Inlägg

Inlägg som irdeen har skrivit i forumet
Av irdeen

Wraith Prism, 100kr + frakt

Av irdeen

Crap såg precis att grafikkortet inte får plats i mitt chassi pga höjden. Jag får nog skippa tyvärr :c

Av irdeen

Bjuder 3000kr och kan även hämta på plats

Av irdeen

Ser att du helst vill återanvända dina ddr3-stickor, men annars har jag har lite ddr4-stickor just för servrar jag behöver bli av med (köpte fel och kan ej använda själv). De har ECC och är Registrerade, vilket servrar ofta använder. Upp till 48gb. Främt för Xeon-processorer tydligen. Detta är vad jag säljer:

- (32GB) Crucial DDR4 PC17000/2133MHz ECC Reg CL15 4x8GB
Mitt pris: 2000:- (Ny 4400:-)
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2728357

- (16GB) Crucial DDR4 PC17000/2133MHz ECC Reg CL15 LV 1x16GB
Mitt pris: 1000:- (Ny 2100:-)
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2728103

Av irdeen

Ah det är förståeligt. Har dock en som bor precis bredvid mig och vill köpa psu'n för 600kr, så lär sälja till honom av simplistiska skäl och slippa stora paket med frakt. Men 4x4gb ddr4 kan du fortfarande få för 1000kr inklusive frakt om du är intresserad

Av irdeen

Ah alright, då säljer jag nog till andra tyvärr. Har bud på minst 1600kr för de grejerna i alla fall, exklusive frakt så det är det minsta jag lägger mig på. Du kan antingen få rm750x för 700kr eller 4x4gb ddr4 för 1000kr

Av irdeen

Såg förresten precis att du även letade efter en RM750X också. Jag säljer en sådan med nämligen, samt upp till 4x4gb vanliga ddr4 ram-stickor. Är även lite andra grejer jag säljer också så kolla gärna in min blocket-annons om något annat är av intresse Tar 700kr för psu'n och 1000kr för 16gb vanligt ddr4

https://www.blocket.se/Skane/Diverse_datordelar__vattenkylnin...

Av irdeen
Skrivet av Pölsemannen:

Ingen av de kurserna du nämner verkar tråkiga eller jobbiga. Låter som det passar mig till 100%. Jag har inte heller några problem med matten mer än att jag jobbar långsamt. Jag förstår hur allting hänger ihop snabbt. Dessutom klickar jag alltid med civilingenjörer så jag tror verkligen jag kommer att trivas med människorna där. Tack för motivationen!

Härligt! Jag tror också civilingenjör hade passat dig perfekt. Jag jobbar också oerhört långsamt, men förstår saker fort. Dessutom är mitt minne helt värdelöst, vilket inte gjorde det lättare med alla glosor och annan fakta man behövde rabbla upp på proven i gymnasiet. Det finns tekniker för det med dock. Hur som helst, det sköna med civilingenjörsutbildningen är att man egentligen inte behöver memorera så mycket. Man behöver bara fatta koncepten, och därifrån resonerar man sig fram till rätt svar. Så otroligt mycket skönare. Metoden man tillämpar på tentorna här är att man gör alla tidigare års tentor för varje kurs då de ofta följer ett mönster. Samma typ av frågor dyker upp varje år, så bara man lär sig koncepten kring varje fråga är det inga problem. Lättare att fokusera på imo.

Dock krävs det hyfsat bra gymnasiebetyg för att komma in på civilingenjör, så mitt tips om du känner att det skulle vara rätt för dig är att ha universitetet som din morot, din motivation och inspiration till ta dig igenom gymnasiet. Se till att du väljer rätt kurser i gymnasiet då en del är obligatoriska för att bli antagen till civilingenjör, och en del kurser ger t.o.m. extra meritpoäng. Prata med din syo på skolan för att hjälpa dig planera upp kurserna för dig.

