Inlägg

Inlägg som Slartibartfast har skrivit i forumet
Av Slartibartfast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tcntad
men de finns smidigare och billigare.

Ska du ha något som funkar i varierande ljusförhållanden (t.ex. ut genom ett fönster) och ger hyfsad bildkvalite får du nog räkna med 5' plus moms och uppåt. Visst finns det Taiwanesiska prylar som är billigare, men knappast smidigare/bättre.

Av Slartibartfast

Vilka ljusförhållanden rör det sig om? Vad behöver du för upplösning? Måste du ha PoE eller wireless? Kan du vara lite mer exakt angående vilka temperaturer det handlar om?

Att Axis inte anger några priser på hemsidan är inte så konstigt eftersom de inte säljer direkt till slutkund och listpriserna kan se olika ut i olika delar av världen. Kolla med någon återförsäljare, t.ex. Dustin.

Av Slartibartfast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av vladmir
mellan 1984 och 2007 motsvarades den av 4,5 års heltidsstudier (180p)

Lite OT, men stämmer ovanstående verkligen? Jag började själv 1986 och är nästan helt säker på att vi var första årskullen som läste 4,5år.

Av Slartibartfast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zlobb
I Netgear fallet verkar de också ha två alternativ för VLAN, IEEE 802.1Q och Portbased vlan. Vet inte hur Netgear skiljer på dessa eller ifall det gäller alla deras produkter.

De har antagligen bara valt att exponera de moder som finns i switch-ASICen. Det är relativt vanligt att dessa har separata moder för taggade VLAN (IEEE 802.1Q) respektive port-baserade VLAN. Den senare är funktionellt bara ett subset av den förstnämnda och anledningen till att man har både är nog mest att det krävs mindre konfiguration (enklare mjukvara eller ibland t.o.m. ingen alls) för den port-baserade moden.

Det där är förståss ingen en administratör av switchen borde behöva bry sig om så att dessa moder är synliga i användargränssnittet verkar lite fånigt.

Av Slartibartfast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av [Z]
Vart hittar man den informationen förresten? Har kikat på wikipedia bara. :/

Läs USB 2.0 specen http://www.usb.org/developers/docs/usb_20_05122006.zip

Av Slartibartfast

Det är inte bandbredden som är intressant i det här fallet. För low speed och full speed (d.v.s. USB 1.x) devices är maximala frekvensen för interrupttrafik 1kHz medan den för high speed devices är 8kHz. I teorin får du alltså 8 ggr. snabbare response med en high speed USB mus. Om det sedan har någon betydelse i praktiken har jag ingen aning om. Notera att USB 2 är bakåtkompatibelt och att en device som stödjer USB 2 inte nödvändigtvis stödjer high speed.

Av Slartibartfast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av brorsan
Kanske en dum fråga, men hur konfigurerar man den i så fall (med avseende på kryptering osv) om den inte har nån egen IP-adress?

Den har en IP-address för management, precis som en managerbar switch.

Av Slartibartfast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jockos
jag undrar inte vad en hårddisk kostar eller hur man laddar in en server från en nätverksenhet, utan hur man bygger en webserver med php på max 16 mb. alla andra svar, utan att försöka vara otrevlig, undanbedes.

Det är inte direkt någon raketvetenskap att knåpa ihop ett sånt system. Finns massor med inbyggda system som kör Linux från 16 MB flash eller mindre. Vanligast är nog att man bygger en egen distribution eller använder kommersiella produkter som t.ex MontaVista Linux. Standardtekniker är att använda uClibc och BusyBox. Boa är ett vanligt val av web-server. Ett förslag är att testa TinyGentoo (http://gentoo-wiki.com/TinyGentoo).

Av Slartibartfast

Kan bara instämma i ovanstående. Min erfarenhet är att de är extremt sega på att hantera reklamationer och gärna försöker komma undan sitt ansvar genom att hänvisa direkt till leverantören.

