Inlägg

Inlägg som Slonnie har skrivit i forumet
Av Slonnie

Stort tack för era tips! Jag kollade på Inet och hittade den här:
https://www.inet.se/produkt/1973745/asus-tuf-dash-f15-15-6-i7...

Skulle uppskatta input från er, verkar den "vettig" eller finns det bättre alternativ tro?

Av Slonnie

Laptop för programmering och spel? Tidsbrist, hjälp!

Idag blev det klart att jag ska börja plugga i höst! Rättare sagt på tisdag.. om 5 dagar.. Plötsligt blev det bråttom att ersätta jobbdatorn och jobbmobilen!
Jag ska plugga Customer Data Developer på IHM.

UTBILDNINGSMÅL
Utbildningen ger dig efterfrågad specialistkompetens inom dataanalys, datahantering, AI, programmering, tekniska system men även förståelse för marknadsförings- och försäljningsprocessen inom kundhantering.

Har för mig att jag läste någonstans vilka program vi kommer jobba i, men jag kan fan inte hitta det nu. Tror ändå ni får ett hum om vad som kommer behövas.

Jag kommer i första hand använda datorn till plugget, men vill gärna att den ska klara av spel också. Ju tyngre spel desto bättre. Spelar i stort sett bara RPG eller strategi.

Lite rekommendationer jag fått från skolan:

  • Windows eller MAC, undvik Google Chrome

  • 16GB RAM

  • 512GB minne

  • SSD

  • Intel 11th gen eller AMD 5th gen

Jag har letat runt en jäkla massa men är osäker på vad som egentligen är bra, särskilt då jag vill kombinera med spel.

Förutom det så är mina egna önskemål dessa:

  • Lätt att ta med fram och tillbaka till skolan

  • Får gärna vara begagnad som fixats till

  • Köper gärna lite över skolans rekommendationer om det gör att datorn blir användbar en längre tid

  • Pris; 15k kanske? Kan gå över om det lönar sig i längden

  • Tangentbord med nummerplatta (helt tappat ordet)

  • Snabb leverans!!

Tar tacksamt emot alla era tips!

Bonustacksamhet till er som även kan tips om:

  • Mobiltelefon (Android. Har Galaxy S10 idag, S7an innan dess. Tycker om att ta bilder, lyssna på musik, surfa och spela något lamt mobilspel)

  • Skärm (Har idag en låneskärm från jobbet, en curved Dell 32", något sånt. Jävligt skönt med så stor skärm när man kodar, men har hört att dom är jävligt pricy. Även den får gärna vara bra för spel.

  • Tangentbord (Något som är skönt även efter 6 timmars hyperfokuserande. Med knappar för kontroll av musikuppspelning och liknande. Gärna upplyst.)

Tack!

Av Slonnie

Tack för era heads up, en annan är väl blåögd som fan och hade inte alls tänkt på det, mer än att kolla så den går igång.

Smsade killen och sa att jag förutsätter att den är ihopkopplad när jag kommer så jag kan kolla allt och det var inga som helst problem. So far so good.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Slonnie
Skrivet av Jäger:

Var noga att kolla så allt fungerar bara och att det verkligen är rätt delar i datorn, samma som i länken. (Chassit såg inte likadant ut t ex) Väldigt bra priser på begagnade delar kan ju ibland vara för bra för att allt ska stå rätt till.

Det är ju faktiskt väldigt sant.. Dock vet jag ju inte hur jag ska kunna kolla det, okunnig som jag är.. Vore ju fruktansvärt tråkigt att bli lurad

Skickades från m.sweclockers.com

Av Slonnie
Skrivet av Masyve:

Ah, förstod aldrig att du faktiskt köpt den datorn. Läste inte tillräckligt.

Passa och passa, du har ju rätt mycket mer kraft i datorn än vad som krävs för en 60hz 1080-skärm i spel - nog kommer det gå fantastiskt bra, och det hade gått lika bra om skärmen varit lite mer krävande med 2560x1440 upplösning istället. Men med den datorn och den skärmen du beställt så kommer du kunna spela vad som helst på ultra/max och ha lite kvar att ge.

Edit; Skit i pojkvännens klagomål, vissa saker är viktigare än tillfällig husfrid.

Jag har tjingat datorn och hämtar den i helgen skärmen har jag bokat i en av webhallens butiker och ska också hämtas i helgen.

