Inlägg

Inlägg som ChristofferC har skrivit i forumet
Av ChristofferC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Don Johan
Du kan se (X)HTML och CSS som en färgburk med färg i. HTML är själva burken och CSS är färgen däri. Dessa levereras av en webbrowser (färghandlaren) som du smetar ut på ett, förhoppningsvis, kreativt sätt.
Nu finns det dock bovar i dramat som bygger ena standards, som bland annat färghandlare Internet Explorer. Men vill du vara med på marknaden, bör du ta hänsyn till honom likväl.

Okej, kass liknelse, men (X)HTML och CSS är två väldigt bra samarbetspartner.

Den var verkligen riktigt kass.

Av ChristofferC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonasc
Jag var inte _helt_ seriös. Eller, för att vara mer bestäm, inte ett skit seriös. Varför skulle man inte kunna ha nytta av OO bara för att man skyfflar data ur en databas och pressar ut det i en html-fil?

Hehe jag misstänkte det och jag håller med dig. OO är mycket användbart på webben, speciellt när man pysslar med mer komplexa projekt.

Av ChristofferC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Delight
Är det möjligt att ha en emailadress i stil med user@snuff.bluff.se ?

Jag vet inte, men user@se går iaf, så kanske...

Av ChristofferC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ThatSeger
Jag har en som jag blev klar med igår faktiskt

http://Seger1.net

Det får väl bli mitt bidrag

Microsoft VBScript compilation error '800a03ee' Expected ')' /default.asp, line 45 strText = .Replace(strText,"<div style="margin:5px;background:#ffffff;padding:5px; border:1px dashed #eeeeee;text-align:center;"><img src='$1' width="554" /> <br /><div style="text-align:right;margin:3px;"><a href="$1"> Visa hela <img src='zoom.png' border="0" /></a></div></div>") ----------------------------------------^

Fint

Av ChristofferC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av totoo
det går ganska lätt med en geoip-plugin du kan ladda från din phpsida... jag har inte koden framme precis nu, men tekniskt sett så är det en tabell fylld med ipadresser och vilket land de tillhör... Phpscriptet tar sedan ut ur denna tabell vilket land du tillhör. Jag har en typ ett år gammal version av denna tabell, jag vet inte hur ofta de behöver uppdateras för att vara aktuella...

Men du borde kunna googla fram det, om inte annat så vet jag att malesca iaf har haft en version av det, för han tipsade mig från början.

Du menar kanske denna tabell? http://ip-to-country.webhosting.info/node/view/6

Av ChristofferC

Det behövs inte.

Av ChristofferC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av B3rger
Lirade eve i en månad. Tyckte inte direkt om spelet, kanske för att jag gillar spel med "action", mycket musik o feta slag..

I vilket MMORPG finns det "fetare slag" än i EVE?

Av ChristofferC

KDE och PWM

KDE för att det är den skrivbordsmiljö som helt enkelt funkar bäst för mig, och PWM för att den är underbart lightweight och enkelt och smidigt kan styras mha tangentbordet.

Av ChristofferC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av chilly_schrimp
Vad sägs om Google då
http://www.google.se/images/logo_sm.gif

Ser typ ut som någons första försök att använda Paint Shop Pro eller Photoshop.

En riktigt snygg däremot är Apples

Ja google har nog en av de absolut fulaste loggorna bland de mer välkända företagen!

Av ChristofferC

Re: Skydda sajten från hemside-rippare

Citat:

Ursprungligen inskrivet av TomKe

Men, om jag kodar in ett login i server-skriptet (som jämför med data från databasen) så kan väl vem som helst använda en hemide-rippare och tanka hem hela "login.asp"-sidan, kolla in källkoden och räkna ut ett och annat.

Nej det kan man inte. Om man gör på det sättet så får man samma källkod som om man skulle besöka sidan via en webbläsare.

EDIT: Seg som vanligt ...

Av ChristofferC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av erciz
Jag läser Datavetenskap i Uppsala, och jag tror att det programmet passar dig som handen i handsken. Jag valde det framför Civ.ing. för att man inte behöver läsa signalbehandling och sånt och för att DVP läser lite mer på djupet inom programmering än civ.ing. Som sagt mkt mer på djupet inom Algoritmer och Datastrukturer (åtminstone 4 kurser) och Kompilatorteknik, och det finns en hel del Programmeringsmetodik å sånt att läsa.

