Inlägg

Inlägg som anon255772 har skrivit i forumet
Av anon255772
Skrivet av mrqaffe:

Jag köpte ett billigt (€10) myggnät till hängmatta på Amazon för att prova, det var av typen med vertikal dragkedja och det var verkligen inte bekvämt jämfört med integrerade nät eller andra nät jag hart med horisontell dragkedja. Det blev mycket bökigare att ta sig in och ut från hängmattan med denna typ av öppning jämfört med horisontell öppning. Det är insektstätt och jag har inte tänkt ha det vid camping utan i trädgården så det duger väl för det, på bilden hänger det också för högt för jag hakade fast det på tarplinan men man ser i vart fall öppningen tydligt, hängmattan är en drygt 10 eller knappt 11 fot så nätet är ganska långt.
https://i.imgur.com/Vlw9aOY.jpg

Är det nån som provat att använda en bivi bag och har tips på hur man får till ett bekvämt myggskydd över ansiktet ?

Ser verkligen superhärligt ut!

Av anon255772
Skrivet av Bakwetu:

https://www.fieldandtrek.com/wild-country-by-terra-nova-zephy... är ett hyfsat lätt och billigt tält som ändå är bra kvalitet, lagom för en person.

Ryggsäcken du länkade till är bara en 55 liters, vilket är lite för litet i mitt tycker. Själv gillar jag bäst halvlätta säckar som ändå är stabila med bra avbärarbälten. Jag köpte nyligen en Lundhags jamten 75 på xxl när de hade rea i februari, men jag såg nu att den är dubbelt så dyr.

Jag tycker 55 är bra. Ställer krav på att man har med enbart det absolut nödvändigaste. Enligt mina upplevelser blir det bara jobbigt om man får med sig för mycket som man tvingas bära på trots att det inte används...

Av anon255772
Skrivet av Dunder:

Jag skulle tippa på att de skjuter fram det om det tänkta datumet inte går att hålla. Att det ställs in eller endast blir digitalt ser jag som extremt osannolikt.

Digitalt är inte ens med på kartan!

Av anon255772
Skrivet av Mindfighter:

Nja säger jag då, det är ”normala” småföretag, butiker, resturanger, man ska tillverka/sälja något där man kan ha upparbetningstid innan det rullar. En enmanskonsult flyger rätt enkelt från dag ett, den typen av företag går under för att man överskattade hur bra och ”like:able” och hur bra man är på att sälja sig själv. (Ogillar man t.ex. intervjusituationen så ska man inte bli enmanskonsult. )

Det måste ta ett tag även för sprillans nya konsulter att hitta kunder.

Av anon255772
Skrivet av videopac:

Att gå så långt som att bli självplågare är väl lite väl att ta i?

Visst är det bra att spara pengar och inte slänga ut allt man har på vansinnigheter men det verkar som att många triggas av att spara så mycket som möjligt och lever för att spara. När skall de sparade pengarna användas? Är inte risken att om man lever för att spara så kommer man aldrig att börja spendera heller? Skall göra det och det när jag har tillräckligt mycket, alternativt blir pensionär etcetera. Frågan är om det blir barnen (eller allmänna arvsfonden) som istället får det tunga uppdraget att spendera pengarna.

Aja, gneta på ni bara

Man sparar givetvis för att konsumera senare.

Av anon255772
Skrivet av Dunder:

Ja, verkligen, kommer sitta och hänga på "dörren" när biljetterna släpps

När tror folk att de kommer att släppas?

Förövrigt, vad tycker ni om Terrorblade? Har inte spelat honom speciellt mycket, men funderar på att ge det en rejäl prövoperiod.

Av anon255772
Skrivet av Aktsu:

Ja, det är inte kreditansökan i sig som är ett problem när man förhandlar med banken om bolån/räntor osv. Det är hur mycket möjligakrediter man har som de kommer kolla på.

Skulle väl säga att båda spelar in.

Av anon255772
Skrivet av Jaxione:

Precis. Om det nu är så dödligt som vissa påstår så borde någon av de sju i Tyskland eller de i usa, eller i Sverige visa allvarliga symptom och någon avlida också. Vi får se.

Skickades från m.sweclockers.com

Den verifierade mortaliteten ligger på ungefär 2,3 % just nu. Hur räknar du egentligen? Är bara ett 30 tal i de länder som blivit drabbade. Snart bör någon, men inte riktigt än.

Av anon255772
Skrivet av Krona:

Tackar för svar, synd att det inte går att spärra andra länder via appen som på Icas kredit kort 99% av mina köp sker i Sverige, så det känns dumt att ha ett kredit kort som är öppet i andra länder 24/7.
Jag får prova att ringa AMEX och se om dem kan göra det manuellt:)

Hur gick det med den saken? Kunde dem spärra utlandet?

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon255772
Skrivet av bia:

Funderar på komplett's kreditkort för återbäring eller SAS amex då det flygs rätt ofta. Men tar inte alla företag för kreditkort kreditupplysning genom UC?

