Inlägg

Inlägg som perrapremium har skrivit i forumet
Av perrapremium

Finns kraken g12 och AIO kvar? 😊

Av perrapremium

Finns 3 fortfarande kvar? 😊

Av perrapremium
Skrivet av ToddTheOdd:

@perrapremium: Byt till någon/några andra DNSer. T.ex kan du pröva googles 8.8.8.8 och 8.8.4.4

Hade missat att du svarat.. Verkar iallafall som om problemet är löst, körde en ipconfig release sen renew och även en flushdns och har fungerat bra sedan dess. Hoppas det fortsätter så. Tack för svar!

Av perrapremium
Skrivet av Lifooz:

Vet att en av mina vänner hade samma problem med sitt Asus moderkort.
Vi lyckades aldrig lösa det, utan han fick ta ett MSI jag hade liggandes med tillhörande processor istället.
Det enda du kan testa är att dra ner det fullstora programmet för nätverkskortet om du just nu bara kör på kärndrivrutinerna.

/Lifooz

Hej!

Okej, tack för svar, hoppas jag lyckas lösa det annars får man väl leva med det..

Skrivet av panpo98:

Har du starta datorn från DVD/USB och gjort en ren installation EFTER att du byggde färdigt datorn?

Gör man inte det kan man få konstiga fel. Även om man tar sig förbi eller struntar i dom kan datorn ofta var långsammare än vad den borde vara tills man installerat om.

EdIt:
Gällande saker i Windows som man misstänker eller har problem så behöver man ofta först åtminstone avinstallera och ta bort kvarlämnade mappar om det finns. Installerar man över den gamla eller uppdaterar kan orsaken till fel bli kvar nånstans. Det stora problemet är att först verkligen hitta och få bort allt. I vissa fall är man tvungen att göra en ren installation för att vara säker.

Hej! Tack för svaret!

Ja jag gjorde en ren installation när jag byggde ihop datorn men kanske får testa göra en återställning om jag inte hittar något annat alternativ.

Skrivet av ToddTheOdd:

@perrapremium: Kolla inställningarna för DNS. Får du långsamt svar där så är ett typiskt symptom att det är långsam startup.

Hej!

Vad är det för inställningar du syftar på?

Av perrapremium

Långsam nätverksidentifiering vid uppstart

Hej!

Byggde ihop en dator nu i höst med ett asus prime b350 plus moderkort, i det stora hela fungerar systemet bra men vid uppstart så tar det lång tid innan nätverket identifieras, typ 20 sekunder eller så. Provat senaste drivrutinen och nån tidigare drivrutin. Någon som vet vad detta kan bero på? Har svårt att tro att de är ethernetkabeln då allt funkar bra när nätverket väl identifierats, på alla andra datorer funkar det fint både med sladd och wifi. Lite lyxproblem men är rätt störande att sitta och titta på nätverkssymbolen och vänta tills den gula triangeln försvinner...

Mvh Per A

Av perrapremium

100 + frakt för cryorig c7?

Skickades från m.sweclockers.com

Av perrapremium

Vad går frakten på?

Skickades från m.sweclockers.com

Av perrapremium

2100 + frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av perrapremium

Också intresserad! Kan hämtas i Luleå

Skickades från m.sweclockers.com

Av perrapremium

1600 för ryzen. Hämtar i Umeå

Skickades från m.sweclockers.com

Av perrapremium
Skrivet av Cogburn:

Ja, samma för mig. Egentligen aldrig något problem att få kontakt. Brukar räcka med att jag trycker igång förstärkaren om den inte är på, alternativt att jag stänger och startar om den är på men inte verkar ha kontakt.

Lär inte bli någon ny Samsung för mig heller..

Vill inte köra optisk kabel, styr nämligen min Pi 2 med TV:ns fjärr.

Ja har du en Pi 2 ansluten så förstår jag verkligen, har själv en dator ansluten men den styrs ju med tangentbord så de är inget problem.