Alla de kurser du vill läsa, finns här plus fördjupningskurser i de flesta ämnena. Åk3 och 4 är ganska international, med en hel del utbytesstudenter på de flesta kurser.

En fördel med magisterexamen framför en Civ.ing är också att du kan välja kurser lite friare, de är mkt mer bundna med obligatoriska kurser. En anpassning till Bologna är på gång här också, så det är förmodligen möjligt för dig att välja 4 eller 5årigt program, tror att det ska vara full genomfört 2007.

Ok, låter bra. Det blir kanske så att jag läser ett extra år då. Programmering är ju så himla skoj

Citat:

Den akuta bostadsbristen i Uppsala har så gott som förvunnit nu i vår, det har byggts mkt och många studenter är äldre nu. Jag tror t.o.m. att man kan få bostad utan kö här just nu, helt sjukt så fort bristen försvunnit. Men ta det säkra för det säkra och ställ dig i bostadskö på http://www.studentstaden.se

Det låter betryggande. Jag står förresten redan i kö sedan några dagar tillbaks, men tack för tipset!

Citat:

[b]Vill du trots allt läsa till civ.ing. så finns ju det här i uppsala också, DVP och civ.ing. samläser många kurser så du kommer att träffa på många såna studenter.

Här hittar du kurserna på DVP i uppsala: http://www.teknat.uu.se/student/utbildningsplan/ubdvp.html

En sak som jag nästan kan garantera är att Uppsala har sveriges bästa studentliv, finns alltid en korridorsfest att hitta och det finns 13 nationer med pubar öppna mån-sön och det finns utgång tis-lör på minst en nation. Det roliga med studentlivet i uppsala är att tekniska utbildningarna bara är en liten del av universiteten (finns ju två här), så det är lätt att träffa på annat folk, som läkare, jurister, ekonomer och vet vad...

[/b]
Jag har läst lite på Östergötlands nations webbsida och de verkar ha många roliga evenemang och en trevlig pub. Om det nu blir Uppsala så ser jag verkligen fram emot studentlivet

Citat:

Visst en examen från KTH smäller högt i sverige, men internationellt tror jag att Uppsala är mer känt faktiskt. Kan också säga att Uppsala Universitet var den högskola i sverige som fick mest forskningspengar inom IT (iaf för nåt år sen) och det säger en del om kvalitén...

dah... PROPAGANDA

Edit: Kan också säga att det kan vara värt att ta en utbildning där många pluggar, för är det bara 20-30 intagna så är det ju inte säkert att alla går just dina fördjupningskurser och är det för få som går dom så ges dom inte. DVP har 90 platser har jag för mig och IT tror jag har 60 platser, så det är 150/år som läser datakurserna här i Uppsala + ett stort antal
utbytesstudenter.

Tack för all info! Detta gjorde mig i alla fall inte mindre sugen på Uppsala kan jag lova

Av ChristofferC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kejsarn
Någon som går/gått/vet något om Systemvetenskap på IT-Universitetet i Göteborg?

Bra eller anus? Tycker det verkar intressant.. Tankar är välkommena.

Länk

Systemvetenskap skall tydligen inte vara någon hit enligt många som har läst det. Många hoppar av osv.

Av ChristofferC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jcarlsson
En sak som du missat att titta på är Lunds Universitet, det är inte för inte som det kommer hit en väldans massa utbytesstudenter och annat grejs som bara läser ett fåtal kurser hos oss för att sen åka hem (dom har inte alltid den ekonomi som krävs för att plugga i ett annat land).

Jag har faktiskt tagit en titt på Lunds Universitet och deras program i datateknik verkar ett av de bättre, men datavetenskapen verkar vara desto flummigare

http://www.cs.lth.se/datavetenskap/innehall.shtml
http://www.cs.lth.se/datavetenskap/kursutbud.shtml

Datorgrafik, mobilgrafik och liknande... Det känns inte riktigt som att deras kursutbud tilltalar mig... Sedan så saknar jag mer avancerade kurser inom vissa områden (jag kan i alla fall inte hitta nån info om det på webbsidan). På Uppsala Universitet finns det t.ex. tre olika kurser i algoritmer och datastrukturer med stigande svårighetsgrad. Men jag har kanske missförsått hur det är upplagt på LTH?

