Inlägg

Inlägg som DW75 har skrivit i forumet
Av DW75
Skrivet av mpat:

Då kommer det att låta extremt lamt när jag säger att det inte är 15% högre IPC, utan 15% högre prestanda, inklusive en ökad klockfrekvens. De har sannolikt inte gjort något med kärnan utom ett partiellt stöd för AVX-512 och dubblad L2.

Förr i tiden var det standard att grovt uppskatta att en CPU fick +10% prestanda från dubblad L2.
DOCK, dock var detta på den tiden som L3 inte var normalt, så absolut inte lika stor fördel idag.
Gissar vagt att de där 15% är ungefär 10% från klock-ökning och 5% från L2.

Det var ju som någon nämnde en "dieshrink" då det sällan blir några enorma skillnader i arkitekturen.
Så att då helt enkelt öka L2 och klocka upp en aning samt göra tillägg som AVX512, duger väl rätt bra tycker jag.
Låter snarast ganska smart.

Av DW75
Skrivet av DasIch:

Även om jag håller med om att utveckligen är trist så får bör man tänka på att några år sedan hade vi inte processorer med jättemånga kärnor i höga klockfrekvenser.

Vid nästa uppgradering tror jag inte att jag själv kommer gå på fler än 8 kärnor (om det nu inte är skillnad i cache eller annat som påverkar prestandan). Känns ju inte som fler kärnor är relevant i så många lägen.

Exakt. Själv håller jag på och försöker(med stort besvär!) att välja vad jag ska ha, eftersom mitt 4790K-system nu är över 7 år gammalt(och som körs med HT av eftersom det ger de 4 faktiska kärnorna några % extra prestanda). Och det jag mest tittar åt just nu är i5 12600. 6-kärnigt alltså, men bra prestanda för väldigt ok pris. Självklara konkurrenten är 5600X som känns aaaaningen bättre total, men jag vill gärna ha igfx som backup och i5an är aning bättre på just sånt jag kör mest så den tar ledningen med ett nödrop...

6-kärnigt kommer troligen räcka gott och väl för överskådlig tid så länge det inte händer nåt väldigt revolutionerande inom programmering, och 8 bör vara garanterat nog även om något sådant kommer, och även om det gör det, så är det tveksamt om det hinner bli så generell standard att en 6-kärnig släpar efter, innan det är dags att uppgradera NÄSTA gång.

Av DW75
Skrivet av MeSaber:

Matte krångligt?

Kan ju va kul att veta HUR MF% används 😂

Upp till 100% MF så ökar den din chans att få magiska föremål ganska linjärt, därefter är det mer och mer "diminishing returns", men om du seriöst letar prylar så kan det vara väl värt att ha 300-400% MF bonus. Så mycket högre än det är dock ofta inte värt besväret eftersom du då troligen redan hittat så mycket bra prylar att du inte letar lika mycket utan spelar för skojs skull i första hand.

Skrivet av Nautilus011:

Ah, tack för info om MF
Det jag ändå inte får ihop är kopplingen till builds.
Finns det Atributes, skills som ökar MF. Jag trodde bara det va gear som hade x% Magic find

Ja, men det finns några enstaka "inte precis"... Mest uppenbart är Barbarens "Find item" skill som ger dig chans till att göra ett extra "diceroll" för att se om ett dött monster droppar nåt. Och eftersom det är relativt lätt att få upp Find item skill till 30-50% så kan det absolut vara värt det. Dock tar det tid att springa omkring och använda skill på alla döda monster, så många anser att det är mer värt att röja fler monster snabbare i stället.

Kopplingen till builds är att de olika klasserna är olika beroende av utrustning och bonusar från de för att vara effektiva i att ta död på monster, och desto fler monster desto snabbare, desto större chans att hitta nåt intressant på samma tid. För att få högre MF måste man offra andra bonusar vilket kan göra att det går långsammare att röja monster, låter man det gå för långt så får man mindre total chans.

