Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som anon259487 har skrivit i forumet
Av anon259487

Jag gillar inte bella ramsay eller pedro pascal som val för joel och ellie i the last of us serien. Tycker inte att de ser ut som dem och jag tvivlar på att pedro pascal kan projicera joel korrekt som denna stora håriga texasmannen med djup röst, även om jag älskar honom som skådespelare från the mandalorian och game of thrones.

True to source. Däremot inspireras jag av att neil druckmann älskade båda deras auditions och är nöjd med valet. Det ger mig hopp om att serien kan bli bra. Nu när jag ser amazons serie så är jag redan övertygad om att den kommer ha massa förstört källmaterial som t.ex. wheel of time hade.

Det är vad som händer när man arbiträrt börjar ändra i berättelser av obetydliga anledningar.

Av anon259487

Tragiskt att man ska förstöra gammalt källmaterial endast för att vara politiskt korrekt under dagens rådande klimat. Varför inte skriva nya originella historier där man kan ha vilka karaktärer man vill? Ogillar starkt att man ska ändra på detta viset i etablerat material. Det tjänar inget syfte alls förutom att öka mångfalden i vad man anser är "problematiskt" källmaterial.

Men det förstör ju så mycket av den ursprungliga historien.

Exempel är i the witcher där fringilla ska vara distanserad släkt med ciri. Ser någon problemet när man då arbiträrt ändrar på karaktärer?

Av anon259487

Jag vet inte något om insurgency sandstorm men hell let loose är notoriskt för dålig prestanda.

Av anon259487

Uppdatering av grafikdrivrutin gav svartskärm

Hej!

Uppdaterade nyss till AMD 22.2.1 samtidigt som jag körde en bitdefender snabbskanning i bakgrunden (vet ej om detta orsakade problemet). Efter den laddat ner drivrutinen tryckte jag på installera som vanligt och skärmen blev svart. Lämnade datorn i 5 minuter utan att bilden kom tillbaka. Tryckte på reset knappen och datorn bootade igen men tog vad som kändes som en evighet (kanske 1 minut) att komma in i windows då den hängde sig på inloggningsskärmen efter jag tryckt in min pinkod.

Någon som vet/kan gissa på vad som gick fel? När jag kollar radeon software så verkar det som att uppdateringen av drivrutinen gått igenom då jag kör på senaste versionen. Gjorde en DISM scanhealth o checkhealth och inget verkar vara fel med windows heller. När jag bootade fick jag fram att LGHUB ville ha tillgång till windows brandvägg vilket jag godkände men den ska redan ha den tillgången såvitt jag vet då programmet varit installerat sen dag 1 från senaste windows installationen.

Av anon259487
Skrivet av JtotheD:

Tack för input! Ser ofta denna i många builds här på forumet, hade den funkat tro?

Tack för input! Känns som man stirrar sig blint på alla häftiga siffror om hastigheter och prestanda. Oklart hur mycket man bryr sig när man väl har en fungerande rigg...

Hyper 12 black edition är en bra kylare, har den både på 5600X och en 11400F build. Kyler så det räcker. Angående SSD så tror jag inte det spelar någon roll mellan a2000 och den du valde när det gäller spelande.

Sen kan jag dock tillägga att ifall du inte vet vad för PSU du har, om den t.ex. är bronze, eller gold rated och beroende på hur gammal den är så kan det vara värt att köpa t.ex. ett RM750x v2.

Av anon259487

Du behöver inte lägga 1000+ kr för en cpu kylare när du köper 11400f och 12400f. Slöseri med pengar. SSD'n är onödigt dyr räcker med kingston a2000.

Av anon259487

Vill bara inflika med att jag själv har en 6600xt och är väldigt förjust i min skärm https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5215019

Jag tycker inte att 1440p är något du bör satsa på med denna GPU'n. Prestandan räcker gott och väl åt 1080p och kommer göra det i många år men i 1440p kan du nog se svårigheter med att bibehålla grafiken inom ett år eller två.

Av anon259487
Skrivet av Torskenn:

Finns info I beskrivningen, 650 watt
“ Medion E10 (MD34909) är en stationär gamingdator som säljs utan grafikkort men med övrig kraftfull prestanda i ett schysst chassi, vilket ger dig en bra grund för en snabb gamingdator. Innanför chassit hittar du bland annat den åttakärniga AMD® Ryzen™ 7-processorn med en maxhastighet på 4,4 GHz, en 512 GB stor SSD, en 1000 GB HDD och 16 GB RAM. Alla dessa med fler, ser till att du får en snabb gamingupplevelse. Medion E10 (MD34909) har en PSU på 650 Watt. Köp till ett passande grafikkort och spela på en hög nivå.”

Vad konstigt att det inte stod i den tekniska specifikationen. 650 watt bör väl driva datorn och ett svagare grafikkort. Att de inte valde att berätta certifieringen betyder att den säkert är bronze eller lägre.