Nej det finns dem som gör det hos till exempel Creditsafe eller Bisnode.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon255772
Skrivet av bia:

Överväger om man borde skaffa ett kreditkort. Men ska förhoppningsvis köpa en lägenhet snart och undrar ifall det finns risk att man får en sämre ränta på bolånet pga. kreditupplysningar och sånt? Borde man vänta med att skaffa kreditkort tills efter lånet på lägenheten är säkrad?

Du bör titta på kreditkort som inte gör kreditupplysning genom UC.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon255772
Skrivet av The-Architect:

Komplett Bank har ett kreditkort utan årsavgift där du får 1% bonus på alla köp, 2% på internetköp (genom mastercards partnersystem, butiker som är med brukar ha en par loggor i sidhuvudet eller sidfoten), samt 4% på köp hos komplett.se. Köper du ett grafikkort för 5000kr på komplett.se så har du 200kr rabatt med andra ord, eller 100kr på Webhallen.

Tyvärr en gräns om max 2000kr bonus per 12-månadersperiod, och 500kr på en månad.

Det är enkelt att kombinera detta kort med andra kreditkort som också ger cashback och därför få mer årlig cashback.

Av anon255772
Skrivet av Dunder:

Hur funkar bonusen på Kompletts kreditkort? Det var lite luddigt på deras hemsida.

Det verkar som att den kan användas för att handla med hos Komplett, för att sänka nästa månads faktura, eller också få den utbetald?

Den utnyttjas genom att nästa månads fakturabelopp minskar med den summan. Har läst på annat forum att man kan få den utbetald. Men kan inte bekräfta detta.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon255772
Skrivet av Irregular Programming:

Att leva på kredit är ju vad som gör kreditkort så förmånligt rekommenderar verkligen att man inte har en massa pengar som bara ligger på banken.

Direkt efter löning har jag så nära 0 på kontot jag kan.

Har du ett sparande eller lever du på nollgränsen varje månad?

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon255772
Skrivet av archie:

Det var väl köp över 50 000? Inte cashback 50 000.. Men jo jag använder mitt kort både privat och i tjänsten så jag gör ändå åt en del med det per år.

Måste ha misstolkat det du skrev.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon255772
Skrivet av archie:

@Meantek: Tack, det var lite väl lite.

Men du menar alltså att du handlar för upp mot 2500000 per år och hade därför tänkt dig en årlig cashback på 50000 kr?

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon255772
Skrivet av archie:

@Meantek: Tack, det var lite väl lite.

Min uppfattning är att många som använder kreditkort för Cashback har flera kort som de använder och på så sätt maximerar årlig cashback. Några tusen extra varje år kan vara en semester. Eller sätter du in det i ett sparande kan det växa sig större.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon255772
Skrivet av Meantek:

Collector Easyliving har 0% växlingsavgift men istället hela 3% uttagsavgift, såg jag nu. Kanske ett aningen bättre försäkringspaket än Bank Norwegian som jag har nu också.

Det där glorifierade Cash-kortet som precis kom och sedan bytte namn till Rocker har också fria uttag, men bara upp till 3000:-/månad. Det är inte riktigt tillräckligt för att vara intressant, dessvärre.

Har du tittat på Rebilla? Skulle kunna vara ett alternativ. Ska inte vara några avgifter.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon255772
Skrivet av Rexen82:

Excel HJÄLP ! !

Excel hjälp!

Tjenare,
Hoppas någon kan hjälpa mig en knivig uppgift, har verkligen gått bet.

Skall försöka förklara enkelt:

Har en 3 kolumner
Kol1----Kol2----Kol3. . . . kol10
1 LM...............(4286)......4286
2 Tally
3 Kran
4 Surr
5
.
.

I kolumn 10 har jag nr 4286, som är mitt arbetsnr. i detta nr 4286 så betyder det att denna person(jag) har vissa behörigheter. LM, Truck, Tally.

När jag skriver 4286 i kol 3.. Så vill jag att kolumnen blir röd alt grön om mina behörigheter godkänns för det jobbet som tillhör den kolumnen(jobbet).
Eftersom 4286 kan kör LM, så skall rutan bli Grön,
Men 4286 skulle t ex inte kunna stå på rad 3(kran) för det kan INTE 4286.

Hoppas någon förstår hur jag menar och tack på förhand!

Skapa en ny flik där du för varje arbetsnummer har du en av varje i kolumn A som värde i flik 2.A och arbetsnumret i flik 2.B. Till exempel (bindestreck representerar ny kolumn)
A - B
LM - 4286
Kran - 4286
Men där du enbart anger de värden som gubben har behörighet för. Dvs om han inte kan Tally så anger du inte detta.

Därefter lägger du en till kolumn i första fliken dvs kolumn 11. Här kör du ett ”hitta om flera” och anger förutsättningarna så att de matchar kolumnerna i den andra fliken.

Därefter tar du och fixar till ditt färgvillkor så att den visar beroende på vad värdet i kolumn 11 är.

Inte svårare än så.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon255772

Jag skulle rekommendera dig att söka på https://www.facebook.com/help/ och om du inte hittar svar där göra ett ärende.

Skickades från m.sweclockers.com