Inlägg

Inlägg som Neldor har skrivit i forumet
Av Neldor
Skrivet av Bewise:

"Hur uppmuntrar jag till ett beteende där mindre till storlek samt mindre känt/kända företag(en) skapar en produkt full med innovationer och som slår ut sin konkurrent(er)? Nu vet jag, jag köper produkter med sämre prestanda från de större och väletablerade företaget/företagen!"

Men det sjuka är just att när väl AMD hade bättre prestanda, bättre pris och därmed bättre pris/prestanda så köpte folk likförbannat intel. Så ja, "jag köper produkter med sämre prestanda från de större och väletablerade företaget/företagen" stämmer vilket är problemmet.

Av Neldor
Skrivet av ClintBeastwood:

Jag håller inte med. Det har varit en uppenbar röd kärlek i varenda tråd i drygt ett år nu.

Fast 90% av den "kärleken" är av typen, "Bra det går bra för AMD så JAG kan köpa en prispressad/billigare Intel..."

Skrivet av JBerger:

Intel är inte sämre. Dyrare, men aldrig sämre. Sedan utöver ren prestanda så har AMD alltid haft lite konstiga problem i min erfarenhet med deras CPUer, framförallt i generationerna efter Athlon64 som var deras senaste riktigt bra CPU så jag vågar inte lita på de igen på ännu ett tag.

Ta fram valfri feting xeon med sjutioelvatusen cores så presterar den bättre än AMDs värsting.
Utöver det är jag gamer så jag skiter fullständigt i multicore prestandan, och där regerar Intel i samtliga segment.

Ni pratar hela tiden förbi varann med olika tidsepoker. Men om du anser att intel varit bättre än AMD i 40 år så visst. Vi som faktiskt använde en 8086 när den var state-of-the-art håller dock inte alltid med. Men du kan tycka att F00F-buggar och intels black serie runt 2004 som var svindyr OCH gav sämre prestanda än AMD är "inte sämre".

Sen är jag absolut inte något AMD-faan. Jag har aldrig gillat x86/win öht. Har en massa datorer som inte kan köra win. Nu när man är en aning äldre så kan man titta med lite mer objektiva ögon.

På tal om SUN så har jag inte hört tals om någon som lyckas få den SKITSEG så man inte ens kan boota om den utan måste använda powerknappen för att starta om (varför i helvete togs resetknappen bort). Hände mig senast igår, vetifan vad win fick försig men det blir så ibland, iaf de sista 25 åren jag har haft den stora äran att ha en egen win burk. Dock är SUN-datorna en aning trötta med dagens mått, det skall erkännas...

Av Neldor
Skrivet av anon127948:

Att inte veta är ingen ursäkt och de som vet och har ryggrad bör i alla fall bojkotta dåliga företag. Ända rösten som vi har och som faktiskt har någon makt är hur vi använder våra pengar. Rösta bort DRM och skitföretag genom att inte ge de pengar och lär andra omkring dig.

Lycka till att få igenom det.

Av Neldor
Skrivet av anon127948:

Skulle inte vara ett problem om folk hade ryggrad och helt enkelt bojkottade bolag som kräver DRM. Netflix och alla andra skulle göra sig av med DRM på några sekunder då noll i inkomst är väldigt bra motivering. Tyvärr verkar mänskligheten tillhöra ryggradslösa djur nuförtiden.

Nåja, typ 75% vet inte vad DRM är eller ens existerar. Och av de döär 25% så bryr sig inte/skiter i det typ 75% och de få smulor som blir över har inget annat val.

Av Neldor
Skrivet av Ozzed:

Det är ju inte krångligt att ta bort Windows förinstallerade mjukvaror om man så önskar. https://www.askvg.com/guide-how-to-remove-all-built-in-apps-i... Det är väldigt enkelt.

Om man ens behöver en guide så är det inte så bra gjort.

Av Neldor
Skrivet av NoNamesWayne:

Så man vägrar köpa ett spel bara för att det finns att hämta i ms store? Löjligt om något. Då vägrar ni spel på Apple store och Google play med?