I övrigt anser jag att detta är en bättre dator om du ska ha förbyggd. https://www.elgiganten.se/product/gaming/stationar-dator-gami...

Det bästa alternativet hade egentligen varit sweclockers vinterdator 2021
https://classic.prisjakt.nu/list.php?l=4199637&view=l

Problemet är att du får sätta ihop delarna själv eller betala någon som gör det åt dig. Du får däremot kvalitetsdelar (till skillnad från förbyggda datorer) och kan när som helst köpa ett grafikkort och sätta in så du har en komplett dator. CPU'n har integrerad grafikdel och kan driva minecraft och fortnite hyfsat bra.

Av anon259487
Skrivet av Torskenn:

Är i samma läge, dator till sonen.

Tittade på denna, dock har jag svårt att utläsa om det går att köra någonting utan grafikkort.

https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingdator/stationar-gami...

Såvitt jag vet så innebär G på ryzen att den har integrerad grafikdel på processorn. De är dock oftast mycket svagare än en diskret grafikenhet (separat grafikkort) Men bör fungera för t.ex. minecraft och enklare spel. Däremot hade jag aldrig köpt en färdigbyggd dator som inte ens berättar vad för effekt eller certifiering nätaggregatet har.

Av anon259487
Skrivet av Fatking:

hur vet man/ni att när jag bestämmer mig för att byta processor att jag även behöver byta moderkort?

För att moderkort och cpu måste köra på samma socket. Att byta inom samma socket ger oftast inte nog med prestandaökning för att berättiga att byta ut.

Av anon259487

Viktigast att tänka på att processor, ram och moderkort ska passa ihop. Grafikkort går in i nästan vad som helst samma med SSD. Nätaggregatet behöver ha nog med effekt för att försörja dina komponenter men det du har räcker gott och väl för det mesta. Sen behöver chassit också ha nog med längd, bredd och höjd för t.ex. olika fläktar, längden på grafikkortet och höjden på cpu-kylaren.

Av anon259487

https://www.pcgamer.com/amd-views-ryzen-5000-cpu-temperatures...

Personligen har jag en 5600x med ett meshify c och en hyperx 212 black evo. När jag spelar når jag ofta 75-80 grader och detta är oklockat.

Av anon259487

Den här utvecklingen med att alla vill ha prenumerationstjänster för sitt eget innehåll är varken önskvärd eller framtidssäker. Jag tänker absolut inte betala för hbomax, disney+, paramount+, netflix, prime video och alla andra jävla tjänster de tror jag ska lägga ut 400 kr i månaden för.

Av anon259487

Jag tycker konsol är ett bra val såvida man inte är en stor FPS/RTS spelare. Kontroller känns bra för många spel men inte förstaperson spel och inte rts. Däremot är den perfekt för tredjepersonspel som t.ex. horizon zero dawn, last of us, assassins creed, spiderman, osv osv. Det går att spela fps med kontroller men det är långtifrån lika roligt som att spela med mus.

Av anon259487

Insåg precis att min egen freesync skärm kan köra gsync fast den inte har märkningen. Eftersom jag redan är så nöjd med min Acer Nitro XV240YP så blir det en sådan till honom.

Tackar för alla tips ändå.

Av anon259487
Skrivet av lambdan:

Köpte denna för under 2000 tidigare i år, varit väldigt nöjd med den.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5304845

Har den gsync stöd? Verkar inte så enligt prisjakt.

Av anon259487
Skrivet av blue eyed devil:

Varför 120 hz när du får 240 till nästan samma pris?

Vad är 240hz bra för förutom om han ska spela csgo? (vilket han inte gör) bättre att ha full ergonomi på skärmen då tycker jag.

Av anon259487

Tackar för tipsen. Vad tror ni om denna? Verkar ha fått bra rescensioner och är 1920x1080p 24" 120hz, IPS med gsync-compatible.
Tänker att 120hz bör räcka.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5284356

Av anon259487

1080p gsync skärm 24-25"

Hej, min bror behöver en ny datorskärm och är ute efter en 1080p skärm med gsync/gsync compatible som är mellan 24-25". edit: 120+hz

Om någon har något tips på en bra skärm som de kanske äger själv som inte kostar mer än 3000 hade det uppskattats.
Det kommer spelas mest mmos, mobas, singleplayer rpg och något fps. Helst inga eftersläpningar och inga urvattnade färger.

*edit 2*

Insåg precis att min egen freesync skärm kan köra gsync fast den inte har märkningen. Eftersom jag redan är så nöjd med min Acer Nitro XV240YP så blir det en sådan till honom.

Tackar för alla tips ändå.

Av anon259487

Med den budgeten är det bättre o satsa på en stationär dator hos den primära föräldern. Alternativt som någon påpekade, titta på en xbox series s.