Nåväl i värsta fall får man en skaffa en soundbar från samsung tillsvidare så kanske dom kommer överens...tråkigt att det ska behövas men vad gör man annars..Alternativt så får man väl köra på TVns inbyggda när man ser vanlig TV och sen slå över till förstärkaren om man ska se film eller liknande.

Av perrapremium
Skrivet av Lythelius:

Har en Yamaha RX-V377 sedan ~2 år tillbaka och har sedan start haft samma problem. Har den kopplad med ARC till en Samsung TV.

Lagt ner otroligt mycket tid på att Googla på detta och kommit fram till att det är väldigt vanligt. En del av svaren pekar på att ARC-tekniken inte är perfekt, många nämner även att komponenterna (HDMI-kontakterna) i Samsungs TV-apparater är av dålig kvalitet (ett sätt att hålla nere kostnaderna). Huruvida detta är fakta låter jag vara osagt, men vill bara nämna vad jag kommit fram till.

Har däremot hittat en lösning när det inte fungerar.

Stäng av förstärkare och TV och koppla ur HDMI-sladden ur TV-apparaten. Stäng även av strömmen/dra ut strömsladden så TV-n inte står i Stand-by läge. Vänta ca 30 min och koppla sedan in dem igen. Detta gör att HDMI-uttagen laddas ur helt och hållet. Du kan behöva söka efter enheterna på nytt efter detta.

Det här har löst problemet för mig när jag inte kunnat få kontakt mellan enheterna. Löser även problemet när TV-n tappar internet (kass antenn likaså?).

Tyvärr återkommer problemet med tiden igen. De enda jag kommit fram till är att de som lämnat in TV-n på service och fått kontakterna bytta är de som blivit av med problemet permanent. Har själv funderat på att kontakta Samsung Support men av lathet orkar jag inte ta tag i det...

Lycka till, och meddela gärna i den här tråden om ni hittar egna lösningar!

// Peter

Kontakt lyckas jag alltid få men det är ju efter jag startat om eller slagit om till interna högtalare och sen tillbaka till mottagare. Är vara störande att den slår på av sig själv och allt oftare inte har kontakt när man startar TVn.. :/

Min tv är drygt 5 år gammal så om kontakterna ska bytas får man väl stå för de själv och de blir väl förmodligen dyrt då. Blir nog ingen mer Samsung TV i framtiden..

Skickades från m.sweclockers.com

Av perrapremium
Skrivet av Cogburn:

Jag har samma problem. Sitter med en Yahama RX-V679 och en Samsung UE55H7005 Smart-TV. Kopplade via HDMI ARC.

För det mesta startar förstärkaren tillsammans med TV:n när den slås på, men ibland verkar de inte ha någon kontakt alls. Ibland startar inte ens förstärkaren och ibland är den på, men ljudet går ändå via TV:ns högtalare. Jag får antingen starta förstärkaren eller, i de fall den redan är på, trycka på SCEAN-knappen "TV" på förstärkaren.

Har inte provat att gå in i inställningarna i TV:n och byta från mottagare till TV-högtalare och tillbaka, men antar att det skulle funka för mig också.

Hade samma problem med min tidigare Onkyo-förstärkare till samma TV. Det kan ju tyda på att det är något vajsing med signalen från TV:n till förstärkaren.

En ytterligare grej som händer för mig är att förstärkaren då och då startar trots att TV:n inte är påslagen.

Säg till om du kommer på någon lösning!

Jag har haft det här problemet i några år nu och börjar bli lagom irriterad. Antar att jag skulle kunna prova att koppla in en annan TV av ett annat märke för att se om det fungerar då, men då måste jag nog köra med den TV:n ett par veckor. Ibland fungerar nämligen nuvarande setup bra i långa perioder.

Det är precis samma fenomen för mig. Den startar ofta av sig själv och kan stå på i timmar innan den används så de är nog förmodligen något med TVn som du säger. Hade likadant med min gamla Onkyo jag med så..kanske funkar bättre om man testar köra med enbart optisk kabel? Är det något du testat?