Sen finns det specialfall, som t.ex. Barbarens Find item. Eftersom det är MF som man har NÄR man dödar nåt eller när man använder skill som räknas, så är det strålande fördel för en barbar att ha 2 Gull daggers som alternativ vapenuppsättning, eftersom de ger 100% MF vardera.
Så om man har typ kanske 200% MF när man slår ut monstren från annan utrustning, så kan man sen skifta till de medans man använder skill och då få en till chans på alla, nu med 400% bonus.

Samtidigt så är det fullständigt omöjligt för nån karaktär som behöver ett effektivt vapen att använda en Gull att slå ut monster med. Men en sorceress kan utan större problem spela med en som sitt primära vapen. En necro som använder skeletons eller Bone spear, eller en Hammer eller Smite Paladin likaså, medans t.ex. en Amazon generellt sett behöver ett spjut, ett kast eller skjutvapen för att vara effektiv(det går dock ofta att spela amazon med dåliga vapen) och en Barbar behöver ett BRA närstridsvapen så länge man inte bygger den för War cry.

Samma sak defensivt, olika klasser behöver olika saker olika mycket, en trapper assassin kan t.ex. ofta skippa rejält på resists eftersom de kan hålla sig undan monster mesta tiden och därmed kan använda fler mods på utrustningen till MF om de vill.

Men grundläggande, om du startar och vill leta prylar så kan du helt enkelt bara sikta mot att få ihop till en huvudbonad med 3 Topazer och en rustning med 4 Topazer. Det räcker ofta långt även det.

Av DW75
Skrivet av Nautilus011:

Någon som lirat Assasin?
Är den så dålig som man får intrycket av när man läser guider?

Pros?
Cons?

Assassin är en av bästa! Exempel, lägg 12+ poäng på snabbsparken så du kickar 3-4gg per attack, köp boots med bra damage på, något som är mycket lättare än att hitta vapen med bra damage. Skaffa 2st Claw vapen med Strength runeword i. Du har nu allt som behövs för att röja allt utom physical immunes och klara dig genom hela spelet på alla svårighetsgrader. Och om du bara anfaller med sparkar så gör det detsamma vad Claw vapnen är för några så länge de har bra mods eller har Strength runeword.

Points i Venom kan göra sparkarna ännu mer skadliga, Shadow master är en suverän summon(bara Valkyrie kan tävla om att vara bäst), Fade ger dig resists och physical resist, en enda poäng i Blade fury ger dig en effektiv distansattack så länge du har ok vapen, traps är utmärkta och räcker hela spelet om man fokuserar nog på de. Eller så kan du göra nåt underhållande, som Dragon tail om jag kommer ihåg rätt namn, sparken som också gör massiv eld splash damage. Inte lika effektiv i Hell pga många immuna, men i normal och nightmare så röjer man grupper nästan lika snabbt som en Lightning fury Amazon. Maxa den och Tiger strike och gör löjliga mängder explosionsskada närhelst du tar dig tid att ladda upp.

Amazon och Sorceress är enda som är lika lätta att börja med eftersom man kan ta sig hela vägen genom spelet utan att behöva hitta någon specifik utrustning.

Av DW75
Skrivet av thom.g:

Du har så rätt. Man måste alltid göra en sorc först när man börjar spela, om man inte tycker att d2 tar för kort tid att köra igenom.

EDIT: Jag skulle göra run-ordet insight. Jag blev helt paff när det inte blev nåt runord eftersom jag kollade kombinationen av runor typ 20 gånger innan jag satte i dom. Så visar det sig att jag satt det i en spear-class. Hade glömt att spear och polearm var olika i detta spelet.

Sorc har fördel med teleport, men är absolut inte nödvändig som starter.

Barbarian är lite svårt att snabbt hitta bra utrustning till, men fördelen att ha tillgång till Find item skill är enorm.

Necromancer fokuserad på damage skills är utmärkt eftersom det nästan inte finns några fi som är magic immune/resistant förrän i hell. Även standard med skeletons funkar bra mot det mesta utom Diablo i Normal.

Amazon med Lightning fury/Charged strike röjer väldigt väl och är klassiska build för att spela igenom hela spelet "naken". Så länge man går där det finns många fi som inte är lightning immune så går det sanslöst FORT att ta ut grupper av monster.

