.inet.se/produkt/1517092/taurus-experienced-gtx-660...

Datorn var underbar för spel och är det fortfarande för sitt pris. Dock nu när nästa generation börjar kika in så tänkte jag ändå eftersom det var min plan från början, att snart om kanske 3-4m uppgradera datorn med ett saftigare grafikkort. Eftersom de berättade för mig att det kunde bli en ev. flaskhals.

Nu när jag kollar efter grafikkort så vill ju givetvis gå efter något som håller ett bra tag framöver. Jag var lovad vid köp av de på Inet när jag var i deras affär att det skulle bara handla om att köpa ett nytt grafikkort senare.
Dock nu när jag kollat upp lite verkar det som att det kanske inte är möjligt att bara uppgradera till de senaste grafikkorten eftersom jag nu lärt mig lite om datorer och förstår att mitt nätaggregat och moderkort inte förmodligen hade klarat trycket. Möjligen att chassit till och med är för litet om man skulle trycka in till exempel ett av den nyare sorten.

Vad har ni för råd att ge?
Vad är det bästa jag kan uppgradera till och skulle det kortet klara sig i minst 3 år på maxade inställningar? Behöver jag ev byta ut något? Jag är väldigt okunnig om datorer och dess komponenter och hade inte stört er om jag förstått det som stod själv.
Jag lämnade länken till datorn jag köpt, men tycker ni att man som kund ska ha bytesrätt ifall man är missnöjd för att man känner att man inte fått ett ärligt svar när man köpte datorn? Fullt förutsatt att det bästa vore att köpa en ny dator.