Inlägg

Inlägg som NecroDeathLord har skrivit i forumet
Av NecroDeathLord

Annonsen är avslutad

Av NecroDeathLord
Skrivet av NecroDeathLord:

Hej säljer min grafik kort typ haft nästan 3år sedan, den har använts med kärlek och tagit handom, alltid blåst ren av damm bara spelat med den när jag varit vid datorn, kollat mäst film surfat näten,
Kan skickas du får betala frakten, men helst att de hämtas.

Läs hela annonsen här

Hej alla tack för svar, kör detta till slutet av veckan den som lägger högsta bud till dess, blir den som köper det lycka till 😀,

Av NecroDeathLord

Asus rog strix 2080 8gig

Hej säljer min grafik kort typ haft nästan 3år sedan, den har använts med kärlek och tagit handom, alltid blåst ren av damm bara spelat med den när jag varit vid datorn, kollat mäst film surfat näten,
Kan skickas du får betala frakten, men helst att de hämtas.

Läs hela annonsen här

Av NecroDeathLord

Hejsan

@Antagligen: Är det något du undrar om? Det lättaste man kan göra är att skriva frågan vad snackar du om, frågan är har du ens följt med i konversationen så skulle du veta exakt vad jag snackar om.

Du får ha en trevlig fortsatt dag och jag hoppas att du vet kanske lite mer nu om vad jag snackar om.

MVH från Necro.

Av NecroDeathLord

Priset är mycket bra i Inet

@Joldo: Frågan är vad för sorts spel du kommer att spela, vill du ha en dator som klarar av alla spel under den närmaste tiden så är det bäst att gå på Intel Core i7 processorer med upp till 16GB Ramminne, bättre än det behöver du inte eftersom dom mest krävande spel går på ungefär den hastigheten till och med mindre.

Av NecroDeathLord

Bra fläkt

@Joldo: jag menade vingarna på fläkten, att dom gungar när dom inte är påslagna när du rör lite försiktigt så att du ser hur pass bra dom gungar.

Av NecroDeathLord

En bra fläkt som har bra vindkraft är det bästa

@Joldo: I bilar brukar man använda fläktar som också passar bra i en datorburk och dom brukade sälja sådana fläktar i BILTEMA butikerna.
Där det säljs tillbehör för bilar kan man finna sådana fläktar, du märker att det är en bra fläkt när du rör på fläktens knivar som roterar genom att dom gungar, desto mer dom gungar desto bättre har den i rotation. dom är lätta att montera i burken med plastsnöre som man bara drar åt utan att det lossnar. Plus när du har öppet chassi/burk så har du bättre luftflöde i hela burken, så det bästa är att öppna burken så att du har en god syn på hela innehållet, men kom ihåg att inte röra något i burken förrän du har tagit bort statisk elektricitet.

Genom att bara vidröra med fingrarna på metallen på chassit så tar du bort statisk elektricitet. då finns det ingen risk att få någon kortslutning.

Av NecroDeathLord

Tack för ditt svar

@bluppblupp: Ja du har helt rätt i det du säger, så länge man vet vad man ger sig in på. Du kan ha en grafikkort som är överklockad fast frågan är då är det värt, eftersom du kan spela spel med oöverklockade grafikkort utan problem. 1070 grafikkort kan också användas utan problem. Jag skräms inte för att jag inte tror att dom vet något utan jag gör det för att även den bästa kan göra tabbe som kan kosta dom mycket pengar.

Visst om du är desperat så varsågod, överklocka allt du äger.

MVH från Necro

Av NecroDeathLord

Bra fläkt som har bra vindkraft

@Joldo: Om du ska använda en grafikkort som är bland dom vassaste så borde du faktiskt skaffa den en fläkt, eftersom ditt grafikkort blir annars bara varm och kan förstöras. Därför är det bäst att hålla burken öppen med en riktig bra fläkt så att den kan få bättre kall luft och då slipper du riskera att förstöra grafikkortet.

Undvik helt och hållet att överklocka dina komponenter eftersom det ger ingen rolig resultat, det är samma sak som att kasta pengarna i havet. Du bränner upp din burk helt och du kommer att behöva bygga en helt splitter ny burk. Chansen är stor att det händer, och jag tror inte att du vill chansa om du inte är en Big spender som inte bryr sig om hur mycket pengar det kommer att kosta.

Vilket jag inte tror att du är.