För egen del dock, har jag en tendens att luta åt Assassin. Sätt 6, 12 eller 18 poäng på Dragon talon och få tag på så du kan sätta Amn+Tir runeword i claws för bägge händerna och vips så har du massiv grad av Crushing blow som appliceras supersnabbt. Lägg till maxad Venom och du har redan en karaktär som klarar hela spelet. Efter det, maxa Lightning+Death sentry(och potentiellt Fire blast för enklare start) eller Tiger strike+Dragon tail och du kan röja seriöst(Dragon tail kan vara SUPEREFFEKTIV mer än halva spelet, alldeles för få som använder den skill, triplecharged med Tiger strike så gör den löjligt mycket splash damage). Och 1pt på Dragon flight är budgetversionen av Teleport. Medans Burst of speed rejält minskar behovet av teleport. Samtidigt som Fade och Shadow master håller dig vid liv. Den stora fördelen är att det nästan alltid är relativt lätt att hitta boots med hög damage, vilket gör att man kan sätta runeword för vapen på vilket skräp som helst man kan hitta som har bra skillbonusar.

Druid är lite svårare å ena sidan, men samtidigt är det väldigt lätt att skapa en enkel starter, bara maxa Spirit wolf, Dire wolf och Grizzly, eftersom detta ger dig 3 Direwolves som tål enormt mycket skada, lägg till ett wand med Amplify damage och du vandrar lätt igenom Normal och mesta av Nightmare även helt utan andra skills. Inte lika underhållande som nån mer aktiv build, men extremt buslätt att börja med.

En enkel starter för Paladin är Holy fire/freeze/shock ihop med respektive resist, samt antingen några poäng i Zeal eller maxad Smite/Holy shield eller Charge. Var med och körde en hardcore grupp med bara charge paladins en gg och det fungerade förvånansvärt väl ihop med Holy shock.
Jag namngav då builden Turbofister!
Maxad Charge, Holy shock, Resist lightning och Fist of heavens...

.

För övrigt, fortfarande ingen som kan säga om det funkar köra D2R i W7 som det gjorde med betatest?

Av DW75

Nån som har koll på hur krångligt det är att få det att köra i Windows 7?

Av DW75

Första spel jag körde online var Mechwarrior 2 Mercenaries.
Dire Wolf är en av mest största och otrevliga mech's man kan stöta på och en av de bättre man själv kan ha.
Eftersom det inte precis var superunikt så skrev jag det med bara versaler alltså DIREWOLF.
Senare, på ställen med många fler användare, lade jag till DIREWOLF75, vilket sen på en del ställen förkortades till DW75.

Näst oftast använda är FULCRUM, från när behövde ett nytt separat namn snabbt omedelbart ingen tid att hitta på nåt, jag tog då helt enkelt bara kodnamnet för MiG-29, som jag då hade en suverän bild med som bakgrund på windows, och gjorde samma sak som med DW, ändrade alla bokstäver till versaler för att minska risken att stöta på för många andra som har exakt samma.

Av DW75

Mitt Gigabyte Radeon 6770 med fläktlös kylning.

Aldrig orsakat minsta problem, bästa bildkvalite jag fått av nåt grafikkort, bra prestanda för sin tid och förvånansvärt bra prislapp också. Inte ens antydan till nåt hörbart oljud från elektroniken. Och bästa kylning jag haft på nåt kort dessutom. Håller sig omkring 10 grader lägre än motsvarande kort med fläktbaserad kylning.

Av DW75
Skrivet av ninnuam:

Sjukpensionär.... inkl bostadstillägget får jag ut 10300 efter fogden dragit vad dom ska ha.

Mmm, 10061 inklusive bostadstillägg efter skatt för min del på 75% garantinivå sjukpension. Har åtminstone inget tjafs med fogde.

Av DW75
Skrivet av Fearnox:

De bästa grundskillsen var väl Logistics, Sorcery och Necromancy?

Kyrre(logistics) och Sandro(sorcery) vill jag minnas var riktigt bra, kommer inte ihåg vem som hade Necromancy dock.

Kommer fortfarande när jag var liten och köpte Armageddons Blade på Bokia, det var tider det.