Skulle du ta dig igenom gymnasiet men det skiter sig med betygen och du inte blir antagen finns det även en plan B, och det är högskoleprovet. Det kan du skriva på ditt närmaste universitet 2 gånger per år och är något jag rekommenderar dig att börja göra redan under gymnasietiden. De proven gäller i 5 år framåt och ditt högsta poäng är det som räknas, även om du skulle skriva ett sämre försök efter. Utbildningar har alltid olika urval och de tar in en del på gymnasiebetyg (oftast 2/3) och en del på högskoleprov (1/3). Dessa prov har, likt tentorna här, också ett upprepande mönster. Första gången man gör provet suger man alltid och får riktigt kasst betyg. Men ju fler gånger man gör det desto mer märker man vilka typer av frågor som återkommer. Så ju fler gånger man skriver desto högre poäng får man. Se därför till att plugga på tidigare prov för att lära dig mönstret, de finns tillgängliga sedan flera år tillbaka. Det finns även flera youtube-kanaler och bloggar dedikerade till just hur man knäcker högskoleprovet. Dessvärre kostar det 450kr per gång att skriva, men förhoppningsvis har du kanske några snälla föräldrar som kan tänka sig sponsra? Max är 2.0 poäng iaf, och eftersom det är kryssfrågor, ca 5 alternativ, så är statistiskt sett random svar 2.0 / 5 = 0.4. Civilingenjör i datateknik i Lund hade förra året 1.45 som lägsta intagning på högskoleprovet, och 19.30 på gymnasiebetyg (max 20.0 + 2.5 meritpoäng beroende på vilka kurser du valt = 22.5). Meritpoängen räknas bara till ditt gymnasiebetyg, men de är guld värda!!! 0.5 motsvarar ett A i en hel kurs så se till att du kammar hem så mycket gratis meritpoäng som möjligt för den utbildning du vill läsa! Det hjälper din syo dig med att styra upp vilka kurser du ska välja i så fall. Hur man räknar ut sitt gymnasiebetyg kan du läsa om på nätet

Här kan du se mer om angagningsstatistiken för civilingenjörsutbildningarna i Lund:
https://www.lu.se/studera/anmalan-och-antagning/antagningspoa...

Vill du se alla andra civilingejörsutbildningar som finns i landet, eller all universitetsutbildning i sig så hittar du det på Antagning.se. De brukar även länka till antagningsstatistik med som kan vara intressant Det är även här man söker till utbildningarna sen efter gymnasiet.
https://www.antagning.se

Btw, ett studietips som jag först fick lära mig på universitetet och ångrar att jag inte lärde mig tidigare. Plugga aldrig hemma. Åk alltid iväg och sitt i skolan/bibliotek/fik. Man slipper all press och man associerar inte hemma med plugg och stress. Hemma ska vara för att chilla, vila och kunna släppa precis allt. Annars går man runt blir påmind om saker man måste göra. Den balansen är oerhört viktig för att inte bli utbränd, att kunna slappna av helt och inte bry sig ett skit om grejer. De som går in i väggen är de som har svårt för att släppa saker. Vilan är otroligt viktig. Så att separera plugg och hem fungerade fantastiskt för mig! Jag fick genast saker gjorda vilket jag aldrig fick förr. Satte upp mål som "jag får inte gå hem förrän detta är klart". Sen när det är färdigt mår man så jäääävla bra efteråt och man kommer hem till en helt fridfull och nice miljö. Kan game'a hela kvällen utan dåligt samvete. Det bästa är om du motiverar ett gäng polare och pluggar tillsammans någonstans. Då får man sakerna gjorda 10000x snabbare då man pushar och stöttar varandra när man börjar tappa fokus. De är de bästa lärarna imo.