Vägrar är väl att ta i. Snarare att det tar emot. Har AOE3 på Xbox play-whatever. Men har nog inte loggat in på 5+ år. Har ändå köpt det på steam. Nä, har inga spel på nått av de där. Men kanske 100 på steam, sen några på uplay, blizzard app, origin och vad det nu är. Mer det som är problemmet. Har man redan 5-6 st så kanske inte sugit är så stort på en till.

Av Neldor
Skrivet av Nivity:

Däremot hade jag gråtit över en Settlers remake ifrån dom första i serien, fy fasen vad jag älskade dom första settlers, innan dom förstörde serien ala heroes

Settlers 3 är ett av de bättre spelen som gjorts. Skulle vara trevligt med en remake så man kan spela i 4k etc. 1080-kortet arbetar inte så hårt i det...

Av Neldor
Skrivet av M1NT:

Och SVT sänder inte ens 1080p än....

Å andra sidan är det bara Viasat Ultra som sänder i 1080p eller högre på svenska marknaden. Så det är inte precis unikt.

Av Neldor

Ha, vid 13.06+ då kabeldragning-sidan gås igenom, råker gubben hamma perfekt i hålet.

Tyvärr ligger detta mycket i tiden då oem tillverkar saker som säljs av preniummärken.

Av Neldor
Skrivet av anon159643:

Bra att det testas, men är inte det stora med 5G IoT? Allt ska kopplas upp emot internet, klockor, surfplattor, bilar etc. Men det blir väldigt kostsamt att köpa ett abonnemang för varje pryl?
Senaste iWatchen som går att ringa på ska ju ha ett eget mobilabonnemang.

Finns tvillingkort, jag har sett upp till 8st (sammanlagt 9). Vet inte om det finns något abb med fler. Datamängden ökar då och då, sen om det går tillräckligt fort kan man diskutera. Sen om du med IoT menar kylskåp, tvättmaskin och liknande saker så håller jag med om att WiFi känns som en bättre ide. Jag vill iaf ha de sakerna undra mitt paraply.

Av Neldor
Skrivet av johanruda:

Seriösa ställen sparar dock inte kortuppgifter.

Alla prenumationstjänster, dit räknas även anti-virus program till. Skulle lätt gissa på det är fler än än vilka som ratar e-kort.

Av Neldor
Skrivet av johanruda:

Förstår inte riktigt vad folk skriker om. Det funkar ju aldrig ändå.

Har alltid funkat för mig. Det enda jag också har behövt göra på ett fåtal ställen är att öka tiden till 3+ mån. Vi handlar väl på olika ställen.

Sen handlar det inte bara om seriösa ställen. Även seriösa ställen blir hackade. Och det är ju en ziljon ggr smartare att hacka ett seriöst ställe och få riktiga visa uppg än något skit ställe och få en massa e-kort. Jag vet iaf vilket jag skulle ha valt.

Av Neldor
Skrivet av tellus82:

Du missade uppenbarligen AMD's uttalande där man specifikt säger att ensamma kort utan spel kommer fortsätta säljas. Om man specifikt plockat bort ensamma kort helt så hade din logik fungerat, nu har man inte det enligt AMD själva.

Säger är inte så intressant för andra än politiker. Det är först då det finns på hyllan med ett pris det kan diskuteras. Just nu är det skit av de. Om de släpper nya kort utan spel lagom för Black Friday är det fortfarande skit. Förstår inte riktigt hur de tänker, men de anser väl att förtroendet är högt och det är gott om fanboys så de kan bli av med några utan att förlora på det.

Men ser man på kommentarerna runt om så är man inte direkt ensam om blå/grön under huven.

Av Neldor
Skrivet av Ozzed:

Det är samma sak där. Tillverkningstekniken blir bättre och billigare hela tiden. Idag är gränsen 1TB som du säger, men den flyttas ju uppåt hela tiden, och det kommer komma till en punkt där mekaniska diskar helt saknar existensberättigande.

För långtidslagring är mekaniska bättre.

Skall du spara dina bilder och lägga i ett brandsäkert skåp så är inte SSD ett bra val.

Av Neldor
Skrivet av Kenneth:

Jonas och Emil har varit med i fredagspanelen i flera år och skapat en vana framför kameran. Jag är inte riktigt där än, och vet om det, men måste börja någonstans och då blir lite obalans när det är en erfaren och en nybörjare.
Vill du hjälpa till så kom gärna med konstruktiv kritik istället för att bara vilja trycka ner mig i jorden.

