Inlägg

Inlägg som Funkmeister-F har skrivit i forumet
Av Funkmeister-F

MediaMarkt var den enda kedjan som sålde fysiska Steam Wallet vouchers. Det är sjukt trist om Power inte tar över det.
That is all.

Av Funkmeister-F

Diggar Pliind och Webhallen. Men eltandborsten som "Grand Finale"...

"-Don't you guys have mouths?"

Snacka om antiklimax.

Av Funkmeister-F

100% gissningar gav 30% rätt, friskt vågat 30% vunnet, säger man inte så eller?

Av Funkmeister-F
Skrivet av UndaC:

Tydligen uppe för diskussion nu:
https://www.politico.com/news/2022/05/02/ufo-briefings-congre...

Briefing i kongressen

Något är det ju definitivt. Tycker själv det är märkligt att det inte lagts mer resurser världen över, inte bara USA, med att verkligen försöka gå till botten med vad dessa UFOn är.
Istället har man ju varit som artikeln säger varit mer fokuserad på att konstatera att det rör sig om UFO, vilket iofs inte är fel, men då saknas en oerhört viktig pusselbit; Vad i hela fridens namn är de egentligen?

Av Funkmeister-F

Helt galna patent

Det är helt galet vad det läggs pengar på i USA, bland mina favoriter har vi denna. Man kan knappt tro det när man börjar läsa det. Det ser dock ut som US Navy lagt det på is nu, men ändå. Hory shit!
Lite om deras s.k. UFO patent: UFO patent
och denna: https://www.vice.com/en/article/4adpv9/us-navy-has-patents-on-tech-it-says-will-engineer-the-fabric-of-reality

Sen själva patenten: https://patents.google.com/?inventor=Salvatore+Pais&oq=inventor:(Salvatore+Pais)

Sen nu att det verkar vara lagt på is: https://www.thedrive.com/the-war-zone/39012/the-navy-finally-...

Känner lite så här kring det hela:

https://i.pinimg.com/originals/43/25/a3/4325a34de63fdc740b2b2101...

Av Funkmeister-F

Inte "Intel thread director" utan "Intel thread God!"

Detta är ju fusk, men jag tyckte den va rolig att ha med här bland alla fina bidrag för en liten fniss.

https://i.imgur.com/SIVpiJS.jpeg

Av Funkmeister-F

Får mig att tänka så här

Av Funkmeister-F

Denna Omen laptop jag kommer lägga förslag på kommer kosta ca. 30 000 kronor uppskattar jag det till.
Med det i åtanke. Så vill jag den ska driva dess 3 spelen:

1. Minecraft - Med RTX på är detta ett tungdrivet spel, men det höjer verkligen spelupplevelsen i detta spelet avsevärt.
2. Battlefield 2042 - Släpper du en ny laptop nu är det en förutsättning att det kan klara denna releasen med RTX på.
3. Cyberpunk 2077 - Hata eller älska, men ge det tid så blir det nog övervikt på älska även här med RTX på.

Skärmen:

Den erfarenheten jag har av gaming laptops är att du helt enkelt får en bättre spelupplevelse med en större skärm så därför anser jag att den bör komma i 17,3 ".
Den ska i alla fall ha upplösningen 2560x1440, (QHD).
Vara av paneltypen IPS.
Ha en uppdateringsfrekvens om 144 - 165 Hz.
Samt ha stöd för HDR och som tidigare OMEN modeller fixar 100% DCI-P3.

Komponenter

Chassi - Ska vara lättvikt och ha en bra värmeavledning och vara så slimmat det går med tanke på komponenterna och den mängd värme som kommer genereras vid tungdrivna spel som det är tänkt för.
Processor - Intel Core i7 11800H. Pålitlig, snabb och bra. Intel gör bra laptopprocessorer.
Grafikkort - GeForce RTX 3080. Ska du driva spel med RTX i bra settings, då är det detta som gäller, framförallt på nyare spel.
RAM - 32 GB DDR4 3200 - 3600 MHz. 640 kB borde egentligen räcka för vem som helst eller hur?
Lagring - 1 TB NVMe räcker långt. Men det ska även finnas en slot till för den som vill ha mer och vill expandera med ytterligare en disk.
Nätverk - Wi-Fi 6 och 1000 Mbit/s ethernet. Samt bluetooth. Den här nätverksuppsättningen räcker långt.

