Inlägg

Inlägg som Myriad973 har skrivit i forumet
Av Myriad973

2900 nok låter konstigt. Inet har den för 2049 sek.

Av Myriad973

@dlq84: Då har säkert mitt 770 HDMI om det är vanligast. Jag har inte tagit fram det och kollat. Tack för tips om adaptrar ändå.

Av Myriad973

@Printscreen: Tack för förslagen, gött att ha några spel att testa om Trine inte passar. Spelar du dessa med kontroll eller mus/tangentbord?

Av Myriad973

Råd för speldator i vid TV'n

Hejsan,

Jag har tänkt bygga en enklare speldator (har ett gtx 770 och lite annat liggandes) att ha bredvid TV'n för att spela lite co-op med barnen (Trine ser kul ut!).

Är det nåt speciellt man bör tänka på? Vad har strulat för er när ni gjort detta? Måste man köra med HDMI? (mitt 770 kanske inte har det? vad gör man då?)

Lite förslag på upplägg skulle verkligen uppskattas. Även andra tips, t.ex. vilken handkontroll ni tycker är bäst till TV-PC kombo, eller förslag på coop spel som passar en 9-åring.

Stort tack,
Myriad

Av Myriad973

@LudvigLindell: Finns en bra recension på XL-versionen från OC3d https://www.youtube.com/watch?v=JFtTP1ohS_c

edit: han början visa/snacka om XL 25:45

Av Myriad973

@Henrik-W: Fractal Designs nya nätagg Ion+ som kom i höstas har mjuka kablar.

Av Myriad973

FYI finns denna SFX psu'n från Fractal. Typ samma pris men 50 extra watt. https://www.inet.se/produkt/6903751/fractal-design-ion-sfx-go...

Av Myriad973

Tack för svaren, mycket uppskattat. Nu ska jag hem och trixa lite.

Av Myriad973

Skillnad på ljusstyrka och gamma?

Hej,

Jag undrar vad skillnaden är på ljusstyrka och gamma? Om jag tycker att ett spel är för ljust eller mörkt, ska jag då justera skärmens ljusstyrka eller gamman i spelet?

Tack

Av Myriad973

Kan inte ansluta till internet med "kabel"

Hej,

Jag kan inte mycket om nätverk eller anslutningar så alla idéer uppskattas:

För en tid sedan började min stationära dator ansluta till internet via wifi istället för kabel (som jag antar heter ethernet?). Jag har fortfarande runt 100Mbit enligt bredbandskollen så inga problem där. Men, problemet är att det tar ca 1 minut för wifi:n att komma igång när jag startar datorn, så jag får sitta och vänta. Plus att jag vill ansluta med kabel, det känns mer stabilt.

Jag har felsökt ethernet-anslutningen och det står då att det inte är någon kabel ansluten eller att den är skadad. Jag har bytt till en helt ny kabel men samma problem kvarstår. Någon som har något förslag? Har nätverkskortet skadats? Vad kan jag testa för att hitta felet?

Tack!

Av Myriad973

Glöm inte Meshify S2 om du vill ha en mer aggressiv look än Define S2. Finns ju både med och utan glassida.

http://www.fractal-design.com/home/product/cases/meshify/mesh...

Av Myriad973

@Icecrystal: https://www.inet.se/produkt/6909937/fractal-design-node-804-s...

Visserligen mATX men det kanske funkar för dig ändå?

Av Myriad973

Från feber.se kommentar på en artikel angående debacklet:

Några fler quotes från herrn:

"Den här servern är en så kallad ”network-attached storage”, NAS. Ungefär som en stor bandspelare."

"Den blev ansluten till internet. Vi vet inte när det hände, men troligtvis har någon under en uppdatering helt enkelt stoppat in en internetsladd i hårddisken. Då fick den en ip-adress, och då var det fritt fram."

"Av någon anledning har den fått en egen liten sladd mot internet."

"Det hade inte gjort något om man inte kände till att servern hade det här problemet, men det fick Computer Sweden reda på."

"...det visar sig att även den simplaste hårddisk är nåbar om den ansluts till nätet. Det är ju bara att ta åt sig av detta och säga ”wow, fasiken också”."

"...har man en avancerad teknologi så är det omöjligt att skydda sig mot allt."

Av Myriad973

Tack för alla svar än så länge.

Att köpa gaming headset är inget krav. Jag lyssnar en del på musik så om någon har tips på "riktiga" hörlurar som också passar till spel tar jag tacksamt emot de också.

Av Myriad973

Behöver tips på "öppna" hörlurar

Hej,

Jag är på jakt efter nytt gaming headset under 1000 kr. En viktig faktor är att lurarna är bekväma och inte blir varma. En del kollegor har Hyper X Cloud II, de har bra ljud och är sköna, men eftersom de är slutna runt öronen blir de varma efter ett par timmar.

Så jag undrar om jag borde leta efter ett par öppna hörlurar för att undvika svettiga öron? Jag spelar i stort sett bara i tysta miljöer, så det finns inget behov att stänga ute buller. Känner någon till öppna lurar för runt 1000 kr?

Tack!

P.S. Jag är helt ny i gaming headset djungeln, så kom gärna med andra tips.

Av Myriad973

@serdyllon: om du hade kunnat välja vilken färg som helst på ditt nästa chassi, vilken hade du valt då?

Av Myriad973

Ny skärm till Classic WoW

Jag kommer bygga ihop en billig burk till grabben. Jag kommer då ha min nuvarande/gamla skärm (60hz Syncmaster T220) till den billiga datorn och köpa ny skärm till min egen dator.
Jag undrar vilken typ av skärm ni rekommenderar? Budget runt 2,5k. Jag är inte jättekräsen på nåt. Just nu funderar jag på 24” 144hz TN. Men eftersom jag nästan bara kommer spela Classic wow undrar jag om en 75hz IPS vore bättre till det spelet? Vad tror/tycker ni?
Stort tack.

Av Myriad973

"These are names and copy used for some of the new products available at BlizzCon this year, and not direct references to content at the show," a Blizzard representative told GameSpot.

"Reign of Terror" har alltså inget att göra med det nya diablo spelet/expansionen/remake.

Av Myriad973
Skrivet av SweMerlin:

Hooters i Taiwan är skitkul. De har nämligen inte mycket till "hooters" i Asien..

.

Påminner om Southpark-avsnittet då grabbarna hamnar på "Raisins"

Och på tal om mat och Computex; jag var på Computex för två år sedan och skulle käka middag med några kunder. Jag hade bett en lokal kollega boka bord och fixa en meny som var spännande "men inte skrämde oss Européer. Det gick ok, tills vi fick in hajfenssoppa.

Av Myriad973

@improwise: Det finns egentligen 3 skillnader på Define C och R5:

Storlek (vilket påverkar antalet diskar som får plats, vattenkylning etc.)
R5 har plats för optisk enhet
Define C har PSU shroud

Är det trångt i datorhörnan? Kör på Define C. Har du gott om plats? Kör R5. Om du kommer ha två 1080ti skadar det inte med lite extra volym.