Inlägg

Inlägg som Czánien har skrivit i forumet
Av Czánien
Skrivet av Printscreen:

Är du säker på det här? Anledningen till att jag frågar, är att det är teamviewer som kräver en skärm inkopplad för att fungera. Du replikerar nämligen skärm-outputten då.

Källa

Med inbyggda remote desktop i Windows så kan servern vara headless. Kan ni testa det? Det är port 3389 som ska vara öppen då.

Jag tänkte att jag var ganska säker på det. Har en stationär dator i källarn jag hostar lite minecraftserver på. Den är endast i nät kopplad med ström och nätverk. Dock har den ett diskret grafikkort då CPUn inte hade någon grafik i sig.
Kanske är på grund av min GPU då som jag kommer åt den genom TV utan problem?

Remote Desktop kräver Windows 10 Pro har jag för mig? Tror det var därför vi inte kunde köra på det. Ovanpå då att på vissa siter kör vi endast ett 4G-modem utan fast adress. Går visserligen då att skaffa en DynDNS för att komma åt ändå, men blir väldigt många steg att tänka på heheh..

Skrivet av mrqaffe:

Det går att köra Windows 10 IoT Core på hallonpajern och det finns också monitoremulatorer som man kan använda för att få en dator att "känna av en monitor" om det är hårdvara som inte kan köras utan en monitor >
https://www.amazon.se/Dreamfly-Virtuell-VGA-sk%C3%A4rmadapter...

Tackar! Ska suga på det lite!

Av Czánien

Billig dator att använda som remote desktop

Hej!

På mitt jobb håller vi på att leta efter nån dator av något slag som ska användas på många ställen runtom i landet.

Vi har ett gäng repeatrar (4g, 3g, 2g förstärkare) runtom hos olika kunder i hela södra/mellan-Sverige. Alla dessa repeatrar har ett webbgränssnitt och någon har ett program för att hoppa in i själva repeatern och då kunna felsöka vid fel, eller bara kolla status på täckning osv.

I och med att vi håller hus i Jönköping och kunder i Göteborg, Stockholm bl.a så är det halvsmidigt att åka dit för att felsöka. Att bara kunna ha en dator på varje site som är inkopplad i dessa repeatrar och som vi då givetvis kommer åt på länk hade varit guld värt!

Vi har provat med någon generation av Intel Compute Stick. Dock vägrar den vi har på en site att starta utan en skärm inkopplad. Vi kan därmed inte köra TeamViewer för att titta till repeatrarna där. Sjukt ovärt att behöva sätta upp en skärm på var site som aldrig kommer användas på plats liksom.

Vi har funderat lite på Raspberry Pi, men en av repeatrarna kräver ett program som bara finns som .exe, och jag känner inte till ifall man kan på något sätt köra en .exe i raspbian.

Har ni någon tanke? Finns det bättre alternativ än både Compute Stick och Raspberry Pi som inte nödvändigtvis kostar skjortan. Vi är inte jättesugna på att bygga en liten PC till varje site som det ser ut nu.

Alla tankar är välkomna!!

Tack!
Czánien

Av Czánien

4k

Här är mitt bidrag till denna tävling. Hoppas man har en chans

http://imgur.com/puMeWAb.jpg

Av Czánien

Får man ta bilder på "Krait" logon från google? Jag är inte så insatt i det här med upphovsrätt..

Av Czánien

Insurgency

Här finns 1 st Insurgencynycklar om någon vill ha.

Går att använda 1 ggr.

Alla nycklar är slut!

Har också en GRID 2 nyckel om någon vill ha
Har inte längre någon GRID 2 nyckel!

Av Czánien

Nosgoth beta key!

Har en Nosgoth Beta key om någon vill ha. Skicka PM!

TAGEN!