Skickades från m.sweclockers.com

Av perrapremium
Skrivet av Jalle64:

Byt ut i7:an till en AMD R5 2600X ett X470 alternativt B450 och köp ännu bättre minnen för de pengar denna inte kostar.
Med denna CPU får du även med en hyfsad fläkt vilket gör den ännu mer värd sitt pris/prestanda. Mer allround än så kan du inte få det....

Jaa kanske, sticker ju i pris lite då och har redan en fläkt som ska passa dom jag tänkte köra på men absolut värt att fundera på

Skrivet av Ratatosk:

Fattas ingenting, ditt paket är bra, tyckte bara att det var onödigt dyrt.

Tycker också det vart onödigt dyrt men är ju bra med endel alternativ också. Tycker allmänt att Intel är dyrt men de är ju riktigt vassa också, är dock sugen på AMD då jag aldrig testat det förut men tack för förslaget!

Av perrapremium
Skrivet av Ratatosk:

Kanske också för att det är kul att hålla på.

Precis! Är ju kul med prylar 😎😎

Av perrapremium
Skrivet av Cenorida:

Streaming, Redigering? Eller är det bara vanligt surfande och lite Office Word du tänker på när du säger allt möjligt?

Ingen redigering, kommer användas för skolarbete också men de är mest skrivande i Word eller liknande enklare simuleringar som får ta den tid dom tar helt enkelt så det är ingen prio direkt på det. Sen som tidigare nämnt kommer den användas för lite spel.

Av perrapremium
Skrivet av Ratatosk:

Jag tycker att du kan sänka hastigheten på minnena ett hack.
Går att få tag på 3000 MT/s för under 2000 kr (de går dock 2933 på Ryzen), du kommer antagligen inte märka skillnaden.
Du kommer att märka mycket större skillnad mellan 8 och 16 GB

Okej det låter rimligt, får kika på lite långsammare då kanske och se vart man hamnar

Skrivet av Cenorida:

Vad har du för användningsområde?

Är tänkt att användas till lite allt möjligt, endel spel är jag sugen på testa och vill ha lite kräm i den så man klarar sig ett tag. Så får jag uppgradera om det krävs mer

Av perrapremium
Skrivet av Ratatosk:

@perrapremium:
Asus B350 Prime Plus 350; 750 kr.
AMD 1600; 1600 kr.
2350 kr.
Det är den kombon jag rekommenderar.

Till det moderkortet kan du också slänga på en AMD 1600x 1800 kr.
Bra val även det.

Om moderkoret är flashat till senaste BIOS fungerar även AMD 2600 2000 kr och AMD 2600x 2300 kr

Gäller dock att man har senaste BIOS (UEFI), för de som börjar på 2 dock, vilket kan vara lite knepigt.

Har faktiskt varit inne på 1600 och exakt det moderkortet, verkar väldigt prisvärt nu när ryzen gen 2 har kommit

Har läst att man bör satsa på minnen med hög MHz till ryzen men de är ju fan snordyrt om man ska ha 16 gb och 3200 MHz. Frågan är om man ska gå på 8 GB i 3200 MHz eller 16 gb i en lägre hastighet?

Skickades från m.sweclockers.com

Av perrapremium

Yamaha RX-V471 tappar kontakten

Tjena

Har som rubriken antyder en Yamaha RX-V471 receiver som kör mina högtalare. Har den kopplat via HDMI ARC från TVn då jag har inbyggd box i tvn och även kör endel appar och sånt. TVn är en Samsung UE46f8005 smart TV, båda har alltså några år på nacken.

Nu till problemet, vid start så får de inte kontakt med varandra automatiskt alla gånger. Tycker det blir oftare och oftare man får öppna menyn i TVn, välja TV-högtalare och sen byta tillbaka till mottagare och då brukar det funka. Någon som vet vad detta beror på?

En sak till med receivern är att den inte tar signalen från fjärren alls numera? Vill dock minnas att detta hände för något år sen och då funkade det igen efter en factory reset.

Tacksam för svar

Av perrapremium

@Farthinder: Okej det var ju bra! Får höra av mig till dom