Miptex: Chalmers låter ganska trevligt då. Får se vad folk från andra skolor har att säga också

Det jag känner att jag verkligen vill läsa är förresten:

Linjär algebra
Flervariabelanalys
Matematisk statistik
Algoritmer och datastrukturer
Objektorientering
Operativsystem alt. realtidssystem
AI
Kompilatorer
Kryptering
Funktionell programmering
Digitalteknik
Distribuerad Programmeringsmetodik
Nåt med användarvänlighet
Databasteknik

Nåt mer man verkligen bör läsa?

Av ChristofferC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av vb
En bra sak om du går Chalmers (o blir civilingenjör) är att dom redan kör enl. Bologna-modellen, så man dels kan ta BSc efter 3 år, o dels MSc efter 5 år. Förutsatt att det är till civ.ing. du vill läsa till förståss..

(jag läser D på Chalmers)

Okej, ja civilingenjör i datateknik är också ett alternativ, men jag är mer inne på datavetenskap då jag inte tycker att elektronik, reglerteknik och sådant är lika skoj som att utveckla mjukvara. Frågan är bara: hur står sig en Master of Science in Computing Science (examen i datavetenskap) gentemot en Master of Science in Computing Science and Engineering (civilingengörsexamen) när man söker jobb?

Av ChristofferC

Univeritets- och högskolestudier

Det börjar närma sig den tiden då det är dags att söka in till universitet/högskola snart, så jag känner att det vore trevligt att ha en diskussion om högskole- och universitetsutbildningar inom data och programmering här på forumet.

Mina funderingar:

Jag funderar på att läsa datavetenskap, men jag har inte riktigt bestämt mig för vilken skola jag ska läsa på än. Just nu lutar det åt Uppsala Universitet på grund av att de verkar ha ett bra kursutbud inom matte och data, och att Uppsala verkar vara en trevlig stad i allmänhet för studenter. En nackdel med Uppsala verkar vara att det är ganska svårt att hitta en vettig bostad.

De andra skolorna jag har tittat närmare på är LiTH för att det ligger nära min nuvarande hemort och Chalmers för att de verkar ha ett ganska bra kursutbud och stor valfrihet när det gäller kurser, men jag känner att Uppsala är strået vassare än båda dessa skolor enligt den information jag har hittat hittills.

Nu skulle jag vilja höra vad ni här på forumet har för rekommendationer! Om du går på något universitet eller på någon högskola så berätta gärna vad du tycker om lärare/lokaler/kursupplägg/studentliv och så vidare.

Av ChristofferC

Servern måste ha stöd för GD för att de där funkionerna ska fungera

http://se2.php.net/gd

Av ChristofferC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jocce81
Tackar för snabbt svar!

Släpper dem de inte oftare?

/Jocce

Gissa

Av ChristofferC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aqualize
Har kört din oCaml-kod och KTottEs pythonkod för att lära mig.
Men en fråga om protokollet. Som jag förstår RFC:n, stycke 3.3.2 så ska man kunna skicka kommando att en viss text skickas ut i en kanal (iaf om det är 3 eller fler där).
Jag ser inget kommando för att skicka ett meddelande (vanlig chat alltså) till en kanal. Kan väl inte vara så dumt att man måste bråka och fixa in en lista på alla användare i kanalen först och sedan PRIVATMSG till alla?
Jag vill ju att min (nåja, inte "min" ännu) ska kunna chatta lite i kanalen.

Man kan skicka ett PRIVMSG till en kanal, t.ex:

PRIVMSG #sweclockers :Jag skickar ett meddelande till #sweclockers!

[edit] Detta nämns för övrigt i sektion 3.3.1

Av ChristofferC
Av ChristofferC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CIC
Får se hur min stavning klarar det:

Mulitiprotokoll-im-program borde det heta på svenska. Exepmelvis så finns msn, icq och irc stöd i gaim.

IM är engelska så en lämpligare benämning vore kanske multiprotokollsnabbmeddelandeprogram.