Sen när du väl sätter ett prov och du känner dig riktigt nöjd, glöm inte att FIRA! Superviktigt. Köp en tårta till dig själv eller whatever xD Då lurar du din hjärna till att producera extra oxytocin, vilket är ett long-term gratifikations-hormon, och släpps ut efter man presterat hårt under lång tid. Det formar om kopplingarna hos neuronerna i hjärnan för en bra tid framåt och gör en ännu mer motiverad till att hålla long-term mål, och fortsätta plugga. Sånna knep är också nice att ta till, lura sin egna hjärna. Så när du varit duktig, FIRA!

Av irdeen
Skrivet av Pölsemannen:

Tack! Låter mycket roligare. Vilka kurser är det som ingår. Om jag ska läsa på högskolan så är det civilingenjör som gäller. Jag vet inte hur högskolan fungerar exakt. Datateknik har jag kollat på. Vilka kurser är det som ingår (ungefär)?

Awesome! De första tre åren är väldigt breda så man läser typ en kurs inom varje ämne kring data. Man börjar i stort sett från grunden med hur en dator faktiskt fungerar i elektriska kretsar, 1or och 0or osv. Sedan jobbar sig kurserna uppåt efter det. Massor av programmering givetvis som vanlig programmering, multithreading, programmera i grupp, algoritmer, koddesign, databaser, datasäkerhet, nätverk osv. Men även saker som elektronik, hur enkla logiska kretsar fungerar, reglerteknik (quad-copters/robotar i princip), omvandla signaler till frekvenser och göra program utifrån det (ex filtrera bort låga frekvenser i ljudinspelningar, filtrera bort högfrekvens brus i quad-copters osv).

Sedan är det en hel del matte till detta iofs. Men när man väl lärt sig matten ser man verkligen vilka fantastiska saker man kan göra med det. Det är verkligen magiskt. Tråkigt att lära sig, men herregud vad värt det i efterhand. Man känner sig lite som gud. Dessutom har man sina kursare till hjälp en hel del. Matten består i mestadel av:
- Endimensionell analys (i princip det man läser i gymnasiet fast lite mer)
- Flerdimensionell analys (samma sak fast istället för en variabel x räknar man på flera samtidigt som x,y,z, det blir inte så stor skillnad)
- Linjär algebra (3D matte, det som bygger upp spel, ljus, skuggor, reflektioner)
- Transformer (konvertera tid till frekvenser)
- Numerisk analys (alla problem går inte att lösa exakt, så här lär man sig metoder att lösa det näääästan aka numeriskt, används överallt i ingenjörsbranschen)
- Statistik (hur man räknar på sannolikheter, generaliserar lösningar på problem med hjälp av statistik, används också överallt)

Det här är i princip allt man lär sig de första 3 åren. Man sniffar lite på varje ämne liksom och går inte in överdrivet djupt. De sista två åren läser man master och då fördjupar man sig i det man tycker låter fett. Jag valde exempelvis djupare programmering inom algoritmer och främst artificiell intelligens som är så hype'at nu. Bland det coolaste som finns! Bygga AI's med Deep Learning som detekterar cancer, självkörande bilar, språkigenkänning, textigenkänning, bildigenkänning, AI till spel osv. Man kan verkligen applicera AI på allt, what a time to be alive. Men det finns flera andra masters man kan välja mellan. Dessa är vad som erbjuds i Lund:
- Bilder och grafik
- Design av processorer och digitala system
- Inbyggda system
- Kommunikationssystem
- Programvara (det jag läser, djupare programmering, AI osv)
- Software engineering (företagsamhet, hur man leder en grupp, hur man utvecklar program i stora organisationer osv)
- System, signaler och reglering

Du kan läsa mer om kurserna och när de går här:
https://kurser.lth.se/lot/?val=program&prog=d

Det sista halvåret gör man ett examensarbete, oftast på ett företag men fungerar även i skolan. Då knyter man kontakt med ett företag där man får applicera sina kunskaper och verkligen suga sig in i ett helt eget projekt hard core 100%. Det är det enda man gör sista halvåret, inga andra kurser. Och det är väldigt fritt vad man kan göra. Kravet är bara att det är något nytt som inte har gjorts förut som man utforskar själv. Är det svårt att komma på egna idéer brukar företag ha massvis av förslag på exjobb de skulle ha användning av, men har inte personal nog att göra det själva. Man får dock handledning av både företaget och skolan under hela perioden. Så här kan man verkligen briljera och göra precis det man vill och tycker är riktigt häftigt! En chans man aldrig riktigt kommer få annars, att sätta sig in så djupt i ett projekt.

