Inlägg

Inlägg som wahlmat har skrivit i forumet
Av wahlmat

Slog på stor och köpte ett GTX980ti julen 2015. Tycker det fortfarande håller upp skapligt för det jag spelar i 1080p

Av wahlmat

Yes, men mejla läraren och fråga om du är osäker

Av wahlmat
Skrivet av anon349222:

Räckte det för att få godkänt att ipv6 tunneln från he tunnelbrokernet etablerades manuellt genom att man skrev typ såna här kommandon som /bin/sh och som youtubern Packt använder?

Om det är samma uppgift som när jag gick så räckte det att IPv6 fungerade på det egna nätet, tunnelbroker var ett alternativ för några år sedan när ISP'er inte delade ut IPv6 i samma utsträckning

Vissa internetleverantörer, t.ex. Telia, har lanserat IPv6 i sitt nät. Har din internetleverantör stöd för IPv6 behöver du inte skapa en IPv6-tunnel hos tunnelbroker.net. Redovisa detta tydligt, samt ifall du behöver vidta några åtgärder för
att kunna använda IPv6, t.ex. aktivera det i din router.

Citat:

Eller var det ett sån jobbig uppgift så att det var ett krav att ipv6 tunneln var tvungen att autoetableras på ett sånt sätt så att läraren skulle slippa att skriva kodrader i terminalen för att etablera ipv6 tunneln?

Tror att det räcker att redovisa hur du får gång det i nätet, om den sedan efter det klarar omstart av maskinen så borde det vara lugnt.

Av wahlmat
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Det är inte tunnelbroker som är problemet. 😁

Okej, skönt att slippa det i alla fall

Av wahlmat

Har inte orkat läsa 5 sidor med saker, men gjorde kursen för typ 2 år sedan. Fick inte tunnelbroker att fungera, satt i timmar även med läraren. However det var okej att bara slå på IPV6 på sitt nät hemma då i alla fall. Så gjorde det, fick IPv6 adresser av Telia och det var godkänt. Om det nu var tunnelbroken som är problemet.

Av wahlmat
Skrivet av Dunderklumpen:

Tror de gjorde något med mixningen.

Runt 2019 så fick jag precis samma känsla av att höra honom som när man är riktigt bakis och någon smäller två blocknycklar mot varandra.

Nu är ljudet mjukare.

Vet att han har pratat om det i WAN show, det var medvetet ljusare förr, för ... vad han nu sa.., om han trodde det var med tilltalande förr. Så om jag minns rätt, så är hans röst medvetet mer naturlig nu.

Skrivet av BasseBaba:

Fråga:
Skulle LTT ”överleva” om han la av helt? Eller är varumärket beroende av att han är kvar och vevar i videosarna som produceras?

Överleva, ja, kunna ha kvar alla anställda, nej. Det är i alla fall min take. Jag skulle fortsätta kolla, men tror att många inte hade gjort det, då han är en så stor del. Sen har ju alla andra hosts sin following, som Anthony t.ex. Själv gillar jag James.

Hade det däremot skett över tid (varav det ovan var över en natt) så att det fasas ut gradvis, så absolut att det skulle klara sig tror jag

Av wahlmat

To be fair, spelade mina första matcher på över ett år nu (och de 2 som blev för ett år sedan var det ännu 18 månader till de tidigare), såg inte så mycket bättre ut själv må jag säga 😂

Av wahlmat

Var lite sådär det kändes första gången man spelade x)

Av wahlmat

Har en Xiaomi 11 Lite 5G NE, riktigt nöjd med den. MIUI14 (android 13) har nu släppts och inte märkt av några problem än. Värt att nämna är att "iPhone temat" när man drar ner från toppen är bortbytt, till ett klassiskt android utseende.

Av wahlmat
Skrivet av Kotan:

Budget för en telefon som kostar 4k!?

Okej, lite felaktig översättning av mid-range kanske köper betydligt billigare telefoner till närstående som "ofta" har sönder dom 😅

Av wahlmat

Xiaomi 11 Lite 5G NE - Köpte för ca 4000kr (kommer inte ihåg exakt). Riktigt nöjd med denna budgettelefon. Efter ett år nu kan jag känna att batteriet kunde hållit aningen bättre (hade min OnePlus 5t i 4+ år). Ingen aning om andrahandsvärde.