Vilka skills som var bäst berodde enormt på vilken karta och vilka förhållanden som gällde.

Logistics var nästan alltid ett automatiskt val, eftersom det bara var enstaka kartor som det fanns nåt annat som var mer värdefullt att ha. Necromancy var totalt överlägset om man hade tid att samla på sig stor arme med hjälp av det, men hade man inte tiden eller om det fanns få monstergrupper på kartan och enda fi var av sorten "segra eller dö", då var det nästan värdelöst.
Och Sorcery var rätt bra så länge det inte var frågan om stora armeer, för då gjorde Sorcery ofta nästan ingen relevant skillnad. Typ, oops, jag tog död på 100 extra pikemen med Lightning bolt, men jag slog ändå bara ut 300 av 1500, öh, ok... Och hade man inte mycket spellpoints på Hero's så var det potentiellt värre än värdelöst.

Samtidigt som t.ex. Estates kunde vara bokstavligen guld värt om det var långvarigt spel eller få sätt att få inkomster. Likaså Tactics kunde vara totalt avgörande, men också rätt värdelöst.
Och om det är mycket monstergrupper på kartan och man har en tillräckligt stark arme att röja de med och mycket guld? Diplomacy kunde då vara löjligt värdefullt eftersom man i bästa fall kunde rekrytera precis ALLA och plötsligt ha 5-10gg starkare arme.

Osv... Det är en av bra sidorna med spelet, att med väldigt få undantag, som Logistics, så finns det inte många självklara val.
Samma med vilka städer man väljer att spela, även de på pappret svagaste, kan vara överlägsna om de används väl.

Av DW75
Skrivet av anon132576:

Byggde en max-stor karta för hundra år sedan, totalt OP för spelaren, för jag hatar att förlora mot ett datorprogram... Tanken var att alla datorfienderna skulle kämpa och strida mot varandra och jag skulle mest bara studera dem och se hur de klarar sig, och samla på mig jättearmeerna Arne typ.

Man börjar med typ sju Nekromantiker-borgar alla försvarade av varsin hjälte innanför ett område omgett av ringberg, tillsammans med massor med generatorer för odöda trupper, resurs-gruvor med mera. Sedan en gigantisk träningsbana under jord som man kan gå igenom med alla hjältarna som levlar upp dem flera levlar innan de ens kommer ut på kartan. Ytterligare en stad full med Titaner omgiven av ett flertal Titangeneratorer och juvelgruvor (för Titaner rockar ju fett med sin asmäktiga avståndsattack.)

Även Fenix-generatorer, pga Fenixar är snabbast av alla kreatur och ger dig nästintill garanterat första agerande när strider börjar (dvs du kastar haste på dig själv buffad med reliker du gett dig själv i karteditorn så i princip alla dina kritter når fram till fienden på en rond.)

Detta var tanken... På papperet.

I realiteten är AI:n i HOMM3 helt stenkorkad och gör asdumma grejer som att attackera trupper eller borgar den inte har någon som helst chans mot, och/eller mixa massor av olika trupper så de alla får askass moral osv, så ett par av AI-spelarna blev alltid utplånade på ett tidigt stadie varenda match jag körde. Sedan var det någon AI-spelare som levde rätt länge men spelade väldigt passivt, och mest tillbringade sin tid med att gå ut och sedan tillbaks in i sin borg upprepade gånger.

Och sedan var det den mest framstående AI-spelaren, som förr eller senare efter tillräckligt mångar ronder gått på något vis alltid buggade och blev nästintill oslagbar. Även om man kom med en hjälte som var minst level 15, bar på alla de fetaste relikerna och hade typ 3000 Bendrakar och 5000 Svarta Knektar eller vafan de nu hette och 15000 Skelett med sig, så möttes man av typ 27000 Cykloper, plus tusentals andra stödtrupper när fienden kom och knackade på dörren, och då gick det inte att vinna oavsett hur fet hjälte man hade.

Måste ha varit någon variabel någonstans som slog varvet runt av någon anledning, för det finns ingen chans att datorspelaren hade kunnat samla på sig så mycket trupper ärligt. Jag satte aldrig ut några generatorer ute på världskartan utanför mina egna territorier, så allt de borde ha haft var typ 2-3 cykloper per vecka eller vad det nu var som borgen genererade på naturlig väg.