När man har en sådan här examen är man eftertraktad i princip överallt och det är väldigt lätt att byta fält ifall man tycker något är tråkigt. Man lär mest hur man faktiskt ska tänka och hur man lär sig saker snabbt och effektivt. Det är mest det som är så eftertraktat. Dessutom ger det ett större intryck för arbetsgivaren ifall en sådan examen finns i ditt CV. Ett slags körkort för arbetsmarknaden ungefär.

Av irdeen
Skrivet av anon99339:

Alltså jag håller så klart med i sak då jag själv snart är färdig civilingenjör och programmerare, men har man problem med att ens gå klart gymnasiet så är civilingenjör nog helt omöjligt eftersom gymnasiet är väldigt enkelt jämfört med en sån utbildning.

Skickades från m.sweclockers.com

Inte nödvändigtvis. Jag har, likt TS, också rätt stora koncentrationssvårigheter och upplevde faktiskt gymnasiet som mycket svårare än universitetet. Franskan fick jag kämpa och slita med i 3 år med och blev godkänd precis innan studenten. Svenska, historia och samhällsämnen hade jag också oerhört svårt för. Jag tyckte det var helt fruktansvärt olidligt tråkigt och ointressant, och fick verkligen tvinga till mig ett godkänt. Det enda jag fixade var teknik och naturämnen. När jag kom till universitetet var det helt annorlunda för mig. Kurserna var coola och jag fick fokusera helt på en/två kurser i taget. I jämförelse var det otroligt mycket lättare än gymnasiet, för mig i alla fall. Mycket handlar det om intresse och vilja, finns det är det inte alls svårt.

Av irdeen
Skrivet av Pölsemannen:

Problemet jag har med att skolan tar upp för mycket tid är inte att jag är lat utan att jag satsar välldigt högt (antingen eller) och har samtidigt dålig koncentrationsförmåga. Sen har jag tur som ändå tycker de flesta ämnena är roliga vilket gör att de ofta funkar ganska bra. Men när jag försöker plugga något som jag inte gillar går det knappt. Klarar max att sitta 10 min koncentrerat med tyska (kanske lika dant för andra, jag vet inte). Jag gick ut 9:an med 312,5 i meritpoäng.

Jag är precis likadan och har också rätt svårt att koncentrera mig på saker jag finner oerhört tråkiga. Min räddning och det som gjorde att jag klarade av gymnasiet var att jag hittade youtube-filmer som förklarade allt pedagogiskt, snabbt och effektivt. Jag behöver röster, bilder och sammanhang för att förstå koncept. Det jag gjorde var att jag kollade upp allt jag behövde lära mig i böckerna, sen bara sökte på det på youtube. Istället för att sitta och läsa om samma mening gång på gång på gång och dra mig i håret i frustration och tråkighet sörplade jag upp informationen 100x snabbare genom filmerna, och behövde därigenom i stort sett aldrig plugga, och fick ändå bra betyg. Allt handlar bara om studieteknik, och vad som passar en själv bäst. Alla är olika där nämligen. Likt vilken lösning som mest tidseffektivt optimerar ett programmeringsproblem. Som hashmaps vs arrays. Båda datastrukturerna fungerar, men hashmaps hittar sina element fruktansvärt mycket fortare

Skulle du dock hoppa av gymnasiet kommer du troligen få massa problem senare. Ingen arbetsgivare kommer ta en seriöst ifall man inte ens avslutat gymnasiet, så att hoppa av rekommenderar jag verkligen inte. Du kommer bara ångra det om ett par år. Det här är ren spekulation från min sida men kanske har du personer som Bill Gates, Steve Jobs eller Mark Zuckerberg som inspiration för ditt potentiella val. I jämförelse med andelen "dropouts" som gjort samma sak men inte lyckats är högst troligen över 99.9%. Skulle det stämma ger du dig i så fall ut för att lyckas med en sannolikhet <0.01%. Det är inga odds jag hade satsat mina hästar på.

