Inlägg

Inlägg som #Piggelin har skrivit i forumet
Av #Piggelin
Skrivet av källarinvånare:

Vilken upplösning?

1080p!

Av #Piggelin

Stationär dator för 18-20k

Tänkte bygga ny dator som klarar Starfield och CS2 på high! Gärna Star Wars Outlaws sen också

länk till bygge

Ser det rimligt ut?

Av #Piggelin
Av #Piggelin

Lato

Av #Piggelin

Hejdå Netflix!

Av #Piggelin

Ingen bild vid start av dator

För någon vecka sedan började min dator krångla när jag startar den. När jag sätter på datorn verkar den starta men får ingen bild/signal till skärmen. För att komma runt problemet har jag tagit ur grafikkortet, bootat, stängt av, satt i grafikkortet, bootat igen och då har allt fungerat som normalt. Har börjat tröttna på att köra samma hinderbana varje gång jag ska starta datorn och undrar om någon vet vad som skulle kunna vara felet? Det är inga som helst problem när jag väl får igång datorn. Har försökt att köra strömsparläge när jag inte använder den men efter några dagar sätter den på sig automatiskt mitt i natten och det går inte att få den i strömsparläge utan att den drar igång igen. Tacksam för all hjälp jag kan få. Datorn är ungefär 7 år gammal, senaste drivrutiner för grafikkortet, w10 samt specs i signaturen.

Av #Piggelin

Har bara haft dåliga erfarenheter av HP, speciellt i budgetsegmentet (<10k), så tycker att du borde undvika dem. Dålig skärm, dåligt batteri och högljudd fläkt som kör turbo när man öppnar chrome (eller när man inte öppnar chrome ). Köpte en för studier 2020 och det känns som att den är 10 år gammal. Har vänner som är missnöjda med sina HP-datorer också. Med det sagt är programmering i c++ inte särskilt krävande hårdvarumässigt så tycker du ska satsa på att köpa en bekväm (storlek, skärm, tangentbord) och tyst dator. Om ingen kan intyga att en viss dator är perfekt här i tråden tycker jag du ska kila iväg till elgiganten/liknande och klämma lite på datorerna.

Av #Piggelin

Vilken kabel ska jag använda?

Hej!

Hade tänkt koppla ihop en högtalare med en dator och undrar lite över vilken kabel/kablar jag ska använda. På högtalaren finns ett OPTICAL IN uttag och datorn har ett SPDIF OUT uttag. Har försökt googla men förstår inte 100% så frågar er som är kunniga

Tack på förhand.

Av #Piggelin

Mitt tangentbord gick sönder efter 4 månader, råkade komma åt en av tangenterna från fel håll antar jag så att tangenten gick sönder och lossnade. Har haft kvar det som det är i snart 3 år nu men lär köpa ett nytt snart.

Av #Piggelin

@Thomas: Kan inte öppna den. Den var inte där för 1 vecka sedan så det är något nytt

Av #Piggelin

Underlig disk

Hej!

Såg att jag fått en extra disk på min dator som jag inte sett tidigare. Den ligger på 95MB och går inte att öppna. Någon som har en idé om vad det kan vara för något?

http://forumbilder.se/H6S7P/whatisthis.PNG

Av #Piggelin

Kostnad av hårdvara ansikts- och irisscanning

Hej!
Jag ska köra ett projekt på min företagsekonomi och undrar hur mycket hårdvaran för att kunna scanna ansikte samt iris skulle kosta på ett ungefär samt vilka olika delar som behövs?

Tacksam för svar!

Mvh,
A.K.

Av #Piggelin

@StickanN: 5000 timmar är inte ens ett år.... Har du en HDD? Du skulle kunna köpa en snabb SATA SSD alternativt en M.2 SSD och lägga OS på den om du tycker att det går segt.

Av #Piggelin

@shabik: Skärmen och GPUn ska vara sammankopplad. Du kan behöva gå in i BIOS och välja ditt grafikkort som standard då det kan vara så att den använder processorgrafiken.

Av #Piggelin
Av #Piggelin

Skrivbordsbakgrunden visas inte

Hej!
Fick idag en skoldator av skolan som fungerar perfekt förutom en grej, skrivbordsbakgrunden visas inte.
Jag har försökt att starta om datorn ett antal gånger och ändra bakgrundsbilden om och om igen men bakgrunden är bara svart.
Datorn kom med windows 8.1 (hemskt) och om man lägger in "Skrivbord" som en app på startmenyn så ser man en förhandsgranskning av skrivbordsbakgrunden som jag har valt. Hur som helst så när man sedan klickar på "Skrivbordet" så är bakgrunden fortfarande svart.

Notering: Hade en bakgrundsbild tidigare men efter att ha stängt av datorn så försvann den.

Någon som vet vad som kan vara felet?

Hälsningar,
Albin

Av #Piggelin
Skrivet av Mumr1ken:

Chrome började bli slött, började krasha och till slut startade det inte.
Ominstallerade skiten och nu startar det men crashar 24/7 så fort jag startar det.

Tror jag installerade en uppdatering precis innan på Windows 10 så antagligen är det det som strular.
Edge fungerar alldeles utmärkt.

Någon som kan en fix? Det är fruktansvärt frustrerande.

Hur mycket RAM har du?

Av #Piggelin
Skrivet av SvenskGaming:

Hur lång livslängd är det på gaming tangentbord och möss? Då dessa säljs i olika prisklasser. Ju dyrare desto bättre och längre livsläng? Håller kända märken som Steelseries och Razer längre än okända märken? Menar både de tangentbord, möss med LED och de utan.

Köpte ett corsair gaming k70 rgb tangentbord förra sommaren som jag dock var tvungen att byta på grund av missfärgning. Blev mycket besviken då tangenterna började gå sönder redan efter 5 månader. Köpte även en corsair gaming m65 rgb mus som nyligen gick sönder (skruvhålen där man skruvar fast vikterna gick sönder). Något mer corsair tangentbord eller mus blir det nog inte på ett bra tag!

Av #Piggelin

The Witcher 3 startar inte

Hej!
Köpte och laddade nyss ner The Witcher 3 via steam. När jag sedan klickar på "starta spel" så popar texten "kör" upp bredvid namnet på steam men ändras sedan snabbt till "synkroniserar..." innan texten försvinner. Spelet startar inte.

Någon som har samma problem eller vet hur man kan fixa det så är jag väldigt tacksam om ni kan hjälpa mig!

Av #Piggelin

@Thai86:

Kan rekommendera detta nätaggregat: https://www.netonnet.se/art/komponenter/nataggregat/modulart/evga-supernova-750-g2/202020.9009/
Även fast det kanske är lite dyrare så är det väldigt bra kvalité och är dessutom väldigt tyst.