Inlägg

Inlägg som Milleniumfalcon har skrivit i forumet
Av Milleniumfalcon

Blir till att lämna in den så den kan felsökas.. sjukt segt är detta :)!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Milleniumfalcon
Skrivet av gonace:

Svårt att säga, men jag skulle nog testa att se om något skumt kan hittas i Event Viewer sedan om du har möjligt testa en annan skärm och ett annat grafikkort.

Hur ser temperaturerna ut? Har svårt att se att det skulle vara ett värmeproblem men bra att ta reda på hur de bitarna ser ut.

Kollade i event viewer, o vid varje krasch finns en felkod 10016, googlade detta & det verkar Windows relaterat får söka runt hur jag ska lösa det ^^

Skickades från m.sweclockers.com

Av Milleniumfalcon
Skrivet av lord_vasagos:

Att det inte är något svar är för det kan vara lite vad fan som helst som gör det

Men no signal brukar oftast vara grafikkorts relaterat så det jag hade börjat med är att kolla temperatur på grafikkortet med hw monitor eller msi afterburner eller furmark under belastning då överhettning är vanligaste problemet för grafikkort

Det kan även vara trassel med drivrutin eller spelet i sig själv så uppdatera drivrutiner för grafikkortet och kan även ta chipset och hela datorn när du är igång då allt ligger på moderkort tillverkarens sida så den biten är tipp topp

Men börja med att kolla värme så kortet inte blir överhettat och du kan utesluta värme problem och du har ett 770 som är ganska gammalt och kan ha haft gott om tid på sig att samla på sig en massa damm så kan vara bra att se över både cpu kylning och gpu kylning och göra rent dom om du inte har fixat sånt förut

Att många drar sig för att svara är att du verkar ha ganska specifika tillfällen när det dyker vilket kan peka på spel/drivrutiner men börja alltid med att kolla så hårdvaran är ok och arbeta vidare från det så

- städa
- stresstesta kolla temp
- testa om det funkar
- uppdatera drivrutiner "rubbet"
- testa om det funkar

är en bra början

Enormt bra tips!

Tackar för dom svaren jag fått! Ska testa era punkter o se vad som händer, alternativet är att felsöka den på firma. Jsg uppskattar alla svar & kommer uppdatera här hur det går!

Trevlig helg

Skickades från m.sweclockers.com

Av Milleniumfalcon

Ingen?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Milleniumfalcon

Black Screen inom en timmes spelande?

Hejsan!
Har lite problem med min dator, den flyter på bra & är snabb osv med 0 lagg.

Men när jag i mitt fall spelar wow en "längre" tid (max 1 timme) & ska tex gå in i en instance eller göra ett scenario mission så blir allt svart & det står att signalen är förlorad.

Fläktarna & datorn är igång som vanligt men det krävs en omstart på datorn..

Har testat två skärmar, har sänkt grafiken, ut o in med sladden, men det hjälper inte! Datorn är nyformaterad osv också med windows 10, 64-bit.

Desperat behov av hjälp för blir tokig!

Datorn innehåller:
CPU - Intel core i7 2600k
Moderkort - Gigabyte Z77X-UD3H
GPU - 2047mb Nvidia GeForce GTX 770
24 gig ram & 128 gig SSD

Snälla hjälp mig !

Av Milleniumfalcon
Skrivet av hanek212:

Ha INTE datorn på diskbänken om du ska testa nätagget. Kommer du åt något strömförande och jordar ner i bänken kommer det bli otäckt. Särskilt om du har sliten eller helt saknar JFB.
Vilken ort bor du på? Forumet kanske kan tipsa om någon som kan hjälpa dig lite. Vill inte att du skadar dig. Trasiga komponenter är det lilla problemet då...

Bussigt av dig o tänka på säkerheten! Uppskattas!
Går i tankarna om att köpa ett nätagg som är kraftigt nog som man kan behålla till nästa dator kanske, vill bara få igång den och kunna lira wow, inget annat..
Bor i skåne, så om någon har ett bra agg så hojta

Och vad för watt på agget ska man välja?

