Inlägg

Inlägg som Saber3K har skrivit i forumet
Av Saber3K

Kan tänka mig att ge 2000 + frakt.

Av Saber3K

@MystiX: Alright, strålande.

Av Saber3K

@MystiX: Du har ingen möjlighet att skicka den? Skulle vara intresserad, men bor inte överhuvudtaget i närheten.

Av Saber3K

Förstår inte den hos så många ganska kraftiga oviljan mot detta. Man känner sig ju sannerligen extremt berättigad om man absolut inte kan tänka sig att varken betala en avgift, eller acceptera några sekunder reklam med jämna mellanrum. Vi snackar ju i dagens läge typ ca 20s reklam per 10m i värsta fall, och då kan man ju f.ö. stänga av ljudet på denna och/eller tabba ur medan den rullar. Med tanke på detta så känns det väl som att det inte vore mer än rimligt att välja ett av alternativen om det finansierar både produktionen och distributionen av de material man väljer att ta del av. Detta förutsatt att priset inte hamnar på absurda nivåer och reklamen inte blir markant värre än i dagsläget.

Eller så kan man ju i annat fall välja att avstå från att använda tjänsten..?

Av Saber3K
Skrivet av OskarW90:

troligtvis har TS handlat i "ond tro" eftersom att i sin originalpost skriver (...) om det nu var så så bör detta falla under ond tro?

Mm, det är förvisso något man skulle kunna argumentera - men en problematik där är att TS beställning är den första "viljeföreklaringen" och det är sedan butiken som accepterar denna, iom bekräftelse m.m.

Butikens hemsida i sig gäller alltså inte som anbud (=viljeförklaring), utan det är först kunden som gör ett anbud mot butiken som de får välja att acceptera eller inte. och 32§ i avtalslagen tar ju sikte på misstag i anbud och så vidare. Detta borde ju alltså inte skydda butiken i någon större utsträckning i det här fallet, eftersom de är de som accepterar TS anbud och inte tvärtom.

Av Saber3K

Pluggar 1:året juridik, och kan inte se något direkt vettigt lagstöd för att butiken skulle kunna kräva något ytterligare efter att varan levererats (vilket jag har för mig att den skall anses ha gjorts om den finns att hämta ut i i ditt namn på postkontor exempelvis, men skall inte svära på att det är så...).

32§ Avtalslagen bör falla på att det har accepterat din viljeförklaring vid orderbekräftelse.

36§ borde falla på att de inte har någon ytterligare bidrag till avtalet att jämka när de levererat produkten.

Möjligen skulle man kunna yrka på "ocker-paragrafen" 31§, men då skulle det få handla om synnerligen stora avvikelser från vad som kunnat anses som skäligt pris.

Av Saber3K

Det här är egentligen tyvärr inte möjligt att svara på utan att ha mer detaljerad information om eventuella garantier m.m. som bilhandlaren kan tänkas lämnat. Har han garanterat någonting (exempelvis 6 månaders garanti på däcken/fel på bilen i allmänhet/något annat) så får han stå för alla avvikelser på relevant område för den lämnade garantin som uppstår inom garantiperioden.

Sen så gäller förvisso i normala fall att, som flera sagt tidigare, försäljaren svarar by default för alla fel som uppkommit inom 6 månader av köpet. Eftersom det dock är fråga om en begagnad vara, och detta bör ha framgått med all tydlighet innan köpet, så kommer det troligen ses som att den sålts i "befintligt skick", och således kan försäljaren friskriva sig från det tvångsansvaret.

Men har han faktiskt lämnat en garanti som täcker in däcken så skall han åtgärda det felet, men då är det ju bra om ni kan styrka att han faktiskt gjort det (vilket är oklart..?).

Är fwiw jursitstudent, men det är iaf så jag tolkar situationen.

Av Saber3K
Skrivet av Barak:

Jag antar att The Hobbit precis som LOTR inte filmades i kronologisk ordning så är det någon visuell skillnad mellan filmerna så har det snarare med redigeringen att göra.

Låter fullt rimligt, jag tror problemet med den första filmen var i stor del att de som fixade specialeffekter m.m. var ovana med den högre bildfrekvensen, som rent logiskt borde vara mer avslöjande och oförlåtande mot bristfälliga animationer osv.

