Inlägg

Inlägg som adixuz har skrivit i forumet
Av adixuz
Skrivet av kungknas:

Körde igång VPN'en, Avast 7-dagars gratis, startade Steam och det bara funkade!

Köpte du nyckeln via Steam? Jag köpte min via GMG, om det kan ha en betydelse. Måttligt frustrerad nu

Av adixuz
Skrivet av kungknas:

Ahhhhh! Funkar hur bra som helst! Bygger karaktären nu!

Hur löste du det?

Jag laddade ner spelet i helgen, satte igång en VPN till Australien tidigare idag, men får fortfarande meddelandet "This game is not yet released. It will be unlocked and available for play on its official release day".

Av adixuz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Harakiri
Kolla så du inte har inställt i routern att den ska använda din dators MAC (val2 nedan).
Finns under Basic Settings längst ner , 3 val:
1: Use Default adress
2: Use Computers MAC adress
3: Use this adress <fyll i valfri adress>

Så vida han/hon inte sitter med 15-20 olika nätverksenheter hemma så bör inte det vara problemet.

Av adixuz

En macadress på en enhet ska vara unik, dvs den ska inte bytas såvida du inte har en defekt router. Om din router byter macadress ser det ut som om det är ytterligare en dator på din port, om nu din router macspammar så byter den macadress om och om igen och ganska ofta vilket gör att porten till slut stängs ner pga detta.

För att lösa problemet införskaffa en ny router alternativt byt den om du har garanti kvar, detta är ett ganska vanligt problem med vissa fabrikat av routrar.

Av adixuz

DHCP-problem med Linksys WRT54GS

Hej!

Jag har stött på ett problem sen jag bytt ISP till bahnhof 100/100. Min router har aldrig någonsin strulat tidigare men härom dagen så gick mitt nät ner och jag får ingen IP-adress tilldelad till min router. Lösningen på mitt problem var att jag hårdställde routerns macadress på nätverkskortet i Vistaburken och fick åtkomst direkt. Så fort jag byter tillbaka och sätter routern först så är det samma sak igen, får ingen ip-adress. Någon som har någon idé om vad som kan vara fel, då jag gärna inte vill tro att det är routern som gått sönder?

Av adixuz

För ungefär fyra år sedan ringde jag in till polisen och fick tala med någon på "IT-avdelningen" om det nu finns någon sådan och frågade just om detta med att surfa på andras nät, fick till svars att det var ungefär som att ställa sig på någon annans parkeringsplats. Inget vidare olagligt alltså. Lite dålig jämförelse, men jag nöjde mig med den och hade gratis Internet i ett halvår.

Av adixuz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mAster9
Som vanligt är Minhembio.com det bästa stället för frågor som din!

KDL-40U2000
http://www.minhembio.com/produktkopplingar/104683

Tack för tipset!

Är det något speciellt man ska kika på när man jämför olika modeller?

Av adixuz

Inköp av LCD-TV

Hej!

Ska till att köpa en ny tv nu i mars, de krav som jag har är att teven ska vara en LCD-TV med minst 40" och HD-ready. Prisklassen jag tänkt mig är max 15 000 kr.

Jag har kikat lite på Sonys 40" (KDL40U2000) som säljs på Elgiganten för 12 690:- på deras webbplats. Är det något att ha?

Av adixuz

iBook - problem med dvd-rom

Hej!

Jag köpte i oktober förra året en ny iBook 14" G4 från applestore. Nu har dock DVD-Enheten börjat krångla då den inte vill läsa skivor. Sätter jag i en skiva så försöker den hitta den utan någon framgång, när jag därefter försöker få ut skivan genom att trycka på "eject" så vill den heller inte skicka ut skivan.

Eftersom jag har garanti på datorn så kommer jag inte behöva betala något om det är ett hårdvarufel, men jag vill veta helt säkert att det är ett först innan jag ringer dem. För er som inte vet så vill apple först testa alla möjliga mjukvarufel på telefon först och då betalar man 459kr. Skulle det inte lösa sig via telefon så får man tillbaka dessa pengar, men om inte så får man betala dessa.

