Inlägg

Inlägg som ixthys har skrivit i forumet
Av ixthys

Det finns ingen TPM i min aktuella dator. Jag håller på att spara upp till att kunna bygga nästa system men de moderkort jag hittar runt om just nu känns fullspäckat med skräp jag inte är intresserat av. Mindre features och flera expansions platser tack.

Som jag förstår det så använder flera och flera i dag USB anslutna hörlurar och mikrofoner eller externa DAC hörlursförstärkare så vad ska vi med onboard ljudkort?

Personligt har jag altid använt diskreta ljudkort från Creative och med dem har jag aldrig haft problem med echo eller att det börja tjuta för att det kan höra sig själv när jag har varit på videosamtal utan hörlurar på.

Wi-Fi på en stationär dator? Nej tack så heller en extra ledig expansions port där jag kan montera något roligt i stället.

Men ja ny dator det trängs jag har snart 10 års jubileum med det Z97 moderkort och den i7-4790K Haswell refresh som jag använder. Sen borde jag väl få uppdaterat min signatur så den reflektera de 32GB RAM som jag har monterat.

Av ixthys

Steam Årsrevy 2023

Av ixthys
Av ixthys

Jag kopiera alt jag kan av köpt media till datorn å mobilen och även till kassettband å minidisk.

Bränna CD eller DVD med musik jag har köpt på Bandcamp och Beatport har jag dock inte gjort än men det skulle säkert vara roligt det med.

Av ixthys

Om MS betaler den extra ström som datorn förbrukar for att lämna den på till uppdateringar så helt ok, men annars nej.

Av ixthys

Ja tack till utbytbara batterier, gärna så man kan byta det på farten likasom i gamla dagar.

Ett av Apples sämsta påfund det med batteri som nästan inte går att byta och fan til bolag som altid kopiera det sämsta från Apple.

Min OnePlus 3T har jag själv bytt batteri i 3 gånger. Men nu får den lov att pensioneras då jag fick bud på att köpa en nästan inte använd 7T Pro.

Av ixthys

Jag undviker helst alt som innehar aspartam, acesulfam-k och Saccharin.

Av ixthys

Som många kommer överens om så är en Svensk kemikalie skatt inte särskilt effektiv mot den stora marknad. EU har dock RoHS som borde följas av alla och dessa produkter borde undantas från en sån extra skatt. Största problemet jag ser är väl att Sverige hamnar på en blacklist så att vi som privatpersoner inte kan handla från utlandet.

Av ixthys

Jag har handlat från dem en gång och det var ingen höjdare så jag ser inte på det som någon större förlust att de kommer vara borta.

Av ixthys

Bara gör som Louis Rossmann.

https://youtu.be/dPjkNFb10IE

Av ixthys

7/10 Korrekta svar!
Riktigt bra jobbat! Du har säkert köpt en och annan CD med spelmusik genom tiderna.

Nej jag har inte köpt någon Soundtrack CD med Spel musik än.

Av ixthys
Skrivet av Hank Solo:

Fast då är det ju bättre att kostnaden läggs på källan, dvs CD/DVD-skivor, så man betalar sin rätt till att privatkopiera direkt ifall man vill göra det istället för att förutsätta att alla gör det bara för att de köper en mobil eller hårddisk.
Det absolut mest idiotiska från Copyswede är att de räknar in inspelningsbara TV-boxar, vi betalar ju ffs redan TV-licens...eller att de räknar in Apple TV, det som lagras där är ju filmer du köper digitalt, ska inte det räcka som betalning?

Inte alla CD albums som blir köpt inom Sverige häller.

Senaste CD albums jag köpte var via Bandcamp då fick jag dock också musiken till nerladdning i FLAC kvalitet inkluderat i priset.

Skrivet av anon159643:

Vet ej om du trollar när du skriver att du fortfarande rippar cd till mp3, i mina kretsar slutade folk med detta runt 1999 när Napster kom. Men på vilket sätt är det fair att precis alla ska betala för något som du gör och du tillhör en ovanlig grupp?
Jag själv fjärrstyr Windowsdatorer typ 3 gånger per dag från min mobil. Och det är fair om de lägger på en extra kostnad på 1500kr till precis alla mobiler som säljs till Microsoft för att just jag gör detta.
Angående mediauppspelaren så går den användas till väldigt många saker, inte minst att spela upp inspelade filmer, ljud från mobilen.
*edit*
Rippa musik från cd. Jag tror det var 1997 när ja gjorde detta, de första programmen fick man spela i 1x speed, sedan manuellt skriva in titel på varenda låt, oj vad jobbigt. Runt 1998 kom programmen som istället kopierade datan och det gick undan, runt då kom orogram som kunde hämta titlar från internet om jag ej minns fel.. Det väcker nostalgiminnen. De senaste 15åren har jag dock aldrig ens sett en musik-cdskiva.

Nej jag trollar inte och jag tänker inte heller betala till Spotify som tillåter reklam för för diverse olika Online Casino på sin tjänst. Det finns barn och andra svaga personer som lyssnar och blir negativt påverkat av den typ reklam.

Varför rippa till MP3 när man kan rippa till FLAC? Ok MP3 tar inte lika mycket plats men låter inte lika bra häller!

Av ixthys

Så länga en mobil blir såld med en mediaspelare förinstallerat då tycker jag att det är fair att man ska betala för Copyswede. Jag vil fortsatt gärna ha lov till att kunna kopierar mina köpta CD albums.

Av ixthys
Skrivet av Necrodude:

Fan du bara måste komma och lana med oss på brain draim 3!

Skickades från m.sweclockers.com

Jag är inte så där jätte mobil då jag verkan har bil eller körkort och en sån gammal dator är bra mycket tung att släppa med på tåg.

Av ixthys

Jag har någon dator här bredvid mig med en AMD K7 Ahtlon 1050 MHz, 2 x Voodo 2 och et Radeon 9250. Moderkortet är från ECS Elitegroup. Funkar klass med Windows 98 för retro spel. Jag får inte häller glömma nämna det där Soudblaster Live! 5.1 Platnium med original fjärrekontroll till.

Just nu är Det Black and White, NFS II SE och Homeworld som spelas på den.

Edit*
Jag bör nog också säga att året 1999 var det året jag blev 18 och flyttade hemma från. Den gången hade jag bara min mammas gamla Pentium 100 MHz, 32 MB EDO RAM, Matrox PCI grafikkort med 2 MB och Windows 98.

Av ixthys

Jag har inte Netflix för att jagt gillar inte att de tar bort film när de lägger till nya. Samt jag tycker att deversa media producenter borde sluta med deras licens trams som gör att vissa film, och annan kultur aldrig kommer hit.

Detta gäller också på Audible, när man hitter någon ljudbok som känns bra och sen blir man förbjudet köpa den då man bor i fel land.

Av ixthys

Testade nyss köra testen, jag fick 3 rett och Crysis frågar var en ev de 3. Sen har jag inte ett dugg koll på memes.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ixthys

Länken som är i artikeln har slutat funka nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ixthys

10/10 Korrekta svar!
Du är inte bara datorexpert, du är filmexpert också!

Ha ha bra gjort trots at där var 3 av filmerna som jag inte har sett än.

Av ixthys

Spel, foto, video från mina kameran, privatkopia av film från DVD och musik jag har köpt på CD eller Vinyl. Samt publikt tillgängligt musik laddat ner från www.ektoplazm.com