Det är lite mer både två som behöver ändra sig. Vid Emil/Jonas är det Emil som är programledare och Jonas är Wingman, och nu är det Jonas som är programledare och Kenneth som är Wingman. Det är alltså inte bara ens fel, Jonas måste också se till att hans Wingman får säga saker. Sen är det både här och vid Jonas/Emil lite mycket att kommenteras varandras kommentarer, istället borde man se till att en får säga klart med den inriktning som finns, t.ex. att berätta antalet kärnor/trådar så låt den ena säga det klart. Sen kan den andra fortsätta med sockel eller vad som nu skall kommenteras. Ofta blir det lite att ni stampar på samma ställe.

Så det är bara att fortsätta, men se till att ni har en bättre struktur på vem som tänker säga vad än bara 1. Nivida gfx kort, och så berättar Jonas tills Kenneth känner för att säga något, 2. AMD gfx kort ... Blir ibland lite väl impulsivt. Istället kanske ha att Jonas börjar med Nivida GFX kort vad det nu är och efter ett tag så flikar Kenneth in och berättar en del, sen tillbaka. Nu är som andra säger lite väl 90 - 10 och det är inte riktigt bra. Men det är något jag är helt övertygad om är omedvetet hos er båda. Utan ni bör bägge sätta er ner och titta igenom det tillsammans och vad ni kan göra bättre till nästa gång.

En sak ni kunde lagt ner tid på här för att Kenneth skulle få mer tid i rampljuset var vid HP-loggern, där uppenbarligen Kenneth hade erfarenhet av. Han kunde berättat mer vad som gäller och framförallt vad man skall göra åt det. Sen skall man egentligen inte överannalysera, både ni och vi är tekniknördar på ett eller annat sätt, inte TV-folk. Ser hellre denna typ av fredagspanel än kunnigt TV-folk framför kamera som inte har en susning vad modermodemet är. Hitta folk som klarar bägge två saker är mycket svårt.

Offtopic: Med tanke på slutets diskussioner om hotellrum, fick spol-ljud en ny innebörd.

Av Neldor
Skrivet av Stoff3th3m4n:

"Skit" som tydligen får 9/10 och över på näst intill alla hårdvarusajter. Brukar vanligtvis inte svara på trollinlägg, men gjorde ett undantag idag.

Tur det. För min del är det bara bra om andra köper MSI, då slipper jag köpa de för att hålla uppe konkuransen. Vill hålla mig så långt borta ifrån MSI som möjligt.

Av Neldor
Skrivet av Hugligan:

Tänk om motorn i en Volvo helt plötsligt exploderade och de sa: inte vårt fel, denna modell har en fordmotor.

Kommentarern hade varit mycket roligare att läsa 1999 - 2010 då Ford ägde Volvo

Av Neldor
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Kanske det, eftersom det är så många som har reagerat.

Hur många är många? 10st? Hur många läser här, 10 000? Ganska få isf.

Att MSI gör skit är inte en godtycklig testpilot på random testsait:s fel.

Av Neldor
Skrivet av Umbrellas:

Min fråga är enkel: hur mycket använder ni folk? Använder ni verkligen 5 gigabyte per dag som det är idag? Jag har ett abonnemang från Vimla och jag använder kanske 3 gigabyte *per månad*. Har svårt att se poängen med detta abonnemang om man nu inte sitter och kollar på videor hela dagarna i ända. Men, vi är väl alla olika ^^

På telefonen, kanske 0,25GB per månad. Fibern hemma:

Last 30 Days (2017-03-23 ~ 2017-04-21)

Total 636.10 GB

Mellan 3 och 96 GB per dag. Trycka ja på ett sms 91 ggr på en dag, ser inte någon begränsning i det.......

Nämen, det är iaf en början, just nu är mobilt bredband istället för. Om det skall bli ett alternativ så är det åt rätt håll.

Av Neldor

@Lagers: Absolut. Att de gör vid sådana här tillfällen och nästa gång kanske blir Vega? Men därifrån till var och varann fredagspanel är rätt stor.