Det går inte att komma ifrån att en sådan best till laptop kommer att suga batteri, så självklart ska den ha så bra batteri som möjligt med tanke på prisklassen som håller en ca. 8 timmar men den ska även gå snabbt att ladda och då självklart vara utrustad med HP's Fast Charge system.
Gällande uttag så ska den ha HDMI 2.1, displayport 1.4, samt thunderbolt och en mixad uppsättning av USB 3.2 Gen 2 Type A och Type C. Framtiden är här.
Denna laptop hade utan problem kunnat driva de förslagna spelen med resonabla settings med RTX på, och det är ju därför jag valt att utrusta den som jag gjort, en förhöjd spelupplevelse kräver vassa komponenter. Att den hamnar i prisklassen 30 000 tror jag känns fullt rimlig, du får vad du betalar för.

Hälsningar / Funkmeister-F.

Av Funkmeister-F

Intressen ändras över tid kanske...

Av Funkmeister-F
Skrivet av Sveklockarn:

Är det en väldigt gammal dator du har, från före 2013 eller fjärde generationens Intel Core?

Det är en Asus Z270-H. Så inget gammalt som så. Byggde datorn själv, och kan ärligt säga att köpa en TPM modul fanns inte ens i närheten på min radar under bygget.

Av Funkmeister-F

TPM module sold separately

Kollar i min asus moderkortmanual, bläddrar ned till biten om TPM.

Fotnot, längst ned på sidan TPM module sold separately

Well f*ck me then.

Modulen kostar typ 150 spänn, nice. Att få den på plats är tydligen onödigt meckigt, allt ska ut och sen tillbaka in igen, typ.

Well f*ck me then... again.

Ja, det ska ändå köpas/byggas ny dator om ett år eller två.

I can wait, bara lite surt.

Av Funkmeister-F

Det tycks ändå råda en sorts forskarkonsensus att en mänskligheten har frambringat en fullvärdig AI en s.k. AGI om ca. 40 - 60 år. Koppla upp den på det som kommer vara internet om 40 - 60 år så har du inget mindre än en Gud jämfört med oss. Och detta kommer ske, fortsätter vi som vi gör nu kommer detta att ske.

Det är så enkelt.

Jag kan inte ens föreställa mig vad som händer då. Jag såg på en TED talk, där talaren sade en sådan AI skulle kunna göra lika många vetenskapliga genombrott på 2 veckor som mänskligheten gjort på 2000 år. Det kommer inte gå att säga eller förutspå idag vad det ens innebär.
Förutom en sak: Varför skulle Gud tjäna människan?

Av Funkmeister-F

Målet med denna bilden är att det ska väcka känslan av avsky och förskräckelse.

Detta är varje IT-teknikers mardröm. När man som ny på jobbet ska ta över efter någon med grav sladdtourette som "skött" kabeldragningen i ett serverrum.
Skicka hjälp.

https://i.imgur.com/a6PFzI5.jpeg

Av Funkmeister-F

Command.com hör inte ihop med Command & Conquer

Vi hade precis fått familjens första riktiga dator, genom pappa jobb, en compaq prosignia 500 med en Pentium processor, tror den gick i häpnadsväckande 150Mhz. 12 åriga jag är överlycklig, Windows 95, Encarta 95. Livet leker med andra ord.

Vi får denna kring min födelsedag har jag för mig. Och till min födelsedag får jag 2 spel som jag velat ha. Caesar II ( Plebs are needed! ), och Command & Conquer. 13 åriga jag, helt noll koll på datorer egentligen, är nu KING OF THE WORLD. Pappa använder denna datorn när han tar med lite jobb hem samt har viktiga boföreningsstyrelsedokument på den, då han är ordförande i föreningen där vi bor.

