Inlägg

Inlägg som putt3 har skrivit i forumet
Av putt3

Zyxel nwa1100-n - ny router

Hej!

Jag har fått tillgång till ett nytt hus där det finns flera olika Zyxel nwa1100-n som redan är konfigurerade med IP-nummer. Problemet är att jag har bytt internetleverantör och då även en ny router. Hur konfigurerar jag dessa repeaters så de funkar med det nya wifiet?

Supertacksam för hjälp!!

Av putt3

Jag lånar tråden lite då jag är ute efter ungefär samma sak. Jag har två stycken kontor och vill kunna synca mina två hårddiskar på de olika kontoren så att de alltid är uppdaterade med rätt/senaste filer. Är netdrive eller expandrive något att rekommendera då?

Av putt3

Det gör jag gärna. Men jag kan ha alla inkopplade samtidigt?

Av putt3

Utgångsfråga till Geforxe GTX 670

Hej mina kära swerclockarvänner!

Jag behöver lite hjälp. Jag ska ha tre skrämar. En DVI och två VGA till detta kort:

http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-670

Vad behöver jag köpa för adapters? Mina tidigare DVI-VGA adaptrar funkar inte och jag vet inte vad jag ska ha till den andra utgången..

Tack på förhand !

Av putt3

Prickar på skärmen

Jag har ett Radeon HD 6800 och får massa prickar/fyrkanter på skärmen ibland. De kan vara färgade och ibland svartvita.

http://www.ladda-upp.com/bilder-a/pixel-583.png

Någon som vet vad som kan vara fel?

Av putt3

Ja! Helt klart värd att se. Bland de bästa dokumentärerna jag sett i hela mitt liv!

Av putt3

Jag har redan låst och spärrat allt. Detta gäller framtiden.

Men det skulle vara fint om spåra funktionen fungerade även fast man hard-resetta telefonen. Precis som att det fungerar att ringa 112 innan man slagit in PIN-kod.

Det handlar inte om att hindra tjuvarna helt och hållet, det handlar bara om att fördröja dem lite så att man hinner spåra. Nu är den för enkel att stänga av.

Jag fick denna länk av en på flashback, http://modmyi.com/cydia/net.mobileinnova.igotya
Någon som har erfarenhet?

Av putt3

Ja, det har jag redan gjort. Men jag ville kunna spåra den! Så att de inte kan stänga av den alltså..

Av putt3

Kod för att stänga av Iphone

Min Iphone blev stulen i fredags av en ficktjuv!

Vi ringde och använde "Hitta min Iphone" direkt efteråt men då var den självklart avstängd. Detta hade ju kunnat undvikas om man var tvungen att slå in en kod när man skulle stänga av telefonen. Finns det något sådant? Man kan fortfarande stänga av telefonen när man har lösenkodslås igång.

En annan idé jag hade var att utveckla ett skal med ett litet lås på men en mjukvarulösning är ju mycket bättre.

Eller vad tror ni?

Av putt3

Jag fixade det i Encore till en .iso-fil. Men det borde väl funka lika bra?

Av putt3

Videofil till DVD-skiva

Hej!

Jag har en videofil i .mp4 och ska skicka denna till ett företag som kopierar upp DVDs. Problemet är att jag kan inte skicka själva videofilen utan jag vill ha den i ett format som gör att man kan spela upp den i en DVD-spelare. Så jag måste konvertera den till .IMG-fil eller vad ska jag göra?

Av putt3
Skrivet av hapone:

Grejen är att bolaget jag sitter på redan har nuke-proffs och 3d-proffs. Även om det såklart vore smart av mig att utbilda mig i dessa program också så vet jag inte riktigt om det är det jag vill.

Dels tycker jag inte att det verkar lika kul, den rena compositing-biten som oftas görs i Nuke är så förbannat tråkig, 90% av tiden är det rotoscoping som gäller, och det måste vara något av det enformigaste som finns.
3D tar sån sjuk tid att lära sig riktigt bra, och UV-mappning verkar inte heller vara det roligaste i världen. Dessutom känns det motigt att börja på noll när så många här redan är proffs.
Det jag gör i AE är precis det jag vill pyssla med. Jag jobbar mest med olika typer av animeringar, som vinjetter, bumprar, osv, där vår AD har tagit fram konceptet, och jag mer gör den rena animationen.
Typ den här: http://www.kanal5play.se/klipp/play/vemlangtarduefter
Eller den här: http://vimeo.com/30433454 (edit, den ska vara i 16:9, vet inte vem som lagt upp just vimeo-klippet, men det är fel där)

Edit: Oj, missade det när jag läste ditt inlägg första gången, men sa du att du började med AE efter ett tips från mig? Vad kul!

Japp, läs vår PM-historik här på swec ska du få se
Att bli bäst på 3D tar nog väldigt lång tid, men bra på det blir du under utbildningen och kan lätt arbeta med det efteråt. Men jag vet inte heller om jag vill jobba med detta resten av mitt liv så jag förstår dig

Av putt3

Du vill inte ge dig in mer i VFX och syssla mer med 3D? Själv läser jag Computer Graphics Design i Göteborg just nu och är ute på praktik. Började med AE efter ett tips av dig för ett antal år sedan men de företagen som jag helst vill arbeta på jobbar mest med The Foundrys NukeX. Men om du vill börja med något helt annat är det klart du ska göra det:)

Av putt3

2/10

Av putt3
Skrivet av oggee:

Hej! Om jag ska vara ärlig är din sida skit. Det är nu tredje gången som jag läst den här tråden och klickat mig in på den bara för att stänga ner den snabbt efter. En sida helt i flash kanske var populärt för snart 10 år sedan men nu räknas det bara som segt och oproffsigt. Jag stänger instinktivt ner sådana sidor men den här 3e gången hann jag faktiskt ta in något av din sida så nu kan jag ge lite mer kritik;

Jag tycker du ska göra om sidan i HTML men lägga den imponerande showreelfilmen och all annan rörlig media i en vettig spelare som man kan låta buffra för på min sega lina hackade filmen fram. Flash är väl enklast för dig men HTML5 stöder det mesta och är ack så mycket skönare för besökaren.

Jag vet, dock kan jag inte och har inte tid att lära mig html så det får vara flash(catalyst) ett litet tag till. Det är inte webbdesigner jag vill bli, utan arbete med visual effects och då tror jag inte arbetsgivarna bryr sig så mycket om vilket språk den är kodad i så länge den fungerar. Dock skulle jag vilja ha den i html för att kunna köra den i iphones, men det får bli ett senare projekt tack för feedback ändå!

Av putt3

Program till att kopiera en bränd DVD

Hej!

Jag är på jakt efter ett program för att kopiera en DVD till 35 st. Jag har dock bara en brännare. Hur gör jag detta på bästa och med vilket program?

/Patrik

Av putt3
Av putt3

Metataggar till Flash

Hej!

Jag har gjort en sida i enbart flash och vill att den ska synas i sökmotorer. Vad ska jag skriva för kod i index-dokumentet för att detta ska fungera?

Av putt3

Viewsonic skärm flimrar blått i mörka partier

Halloj!

Min Viewsonic skärm flimrar blått i mörka partier.. Är det dags att byta ut den eller har någon nåt bra tips? Har testat att bytt kabel och problemet kvarstår.

Av putt3

Kan det bli glapp bara sådär? Jag har inte rört eller öppnat datorn liksom...