Inlägg

Inlägg som KeyBoard har skrivit i forumet
Av KeyBoard
Skrivet av shugge:

Ok. Nä, om du bryggar och stänger av wifi på modemet så är det routerns wifi som styr vad som är möjligt.

Perfekt, tack! Får hoppas på att det blir bättre.

Av KeyBoard
Skrivet av shugge:

Förstår inte riktigt vad din fråga egentligen är?

Ja, ASUS ROG Rapture GT-AX11000 stöder wifi6, så om det är den du ansluter till via wifi så blir det wifi6 (så länge respektive enhet som ansluter också stöder wifi6)

Om det blir bättre? Förmodligen. Men det väl bara att testa med Tele2s först och sen med Asus:en, så ser du?

Det jag funderade över var om Asus:en kommer utnyttja WiFi 6 eller limiteras då modemet enbart stödjer WiFi 5.

Av KeyBoard

Brygga Tele2 WiFi Hub C2

Tja,

Har haft jävla strul med nätet hemma. Problem med räckvidden samt får inte ut det jag ska få ut i hastighet. Har två unifi förstärkare redan men fungerar inget bra.

Fick precis Tele2 WiFi Hub C2 som är kopplad med coax skickad till mig. Då den bara stödjer WiFi 5 så har jag köpt en separat ASUS ROG Rapture GT-AX11000 som stödjer WiFi 6. Nu vill jag sätta ComHem routern som jag fått skickat i bryggarläge så den bara agerar som ett modem och inte router och sedan använda ASUS routern som själva routern då.

Kommer nätet förbättras med denna setup, samt kommer den stödja WiFi 6?

Av KeyBoard

Ny skärm 24-27'', 144hz+ 2,5k

Hej!

Letar efter en ny skärm runt 24-27'' som främst kommer användas för programmering men eventuellt även lite gaming. Fått rekommendation om denna skärm,

https://www.inet.se/produkt/2216880/acer-24-nitro-xv240yp-ips...

är detta bästa valet för denna prisklass?

Av KeyBoard

Strul med upplösning

Min upplösning på skärmen blev plötsligt förstorad av någon anledning. Har googlat, tittat på klipp, bytt upplösning m.m. Ingenting fungerar ...
Så som upplösningen blev när jag startade datorn så försökte jag starta CS:GO, men stod "Out of Range", har försökt byta upplösning till alla möjliga men blir fortfarande "Out of Range". Har försökt ändra inställningar, avinstallerat drivrutiner, uppdaterat dem, mm. Någon som har någon möjlig lösning på detta problem? Har hänt flera gånger, är inget fel med min dator, utan det är fel med skärmen. Har ingen aning om vad skärmen heter då den är rätt gammal. Hände så med min förra dator med.
Dator specs:
Gtx 970
I5-4690k
Windows 8.1
Skärm: Ingen aning.

Av KeyBoard
Skrivet av Ashzala:

Jag gissar på att du ställt in någon udda upplösning i spelet. Är det några problem att ändra upplösning när du inte har spelet igång? Är det när du startar CS:GO som upplösningen börjar "spöka"?

Har inte spelet själv, men går det att resetta alla inställningar eller något utanför spelet? Annars hade jag nog helt enkelt installerat om det.

Det har inget med spelet att göra, det är själva upplösningen på datorn som är förstorad. När jag startar andra spel så blir det också "Out of Range".

Av KeyBoard
Skrivet av Hardware guy:

All relevant information har du missat. Grafikkort, skärm och hur skärmen är inkopplad.

Skärmen har jag ingen aning om, har haft den ganska länge.
GTX 970
Allt är inkopplat korrekt, byggde den för ett par månader sedan och har fungerat galant. Startade datorn igår o så var allt förstorat. Tror att det har med skärmen att göra då det var så med min förra dator också, men har ingen aning om vad det är.

Av KeyBoard

Datorn går ju att använda, men går inte att starta spelet. Har prövat det mesta, men inget har fungerat.

Av KeyBoard
Skrivet av willaim:

Vad är det du gör när skärmen ändrar upplösning?

Allt blir förstorat, så kan inte göra så mycket. Spelar för det mesta CS:GO men när jag startar spelet så står det "Out of Range". Har försökt ändra upplösning för att få den att fungera, men ingen verkar hjälpa. Använder för nuvarande 1024x768. Försökt fixa det via boot system också, men hjälpte inget.

Av KeyBoard

Skärmupplösning ändras automatiskt

Vet inte om detta är rätt tråd, men är förmodligen det då det handlar om skärmar.

Tjena!
Min skärmupplösning ändras ibland automatiskt av någon anledning och blir på något sätt mer förstorad än vad den bör vara. Det går bort ibland direkt och ibland inte. Undrar om någon vet vad felet kan vara, om jag kan göra något åt saken eller om jag bara får ha det så tills det försvinner automatiskt.

Av KeyBoard
Skrivet av Bamse74:

Eller uppdatera på windowsupdate?

Avslutade det nya virusprogrammet och det fungerar nu utmärkt. Tack för hjälpen!

Av KeyBoard
Skrivet av Bamse74:

Eller uppdatera på windowsupdate?

Förstår mig inte på brandväg då jag aldrig har behövt använda det förr. Ska jag stänga av den eller? Har tittat igenom men har inte hittat något problem (förstår lite).

Av KeyBoard
Skrivet av Bamse74:

Är fortfarande antivirusskyddet installerat?

Nope, avinstallerar det och installerade ett gratis istället (Malwarebytes).

Av KeyBoard

Hände direkt efter att mitt antivirusskydd gick ut.

Av KeyBoard
Skrivet av Bamse74:

Har du provat att starta om routern?
Stäng av den i 20 sek och starta den igen.

Har gjort det flera gånger. Surfplattor, andra datorer fungerar utmärkt, bara fel med min. Spel etc fungerar, inte bara att surfa på nätet i datorn.

Av KeyBoard

Strul med internet

Tjena!
Mitt datorskydd (Norton internet Security) gick slut för någon dag sen och sen dess så har mitt internet på datorn betett sig illa. Om jag ska surfa på internet, Skype, Spotify så fungerar det inte. Mitt internet är helt utmärkt i vanliga fall. Har laddat ner Malwarebytes Anti-Malware som virusskydd istället. Någon som vet vart problemet kan ligga? Om något spel spelas, så fungerar internet (CS:GO).

OS: Windows 8.1
GPU: MSI GTX 970
CPU: I5-4690k

Av KeyBoard
Skrivet av AMD-FX:

Gått ut? man betalar väl bara en gång för all framtid eller menar du testperioden? Startisback är billigare än Start8. Tror jag gav 23:- när jag köpte den, men dollarn låg inte så högt då

Hade testperioden.

Av KeyBoard

Då prövar jag väl Classic Shell. Tack för de snabba svaren!

Av KeyBoard

Går det att köpa produktnyckeln via appstore? Har $10

Av KeyBoard

Start8

Tjena!
Min start8 licens har precis gått ut och undrar om det finns någon gratis.
Har letat och googlat, men har inte fått resultat. Någon som skulle kunna länka, helst start8 så det ser helt normalt ut.
En annan fråga, kan man betala via mobilen? Har lite pengar i mitt appstore och undrar om man kan använda det. Betalar man varje månad eller är det bara en gång?
http://www.stardock.com/products/start8/download.asp