Av Slartibartfast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kazen
appoc2013: Enda skillnaden mellan korten är att Gaming kan man bara stoppa in i PSP och annvända, slipper formatera, filerna finns förinlagda, de är bara att formatera om den från mobilen, så funkar den bra.

Inte riktigt. Med den dyrare av de två varianter som det länkades till i början av tråden följer det med en adapter för Memorystick PRO (utan Duo).

Av Slartibartfast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jdv
Bara en fråga, kanske OT, kanske inte: Om MySQL är GPL, vad är då de libs man använder för att koppla upp sig mot servern för licens?

En specialare, GPL samt ett tillägg om att applikationer som länkas mot MySQL libbet inte "smittas" av GPL förutsatt att de licenseras under någon annan "free/libre and open source software" licens (t.ex. LGPL, BSD, MPL, o.s.v).

Av Slartibartfast

Det är inte lätt att gissa vad som är fel utan mer information. Prova att starta wpa_supplicant med -dd och posta loggen så kanske det blir lite lättare.

Av Slartibartfast

Kör du PPPoE i modemet eller?

Av Slartibartfast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tekwar
Där ser man, det jag skrev fick en kompis höra på posten när han skulle ta ut pengar och bara hade pass.
Tydligen hade posten fel, som vanligt

EU-passen (de vinröda) godtas som legitimation av post och banker. Däremot inte äldre pass.

Av Slartibartfast

Problemet du beskriver har i alla fall inget med netfilter, ARP entries eller någon som inte är direkt anslutet till eth0 att göra. Det gör inte maskinen ostabil, men det påverkar prestandan på interfacet i fråga. Typiskt är det duplex mismatch som ger den här typen av symptom.

Av Slartibartfast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MickeG
Går dessa att hitta på deras hemsida. Alltså dessa "special" produkter?

Ja. Alla produkter som säljs under eget namn finns på hemsidan.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av DreamMaan
Mitt inlägg av produkterna som skrevs på tråden är sammanställda till säkerhetsföretag.
Jag är mycket tveksam över att privatpersoner kan köpa avancerade Hyperscan-Quad Link som vi använder på jobbet.Men om du vill så kan jag ringa till försäljningschefen på Axis då han ligger som kontaktperson över våra produkter.

Varför tror du att de inte skulle sälja till privatpersoner? Det rör sig ju inte direkt om utrusning som är klassad som krigsmateriel eller nåt.

Visserligen jobbar jag inte längre på Axis, men eftersom jag gjorde det under en ganska lång tid tror jag att jag har ganska bra koll på både produktsortiment och försäljningskanaler.

Förresten förstår jag inte riktigt vem du menar att du skulle ringa. Den person som har den position som på svenska borde motsvara "försäljningschef" är en hon, inte en han.

Av Slartibartfast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DreamMaan
Produkterna som vi använder kommer via Axis Communications i Lund.Dessa produkter är då framtagna till säkerhetsföretag.Som privatperson så går dessa produkter inte att köpa som konsument.

Stämmer inte alls. Alla Axis produkter går alldeles utmärkt att köpa som privatperson. Däremot kanske inte prissättningen på high-end produkterna passar privatpersoner så bra.

Av Slartibartfast

ok, jag är nog sämst på det här. Fastnar på första barndomssekvensen på militärbasen där man ska klättra över stängslet. Hur jag än bär mig åt trillar ungjäveln ner hela tiden. Kör på Xbox. Några tips?

Av Slartibartfast

MAU står normalt för Medium Access Unit vilket är en tranceiver för Ethernet. En gång i tiden när man körde 10Base-5 eller 10Base-2 (tjock respektive smal koax) var MAU ofta en extra "burk" som kopplades till maskinens Ethernet-interface via en drop-kabel (AUI-kabel). I dag är MAU normalt integrerat i NICet, lösa "burkar" kan möjligen förekomma för fiber.

Av Slartibartfast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
det är en varningslapp på siktet, så antingen är det laserguidning eller ekobildskamera för nattbruk.

Laseravståndsmätning är det.