Det som styr just nu är pengarna. Jag kommer få leva snålt resten av månaden så har helt enkelt inte råd att lägga mer i dagsläget. Så skulle inget av bättre kvalité dyka upp för samma peng så får det bli den här ville bara dubbelkolla så att det inte blir något knas av att köra dessa två ihop. Som sagt, noll koll på sånt här 😁

Haha ja, jag intalar mig det också!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Slonnie
Skrivet av Litenskit:

Jag hoppas du har slagit till på dator nummer ett på blocket för det var verkligen bra pris, om du inte är snabb kanske jag tar den;)

Haha jodå, jag har slagit till trots klagomål från pojkvännen så den får du inte! man kanske ska passa sig för vad man delar på denna sidan 😃

Skickades från m.sweclockers.com

Av Slonnie
Skrivet av Masyve:

@Slonnie: Sjysst för priset, PLS är Samsungs svar på IPS-tekniken så det kommer bli sjysst att titta på iaf.

Display surface: Gloss

...det här hade jag fått lite psykbryt på själv men det beror mer på miljön skärmen står i än något annat. Lite fara för reflektioner på blanka ytor. Sen är det lite toftligt att de inte skickar med en HDMI-kabel men det kostar inte många slantar så det är väl ok.

Det finns ju visserligen risk för reflektioner från ett fönster men tror inte att det kommer vara något större irritationsmoment.
Verkar skärmen "passa" ihop med datorn då?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Slonnie

Snacka om att få info när man ber om det, tackar som fasen! Det var mycket lärorikt

Jag har lagt order på den här att hämta i butik
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/197797-s...
Och undrar vad ni tycker om den?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Slonnie

Skulle uppskatta ifall någon skulle kunna länka till en bra skärm, jag har ingen aning om vad jag gillar då jag bara suttit på laptop de senaste åren. Det kanske finns någon bra deal?

Samma med dvd-läsare usb..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Slonnie
Skrivet av Vlademil:

@Slonnie: Tips: Om du vill kunna spela gamla spel du har hemma är det en bra idé att köpa med en DVD-läsare. Finns både interna och externa via USB. så du kan ju köpa till senare om du stöter på något som inte finns att ladda ner.

Det här är ju något för mig att investera i då jag verkligen älskar äldre spel men många inte har gått att spela upp på min nuvarande laptop.

I helgen kommer jag köpa den första datorn som jag länkade till. Jag har då två frågor angående detta

1. Kan jag köpa en DVD-läsare till den eller finns det redan?

2. Jag behöver införskaffa en skärm, gärna billig/begagnad. Vad bör jag tänka på där?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Slonnie

1. https://www.komplett.se/komplett-gamer-xtreme-gtx-980ti/11049 hittade denna på blocket för 10.000, en månad gammal. Mus och tangentbord medföljer. http://www.blocket.se/vi/66839900.htm

2. http://www.blocket.se/vi/66382023.htm

3. http://www.blocket.se/vi/66806793.htm

4. http://www.blocket.se/vi/65612486.htm

Vad säger ni om dessa? Letade lite på blocket i närområdet och hittade dessa. En annan tycker väl att alla ser bra ut men vad säger ni som är kunniga? Som sagt så sparar jag gärna på slantarna ifall det inte är några större skillnader.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Slonnie

Jag vill ju ändå kunna använda datorn ett par år framöver så för att inte behöva uppgradera delar för tätt inpå så kanske det kan vara värt att punga upp några hundralappar eller tusenlapp mer? Hur mycket extra tror du att jag skulle behöva lägga för att få en bra speldator som håller måttet ett tag framöver?
Alright, skärm och tangentbord kan jag köpa begagnat för att få ner priset.

Med bra menar jag, kom nu ihåg att jag inte kan datorspråket, att jag ska kunna spela på hög grafik och att allt ska "rulla på". Jag ska kunna ha flera krävande spel installerade på samma gång utan att det påverkar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Slonnie

Köpråd åt den totalt okunniga

Jag är intresserad av att köpa en ny speldator som ska klara spel som senaste Tomb Raider spelen och Witcher 3 men även spel som Heroes of the storm och liknande. Jag vill också kunna spela gamla spel som Black & White 2, äldre The Settlers spel och Heroes of might and Magic.
Jag kommer även använda den till enklare kontors och pluggrejer.

Jag behöver köpa till en vettig skärm och tangentbord.

Jag är helt okunnig vad gäller datorer så jag vill inte behöva plocka och bygga ihop den själv utan få den färdig som bara är att slänga igång.

Inklusive skärm och tangentbord vill jag ge 10.000 men kan tänka mig att sträcka mig ett par hundringar över det ifall det gör stor skillnad för vad jag får. Ligger hemskt gärna under det för en bra dator.

Jag har ingen brådska med att köpa utan kan vänta till efter sommaren om det ger bättre/billigare utbud.