...Så jätteskumma saker kunde hända om man tillverkade en väldigt obalanserad karta med flit! Ingen aning om senare versioner av spelet fixat till AIn; isåfall kanske de här skumheterna inte gäller längre...

*lol*

Alla AI har en inställning för hur de ska spela. Explorer, Builder, Warrior tror jag det är och de kör väldigt olika beroende på karta, och de är också extremt olika effektiva beroende på hur kartan ser ut.
Så dels måste du se till att AI är rätt inställda på typ och dels se till så du inte ställt in AI att köra på "Easy" mode där de mest bara emulerar zombies som slumpmässigt går omkring och i bästa fall gör nåt vettigt ibland.
Medans bästa AI faktiskt kan vara väldigt effektiva och otrevliga.

Av DW75
Skrivet av Fulci:

Might & Magic Heroes VI är det bästa "moderna" Heroes spelet enligt mig. Heroes VII som kom efter ser ut som skräp i jämförelse, VI har hyfsat hög produktionskvalité för ett spel från 2011-2012.

Meh... 3an är fullständigt överlägset. Jag har alla, men efter att ha testat de nyare spelen, de är bara inte intressanta. Man spelar de lite 1-2gg sen går man tillbaka och spelar 3an igen eftersom de senare spelen inte alls är lika bra.
Till och med 2an är ju roligare att spela än 4an och senare.

Av DW75
Skrivet av martinot:

*LOL*

Fast jag vet inte om man skall skratta eller gråta. Håller däremot med helt. Tragiskt med Kina som är i princip värre än nazityskland, men att folk samtidigt likställer det med Sverige.

Om du verkligen TROR på det där, då har du seriösa problem.

Kina sysslar med mycket jävelskap och vidrigheter, men skillnaden till nazzarna är fortfarande så enorm att de knappt ens finns på samma karta.

Och det är innan man ens börjar titta på skillnaderna kulturellt i värderingen av många saker, främst relevant, värderingen av liv, som är märkbart lägre i Kina och Sydostasien generellt, än i Europa.

Det mesta skit som Kina gör nu, är sånt som Europa generellt höll på med från 1400-talet framåt tills när olika länder allteftersom insåg att folk är folk.
Och det är bara 6 år sen EU och Sverige proklamerade sitt fullständigt stöd till en statskupp mestadels genomförd av nazister, som redan innan dess i partiskrivelserna i åratal inkluderat proklamationer om hur "Stor-Ukraina" måste återupprättas! Och hur Ukraina måste rensas från "ohyran"/"ickemänniskorna"(deras sätt att prata om rysktalande(oavsett om de har minsta ryskt påbrå eller inte), dvs 1/3 av Ukrainas befolkning, eller det var det åtminstone innan inbördeskriget som fick minst 2-3 miljoner att fly till Ryssland).

Mindre än 10 år sedan Sverige aktivt och avsiktligt deltog i det totala förstörandet av Libyen. Det var Afrikas rikaste och mest utvecklade land. Idag är dess enda fungerande "industri" slavhandel.

Och för att återknyta till trådämnena... Vem tror du låg bakom dessa "regimbyten"? Jomen hoppsan, USAs underrättelsetjänster, du vet, de där vi ska lita blint på medans vi står och pekar finger på Kina utan att ens kunna påvisa att de gjort nåt alls av det vi anklagar de för.

Kasta sten i glashus...

Av DW75
Skrivet av Ase:

mao. så behöver fra läggas ner & skrotas . Sen google förbjudas eller totalt göras om, sen finns det ju frågeställningar om modem hårdiskar, & annan hårdvara osv som nsa har massa kryphål i som borde täppas till. (sen har vi ju svenska polisen som oxå tillåts övervaka medborgare utan brottsmisstanke) Det absolut 1a positiva EU gjort än så länge.
(härligt att något positivt kan gå igenom i dessa lobby tider där rikast oftast vinner.)