Häng kvar i gymnasiet, använd youtube (särskilt kanalen Khan Academy, de går igenom allt gymnasiet täcker i princip, och mycket mer), så klarar du dig igenom det utan problem! Kom ihåg bara att skumma igenom böckerna efteråt för att kontrollera att du faktiskt lärt dig allt. Nyckeln är att lära sig det proven frågar om, skit i allt annat. Tänka ut potentiella frågor i förväg underlättar en hel del också.

https://www.youtube.com/user/khanacademy/playlists

Av irdeen

Mitt tips, om du vill vara oerhört eftertraktad av företag, är att plugga vidare till Civilingenjör i Datateknik efter gymnasiet. De är så eftertraktade att många inte ens hinner ta examen innan företagen drar ut dem. Exempelvis händer det rätt ofta att företag faktiskt betalar skolan för att hålla lunchföreläsningar för oss studenter och bjuder på gratis lunch för att marknadsföra sig. Varje år hålls även flera stora företagsmässor på skolan där hundratals företag sätter upp montrar för att värva så många studenter som möjligt, och där skapar man riktigt bra kontakter senare inför arbetslivet. Ingångslön för civilingenjörer i datateknik är runt 32.000kr/mån och ökar linjärt varje år. Medellön är på 45.000kr/mån och beroende på fält kan du senare tjäna upp till 80.000kr/mån. Riktigt duktiga CUDA-programmerare i C++ för grafikkort är exempelvis helt stört eftertraktat och man tjänar verkligen monsterlöner ifall man är grym.

Jag läser 5e (sista) året nere i Lund och började här nere på ren chansning 2013. Det var det bästa val jag gjort i hela mitt liv och jag ångrar inte en sekund. Jag har aldrig varit en riktig "pluggis" tidigare heller, men grejerna man lär sig här är så sjukt coola och häftiga att man inte ens tänker på att man pluggar. Jag lär mig grejer jag aldrig trodde jag kunde göra själv, och man börjar känna såhär i slutet att man faktiskt kan skapa nästan vad som helst. Studentlivet är helt fantastiskt jämfört med andra städer pga nationerna som finns överallt i stan där man kan aktivera sig i allt från körer, teater/spex, matlag, klubbar, företagsevent, nollning osv. Att vara social och skaffa nya polare här följer väldigt naturligt.

Kulturen här är även så centrerad kring att studera. Alla är lika intresserade och passionerade över samma saker som en själv, vilket jag inte kände helt i gymnasiet, så man taggar verkligen igång varandra. Det gör att det blir helt naturligt att man hänger och pluggar tillsammans med sina kursare (ganska fort polare) på dagarna, vilket gör plugget så mycket roligare och lättare. Sedan går man och hänger/festar och har det gött på kvällarna.

Att plugga på universitet är även en heeeeelt annan sak jämfört med gymnasiet i min mening. Jag har alltid haft svårt för att plugga flera ämnen samtidigt, varav många var jag knappt ett dugg intresserad av. Men på universitetet läser man bara typ 2 kurser i taget, fullt fokus och man kan verkligen sätta sig in i ämnet. Det sååå mycket lättare och roligare imo.