Nu undrar jag om någon annan haft ett liknande problem och isåfall vad var fel för er?

Av adixuz

Problem med iPod mini

Hej!

Jag har haft min iPod mini nu i drygt ett år och under denna tid har den alltid fungerat felfritt. När jag för ungefär en månad sedan skulle starta den så får jag upp en ledsen smilegubbe på skärmen och under den kan man läsa www.apple.com/ipod/support

Jag har provat att gjort en reset på den utan framgång, fortfarande samma text som dyker upp. Min garanti har olyckligtvis gått ut och apple kräver 2080kr för att göra en service på den. Är det någon som har någon idé om hur jag på egen hand ska kunna återställa den?

Av adixuz

Hade snarare tänkt mig att samtliga i nätverket skulle bli redirektade, till det finns kanske ingen lösning? Minns att det gick då jag körde linux och satt med en vanlig hubb. Då hade vi i och för sig fem ip-adresser från bbb och slapp router.

Av adixuz

Redirecta sidor

Hej!

Tänkte höra om det på något sätt går att redirecta sidor (ex om någon skriver in aftonbladet.se så kommer man till dn.se)? Sitter med en Netgear som router.

Av adixuz

Ni har glömt att Qtek har en modell som kallas g100 som har allt som 9100 har + gps... Dessvärre så finns den inte med svensk operativsystem utan med engelskt. Spelar det ingen roll så kan du hitta den här: http://www.expansys.se/product.asp?code=125316

Av adixuz

Min operatörslåsning försvann då jag uppdaterade min firmware. Testa det istället... Helt gratis mao!

Av adixuz

Pc3200 (400mhz) - 200mhz i CPU-Z

Hej!

Jag har köpt nya ramminnen till min burk, 2x 512mb. Dessa minnen ska ligga på 400mhz, men enligt programmet cpu-z så ligger frekvensen bara på 200.9mhz, vad beror detta på?

Om det är relevant så sitter jag på en amd 3200+ och Nvidia NF8 moderkort. Dessutom ett halvklent nätagg på 300watt.

Av adixuz

Trådlös router - "vanliga" ip-adresser?

Hej!

Jag har för närvarande en Netgear router: (WGR614v5 Cable/DSL Wireless Router 54 Mbps/2.4 GHz) och ska snart till att flytta. Vår nya ISP ger oss fem ip-adresser. Det jag vill är att våra fyra datorer ska få "riktiga" ip-adresser, dvs dom som vår ISP delar ut till oss och inte de interna ip-nummren som routern tilldelar. Är det möjligt att ställa in denna router så att den ger oss "vanliga" ip-nummer?

Av adixuz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m00o
Läste du inlägget ovanför ditt förra?

Alltså det är bara att tanka hem grps inställningnarna igen (lr skriva in dem). De finns på telia eller på qteks hemsida.

Visst läste jag vad han skrev, men "who knows" låter mer som en spekulation, inte sant?

Edit: Någon som vet om det finns något bra program för pocket-pc för att t ex styra winamp via blåtanden? Liknande dom som finns till symbian.

Av adixuz

Så det är ingen med telialåst telefon som kan svara på detta av egen erfarenhet?

Av adixuz

Jag tänkte uppdatera min telialåsta s100, men precis innan så läste jag på qteks hemsida följande:
"OBS! Vid uppdatering av Telialåst Qtek S100 förloras GPRS/MMS/TeliaGO inställningar . För att erhålla dessa behöver terminaler skickas till "Service"."

Menar dom här att om jag skulle vilja ha tillbaka mina gprs-inställningar så måste jag lämna den på service? Det låter ju helt otroligt iaf, då dessa till och med finns att ladda hem på sidan.

Av adixuz

Jag har samma problem jag också... Vore tacksam för tips.