Men att installera spel på denna tiden var faktiskt inte det lättaste, mycket kompabilitetsproblem och ominstallationer etc. Ni vet själva hur det var. Jag får bara inte Command & Conquer att fungera ordentligt, det är efter nyår och jag får bara inte igång Command & Conquer. ordentligt, så ni kan tro jag är otålig.

Jag kommer i min oerhörda okunskap fram till att det måste bero på att jag inte avinstallerat spelet ordentligt. Så efter avinstallation så kör jag en sökning på nyckelordet Command. Efter sökningen så var det lite rester kvar som jag då tog bort. Samt en fil jag inte kände igen som jag garanterat visste då att denna filen, det är den som är skurken, det är den som är korrupt, och om jag tar bort denna filen. Då avistalleras Command & Conquer ordentligt och jag kan sen få en fräsch installation och allt kommer att fungera.

Jag är så stolt över mig själv att jag hittat skurken i dramat, jag är i min okunskap och övertro på mig själv blint övertygad om detta faktum.
Filen det rör sig om är Command.com. Jag tar bort denna filen och startar om datorn.

Jag fick installera om allt på datorn och alla pappas viktiga dokument och jobb var borta för alltid. Än idag, 25 år senare får jag höra om detta. På efterhand fick jag reda på att det hade gått att rädda, men jag var för snabb på det och rädd för pappas vrede och visste egentligen inte vad jag gjorde.

Men jag fick i alla fall Command & Conquer att fungera sen, och för mig var det faktiskt det som var viktigaste...

Av Funkmeister-F
Av Funkmeister-F

Webhallen har redan sin egen brand av dator, Webhallen Config.
Jag tycker det vore super om ni utvecklat och breddat er egen branding mer.
Med en serie tillbehör kring hela Webhallen Config.
Ni börjar sälja Webhallen Config gamingskärmar, keyboards, möss, gaming headsets, sladdar te.x DP-sladdar, HDMI-sladdar, USB-kablar
.
Det kan ju börja i den biten kan jag tycka med Webhallen Config utveckligen, och vem vet. En dag kanske det slutar i egna moderkort, och andra datorkomponenter.
The sky is the limit!

Av Funkmeister-F

Av någon anledning landade mycket av snacket här i gen 4 reaktorer, så därför hoppar jag också på det tåget.
Precis som om det bara vore till att bygga ett sådant kärnkraftverk så är allt frid och fröjd.

Ska du försöka dig på att bygga en gen 4 reaktor i Sverige, kommer notan landa kring en fin summa på ca 90 miljarder kr. Sen efter dess livslängd på en 50 - 60 år. Ska den tas ur bruk och demonteras. Det är en process som kommer ta årtionden, och även det kommer att kosta miljarder.

Kärnkraft är F*cking dyrt, tro inget annat, det är så dyrt att det är löjligt, det kostar så mycket mer än vad det smakar. Fusion och andra sidan, det kommer rädda mänskligheten. Men det är för en annan diskussion, den ligger ändå 20 år fram i tiden, och har gjort det ändå sedan jag var en liten kid.

Att bygga 100 mil stamnät som jämförelse kostar ca. 30 miljarder kronor. Vi har inte elbrist i Sverige, vi har effektbrist. Det är riktigt stora skillnader. Tekniken att bygga långa stamnät finns idag och utvecklas även den ständigt. Det är den vägen som är den rätta.

Dock håller jag med om att stänga fungerande kärnkraftverk innan mer miljövänliga biogasverk som kan fylla ut luckan av effekten i elnätet så man slipper elda med olja i Karlshamn, även om de enligt egen utsago går på minimum. Det är verkligen inte bra. Och en del av det felet ligger även hos företagen som driver dem, inte bara Sveriges styre.

Att bara säga vi ska bygga ett gen 4 kärnkraftverk, det är populistiskt. Det är en simpel lösning som egentligen inte behövs, för det finns alternativ, billigare sådana dessutom.

Av Funkmeister-F
Av Funkmeister-F

@HenrikM:

1,21 GigaWatt!

Av Funkmeister-F

iiisi , it's easy...