Det är även rätt stor skillnad på civilingenjörer (5 år) och högskoleingenjörer (3 år). Civilingenjörer är mer teoretiska och bredare i sin utbildning än högskoleingenjörer som är mer praktiskt orienterade. En del väljer att läsa 3 år högskoleingenjör för att senare lägga till en master på 2 år, så det blir 5 år totalt. Men detta är INTE samma sak som en civilingenjörsexamen. Uppbyggnaden och val av kurser är helt annorlunda. Skillnaden är inte nödvändigtvis att man lär sig fler saker, utan snarare läggs fokus mer på hur man faktiskt ska tänka och hur man lär sig nya koncept snabbt och effektivt. Jag är verkligen en helt annan person i hur jag tacklade problem innan jag började här.

SÅ, vill du ha riktigt bra lön, vara oerhört eftertraktad av företag, ha ett riktigt kul, kreativt och utmanande jobb men samtidigt ha friheten att kunna byta runt och variera dig en hel del. Då rekommenderar jag verkligen att bli civilingenjör. Man tänker inte ens på att man pluggar. 5 år kan låta skrämmande men man har så sjukt roligt och lever så gött samtidigt att vips är man snart färdig och ska börja jobba igen.

Lycka till!

Av irdeen
Skrivet av Svensktiger:

5775C och ett 1070 FE.
Har testat systemet rätt bra här:
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1494183-en-dators-stro...

Tror att Corsairs egna uppgifter om fläktkastighet är en smula konservativa.
Men det kan ju bero på att jag har 5 grader svalare hos mig.

http://www.corsair.com/en/~/media/1F966C99FE28417AB1BB90514B869C5C.ashx?w=625]

Intressant testning! Jäklar att din bara pangar ut 220 watt som mest. Min går nämligen över 300w med både cpu och gpu 100% load. Har en i7 5820k samt en gammal gtx 470 (inväntar nvidias nästa generation som förhoppningsvis announcas nästa gtc i mars?). Hur mycket tror du en SF450 skulle låta i den strömklassen? Olika företag har ju olika mätmetoder så har ingen aning hur dessa ställer sig till varandra. Be Quiet's SFX L Power 600W går exempelvis bara upp till 20db vid 450w load (75%) jämfört med Corsairs SF450 som ligger på 25db. Vilken är bäst att skaffa egentligen?

Be Quiet SFX L Power 600W:

https://www.bequiet.com/admin/ImageServer.php?ID=935aaa10873@be-...

Av irdeen
Skrivet av Svensktiger:

Ytterligare en nöjd SF ägare (450 modellen).
Fläkten startar enbart när jag plågar både CPU och GPU samtidigt.

Intressant, vad har du för cpu och gpu? Iofs rätt svårbesvarad fråga i text men hur mycket låter den som max?

Av irdeen
Skrivet av Afrasbaba:

Har ett SF600 och kan inte påstå att jag brukar höra fläkten från nätagget. Tror man tjänar mer på att skaffa ett SFX-nätagg med högre maximal uteffekt och bra verkningsgrad så inte fläkten behöver snurra så mycket vid låg last.

Bäst är nog att köpa först och se hur man själv upplever ljudnivån från nätagget.

Skrivet av Dr. MASS:

Läs reviews. Tyvärr gör en hel del PSU (och även annat som t.ex. grafikkkort) tillverkare aggresiva fläktkurvor trots låg värme eller belastning.

Edit: Nöjd med ljudnivån på min Corsair Sf450 450W Gold Sfx Modular.

Skrivet av loefet:

Ställer mig i skalan som är nöjd med mitt Corsair SF450. Tror inte att fläkten har startat någon gång ännu, men har dock inte något värstingsystem dock.

Problemet med att sätta en fläkt som du säger direkt mot en annan fläkt kan dock åstadkomma mer problem med ljud än det löser. Kan få liknande ljud som om man blåser på en fläkt när den är igång, riktigt helikopter klapprande.

Ja och nej, det är mer viktigt att nätaggregatet får sval luft in än hur mycket effekt den kan leverera.
Tittar du på Jonnygurus tester av SF600 och SF450 så startar fläkten senare på 450w modellen.