Såg den aldrig i HFR, men hörde att t.ex. tallriksscenen skulle ha sett riktigt trasig ut i HFR, medan jag tyckt att den (om än uppenbarligen fejkad) såg iaf hyggligt övertygande ut i 24 fps.

Edit: Har f.ö. bara testat 3Dn hemma på TVn, men väljer det i princip alltid om alternativet finns på bio.

Av Saber3K

Tänkte bara instämma med ovanstående, att jag tror det kommer räcka mer än väl om du inte av någon anledning har fått för dig att du ska använda den till att typ MAXXXA Crysis..

Har haft en 2:a (tror jag iaf..) 13-tums Retina MBP något drygt år, och tror inte du kommer bli besviken. Har använt den till lite allt möjligt i arbetsväg, och den är absolut fullt duglig till vanliga photoshop och Lightroom-jobb exempelvis. Och som tidigare talare påpekade så är inte onboard-grafiken helt tandlös heller, utan den duger absolut till att köra mindre krävande spel oftast på helt acceptabla grafikinställningar (har t.ex. kört Left 4 Dead, Portal, Dragon Age 2, X-COM m.m.).

Dock kan du ju kanske inte räkna med att du kan snurra allt i "native" upplösningen (är väl 2560x1600 om jag inte misstar mig..?) alla gånger, men skärmen är å andra sidan helt underbar att använda till det mesta som inte är spel och dylikt tack vare färgåtergivningen och pixeltätheten, så man kanske får acceptera den avvägningen (jag tycker definitivt det är värt det när man ändå har en stationär hemma).

Så, för att sammanfatta: om du inte ska sitta och rendera video eller något snarlikt, så tror jag absolut att den kommer vara tillräcklig, och att du kommer bli mer än nöjd med den utmärkta helhetsupplevelsen. Dock har jag personligen 13-tummaren, och jag skulle nog uppmana dig att, om möjligt, åka och kolla och känna på dem i butik någonstans; för jag kan nog känna att det är värt storleks/prisökningen från Air:en till Retina MBPn, men tror inte att jag hade tyckt att det var lika värt att gå från 13" MBPn till 15"-versionen... bara mina 2 öre.

Edit: Taliz beat me to it med sista poängen...

Av Saber3K
Skrivet av Rajat:

Ett avtal från 2010 kommer nog inte vara relevant för någon kund

Må så vara, men det var första bästa datum jag kollade upp, och där använde de ju definitivt en minskad hastighet efter förbrukning av den ursprungliga volymen som selling-point; vilket ju ligger lite i kontrast mot deras nuvarande linje, som verkar falla farligt nära "Jaha, vad dumt att ni kunder har fått såna befängda idéer för er. Något sånt har vi ju aldrig sagt iaf."

Sen förstår jag ju också att cashen måste in, dock ställer jag mig frågande till huruvida det verkligen är nödvändigt att snåla med de där sista KB:sen. Plus att det verkar som att de skött situationen halvbra ur informations/kundservice-synpunkt.

Själv sitter man med ett verkligt "fri-surf"-abonnemang från en annan leverantör, så de hade man ju inte tänkt byta bort i onödan iaf.

Av Saber3K
Skrivet av TeliaKundservice:

Hej på er!

...

Att surfa vidare med låg hastighet är aldrig något som vi garanterat i de allmänna villkoren. Vi har dock varit alldeles för dåliga på att informera om att denna möjlighet inte är en del av tjänsten, utan något vi tillhandahållit extra.

...

Telia Kundservice

Ska börja med att påpeka att det är en screenshot av er hemsida anno 2010, och ju följaktligen inte kommer vara direkt relevant för mer än ett fåtal av nuvarande kunder, men det känns kanske ändå något vilseledande att ni upprepade gånger påpekar att detta är något ni endast tillhandahållit extra, när ni uppenbarligen har använt det som säljargument tidigare. (och till synes aldrig gjort det klart att en förändring skett/kommer att ske. Föränn nu då)

http://i614.photobucket.com/albums/tt221/Saber3K/Telia20100528.p...