Av Milleniumfalcon

Jag vet ej vad man kollar efter mer än watten, någon som kanske kan hjälpa mig hitta delar?
Eller ska man blåsa datorn helt o köpa ett uppgraderingskit?

Av Milleniumfalcon
Skrivet av StegeSWE:

stick in om netonet och köp ett testa och är det inte nätagget så bara lämna tillbaka ...

Får man byta monterade saker då?

Av Milleniumfalcon
Skrivet av solemn:

Nätaggregat: Fractal Design Newton 650W.. har detta nätagg något BIST (Built-in self test)? Jag vet att vissa tillverkare har det. Isåfall kan du ta ur nättaggregatet och testa det fristående ifrån alla andra komponenter.

Jag har ingen aning tyvärr..

Av Milleniumfalcon
Skrivet av Nepo:

Öppna chassit & koppla loss kablarna som går till din hdd, cd/dvd, grafikkort & testa.
Då ser du om du får samma resultat.

Är det bara till att dra loss sladdarna? Behöver man sånt armband med? Är som sagt grön i detta..
Annars tack som fan för hjälpen!

Av Milleniumfalcon
Skrivet av Dreijer:

Lägger min röst på nätaggregat jag med, det är en väldigt gammal modell, trots allt.

ja det känns och verkar så.. och jag hoppas det bara är det med!
Skulle vilja få tag i ett typ 250W kanske bara just för att se om den startar upp ..

Av Milleniumfalcon
Skrivet av alex_farnstrom:

låter som om det är nätaggregatet som har gått, du har inget annat du kan testa med? eller en kompis som har ett nätaggregat över som du kan testa med?

om du inte vill göra det så är det bara att ta ut all hårdvara från datorn, tills bara moderkort och, nätagg och processor (med kylare på) är kvar, koppla in ett ramminne i taget och se om det händer något, funkar det, koppla i nästa del tills den inte startar upp, då är senaste enheten du kopplade in trasig och behöver bytas.

men låter som om nätagget är trasig.

@alex_farnstrom: det va ett bra tips! Men om inget händer alls, kan man utesluta nätagget på annat sätt? Nej har försökt jaga runt på ett nätagg o se om den bara startar upp med den men ingen verkar ha något ..

Av Milleniumfalcon

Hur vet jag vad som är sönder i min dator?

Hejsan!
Är helt grön inom dator världen rent tekniskt, så uppskattar lite förståelse för det!
Jag behöver råd och hjälp om hur jag kan gå till väga för att ta reda på vad som är fel på min dator.

Den vägrar starta och det hände bara över en natt, har ej användt den till något annat än att spela WoW med lägsta grafiken, och då funka den felfritt, kanske en eller två blue screens men inte mer än så! Ingenting på hårddiskarna iheller, den va helt tom, förutom WoW såklart...

Datorn är stendöd, händer ingenting mer än när jag slår på strömbrytaren på nätagget så hör man lite elektriskt bzzz ljud, men absolut inget mer händer... vad man läst så verkar det vara nätagget men jag vill vara säker så jag ej köper ett nytt och det ej är den så står jag bara där med nymonterat nätagg..

Detta är datorns innehåll:
Moderkort:Gigabyte GA-EP45-UD3
Processor: Intel Core 2 Duo E8500 3,16GHz
Grafikkort: Geforce GTX 260, 896MB
Kabinett: Antec Three Hundrex ATX
Minne: DDR2 2GB PC6400
Hårddisk: 1TB Samsung Spinpoint SATA-2 7200RPM
DVD/RW: Samsung 22X DL SATA
Operativ: Windows Vista Home Premium
Nätaggregat: Fractal Design Newton 650W

Japp det är inga nya saker och absolut inget värstingpaket, men det funka till mig det lilla jag spela på den, och tanken att införskaffa ny dator finns tyvärr inte riktigt än då jag prioriterar annat, MEN jag skulle vilja få liv i denna igen..