Av wahlmat
Skrivet av fiskebulle:

Det fungerar i allmänhet bra med vilken USB-C docka som helst, så länge datorn kan skicka bild över USB-C.

Vi kördenna på kontoret, den används till HP Elitebooks med både Intel & AMD processorer, samt Macbooks och en och annan Surface. Kan rekommendera. Skulle tro att det finns en del dockningsstationer på Blocket eller dylikt nu när ganska många har återvänt till sina kontor och kanske säljer av lite utrustning från hemmakontorets glansdagar.

Det lät ju väldigt lovande att den fungerade med så många olika enheter. Är nog inte dumt att slå en kik på blocket, tack för med tipset! Dator kan jag nog leta fram, måste bara se då att det finns video via usb-c 🙂

Skrivet av MR-Boring-one:

Har ni inte ännu köpt skärm till datorn så finns det faktiskt skärmar som fungerar som dockningsstation också, de kostar lite mera men kanske är ett alternativ.

Det låter inte heller helt fel, utan rätt smidigt. Tackar för tipset!

Av wahlmat

Laptop och dockningsstation

Tjena!

Hjälper frugan att välja bland laptops och dockningsstationer, men är inte jättevan med just dockningsstationer, därav en del frågor. De dockningsstationer jag har använt är sådana där du "klickar i laptopen" på undersidan i dockan. Har sett att en del nya enbart är via usb-c, typ en dongel(?). Hur funkar detta i kombination med en laptop, jag skulle vilja att det går att enbart sätta i kabeln och slippa öppna locket för att arbeta (använder externt tangentbord, nätverk, skärm osv), men går detta med usb-c dockerna?

Utöver detta, är det viktigt att matcha hp docka/dongel till hp laptop, eller funkar tredje-parts märken lika bra, t.ex. Belkin eller motsvarande?

Har någon en rekommendation om dator och docka så är mina öron öppna! Ser helst att det är under 10.000kr strecket då detta är alldeles nytt

/Kristoffer

Av wahlmat

Lite sent ute kanske, men finns sakerna kvar? Är i så fall intresserad av processor, moderkort, ram och kylare 🙂

Av wahlmat

Tråden må vara lite gammal, men har någon införskaffat detta chassit? Skulle gärna köpa en "DIY-nas" (typ Ryzen 3 ITX med några 3.5" platser) och detta verkar som ett bra alternativ... Om inte, något annat motsvarande alternativ, som går att få tag på i Sverige?

Av wahlmat

Fick en gammal stationär dator på jobbet med 2xxx i5a, satte i en HDD och senare en till, istället för CD-läsaren. Kör Linux på burken. Vet inte om det är intressant, men är ett rätt bra budget-alternativ. Man kan ju ofta komma över ett chassi med sakerna, sedan trycka i egna diskar. Har tidigare kollat på NAS, men det enda jag kom fram till var att man betalar en del för hårdvara som inte känns det minsta relevant.

Ledsen om det kanske inte var ett rakt svar på din fråga, men är ju ett bra billigt alternativ om inget annat

Av wahlmat

Har inte provat just det som du nämner, men har tidigare inte haft problem med olika routrar från olika leverantörer, så länge routern är inställd på att få sina inställningar automatiskt.

Av wahlmat

Kollade åt morsan och köpte en 15" Lenovo nyss för 6.5k (men var nersatt från 8k). Tror inte du får så mycket bättre än det där just nu. Morsan hade också en 4500u och den verkar bra än så länge. Är ju lite sådär med att de ska ha just den datorn man ville inne just nu med x)

Av wahlmat

Routern är inte felkopplat då? Så du har stoppat i din nätverkskabel i WAN (inkommande utifrån) kontakten, så din dator typ blir som en router? Upplevde själv det problemet hemma hos morsan för ett antal år sedan

Av wahlmat
Skrivet av Calma:

Folk har ju tappat det totalt. 7.000kr för ett pissigt 1 år gammalt och använt 5500XT. Såg ett sånt på webhallen fyndhörna för typ 1.500-2.000kr nyligen. https://www.blocket.se/annons/ostergotland/asus_rog_strix_rx5...

Nu ska man väl inte dra förhastade slutsatser, men det finns en med nästan identiskt namn som scammar i CSGO med skins... Oavsett, sjuka priser... O.o