Av NecroDeathLord

Ärligt talat

@Joldo: Om du ska använda datorn för gaming eller något annat så är det smartast att köpa 2 st antingen SSD Drives eller HDD.
För att då slipper din burk kämpa för att komma fram till ett resultat. Din burk arbetar snabbare med 2 st hårddiskar spelar ingen roll hur mycket utrymme den har.

du kan till exempel ha 1 Terrabite HDD och en som är 3 Terrabite HDD, den kommer att göra jobbet eftersom då har du 2 st hårddiskar som sammarbetar istället för en.

Ett annat exempel är att du kan ha en som är SSD Hårddisk och den andra kan vara HDD.

Utrymmet har ingen betydelse så länge du har 2 st hårddisk, för att om du köper en hårddisk som är 10 Terrabite i utrymme och du bara använder den enda så betyder det inte att den kommer att gå snabbare eller saktare än en hårddisk som är 1 Terrabite utrymme.

Så kom ihåg minst två hårddiskar om du inte vill slöa ner din burk, mer än två behöver du inte om du inte vill det eftersom du har redan räddat burken med två stycken hårddiskar, spelar ingen roll om det är SSD eller HDD.

Av NecroDeathLord

Jag har ingen aning

@Bascule666: Som sagt så är jag inte så duktig när det gäller datorkomponenter, det enda som jag vill är att ha en full fungerande dator som jag kan använda åtminstone upp till fem år utan strul med moderkortet. den gamla datorn som jag har använt har fungerat perfekt utan strul under en sådan lång period, även fast den har gått igenom massa strul som kortslutning så har moderkortet klarat sig ordentligt.

Det beror också på vilken moderkort som är bra, dom som jag är ute efter kanske är struliga och vill inte fungera. Men det kan jag ingenting om så det enda jag kan är att gissa. Jag får se vad dom säger eftersom idag kommer moderkortet vara hos teknikern. Åtminstone så har jag två års garanti på den ifall jag skulle få liknande problem som du om jag skulle vilja också uppgradera grafikkort.

Moderkort är ju så känsliga att det räcker med att titta på dom så händer det strul, därför låter jag någon som får betalt fixa problemet då behöver inte jag gå runt och tänka på vad jag har gjort för fel. Det finns vissa som säger att man måste använda jordad UPS modul, egentligen så förstår jag varför men vissa använder standard eluttag som fungerar lika bra men då kanske man inte ska koppla in alla elapparater på samma modul som finns i lägenheten som exempel TV tillsammans med datorn.....

Av NecroDeathLord

Moderkort efter moderkort går sönder, hjälp! Jag har exakt samma problem som du

Skillnaden är bara att jag har köpt allting från Inet. Det första moderkort som var strul med var en ASUS X99, det visade sig att jag inte kunde bevisa att det var fabriksfel.

Så nästa moderkort fick jag betala för men då lät jag dom sätta cpu processorn åt mig. Den fungerade inte heller som den skulle, och det var en ASUS moderkort också. Det visade ingenting på skärmen men allting annat arbetade som hårddisketterna och CPU kylaren. Moderkortet visade nummer 53. Det betyder att det är något fel på ramminnen. Så jag lämnar in hela datorn på service, dom säger att det är fabriksfel och att dom kan byta ut moderkortet.

Då kommer det tredje moderkortet in i bilden, också ytterligare en ASUS moderkort. Efter en viss tid sa dom att jag måste ha fyra ramminnen för att det ska funka eftersom ASUS moderkorten är kinkiga när det gäller minnen ( men det sa ingen av dom som jobbar där att det är problemet förän problemet uppstod. ) Det står inte heller i boken om att moderkortet måste ha fyra stycken ramminnen för att det ska funka. Sätter du in en ramminne ska det fungera utan problem. Så jag gick med på att beställa ytterligare två stycken ramminnen.

Teknikern testade att få igång datorn med fyra stycken ramminnen och problemet kvarstår. Då har dom klurat ut problemet, alla ASUS moderkort som ska fungera tillsammans med min cpu och ramminne är det fabriksfel på. Inte bara ASUS utan MSI moderkorten också,
inte undra på varför du har haft strul med både ASUS och MSI moderkort.

I dagsläget är min fjärde moderkort på väg till teknikern imorgon, jag bara hoppas på att den kommer att fungera. Åtminstone så är det inte jag som bygger den själv eftersom jag har aldrig byggt en dator i hela mitt liv, så hellre låter jag en tekniker som arbetar för samma företag där jag har köpt datordelarna bygga ihop den än att lägga ansvaret på någon annan. Önska mig lycka till, för att det kommer jag att behöva.........