Sen har vi dessutom problemet med att sverige idag delar löjliga mängder övervakningsdata direkt med USA.
Frågan man måste ställa sig, kommer det att räknas som övervakning, eller kommer man påstå att det inte är det eftersom det inte är sverige som går igenom datan?

Skrivet av ronnylov:

Det borde vara helt utan undantag. Nu kommer man hänvisa till undantaget och säga att det alltid finns risk för terrorism, det är allvarligt hot så därför fortsätter vi övervaka.

Garanterat. Är ju så som det redan blivit standard. För fildelning är ju uppenbarligen "grov kriminalitet".

Skrivet av ronnylov:

Jag blir förvirrad på EU. Ena stunden kommer sådant här och i nästa stund vill de förbjuda end to end kryptering på internet.
https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/digital-service...

Och artikel 13/17... Mass-censur som inte går att genomföra utan automatisering, och vi vet ju alla exakt hur pålitlig sån är. (minns när en stilla rundvandring en kyrka helt utan personer synliga någon gång flaggades som "våldsam" av FBs automatiska system)

Av DW75
Skrivet av Coca:

Man får hoppas att OVPN läxar upp dem i domstol.

Problemet är ju att copyrightmaffian tidigare vunnit i domstol bland annat genom att använda falska uppgifter och lyckats få det accepterat som giltig bevisning.
Dvs, domstol har tidigare redan visat sig bedrövligt partiska när nåt sånt här kommer upp.

Av DW75
Skrivet av Nyhet:

"640 kilobyte borde räcka för alla" påstås Bill Gates ha sagt om primärminnet i IBM:s datorer. Har ni uppgraderat bortom det?

Läs hela artikeln här

Jag har 24GB i den här, borde vara 32, men en modul fallerade för ett drygt år sen och jag har inte haft tillfälle att fixa retur, och eftersom jag inte absolut BEHÖVER hela minnet nåt ofta så har det inte varit akut att fixa heller. Jag sänkte hur mycket av RAM jag använde till RAMdiskar ner till 8GB och sen var det inte nåt större problem annat än att se till att komma ihåg att jag har 2 ramdiskar kvar i stället för 3 och att inte slösa med utrymmet på den jag använder som "arbetsdisk"(den andra innehåller alla browsercache, swapfil, tempfiler och dylikt).

För en vanlig användare som inte kör nåt ansträngande så RÄCKER 8GB, men windows är jävligt girigt på att använda varenda liten byte den får tillgång till, så 16GB är nog att rekommendera som lägsta föredragna mängd. Och har man inget särskilt som använder mycket så räcker 16 till allt jag sett åtminstone.

Av DW75
Skrivet av Ragin Pig:

Jag har aldrig varit med om att en processor dött. Alla andra sorters komponenter har rykt vid något tillfälle men aldrig processorn. Överklockning är dock en annan femma, ingen av mina processorer har körts för varmt eller med högt uppskruven volt. Sånt orsakar degradering om inte annat.

Pga korkad/virrig märkning på moderkortet så fick min K6-2 500 köra övervoltad direkt från början, när jag till slut upptäckte det så gick den inte längre att köra på full hastighet på korrekt volt, och det tog inte länge innan den inte gick att köra på full hastighet alls.
Övervoltningen var dock bara 0.2V, något som i stort sett alla påstår är "helt ok".
Tack vare att det var affären som monterat CPU så fick jag dock halva priset på den Duron 1G som sen ersatte. (och det blev en underhållande diskussion när jag förklarade hur knasig märkningen på moderkortet var, han som monterat stod där och vände och vred på manualen och pappret jag ritat av hur det såg ut på moderkortet, "nääh?" och efter ett tag "men vafaaaan då!" när han själv såg problemet(kollade man inte i manualen(noga), så var jumpersinställningarna i praktiken förskjuten och dessutom vänd 90 grader från jumprarna, så det var svårt att upptäcka också))

Farsans P4 dog helt dock. Den var aldrig överklockad eller övervoltad eller nånting, och det var inte en Northwood heller(en liten, oförutsägbar andel av de hade ju en otrevlig tendens att bara plötsligt sluta fungera). Tror den dog efter 6 år eller nåt.