Uppskattar all hjälp jag kan få, har jag varit otydlig med något så ber jag om ursäkt.. det är frustrationen som tar över..

Tack på förhand

Av Milleniumfalcon
Skrivet av biorrith:

WoW har uppdaterats mycket genom åren! Efter varje expantion kräver spelet allt mer.

Min Q6600 har det lite svårt att palla trycket, speciellti raids. Hade jag varit du hade jag hållt ett öga på SweC marknad efter ett uppgraderingspaket med MoBo, minnen och CPU. Sedan köpt ett graffe.

Okej, tack för tipset. Det är just när det kommer till märke och sånt jag inte har en aning om vad jag ska ha för jag kan absolut inget om märkena ! Sen vill jag inte lägga flera tusentals kronor på det iheller.. så skriv gärna ner märken osv så får jag kolla tradera o blocket och här på sweclockers!

Av Milleniumfalcon
Skrivet av VexedRelic:

Värt 500kr iaf även om processorn är typ 10 år gammal, men WoW är typ lika gammalt. Förutom Grafik kortet så kanske försöka uppgradera minne till 4GB dessutom, särskilt om du skall byta över till Win7.

Okej! Men datorn kraschar inte eller något sånt om den är så pass gammal? Vill du länka lite ram minnen som passar och är dom lätta att byta? Ja jag måste ha win7 iallafall!

Av Milleniumfalcon
Skrivet av Sisyfos:

Beror ju på hur kräsen du är, jag skulle helt klart säga att den är nog för WoW och film.
Fixade ihop en liknande dator åt en polare (Fast till och med lite långsammare, Core 2 Duo E7400 och 8800GT) och den spelar WoW helt okej på Medium-grafik i 1080p.

Kräsen är jag inte faktiskt! Jag spelar bara wow och swtor ibland, men har stort fokus på wow. Och mina "krav" är att kunna köra raids och instancer lagg fritt. Vill det ska flyta hyfsat bra! Och grafik mässigt så duger medium gott om väl!

Av Milleniumfalcon
Skrivet av Allexz:

Det skulle vara intressant att höra vad du fick pröjsa för det gamla aset

400 spänn, va i behov av något tillfälligt då min bärbara är rent åt helsike. Så tog denna och tänkte lägga ner en slant på viktigaste delarna som behövs bytas

Av Milleniumfalcon

Tack för snabba svar! Jag är skit kass på delar egentligen! Dom som har lust får jätte gärna länka saker som måste bytas ! Inte allt föR dyrt! Även om det uppgraderingskittet verka bra så känns det lite overpower just nu för mig att skaffa. Men uppskattar tipsen

Av Milleniumfalcon

Fungerar denna beg. datorn bra för wow och film? Uppgraderingstips uppskattas!

Hejsan! Ny här på sweclockers och väldigt okunnig inom data! Blev medlem här för att jag vet att majoriteten användare här är super duktiga och kunniga om just detta!

Det är så att jag köpte min kusins gamla dator för en billig peng men jag skulle vilja ha svar på är om detta är bra saker eller rent ut sagt skit? Och om det är skit vad ska jag då byta ut ? Ni får gärna länka saker så man vet !
Givetvis så får jag lämna in den eller be någon fixa det!
Och det enda jag gör på datorn är spelar wow och glor filmer!

Detta sitter i:
Moderkort:Gigabyte GA-EP45-UD3
Processor: Intel Core 2 Duo E8500 3,16GHz
Grafikkort: Geforce GTX 260, 896MB
Kabinett: Antec Three Hundrex ATX
Minne: DDR2 2GB PC6400
Hårddisk: 1TB Samsung Spinpoint SATA-2 7200RPM
DVD/RW: Samsung 22X DL SATA
Operativ: Windows Vista Home Premium, skiva följer med
Nätaggregat: Fractal Design Newton 650W

Tack så mycket på förhand!