Har funderat mycket på att skaffa just antingen Corsair SF450 eller SF600. Har läst att en del ägare av SF450-600 verkar tycka att den låter lite för mycket, så jag är rädd att den kommer sticka ut i min rigg? Jag har rätt höga krav på att datorn måste vara absolut ljudlös nämligen. Även under load. Riggen jag har nu är helt vattenkyld och utan mekaniska hårddiskar, det enda som hörs är pumpen, vilket t.o.m bara det stör mig. Fläktarna rör sig kring endast max 700 rpm load och psu'ns fläkt går aldrig igång ens. Så en sfx psu är den del jag är mest orolig över.

Be Quiet's SFX-L-600 som har en 120mm fläkt istället för 92mm verkar dock vara tystare än Corsairs. Dock körs be quiet's fläkt även i idle, men kanske är så tyst att det inte hörs? Men om det är som ni säger att ni knappt hör er SF450, även under load så kanske det är värt att skaffa? Jag kommer dock överklocka en hel del så vet inte hur mycket watt jag kommer upp i, vilket kan göra att fläkten körs igång rejält?

Intressant att det kan orsaka mer helikopterliknande ljud när man blåser en fläkt på en annan. Kanske skulle det gå istället att sätta en fläkt i andra ändan av psu'n där luften kommer ut?

Av irdeen

Extra fläkt på PSU = mindre noise?

Har nyligen börjat bli förälskad i små itx-byggen och funderar på att skaffa en. Dock verkar det följa med högre noise från dessa små sfx power supplies, pga av den lilla storleken. Min tanke då, är det värt att slänga på en extra fläkt på psu'n, som exempelvis en tyst noctua för att öka luftflödet och dra ner ljudnivån? Eller brukar psu's basera sin fläkts hastighet på dess belastning snarare än temperatur?

Av irdeen

Jag har en hel del DDR4 ECC ram-minnen som egentligen är till för server cpu's pga ECC, men Ryzen cpu's verkar ha stöd för det också. Köpte de till min i7 5820k men insåg efteråt att de inte var kompatibla, sedan dess har de bara stått och dammat i hyllan. Dessa är vad jag har:

- (32GB) Crucial DDR4 PC17000/2133MHz ECC Reg CL15 4x8GB
Mitt pris: 2000:- (Ny 4400:-)
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2728357

- (16GB) Crucial DDR4 PC17000/2133MHz ECC Reg CL15 LV 1x16GB
Mitt pris: 1000:- (Ny 2100:-)
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2728103

Av irdeen

Jag har en hel del DDR4 ECC ram-minnen som egentligen är till för server cpu's pga ECC, men Ryzen cpu's verkar ha stöd för det också. Köpte de till min i7 5820k men insåg efteråt att de inte var kompatibla, sedan dess har de bara stått och dammat i hyllan. Dessa är vad jag har:

- (32GB) Crucial DDR4 PC17000/2133MHz ECC Reg CL15 4x8GB
Mitt pris: 2000:- (Ny 4400:-)
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2728357

- (16GB) Crucial DDR4 PC17000/2133MHz ECC Reg CL15 LV 1x16GB
Mitt pris: 1000:- (Ny 2100:-)
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2728103

Av irdeen

Jag har en hel del DDR4 ECC ram-minnen som egentligen är till för server cpu's pga ECC, men Ryzen cpu's verkar ha stöd för det också. Köpte de till min i7 5820k men insåg efteråt att de inte var kompatibla, sedan dess har de bara stått och dammat i hyllan. Dessa är vad jag har:

- (32GB) Crucial DDR4 PC17000/2133MHz ECC Reg CL15 4x8GB
Mitt pris: 2000:- (Ny 4400:-)
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2728357

- (16GB) Crucial DDR4 PC17000/2133MHz ECC Reg CL15 LV 1x16GB
Mitt pris: 1000:- (Ny 2100:-)
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2728103

Av irdeen

Ifall det fortfarande är av intresse har även jag en Thermaltake Core P5. Köpt sommaren 2016 och är i stort sett som ny