Ooops, glömde nästan, min ena Athlon XP 2400+ gav upp efter en omstart också(2 st moddade till MP på ett dual cpu moderkort), så den datorn kör med bara 1 cpu sen dess. Det var dock först efter att jag bytt primär dator till E8400, typ 5-6 år efter jag byggde den med dual XP. Maskinen blev också helt stabil med bara kvarvarande CPU i, så nåt problem var det med den redan tidigare, därför svårt att säga om den var ett måndagsexemplar redan från början, om den tagit skada eller nåt, den körde ju ändå ok i ett halvt årtionde.

Av DW75
Skrivet av emilakered:

...

Själv har jag svårt att säga en absolut favorit. Game of Thrones hade några starka säsonger men föll i mina ögon som ett korthus ju längre det hela pågick. Samma för House of Cards, som efter en briljant inledning blev rätt trist. Samma om True Detective, en stark första säsong och sedan en andra som tappade mig helt. Chernobyl tänker jag fortfarande på ibland trots bara ett fåtal avsnitt, så det är ett gott betyg.

Generellt kanske det är årtiondet där allt fick en säsong för mycket?

Game of thrones föll lika illa senare som de senare böckerna i serien krashade, tyvärr.
Har alla böckerna, men har fortfarande inte läst ut senaste för den är inte alls lika bra som föregående.

Men house of cards, brittiska originalet är SÅ mycket bättre.

Chernobyl tyckte jag var lite fånigt hur de ibland påstod att det var "true story", sen "based on a true story" och sen direkt skiftar till att det var "freely dramatised" osv när folk började fråga varför så mycket inte hade nåt med verkligheten att göra.

Skrivet av Klubba:

Rick & Morty

Alternativt, One punch man

Ooh, försökte just komma på nån serie att säga själv, och de där 2 gav ju lite fler ideer, båda kan nog tävla rätt ok också.

"Youjo Senki: Saga of Tanya the Evil" är nog en av de serier jag haft mest nöje av senaste årtiondet.
Andra kandidater kan väl vara:
Watamote. Sååå tragikomisk.
Seitokai yakuindomo. Låg humor, men underhållande.
Nichijou.
Stein's Gate. Scifi thriller, börjar småroligt, sen blir det mer och mer crreeeepy.
Yuru yuri.
Puella Magi Madoka Magica. Börjar så snällt och gulligt, sen går det käpprätt åt H-E.

Av DW75
Skrivet av aholman:

Har alltid undrat. Vad gör kortet längst ned i prestandasegmentet till ett mellanklasskort?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av ipac:

Har alltid undrat. Vad gör kortet lägst ned i prissegmenten till ett mellanklasskort?

(den vitsige svarar här: prestanda, men så bra lär inte kortet bli, även om det är en bra matchning mot RX5500)

Skickades från m.sweclockers.com

För att mellanklasskort INTE är längst ned i prestanda eller prissegment?

NVidia's lägsta är väl 1030 och 710. AMD säljer fortfarande så gammalt som 6450 och standard "nya" lågpris verkar vara RX 550 för strax över tusenlappen.
Men en stor del av lågbudgetklassen har tagits över av integrerat eftersom deras prestanda har gått upp en bra bit.

Av DW75
Skrivet av SpeedRebirth:

Man ska aldrig välja en cpu utan HT/SMT om man har möjlighet att betala lite extra.
8 trådar kommer bli gammalt snabbt, 8+8 kommer hålla många år

Eh, faktum är att jag kör min 4790K med HT avstängd, eftersom det ger några procent extra prestanda per tråd, just eftersom de spel jag kör seriöst är såna som är väldigt ointresserade av mångtrådat.
Kan dock inte säga att jag verkligen märkt nåt behov av fler än 4 kärnor än.

Skrivet av str8forthakill:

Hela principen spelmotorer bygger på behöver ändras. Å andra sidan kan den nya standarden 16 trådar ge mer intressanta och avancerade NPCs i framtiden.

Det skulle kunna bli intressant ja, köra alla "huvudpersoner" i ett spel på en dedikerad fullprestandatråd vardera, samtidigt som spelets olika övriga delar kör på sina egna kärnor...